Singlereizen.nl

Singlereis Paradijselijk Genieten op Evia

Genieten in het kristalheldere water, uitrusten in de zon op het privéstrand van het 5-sterren hotel en ga mee op pad tijdens de excursies. Dans de sirtaki, proef de lokale wijnen tijdens de wijnproeverij, ontdek Athene per fiets of bewonder het orakel van Delphi. Tijdens deze vakantie op het schiereiland Evia ontdek je dit prachtige deel van Griekenland in combinatie met de gezelligheid van je medereizigers en kun je heerlijk ontspannen!

Op Evia vind je geen massatoerisme. Wat je wel vindt, zijn kleine plaatsjes waar de inwoners nog tijd hebben voor een praatje met bezoekers. Je vindt er olijfbomen, cipressen, wijngaarden, verscholen romantische baaien en ruige bergen. Wie liever luiert tijdens deze prachtvakantie kan in het hotel een lekker kleurtje opdoen op het privéterras, op het balkon of aan het zwembad. Af en toe even een duik in het zoutwater zwembad waar je je rug kunt laten masseren door de hydrojet of voor de afwisseling de fitnessruimte bezoeken. Misschien nog een wijnproeverij doen? Alles kan en mag op Evia.

Evia, ook wel ‘Klein Griekenland’ genoemd, ligt op 80 km afstand van hoofd- en cultuurstad Athene en is met twee bruggen verbonden met het vasteland. Er zijn meerdere ferryverbindingen. Het eiland is 150 km lang en de breedte varieert van 6 tot 45 kilometer. Omdat Evia bij de meeste mensen volslagen onbekend is, zal je hier geen massatoerisme vinden. Evia is namelijk het eiland waar de Grieken zelf het liefste op vakantie gaan en dat zegt genoeg over de schoonheid ervan.

Op dit eiland vind je de mooiste stranden, intieme baaien, geurende bossen met klaterende riviertjes, diepe kloven en bergen. Dwaal langs wijngaarden en olijfbomen en slenter door authentieke dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. In het zuiden zijn talloze baaien te vinden waar je ongestoord kunt luieren, zwemmen, duiken en snorkelen in het kristalheldere water.

In Eretria, het middengedeelte van Evia, liggen de resten van een amfitheater van 300 jaar voor Christus. In het Archeologisch museum vind je een mooie collectie met overblijfselen uit de oudheid. Het noorden kenmerkt zich door ruige natuur, donkere bossen en hoge bergen. Kijk niet verbaasd als je een steenbok ziet. In de kustplaats Edipsou ontspringen thermale en geneeskrachtige bronnen. Je ziet hier hoe het water borrelend en pruttelend uit de grond komt. Chaldika is de bruisende hoofdstad van Evia. Wie over de brug van Chalkida naar het vasteland gaat, heeft vanaf de burcht op de heuvel van Karithos, een prachtig uitzicht over een groot stuk van Evia. Vanaf het noordelijk gelegen Chalkida ligt Delphi nog maar op een steenworp afstand. Een unieke kans om het Orakel eindelijk eens met eigen ogen te zien.

Evia is een fijne vakantiebestemming om cultuur en ontspanning te combineren.

Singlereis Paradijselijk Genieten op Evia
Singlereis Paradijselijk Genieten op Evia

Activiteiten

In overleg met de groep zal er door de reisleid(st)er een programma worden opgesteld met verschillende, optionele activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Hieronder een aantal voorbeelden van mogelijkheden. De prijzen van 2023 zijn nog niet bekend, onderstaand staan de prijzen van vorig seizoen.

Athene
Ontdek de prachtige stad Athene, vol historie, op een leuke manier. Onder leiding van een Nederlandstalige gids maken we een uitgebreide fietstour door de stad van ca. 3 uur. We komen hierbij natuurlijk langs de highlights, maar ook op plekjes waar de ‘gewone’ toerist nooit komt. Voor diegenen die wel graag meewillen naar Athene, maar liever niet fietsen, kunnen op eigen gelegenheid de stad verkennen. Wanneer iedereen het er mee eens is, kan er ook gekozen worden voor een stadswandeling onder leiding van een gids.
Richtprijs: €75

Het Orakel van Delphi
Aan de voet van de berg Parnassos in centraal Griekenland vind je het Orakel van Delphi, welke lange tijd in de geschiedenis de lotsbestemming van de Griekse wereld bepaalde. Tot op de dag van vandaag is het één van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Griekenland. In het mysterieuze landschap liggen talloze overblijfselen die dateren uit de vierde eeuw voor Christus. Bezoek het museum en een uitgebreide tour over de plaats met opgravingen. Eventueel kan er ter plaatse worden gekozen voor een tour met gids (niet inbegrepen).
Richtprijs: €60

Chalkida
Onder leiding van een gids maken we een stadstour door Chalkida. We bezoeken onder andere het Fort van Chalkida, de oude brug Negro Ponte, wandelen over de boulevard, bezichtigen de binnenstad en ontdekken ook het winkelgebied. Je kunt deze excursie eventueel ook doen zonder gids. We nemen dan de taxi richting Chalkida en kunnen op eigen gelegenheid de stad verkennen. De kosten zullen dan ca. €15 p.p. zijn.
Richtprijs: €35

Wandeling en bezoek aan Eretria
Vanaf het hotel wandelen we in ca. één uur richting het stadje Eretria. Slenter over de boulevard, geniet van een lekker drankje op een van de terrasjes en bekijk de kleine winkeltjes. Het informatiecentrum van Evia ligt ook in het centrum van Eretria. De beheerder maakt graag een praatje met bezoekers en verstrekt alle mogelijke toeristische informatie, wandelroutes en gratis leenfietsen! In het centrum vind je het kleine Archeologisch Museum van Eretria. De vondsten die hier getoond worden bestrijken duizenden jaren geschiedenis. Tegenover het museum liggen de resten van een amfitheater van 300 jaar voor Christus en het ’Huis met de mozaïeken’. Je kunt eventueel ook met de taxi naar Eretria gaan.
Richtprijs taxi: €15-20 per taxi – retour.

Het noorden van Evia
Op deze lange, maar bijzondere dagtocht maken we kennis met de schitterende natuur van het noorden. Dit gebied wordt niet voor niets ‘klein Zwitserland’ genoemd. Geniet vanuit de comfortabele bus van de prachtige vergezichten en laat je bij elke bocht verrassen door wéér een ander landschap. We streven er naar om elke anderhalf à twee uur een stop te maken. Als eerste doen we het dorpje Prokopi aan voor een koffiestop en een bezoek aan de kerk van Agios Ioanniss o Rossos. Het lichaam van deze Russische martelaar ligt in een glazen kist, waar doorlopend gelovigen bij neerknielen om het glas te kussen. In dit drukbezochte bedevaartsoord wordt jaarlijks op 27 mei een indrukwekkende processie gehouden. De weg naar het noorden slingert zich voort door de bergen en door bossen. Misschien krijg je een glimp van een steenbok te zien. We bezoeken het klooster van Osios David en de Drymona waterval. Via de kustplaats Ellenika gaan we aan het eind van de middag terug naar het hotel.
Richtprijs: €75

Het zuiden van Evia
Dit gebied heeft weer een totaal ander karakter dan het noorden. Langs de schitterende kustweg en fotogenieke vissersplaatsjes rijden we naar Porto Boufalo voor koffiestop. Via de dorpjes op de ‘bovenweg’ rijden we naar het Rode Kasteel in Karystos waar vrije tijd is voor een bezichtiging. Na een kort bezoek aan de exclusieve wijnmaker Montfoli waar we een glaasje likeur aangeboden krijgen, is er de keuze uit een snorkeltocht vanaf een boot of luieren aan één van de mooie strandjes van Karystos.
Richtprijs: €75

Oropos
Zin in een relaxed dagje, maar toch even er tussen uit? Vanuit Eretria vertrekt de veerboot (€5 p.p. – retour) naar het (schier)eiland Oropos. In ongeveer 25 minuten vaar je naar overkant, waar je lekker kunt lunchen en een stukje over de boulevard kunt lopen. Je kunt te voet naar Eretria, maar je kunt ook per taxi (ca. €15 per taxi – retour).
Richtprijs: vanaf €5

Wijnproeverijen
Wil jij wat leren over wijn en genieten onder het genot van een glaasje? Dan zit je op Evia op de goede plek. Tijdens deze reis heb je de keuze uit 2 verschillende mogelijkheden voor een wijnproeverij, waar je vol passie informatie krijgt over de heerlijkste wijnen van deze wijnhuizen.

Bij Lycos Winery neem je een kijkje bij de productielijn en in de wijnkelder, waar de wijnen worden opgeslagen. Vervolgens is het tijd om te proeven. Je hebt de keuze uit verschillende wijnproeverijtjes tussen de €6,50 en €20. Dit wijnhuis ligt op een klein kwartiertje lopen vanaf de accommodatie.

De tweede mogelijkheid is een wijnproeverij bij Winery Avantis Estate (ca. €20). Hier krijg je onder andere een rondleiding over de wijngaard en door het wijnhuis. Daarna is het tijd om verschillende wijnen te proeven. De excursie is inclusief rondleiding, wijnproeverij en vervoer.

De aangegeven prijzen voor de excursies zijn richtprijzen. Alle excursies zijn o.v.v. wijzigingen en op basis van een minimaal aantal deelnemers. De prijs is o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers.

Singlereis Paradijselijk Genieten op Evia
Singlereis Paradijselijk Genieten op Evia

Verblijf

Verblijf Negroponte Resort

Beschrijving

Het rustig gelegen 5-sterren Negroponte Resort is gelegen aan de Golf van Evia. Het terrein van het resort betrekt 11.000 m², direct aan zee. Op 2,5 km van het resort vind je het kustplaatsje Eretria en de haven, welke te bereiken zijn met de bus of met de taxi. Hier zijn leuke winkeltjes en terrasjes te vinden, evenals pinautomaten.

Faciliteiten
Heerlijk relaxen op een strandbedje bij het strand of onder een parasol bij het buitenzwembad met zeewater en hydro-massage: je komt hier helemaal tot rust. Naast het buitenzwembad is er ook een (verwarmd) binnenzwembad met jacuzzi aanwezig. Badhanddoeken zijn aanwezig in het hotel. Daarnaast is er een uitgebreide en moderne fitnessruimte en zijn er tennisbanen aanwezig, een pooltafel, tafelvoetbal en twee petanquebanen.

Wi-Fi is in het gehele hotel beschikbaar. Ook is er een minimarkt en huisbakkerij aanwezig. In het hoogseizoen wordt er 1 keer per week een Griekse avond georganiseerd bij het restaurant en/of dansdemonstraties gegeven. Het hotel beschikt verder over een lobbybar, bar en een restaurant op het niveau van het buitenbad. Vanuit restaurant Levante (met veranda) heb je een fabelachtig180° uitzicht over de Golf van Euripos en het Griekse vasteland.

Kamers
Alle kamers in het Negroponte Resort zijn voorzien van satelliettelevisie, telefoon, minibar en kluisje. Vanaf het balkon hebben de meeste kamers uitzicht op de uitgestrekte tuin of de bergen. De badkamer is voorzien van een douche of bad, toilet en föhn. Je kamer zal dagelijks worden schoongemaakt.

Bij aankomst liggen er slippers en een badjas voor je klaar, welke je gedurende je verblijf kunt gebruiken.

Kamertype
Bij deze reis verblijf je op een Single kamer Deluxe met landzicht. Je hebt de mogelijkheid om je éénpersoonskamer (o.b.v. beschikbaarheid) te upgraden naar een 2-persoonskamer voor alleengebruik met landzicht. De upgrademogelijkheden en bijbehorende kosten kun je terugvinden op het boekingsformulier.

Verzorging
Je verblijft op basis van Halfpension. Zowel het ontbijt als het diner zijn inbegrepen. Het uitgebreide ontbijtbuffet met diverse soorten versgebakken brood, granen, thee, koffie vruchtensappen, zuivel en vers fruit, wordt tussen 07:30 en 10:00 uur geserveerd. Cappuccino en verse jus zijn tegen betaling. Voor het diner kan er worden aangeschoven tussen 19:30 en 22:00 uur. Het diner wordt in buffetvorm gepresenteerd. Elke dag zijn er andere gerechten waarbij een ruime keuzemogelijkheid is.

In de keuken van het Negroponte Resort wordt uitsluitend gewerkt met verse producten die door de lokale boeren worden aangeleverd. De verse visvangst komt direct uit het kristalheldere water van de Golf van Evia. Het hotel heeft een eigen huisbakkerij voor brood, koekjes en gebak, waarvan je tijdens het ontbijt kunt genieten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Negroponte Resort
Negroponte Resort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Paradijselijk Genieten op Evia
Singlereis Paradijselijk Genieten op Evia

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer