Singlereizen.nl

Singlereis Ontdek en Wandel Italiaanse Amalfikust

De Amalfikust nabij Napels staat bekend om zijn pittoreske kleurrijke dorpjes en zijn prachtige kustlijn met indrukwekkende kliffen en stranden. Tijdens deze reis kun je die schitterende omgeving al wandelend ontdekken. Daarnaast kun je genieten van ‘la Dolce Vita’ met heerlijk Italiaans eten en lekkere wijnen.

We verblijven in het heerlijke 4-sterren hotel dei Congressi, in de badplaats Castellammare di Stabia. Vanaf het hotel kun je genieten van schitterende uitzichten over de omgeving en de zee. Aan het prachtige zwembad staan zonnebedden waar je even helemaal tot rust kunt komen en bijvoorbeeld kunt genieten van een fijn boek.
Het ontbijt en elke avond een heerlijk 3-gangen diner in het hotel zijn bij de reissom inbegrepen.

Er staan in totaal vijf wandelingen op het programma die elk een totaal ander deel van de kust laten zien. Uiteraard mag de mooiste tocht in deze omgeving, het Pad der Goden, met zijn spectaculaire uitzichten niet ontbreken. Maar ook de wandeling op de Vesuvius zal onvergetelijk zijn. Na afloop van die wandeldag doen we een wijnproeverij aan de voet van de vulkaan, een magische plek om te genieten van een goed glas wijn.
Eén van de andere dagen gaan we met de boot naar het eiland Capri, waar we kennismaken met de ruige natuur van het eiland. Daarna kun je genieten van het goede Italiaanse leven op de Piazzetta, een klein maar ongelooflijk mooi plein in het stadje.

De wandelingen duren gemiddeld drie tot vier uur en zijn geschikt voor iedereen die van wandelen houdt en beschikt over een goede basisconditie. De wandelingen zijn licht tot middelzwaar, overwegend vlak met hier en daar een lichte tot pittige helling. Er wordt regelmatig pauze genomen om wat te eten of drinken, te genieten van de mooie omgeving en foto’s te maken.

De provincie Campanie waar de Amalfikust toe behoort, is de plaats waar in de 17e eeuw de pizza bedacht werd. Natuurlijk besteden wij daar tijdens onze reis aandacht aan en ga je tijdens een workshop leren hoe je zelf de perfecte Italiaanse pizza kunt maken.

Tijdens de vrije dag kun je een bezoek brengen aan Pompeii, de archeologische opgravingen van de stad die in het jaar 79 door een uitbarsting van de Vesuvius met lava en as bedolven werd. Met de trein ben je er in een kwartier.
Ook kun je met de trein naar de stad Napels.

De gehele reis is er een Nederlandstalige gastvrouw bij de groep aanwezig. Tijdens de wandelingen/excursies is er daarnaast een lokale Engelstalige gids die je van alles zal vertellen over de omgeving.

Singlereis Ontdek en Wandel Italiaanse Amalfikust
Singlereis Ontdek en Wandel Italiaanse Amalfikust

Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten, excursies en plaatsen die we aandoen tijdens onze 8-daagse Ontdek en Wandel-reis aan de Amalfikust:

Dag 1 (dinsdag 18 april)
Vlucht naar Napels en transfer naar het hotel in Castellammare di Stabia. Rest van de dag vrij programma.

Dag 2 (woensdag 19 april) – eiland Capri
Vandaag maken we een boottocht naar Capri, een prachtig eiland in de Golf van Napels. We wandelen naar één van de mooiste plekken van het eiland langs grotten en rotspartijen met een geweldig uitzicht op de kliffen van Faraglioni. Hierna genieten we van 'La Dolce Vita' (het goede leven) op de Piazzetta, één van de mooiste pleinen van Italië.

Duur wandeling: ± 3 ½ uur
Hoogteverschil: ± 250 m
Zwaarte wandeling: eenvoudig tot gemiddeld

Dag 3 (donderdag 20 april) – Pad der Goden & Positano
Vandaag staat het hoogtepunt van de week op het programma: de wandeling over het Pad der Goden. We wandelen van Bomerano naar Positano, een ongelooflijk mooie route met schitterende uitzichten over de Amalfikust.

Duur wandeling: ± 4 uur
Hoogteverschil: ± 350 m
Zwaarte wandeling: gemiddeld tot uitdagend

Dag 4 (vrijdag 21 april) – Vesuvius vulkaan & wijnproeverij
Wandeling in Nationaal Park Vesuvius, de vulkaan die het iconische symbool van Napels is. Onze gids neemt ons mee naar de ‘Fumarole’ zone en langs de rand van de enorme krater om te kunnen genieten van een uniek uitzicht op het omringende landschap. We sluiten de wandeldag af met een lekkere wijnproeverij aan de voet van de Vesuvius.

Duur wandeling: ± 3 uur
Hoogteverschil: ± 250 m
Zwaarte wandeling: gemiddeld

Dag 5 (zaterdag 22 april)
Vrije dag om een bezoek te brengen aan Pompeii (ong. 15 minuten met de trein, entree ± € 18,-) en/of de stad Napels (ong. 1 uur per trein).

Dag 6 (zondag 23 april) – Punta Campanella
Vandaag leren we al wandelend door een prachtig natuurgebied de geschiedenis en mythes kennen van Punta Campanella, de natuurlijke grens tussen de Golf van Napels en de Golf van Sorrento. Aan drie kanten omgeven door de zee genieten we van adembenemende uitzichten met het eiland Capri voor ons. Onderweg kunnen we een duik nemen in het kristalheldere zeewater.

Duur wandeling: ± 3 ½ uur
Hoogteverschil: ± 350 m
Zwaarte wandeling: gemiddeld

Dag 7 (maandag 24 april) - Sorrento & workshop pizza-maken
We verkennen eerst het kleine stadje Sant'Agata en lopen vervolgens naar een uitkijkpunt waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt en schitterende foto’s kunt maken. Tijdens onze wandeling van vandaag maken we een gastronomisch uitstapje in de wereld van de pizza: Antonio zal ons precies leren hoe we deze traditionele Italiaanse favoriet zelf kunnen maken. Na afloop van deze pizzalunch wandelen we verder naar de gezellige badplaats Sorrento.

Duur wandeling: ± 3 ½ uur
Hoogteverschil: ± 380 m
Zwaarte wandeling: gemiddeld

Dag 8 (dinsdag 25 april)
Transfer naar de luchthaven van Napels.

Singlereis Ontdek en Wandel Italiaanse Amalfikust
Singlereis Ontdek en Wandel Italiaanse Amalfikust

Verblijf

Verblijf Hotel dei Congressi ****

Beschrijving

In dit comfortabele 4-sterren hotel in de Zuid-Italiaanse badplaats Castellammare di Stabia heerst een rustige atmosfeer. Het is daarom perfect voor een diegenen die van rust en natuur houden.

De ligging is ideaal om veel van de omgeving te verkennen: Napels, het Sorrento schiereiland en de Amalfikust. Het dichtstbijzijnde strand ligt op slechts 900 meter en het treinstation op 600 meter van het hotel, zodat je met de trein in een kwartier in de archeologische vindplaats Pompeii kunt zijn.
Het centrum van de stad ligt op een kwartier lopen en er zijn diverse gezellige restaurants en café op zo’n 500 meter van het hotel.

Vanuit het buitenzwembad heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving en de vulkaan Vesuvius. Uiteraard staan daar op het zonneterras ligbedden en parasols tot je beschikking. De prachtig aangelegde tuin zorgt voor een echt Italiaanse romantische sfeer.

Het hotel beschikt over 100 kamers in verschillende categorieën. De kamers waar wij tijdens onze reis in zullen verblijven zijn standaard kamers met zicht op de tuin. Deze kamers van ong. 20 m2 zijn elegant ingericht met rustige kleuren en voorzien van een fijne badkamer, bureau en een twijfelaar of twee 1-persoonsbedden. De kamers hebben geen balkon, maar een raam of Frans balkon.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• Bagageruimte
• Gratis WiFi in openbare ruimtes
• Lift
• Restaurant en bar met terras
• Tuin/zonneterras
• Buitenzwembad met ligstoelen en parasols
• Handdoekenservice
• Gezamenlijke lounge/tv ruimte
• Snack- & frisdrankautomaat
• Kapper/schoonheidssalon
• Roomservice (tegen betaling)
• Minimarkt

Kamers
• Airconditioning
• Badkamer met bad of douche, wastafel, toilet en föhn
• Televisie
• Telefoon
• Kluisje
• Minibar
• Bureau

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel dei Congressi ****
Hotel dei Congressi ****

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Ontdek en Wandel Italiaanse Amalfikust
Singlereis Ontdek en Wandel Italiaanse Amalfikust

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer