Singlereizen.nl

Singlereis Paradijselijk Genieten in Ohrid

We gaan tijdens deze singlereis een land vol prachtige verrassingen ontdekken! Wist je bijvoorbeeld dat Macedonië meer dan 50 meren telt? Of dat het land meer dan 16 bergen heeft, die hoger zijn dan 2000 meter? Dit zorgt er onder andere voor dat het een schitterend land is. Als bonus komt er nog bij dat Macedonië heel veel zonuren heeft, dus het klimaat is erg goed! Een ideale vakantiebestemming!

Ohrid wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd. Schilderachtig gelegen aan het bekende Meer van Ohrid met een prachtig bergmassief op de achtergrond. Ohrid ademt historie. Samen met een groep enthousiaste singles maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis van dit land. Deze reis staat onder leiding van onze Engelstalige reisleiding die je alles kan vertellen over deze meest opkomende Europese vakantiebestemming. Lekker een weekje luieren aan het meer van Ohrid of lekker op pad? We bieden je een aantal leuke excursies (exclusief) waarmee je het land kunt verkennen. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan of om gewoon te genieten van de zon, het strand en het prachtige meer! Op zoek naar iets anders? De reisleiding voorziet je graag van informatie, je kunt altijd terecht bij de reisleiding voor tips en andere mogelijkheden.

We verblijven net iets buiten Ohrid waar we in een comfortabel en sfeervol 4* hotel verblijven, gelegen aan het Meer van Ohrid.

Singlereis Paradijselijk Genieten in Ohrid
Singlereis Paradijselijk Genieten in Ohrid

Activiteiten

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint op de luchthaven, waar jij je reisgenoten ontmoet. Deze informatie staat nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zal ontvangen. Het avontuur kan beginnen!

Kennismakingstour Ohrid (dag 2)
Na het ontbijt worden we bij het hotel opgehaald en brengen we een bezoek aan het pittoreske Ohrid, ook wel het Jeruzalem van de Balkan genoemd. Ohrid ademt historie en daarom maken we een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de karakteristieke kerk met zijn wereldberoemde iconen (excl. entreegelden).
Vervolgens is het mogelijk om een boottocht over het meer te maken (excl.).

Optioneel
Tijdens deze reis zijn er diverse optionele excursies bij te boeken. Zo kun je zelf jouw vakantie-programma beslissen. De volgende excursies worden ter plaatse aangeboden:

Dag 3 - Wijnproeverij
Het heerlijke klimaat van Noord-Macedonië zorgt ervoor dat het een interessant gebied is voor wijnbouw en natuurlijk bieden wij je de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal van de lekkerste Macedonische wijnen. We rijden naar het historische centrum van Ohrid, waar we bij wijnbar Bacchus een proeverij van drie verschillende wijnen op het programma hebben staan. Naast de wijnen proeven we ook diverse lekkere hapjes en een glaasje rakija. Proost!
Richtprijs: €30 p.p.

Dag 4 -  Boottocht Klooster van St. Naum
We bezoeken het wereldberoemde klooster van St. Naum. Dit klooster is prachtig gelegen op een klif in de bergen met een prachtig uitzicht over het meer. Aansluitend stappen we in de roeiboot en bezoeken de bronnen van de rivier de Zwarte Drim: een werkelijk schilderachtig stukje natuur! Aan het einde van de ochtend sluiten we het bezoek af met een lekkere lunch (excl. drankjes) in Trepejca met een adembenemend uitzicht over het Meer van Ohrid, waarna we terug keren naar het hotel.
Richtprijs: €55 p.p.

Dag 6  - Wandelexcursie Macedonische dorpjes
Vandaag maken we een georganiseerde wandeling over de beboste flanken van het Galicicagebergte, dat is uitgeroepen tot Nationaal Park. Via de stille bergdorpjes Konsjko en Elzani wandelen we naar Pestani. Tijdens de wandeling hebben we regelmatig een magnifiek uitzicht over het meer van Ohrid, dat 500 meter lager ligt. Aan de overzijde rijzen de Albanese bergen boven de nevel uit die op warme dagen boven het meer hangt. Als de wind uit de bergen opsteekt, kan het uitzicht over het 366 km² grote meer kraakhelder zijn. De lengte van de wandeling is ongeveer 7 km, die we in ca. 2 ½ uur wandelen. Tijdens de wandeling stijgen we zo’n 150 m en dalen we 250 m. Tussendoor genieten we van een lunch (excl. drankjes).
Richtprijs: €45 p.p.

De mogelijkheden in de omgeving van het Meer van Ohrid zijn eindeloos en leent zich ook prima voor als je lekker actief bezig wilt zijn.
Zo zijn er op het Meer van Ohrid vele watersportmogelijkheden; een rustig boottochtje, een middagje vissen, scubaduiken of kajakken zijn zeker een optie. Per fiets ontdek je de omgeving van het meer het best!

* Alle excursies zijn inclusief retourtransfers tussen het hotel en de excursie. Bij deelname vanaf 15 personen zullen de excursies als privé excursie worden georganiseerd. De excursies zijn onder begeleiding van een Engelstalige gids. Alle excursies zijn ter plaatse bij te boeken.

Singlereis Paradijselijk Genieten in Ohrid
Singlereis Paradijselijk Genieten in Ohrid

Verblijf

Verblijf Inex Olgica

Beschrijving

Algemeen en ligging
Hotel Inex Olgica is een comfortabel en sfeervol hotel dat gebouwd is aan de oevers van het meer en een fantastisch uitzicht over het Meer van Ohrid biedt. Het hotel is rustig gelegen en ligt direct aan het privéstrand aan de lange kuststrook van het kristalheldere water van het meer. Het centrum van de stad Ohrid bevindt zich op ongeveer 4 kilometer. De stad is met het openbaar vervoer en per taxi (voor slechts een paar euro) goed te bereiken.

Faciliteiten
Het hotel heeft een heerlijk binnenzwembad dat in verbinding staat met het buitenterras. Komende zomer opent ook het nieuwe buitenzwembad. Het privéstrand ligt voor de deur en ligbedjes en parasols zijn tegen betaling beschikbaar. Verder is er een sauna en fitnessruimte. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift,  een restaurant en twee bars.

Kamers
Tijdens deze reis verblijf je in een kamer van ca. 20 m². De kamers zijn keurig en modern ingericht en voorzien van tv, airco, koelkastje/minibar, gratis Wi-Fi en badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger. Alle kamers beschikken over een balkon.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend wordt er een heerlijk ontbijt in buffetvorm geserveerd. De diners zijn niet inbegrepen, ’s avonds zoeken we gezellige restaurantjes in de omgeving of eten we wat in het hotel. Op de laatste avond van de vakantie nodigen wij jullie uit voor een heerlijk diner aan het water (drankjes voor eigen rekening).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Inex Olgica
Inex Olgica

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw zomeravontuur
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten Macedonië
Voor deze reis naar Macedonië dien je in het bezit te zijn van een ID-kaart of paspoort welke nog minimaal 3 maanden geldig is na afloop van de reis. Een visum is niet nodig.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding Macedonië
Deze reis staat onder leiding van een Nederlandse- of Engelstalige reisleider. Hij/zij kan je van allerlei leuke informatie voorzien, weet alle bijzondere plekjes op de bestemming te vinden en gaat er voor zorgen dat jij een topvakantie hebt!  

Wel inbegrepen

  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een kamer voor alleengebruik of een gedeelde kamer
  • Verzorging o.b.v. Logies/Ontbijt
  • Afsluitingsdiner (excl. drankjes)
  • Kennismakingstour Ohrid
  • Engelstalige reisleiding
  • Toeristenbelasting
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.

Niet inbegrepen

  • Lunch, diners en drankjes
  • Optioneel: Bij te boeken excursies
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Single omboekverzekering
Singlereis Paradijselijk Genieten in Ohrid
Singlereis Paradijselijk Genieten in Ohrid

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
22-06-2024 29-06-2024 8 € 1159,00 45-59 jaar
22-06-2024 29-06-2024 8 € 1299,00 45-59 jaar
13-07-2024 20-07-2024 8 € 1169,00 50-65 jaar
13-07-2024 20-07-2024 8 € 1319,00 50-65 jaar
03-08-2024 10-08-2024 8 € 1169,00 40-55 jaar
03-08-2024 10-08-2024 8 € 1319,00 40-55 jaar
07-09-2024 14-09-2024 8 € 1159,00 45-59 jaar
07-09-2024 14-09-2024 8 € 1299,00 45-59 jaar