Singlereizen.nl

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie aan het meer van Ohrid

Geniet van een heerlijk ontspannen vakantie in het betoverende en nog authentieke Noord-Macedonie. Je verblijft in een comfortabele guesthouse direct aan het meer, waar je volop kunt zwemmen en zonnen.

Wil je ook een kijkje nemen in de Macedonische cultuur en genieten van bijzonder natuurschoon? Ga dan mee op één van de ter plaatse aangeboden excursies. Je kunt een bezoek brengen aan leuke dorpjes, sportief bezig zijn en/of genieten van de rijke en gevarieerde keuken. We wijken af van de platgetreden toeristenpaden en zorgen ervoor dat het mystieke Macedonie echt een onuitwisbare indruk op je zal achterlaten. Deze excursies worden begeleid door een Nederlandstalige gids.
Een bezoek aan een kleinschalig wijnhuis met uitgebreide wijnproeverij is bij de reissom inbegrepen.

Er stopt een bus vlakbij het hotel die je naar de stad kan brengen, maar het is ook eenvoudig om een taxi te nemen. Wanneer je de taxi met meerdere personen deelt, ben je voor een ritje naar de stad slechts zo'n 2 tot 3 euro per persoon kwijt. Snuif cultuur in deze door UNESCO beschermde stad of ga lekker shoppen in de gezellige kleine winkeltjes.
Denk er ook eens aan om een watertaxi terug te nemen.

Niets moet, alles mag. Je bent tot niets verplicht en bepaalt zelf wat je gaat doen tijdens deze 50plus singlevakantie, maar onze gastheer of -vrouw kan je indien je wilt, zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes.

Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend ontbijt je in het restaurant van het hotel, waar een heerlijk buffet voor je klaar staat. Ga je die dag op excursie, dan is de lunch inbegrepen. Het avondeten is niet voorzien, maar in (de omgeving van) het hotel en in de stad Ohrid is het eenvoudig om een leuk en goed restaurant te vinden. Bovendien is dit voor onze begrippen niet duur: voor 10 tot 15 euro heb je al een heerlijke maaltijd inclusief (alcoholische) drankjes.

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie aan het meer van Ohrid
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie aan het meer van Ohrid

Activiteiten

Bij de reissom is een uitgebreide wijnproeverij inbegrepen. We bezoeken een kleinschalig wijnhuis, schitterend gelegen midden in de natuur, dat enkel exclusieve wijnen in een kleine oplage produceert. Een Engelstalige gids vertelt ons alles over de het wijnhuis en zijn filosofie en laat ons de wijnkelder zien. Ook gaan we kort naar het klooster dat zich ook op het terrein bevindt en waar het wijnhuis zijn naam aan te danken heeft. Daarna proeven we een viertal wijnen (wit, roze en rood) en een brandy, terwijl we kunnen genieten van de lekkere kazen en charcuterie die voor ons klaarstaan.

Daarnaast kun je deelnemen aan één of meerdere van deze excursies:

Jeepsafari
Met een aantal jeeps, die worden bestuurd door ervaren chauffeurs, rijden we off-road door het nationaal park Galicica en kom je op plekken waar je anders nooit zou kunnen komen. Je kunt genieten van de prachtige natuur en we stoppen een aantal keer op plaatsen van waar het uitzicht echt spectaculair te noemen is.
Op een mooie plek in het bos stoppen we voor de lunch. Terwijl de chauffeurs/gidsen de maaltijd gaan klaarmaken, kun je een korte wandeling maken naar een vennetje, onderweg zoekend naar pootafdrukken van wolven en bruine beren. Reken maar dat de klaargemaakte barbecue met Macedonische lekkernijen daarna goed zal smaken!
Duur van deze excursie: ± 7 uur
Prijs: €55

Ezel-/wandeltocht en Macedonische avond
Tijdens deze excursie kom je echt in contact met de plaatselijke bevolking, die vol trots wil laten zien hoe hun leven in de dorpen eruit ziet.
We rijden naar een authentiek bergdorp gelegen in nationaal park Galicica en gaan te voet of op een ezel verder. Deze ezel-/wandeltocht van zo’n anderhalf uur, met prachtige uitzichten over de bergen en het meer, wordt begeleid door een aantal oudere vrouwen uit het dorp. Zij zullen je in hun eigen taal (dus met handen en voeten…) wijzen op al het moois dat je onderweg tegenkomt. Wie wil kan trouwens ook een langere wandeling maken. Vervolgens gaan we naar één van de mooist gelegen huizen in het dorp. Het uitzicht over het meer is werkelijk adembenemend. Samen met de bewoners mag je meehelpen een deel van de maaltijd klaarmaken. Terwijl het eten in de ovens staat en de zon langzaam ondergaat, kun je vast proeven van lokale hapjes en drankjes en is het tijd voor de verrassing van de avond. Al met al een avond om nooit meer te vergeten!
Duur van deze excursie: ± 5 uur
Prijs: €41

Ontspannen boottocht met bezoek aan het klooster van St. Naum
Tijdens deze ontspannen excursie zal je gaan genieten van een heerlijk relaxte dag op het water. We gaan in het dorp Pestani aan boord en varen langs de prachtige kust van het meer van Ohrid met hoge rotsen en een fantastisch uitzicht over nationaal park Galicica.
We gaan in het dorp Trpejca aan land om een kop koffie of thee te drinken en maken daar een korte wandeling naar een hoger gelegen punt, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het meer van Ohrid.
Daarna varen we verder naar het klooster van St. Naum, vlakbij de grens met Albanië, waar één van de hoogste geestelijken van de regio begraven ligt. Natuurlijk is een bezoek aan deze kerk de moeite waard, maar wij raden je een tochtje per roeiboot door de bronnen, een prachtig natuurgebied waar je schitterende foto’s kunt maken, ook van harte aan (kosten ± €3).
Wij laten de strandjes en terrassen vol toeristen langs het water vervolgens links liggen en varen naar St. Zaum, een mystieke locatie met alleen een zeven eeuwen oud kerkje, waar we onder honderden meters hoge rotsen op een privéstrand gaan genieten van een heerlijke barbecue (onbeperkt eten en drinken). Daar kan natuurlijk ook heerlijk ontspannen gezwommen worden in het meer.
Duur van deze excursie: 7 tot 8 uur
Prijs: €41

Onbekend Albanië 
Kort bezoek en koffiepauze in Pogradec vlak over de grens. Ca. 90 minuten in stad Korca. Vervolgens bezoek aan plattelandsdorp, waar geluncht en een korte wandeling gemaakt wordt. Terugrit via bergpas door het Nationale Park Galicia.
Duur van deze excursie: ± 7 uur
Prijs: €46

3-Dorpentocht
In de bergen brengen we een bezoek aan een paar dorpjes die van elkaar verschillen door hun ligging, natuur, religie en mythe. Je drinkt koffie bij de lokale bevolking thuis kunt genieten van een uitgebreide lunch met lokale traditionele lekkernijen.
Duur van deze excursie: ± 7 uur
Prijs: €41

Kayak-excursie
Actieve, maar tegelijkertijd ontspannen dag op het Meer van Ohrid. We bezoeken een aantal mooie plaatsen en stranden, die alleen vanaf het water bereikbaar zijn. Inclusief uitgebreide lunch (excl. dranken), fles water voor onderweg en fruit.
Duur van deze excursie: ± 6 uur
Prijs: €45

De vermelde excursieprijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie aan het meer van Ohrid
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie aan het meer van Ohrid

Verblijf

Verblijf Hotel Belvedere

Beschrijving

Dit fijne 4-sterren hotel ligt aan de rand van een groot dennenbos in de omgeving van het klooster van St. Stefan op slechts 150 meter van het meer van Ohrid.
Het centrum van de stad Ohrid ligt op 4 km afstand en is zowel lopend als met het openbaar vervoer of taxi eenvoudig en goedkoop te bereiken.

Het hotel is een mix van klassieke elegantie en moderne faciliteiten wat zorgt voor een warme atmosfeer. De decoratie in de lobbybar wordt geregelmatig gewisseld en wat niet meer gebruikt wordt, wordt verkocht in de antiekwinkel die bij het hotel hoort. In de lobbybar staan diverse piano’s die door de gasten gebruikt mogen worden.

In het restaurant wordt elke ochtend tussen 7 en 10 uur een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Daarnaast kun je er terecht voor de lunch of het diner. Ook op het gezellige buitenterras kun je genieten van een hapje of een drankje.
Zwemmen en zonnen kun je op 150 meter afstand van het hotel, waar je diverse strandtenten aan het meer vindt, die zonnebedden en parasols verhuren.

Alle 89 kamers van het hotel bevinden zich in één gebouw, zijn recent opnieuw gedecoreerd en beschikken over een balkon met zitje.
De helft van de voor ons beschikbare kamers heeft meerzicht. De andere kamers kijken uit op het bos. Diegenen die het eerst boeken krijgen de kamers met meerzicht. Wil je dus verzekerd zijn van een kamer met meerzicht, wacht dan niet te lang met boeken.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• Lift
• Restaurant
• Piano-lobbybar
• Buitenterras
• Roomservice (tegen betaling)
• Antiekwinkel
• Fietsverhuur (tegen betaling)

Kamers
• Airconditioning
• Badkamer met douche, wastafel, toilet en föhn
• Balkon met zitje
• Televisie
• Telefoon
• Kluisje
• Gratis WiFi-internet
• Bureau
• Minibar

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Belvedere
Hotel Belvedere

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers
Deze reis heeft vertrekdata voor deelnemers in de leeftijd van 35 tot 55 en van 45 tot 65 jaar. Val je net buiten de genoemde leeftijdscategorie, maar voel je je prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je van harte welkom.

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor Macedonie
Voor Noord-Macedonie geldt geen visumplicht. Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat op de dag van vertrek uit Noord-Macedonie nog minstens 90 dagen geldig is. Informeer bij de Macedonische ambassade in Den Haag of Brussel welke documenten je nodig hebt als je over een andere nationaliteit beschikt.

Vaccinaties voor Macedonie
Voor Noord-Macedonie zijn geen inentingen verplicht. Er worden wel enkele vaccinaties geadviseerd voor reizigers met een verhoogd gezondheidsrisico. Wij raden je aan om voor de juiste gegevens contact op te nemen met je huisarts of een vaccinatie instelling bij je in de buurt.

Wel inbegrepen

  • 10 of 11 Overnachtingen in 4-sterren hotel o.b.v. logies/ontbijt
  • Bezoek aan wijnhuis met uitgebreide wijnproeverij en hapjes
  • Boekingskosten à €20
  • Nederlandstalige gastvrouw/-heer
  • Handbagage (8 kg)
  • Luchthaventransfers ter plaatse
  • Retourvluchten Amsterdam-Ohrid
  • Vliegbelasting à € 29,05

Niet inbegrepen

  • Kosten voor ruimbagage
  • Lunches, diners en dranken
  • Excursies, er wordt ter plaatse een excursieprogramma aangeboden, dat facultatief per excursie te boeken is.
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie aan het meer van Ohrid
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie aan het meer van Ohrid

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
21-07-2024 31-07-2024 11 € 1195,00 50-75 jaar
21-07-2024 31-07-2024 11 € 1495,00 50-75 jaar
31-07-2024 11-08-2024 12 € 1295,00 50-75 jaar
31-07-2024 11-08-2024 12 € 1650,00 50-75 jaar