Singlereizen.nl

Singlereis Paradijselijk Genieten op Kaapverdië

Kaapverdië, een voormalige kolonie van Portugal, ligt voor de kust van West-Afrika in de Atlantische Oceaan. De Kaapverdische eilanden bestaan uit een tiental eilanden waarvan Sal het meest toeristische eiland is. Op dit zonovergoten eiland laten wij je heerlijk relaxen op de kilometers lange zandstranden, omringd door robuuste rotspartijen. De Atlantische Oceaan heeft een uitnodigende werking met zijn heldere turkoois water en waan jij je in de Cariben… en dit op slechts 6 uurtjes vliegen!

De Kaapverdische eilanden zijn erg in opkomst, ongerept en hebben buiten zijn Portugese en Creoolse invloeden bijzonder vriendelijke en gastvrije bewoners die een passie hebben voor muziek, dans en familie. Het meest bekende plaatsje Santa Maria, waar wij zullen verblijven, ligt aan de zuidkust. In het centrum, nabij gelegen, vind je het kleurrijke dorpsplein waar zich vele gezellige restaurantjes, winkels en bars bevinden. De vrolijke pastelkleurige huisjes, palmbomen en swingende muziek op straat zullen zeker een brede glimlach op je gezicht toveren.

Op dit eiland vind je geen massatoerisme. De aangename passaatwind maakt het eiland ook nog eens de perfecte plek voor watersportliefhebbers. Wind- en kitesurfen zijn hier dan ook populaire activiteiten. Daarnaast biedt het eiland zeer goede duikmogelijkheden en paradijselijk witte stranden zoals Ponta Preta en Costa da Fragata. Nog wat leuks om te ontdekken zijn de zoutmijnen van Pedra de Lume en het onderwatergelopen grot The Bleu Eye met het ogenschijnlijk felblauwe water. Of tijdens een catamaran-tocht tropische vissen spotten zoals papegaaivissen, bruinvissen, dolfijnen of schildpadden. De onderwaterwereld is hier een waar paradijs. De zee zit vol verse vis die je dagelijks op je bordje kunt terugvinden in een van de gezellige restaurantjes met heerlijke Creoolse gerechten.

Kortom lekker verwend worden met een weekje zonnebaden, een heerlijk verblijf in een kleinschalige 3-sterren accommodatie en diverse mogelijkheden tot leuke en spannende uitstapjes, samen met een groep gezellige singles. Laat dit Kaapverdische eiland jou aangenaam verrassen. Wij hebben er in ieder geval alvast zin in!


Verzorging
Het verblijf is op basis van Logies en Ontbijt. Iedere avond zullen we in overleg met de groep een leuk restaurantje uitzoeken waar we zullen gaan eten.

Singlereis Paradijselijk Genieten op Kaapverdië
Singlereis Paradijselijk Genieten op Kaapverdië

Activiteiten

Sal is geen bestemming als je van plan bent om flink cultuur te snuiven. Er zijn daarentegen voldoende andere excursies te ondernemen, waardoor je naast heerlijk relaxen ook genoeg kunt ondernemen.

Bootexcursies
Op Sal worden er diverse boottochten georganiseerd met catamarans, authentieke houten boten en zeilboten. Hier krijg je volop de mogelijkheid om heerlijk op het dek van de zon te genieten, te snorkelen of te zwemmen.

Catamaran trip (ca. €45 p.p.)
Deze 3 uur durende tocht begint bij de haven van Santa Maria en vanaf hier varen we naar Murdeira Bay waar je de mogelijkheden hebt om lekker te zwemmen, snorkelen of zelfs te vissen. De frisdranken, het lokale bier en snacks zijn inbegrepen.

Walvis of dolfijnspotten (ca. €40 p.p.)
Deze 3 uur durende tocht begint bij de pier van Santa Maria en kun je zowel in de ochtend als de middag ondernemen. Vervoer vanaf het hotel, frisdrank en lokaal bier is inclusief.

Neptunus - Glas onderwaterboot (ca. €30 p.p.)
Geen PADI? Helemaal niet nodig... Tijdens deze anderhalf durende excursie laten wij jou de mooiste onderwaterwereld verkennen met 2 verschillende scheepswrakken.

Quad tour (ca. €30 voor 2 uur / €50 voor 4 uur)
Maak kennis van het ruige, droge landschap van het eiland per quad. Lekker crossen over een prachtig strand hoort tot het programma. We laten de natural beauties van het eiland zien.

Visexpeditie (prijs op aanvraag)
Zin om een hengeltje uit te gooien? Je zou zomaar eens een blauwe marlijn, een zwaardvis of een tijgerhaai aan de haak kunnen slaan.

Het oude scheepswrak
Iets ten zuiden van Pedra de Lume ligt voor de kust in de zee de restanten van een oud zeewrak. Als de wind en de zee niet te ruig is, kan hier geweldig gesnorkeld worden. Te bereiken per boot, quad, jeep of taxi.

Kitesurfen of windsurfen
Door de heerlijke pasaatwind die over het water strijkt is Sal de uitgesproken plaats om een leuke watersport cursus te volgen. Wie durft het aan? Vergeet niet een bezoek te brengen aan Kite Beach... Windsurfers uit de hele wereld komen naar Sal voor de beste golven!

Lagune Buracona
Aan de noord-west kust ligt Lagune Buracona. Hier is de 'Blue Eye' te zien. Dit is een diepe ondergelopen grot met ogenschijnlijk felblauw water. Beklim de vulkanische rotsen en aanschouw dit bijzondere natuurwonder.

Pedra de Lume
Wil je hetzelfde gevoel ervaren als in de Dode Zee? Ga dan mee floaten aan het zoutmeer Pedra de Lume. Er is een restaurant en ligstoelen aanwezig om nog even lekker te chillen. Een heerlijk ontspannend uitstapje. Te bereiken per quad, jeep of taxi.

* Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. De prijzen zijn afhankelijk van de groepsgrootte en de lokale omstandigheden. Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis Paradijselijk Genieten op Kaapverdië
Singlereis Paradijselijk Genieten op Kaapverdië

Verblijf

Verblijf Hotel da Luz

Beschrijving

Wanneer je op zoek bent naar de zon en een rustige accommodatie, dan is het Hotel da Luz de ideale accommodatie tijdens de vakantie. Hotel da Luz is een gloednieuw en kleinschalig drie-sterrenhotel met een persoonlijke service. Het heeft een goede ligging, met het strand op ca 250 meter afstand en het centrum van Santa Maria met leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes op ca. 150 meter.

Faciliteiten
Hotel da Luz heeft in totaal 54 kamers. Naast de receptie en de lift vind je bij de accommodatie ook een restaurant met terras en bar. Aan de rand van het zwembad kun je op de ligbedden en onder de parasols heerlijk luieren in het zonnetje. In het gehele hotel heb je de beschikking over Wi-Fi. Op het strand kun je tegen betaling gebruik maken van ligbedjes en parasols.

Kamers
De kamers zijn voorzien van airconditioning welke individueel regelbaar is tegen betaling. Je hebt gratis Wi-Fi verbinding op je kamer. De badkamer is voorzien met douche en toilet. Tevens kun je tegen betaling gebruik maken van een koelkastje en/of kluisje op de kamer. Alle kamers beschikken over een balkon of terras met zitje.

Kamertype
Tijdens deze reis heb je de beschikking over een kamer voor alleengebruik.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel da Luz
Hotel da Luz

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten en toegangsbelasting Kaapverdië
Voor deze vakantie naar Sal op de Kaapverdische Eilanden dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Let op! Dit paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland en te beschikken over 2 lege stempelpagina’s naast elkaar. Visum / toegangsbelastingDe in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft met ingang van 1 januari 2019 en is vervangen door een belasting. Voor reizen naar Kaapverdië ben je verplicht om een Airport Security Tax (TSA) te betalen. Via de website van de overheid dien je je voor vertrek te registreren en betaal je de TSA à €31 per persoon. Meer informatie en de link naar het registratieformulier ontvang je van ons bij je reisbescheiden.

Inentingen
Wij raden je aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Paradijselijk Genieten op Kaapverdië
Singlereis Paradijselijk Genieten op Kaapverdië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer