Singlereizen.nl

Singlereis Packraft expeditie Snowdonia - Wales

Snowdonia in het noorden van Wales staat bekend om zijn epische berglandschappen en meren. De hoogste berg, Snowdon, vormt het middelpunt van een dramatische bergketen van rotsachtige toppen en het hele gebied is een magneet voor outdoorliefhebbers en wie houdt van spectaculaire landschappen. Waarom niet zelf op avontuur gaan tijdens deze 7-daagse packraftexpeditie in Snowdonia Wales?

Beklim Snowdon, met 1085 meter de hoogste berg van Wales én Engeland en geniet van het panoramische uitzicht op Snowdonia National Park! Het is niet verwonderlijk dat deze omgeving de locatie is van heel wat legenden waaronder die van King Arthur! Met ruwe, besneeuwde bergtoppen, grijsblauwe meren en diepe valleien waar pittoreske dorpjes als Beddgelert en Betws-y-Coed zijn gelegen, waan je je in een sprookje!

Snowdonia wordt niet voor niets de Adventure Capital van Europa genoemd. Zijn ligging aan de kust zorgt ervoor dat je op eenzelfde dag een berg kunt beklimmen en de kust afzeilen. Tijdens deze packraft expeditie zullen we twee populaire activiteiten combineren: hiking en peddelen. Een opblaasbare raft in onze rugzak laat ons toe de mooiste uithoeken van het nationale park te verkennen. Ons begin- en eindpunt liggen vast, maar welke route we kiezen hangt volledig van jou af. Want dit is jouw expeditie!

Singlereis Packraft expeditie Snowdonia - Wales
Singlereis Packraft expeditie Snowdonia - Wales

Activiteiten

Dag 1 - Brussel – Porthmadog
Om 8 uur vertrekken we vanuit Brussel-Zuid met de Eurostar naar Londen. Vanuit de Engelse hoofdstad sporen we verder richting Porthmadog, een havenstad aan de rand van Snowdonia NP. Hier krijgen we een eerste blik op de besneeuwde toppen. Het avontuur kan beginnen!

Dag 2 - Porthmadog – Llyn Gwynant
Vandaag trekken we Snowdonia NP in. Dat doen we meteen door te packraften op de Afon Glaslyn rivier die ons dieper het park inbrengt. Eens aangekomen bij de prachtige Aberglaslynkloof trekken we voor een eerste maal de bergen in. We volgen het Cwm Bychan pad richting de meren Llyn Dinas en Llyn Gwynant. ´s Avonds kunnen we napraten en even vooruitblikken naar morgen bij een gezellig kampvuur!

Dag 3 - Llyn Gwynant – Snowdon – Pen-y-Pass
Met de beklimming van de hoogste berg van Wales is het nu tijd voor het echte werk! Snowdon heeft verschillende routes die naar de top leiden. Wij kiezen voor het minder drukke Watkin Path. Wanneer we uitgekeken zijn op het panoramische uitzicht van Snowdonia kunnen we afdalen via de legendarische Crib Goch. Overnachten doen we in het Pen-y-Gwryd Hotel waar sir Edmund Hillary en sherpa Tenzing Norgay logeerden toen ze hier trainden voor de eerste succesvolle Everest expeditie in 1953.

Dag 4 - Pen-y-Pass – Ogwen
Na de stevige beklimming gisteren staat ons opnieuw een wandeldag te wachten. Hier hebben we als groep verschillende opties. Beklimmen we de Glydr Fawr met zijn unieke rotsformaties om vervolgens via spannende de Devils´s Kitchen af te dalen of gaan we voor de Glydr Fach? Voor de echte sportievelingen is een combinatie van de twee pieken ook mogelijk.

Dag 5 - Ogwen – Betws-y-Coed
Na twee dagen in de bergen te hebben doorgebracht halen we vandaag nog eens ons packraft boven. Maar niet vooraleer we nog een van de uitdagende scramble routes onder de kiezen hebben. De combo wandelen-peddelen zorgt voor een avontuurlijke dag! Eindigen doen we in het pittoreske Betws-y-Coed.

Dag 6 - Betws-y-Coed – Conwy
Tijdens onze laatste dag in Snowdonia NP staat een volledige packraftdag op de planning. Er wacht ons een rustige, maar lange afvaart op de Conwy rivier. We laten de bergen definitief achter ons en wanneer we Conwy Castle in de verte zien liggen, weten we dat het avontuur erop zit! ´s Avonds genieten we nog na van een onvergetelijk avontuur in een traditionele Welsche pub.

Dag 7 - Conwy – Brussel
De expeditie zit er op! Met de trein vertrekken we in de vroege ochtend vanuit Conwy terug naar Londen. Hier nemen we de Eurostar terug naar Brussel. Onderweg halen we nog enkele leuke verhalen op en bladeren we door onze vele foto´s. Wat was Snowdonia toch indrukwekkend! Dan maar snel een reünie plannen?

Singlereis Packraft expeditie Snowdonia - Wales
Singlereis Packraft expeditie Snowdonia - Wales

Verblijf

Verblijf Meerdere campings in Wales

Beschrijving

We overnachten 4 nachten op verschillende campings in snowdonia. Je krijgt je eigen lichtgewicht tent, die je met niemand moet delen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings in Wales
Meerdere campings in Wales

Verblijf 2 hotels/hostels in Wales

Beschrijving

Tijdens deze wandeltrekking gaan we 4 nachten kamperen en slapen we 2 nachten in een hostel/hotel. Je krijgt een ultralight tentje van ons te leen. Deze weegt ongeveer 1 kg en hoef je niet te delen met je medereiziger. Tijdens de 2 overnachtingen in het hostel/hotel deel je een kamer met je medereiziger(s). Dit kan eventueel gemengd zijn, afhankelijk van de inschrijvingen.

Je dient tijdens je reis eigen beddengoed (slaapzak) en handdoeken mee te brengen. 

In de hotels/ hostels en op de camping is eer Wi-Fi aanwezig. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

2 hotels/hostels in Wales
2 hotels/hostels in Wales

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Packraft expeditie Snowdonia - Wales
Singlereis Packraft expeditie Snowdonia - Wales

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer