Singlereizen.nl

Groepsreis Noorwegen Actieve Rondreis

Een groepsreis naar Noorwegen, land van adembenemende landschappen met indrukwekkende fjorden, oog in oog met wilde dieren en het geknetter van een kampvuur in de late avond. Een avontuurlijke, bijzondere en erg gezellige groepsreis!

Er wordt gezegd dat Noorwegen de meest ongerepte en pure bestemming ter wereld is. Wat denk je van een bezoek aan de Preikestolen, de Kjeragbolten en een bezoek aan de stad Bergen. Noorwegen heeft een fascinerende diversiteit aan landschappen met de fjorden als de meest imposante. Tijdens deze groepsreis laten onze reisbegeleiders je de mooiste wilde rivieren en de meest indrukwekkende watervallen zien.

Je zult de Noorse natuurschoon intens ervaren. We gaan onder begeleiding raften op de wilde Otra rivier en trotseren de hoge fjorden met een prachtige hike naar de top. Fantastische uitzichten! In je eigen tent slaap je midden in de natuur, omgeven door grazende schapen en de eeuwige sneeuw op een steenworp afstand. Ben jij klaar voor een avontuurlijke en gezellige groepsreis door Noorwegen? Lees snel verder!

Groepsreis Noorwegen Actieve Rondreis
Groepsreis Noorwegen Actieve Rondreis

Activiteiten

Dag tot dag programma van de Actieve Rondreis Groepsreis Noorwegen.

Dag 1 Enschede - Denemarken (700 km)
Vanaf Enschede vertrekken we met deze groepsreis richting het mooie Noorwegen. Omdat het een lange rit is, verblijven we deze eerste dag op een zeer nette camping in Noord-Denemarken, waar we de avond vullen met een wandeling en gezellig kletsen bij zonsondergang. Onderweg naar Denemarken kunnen de eerste contacten met elkaar worden gelegd. Je hebt natuurlijk niet voor niets een gezellige groepsreis geboekt! Tijdens de rit zal er regelmatig worden gestopt om de benen te strekken. Een goed begin van de groepsreis Noorwegen.

Dag 2 Denemarken – Forsand (345 km)
Deze 2e dag van de groepsreis Noorwegen begint goed; wakker worden met een schitterend uitzicht over de Deense omgeving. Na het ontbijt vertrekken we naar de haven van Hirtshals om de overtocht naar Kristiansand in Noorwegen te maken. Onze avontuurlijke groepsreis in Noorwegen kan beginnen! Via de kust van Zuid-Noorwegen rijden we naar Forsand. Forsand ligt bij de ingang van de Lysefjord waaraan zowel de Preikestolen als de Kjeragbolten zijn gelegen. Het fjord is 42 kilometer lang en tot wel 500 meter diep.

Dag 3 Preikestolen
Vandaag staan de 'Preikestolen' op ons lijstje. De Stolen zijn een heel bijzonder natuurverschijnsel. Dit grote uitstekende plateau rijst op uit de vallei en vanaf een hoogte van 600 meter kunnen we zo de diepte van het Lysefjord inkijken. Spectaculair! Uiteraard zullen we eerst een flinke wandeling moeten maken, maar het is zeker de moeite waard! De reisbegeleider zal voorstellen om heel vroeg te vertrekken om zodoende de mensenmassa voor te zijn. Want hoe gaaf is het om alleen met onze groepsgenoten gezellig te picknicken op de Preikestolen! Het plateau is ongeveer 25 bij 25 meter groot en biedt een prachtig uitzicht over de fjorden en bergen. Richt ook nog een blik naar het einde van het Lysefjord, hier ligt namelijk de Kjerag Bolten waar we aan het einde van de reis een bezoek aan zullen brengen. Na de beklimming van de Preikestolen is een middagje vrij wel zo lekker. Je kunt er dus voor kiezen om lekker een boek te lezen, een wandeling te maken door de omgeving of lekker te gaan vissen in het fjord. 

Dag 4 Forsand – Bergen (240 km)
Deze dag kunnen we ook wel beschrijven als de dag van de vele ferry's. We zullen namelijk drie keer aan boord gaan van een ferry die ons naar de overkant van de fjorden brengt. Gedurende deze overtochten varen we door de prachtige fjorden en gaan uiteindelijk weer aan land op weg naar Bergen. Onderweg kunnen we nog een koffiepauze houden in Stavanger. De camping waar we de komende twee nachten zullen verblijven, ligt aan een meer in de omgeving van Bergen. Als we op tijd zijn aangekomen op de camping kunnen we voor het slapen gaan nog een gezellig kampvuur maken of een avondwandeling maken in de omgeving.

Dag 5 Bergen
De meer dan 900 jaar oude stad Bergen wordt ook wel de toegangspoort tot de Noorse fjorden genoemd en is daarnaast de tweede stad van Noorwegen. Het is de enige stad in de wereld die is omgeven door zeven bergen en zeven fjorden. Bergen is een bruisende stad met meer dan 200.000 inwoners, maar toch heeft het centrum zijn kleinschaligheid niet verloren. Het is vooral de oude haven die hieraan bijdraagt. Het straalt de rijkdom uit van weleer, want ooit was Bergen belangrijker dan Oslo. Typerend voor Bergen zijn de gekleurde huizen in uitstekende staat en de restaurants en winkels in het fraaie stadsdeel Bryggen bij de haven. In het luxe centrum kan prima worden gewinkeld, er zijn mooie musea te bezoeken en een bezoek aan deze stad brengt je langs mooie parken en een romantische haven. We nemen de Fløibanentrein naar de berg Floyen, op 320 meter hoogte, voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en zijn fjord. Als het lekker weer is kun je zelfs nog een verfrissende duik nemen in het meertje bovenop de berg. Alvast oefenen voor het kanoën? Ook dat kan, er liggen kano's in het meertje die je kunt gebruiken. Onder het genot van een drankje genieten we nogmaals van het prachtige uitzicht en praten we na over de eerste 5 dagen.

Dag 6 Bergen – Kinsarvik (130 km)
Vandaag rijden we verder richting het westen van Noorwegen naar het plaatsje Kinsarvik. Onderweg komen we verschillende uitkijkpunten tegen. Ook bijzonder is de Steindalsfossen waterval, waar je achterlangs kan lopen! Even verderop is nog een mooie waterval waar je naartoe kunt zwemmen. Genoeg te doen en te zien dus. We nemen een bijzondere route: we rijden dwars door de bergen heen waar in grote tunnels zelfs een rotonde is gemaakt. Vervolgens steken we het fjord over via een nieuw gebouwde brug met fantastisch uitzicht! Het eindpunt van vandaag is Kinsarvik, bekend om de grote watervallen en de prachtige ligging aan de Hardangerfjorden. De komende twee nachten zullen we hier op een camping overnachten. Uiteraard is deze camping direct aan het water gelegen met uitzicht op het fjord.

Dag 7 Kinsarvik
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt maken we ons klaar voor een stevige wandeling langs de watervallen in Husedalen. De route staat bekend als een van de mooiste in de Hardangervidda. De paden leiden ons door de prachtige bossen en langs de sterk stromende rivier. Onderweg is er voldoende gelegenheid om op een aantal punten uit te rusten en te genieten van de natuur. We overnachten wederom op de camping in Kinsarvik.

Dag 8 Kinsarvik – Roldal (80 km)
We ontdekken opnieuw hoe mooi Noorwegen is, als we onze route vervolgen richting het zuiden. Onderweg stoppen we bij het prachtige plaatsje Odda, gelegen aan de uitloper van het Hardangerfjord tussen de Hardangervidda en natuurpark Folgefonna. Het plaatsje staat bekend om haar watervallen, onder andere de tweelingwaterval Tyssestrengene die neerkomt van een hoogte van 165 meter. We kunnen ook de Folgefonnagletsjer bezoeken. We zullen onze ogen uitkijken! 's Avonds staat opnieuw een avontuur op het programma. We hebben namelijk onze eerste ervaring met wildkamperen! Stel je voor dat je in je tent in de vrije natuur staat, tussen grazende schapen, de wind om je heen hoort blazen en de vogels hoort fluiten. Met een beetje geluk ligt de eeuwige sneeuw binnen handbereik... Zo mooi kan Noorwegen zijn!

Dag 9 Roldal – Valle (135 km)
We vertrekken vandaag in zuidelijke richting naar het prachtige Setesdal. Hier kunnen we een mooie wandeling maken en zelfs even zwemmen in de "potholen" die we onderweg tegenkomen. Potholen zijn cilindergevormde gaten, ontstaan door miljoenen jaren van waterstroom, in snelle ronddraaiende bewegingen. We eindigen de reis van vandaag in het idyllisch gelegen plaatsje Valle. We overnachten op een camping gelegen aan het water. Deze camping is in beheer van de Nederlander David. Hij kan je erg veel vertellen over deze mooie omgeving. Ervaren noSun reizigers kennen David misschien al van een eerdere reis met noSun reizen. David werkte voorheen namelijk als reisbegeleider voor noSun! In de avond worden we verwacht in de tipi (tent). Hier grillen we ons eten en staat er live muziek op het programma.

Dag 10 Valle
Vandaag blijven we in de prachtige omgeving van Valle. We rijden naar Telemark, op een half uur rijden van de camping. Op de weg naar Telemark rijden we langs de Gloppefossen, de grootste waterval in de gemeente. We rijden via lange, rollende wegen door een Canadeesachtig landschap met een berkenbos en een oud dennenbos en met een bergenpanorama op de achtergrond. Aangekomen bij Telemark klimmen we in onze kano en maken een tocht op een schitterend bergmeer in de ongerepte wildernis. Uiteraard kun je ook lekker gaan vissen of een heerlijke wandeling maken in de omgeving. Tegen de avond gaan we weer naar de camping van David, waar we op tijd naar bed gaan om ons klaar te maken voor de prachtige tocht van morgen.

Dag 11 Lysebotn, Kjeragbolten
Er staat ons een ervaring te wachten die we nooit meer zullen vergeten. We gaan namelijk een onvergetelijke klimwandeling maken bij de Kjerag; een rotswand van ongeveer een kilometer hoog aan het fjord, met spectaculaire uitzichten over Noorwegen. De Kjeragbolten is een grote steen die tussen twee rotsen is ingeklemd en die 1000 meter boven de Lysefjord ligt (hangt). Volgens een plaatselijke legende is de steen een trol die versteend is toen het daglicht op hem viel. In de verte zie je zelfs de Preikestolen, die we aan het begin van de reis al getrotseerd hebben! Na deze supertocht kan een nabeschouwing rond het kampvuur natuurlijk niet ontbreken. Onze tenten staan ook vandaag weer op de camping van David.

Dag 12 Valle – Evje (90 km)
We laten de Kjeragbolten achter ons en rijden in zuidelijke richting naar Evje. De hele weg volgen we de Otra rivier, omgeven door bergachtig gebied. Aan een mooi uitzicht dus geen gebrek! Vanmiddag zullen we ervaren of we elkaar echt goed hebben leren kennen deze vakantie. Een stukje teamwork bereikt haar hoogtepunt op het water, als we ons meten met woeste stroomversnellingen en hoge golven tijdens het raften. Je hebt hier geen ervaring voor nodig en wordt begeleid door een ervaren instructeur. Na het raften slaan we ons kamp voor de laatste keer op in Noorwegen. Onder het genot van een drankje zullen we nog lang napraten over de avonturen van de afgelopen dagen.

Dag 13 Evje - Denemarken (180km)
Helaas, de laatste dag in Noorwegen is aangebroken. Vroeg in de ochtend vertrekken we richting Kristiansand en nemen de ferry die ons weer naar Denemarken brengt. De laatste avond sluiten we af met een gezellig samenzijn en we blikken terug op de mooie reis die we hebben gemaakt. Ook kunnen we alvast een datum prikken voor de reünie.

Dag 14 Aankomst in Enschede (700 km)
De groepsreis Noorwegen zit er weer op en vandaag rijden we terug naar Nederland. Veel herinneringen rijker kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde vakantie Noorwegen! We zullen de imposante fjorden, de vele watervallen, de ferry's, de rust, de ruimte en de gezelligheid van deze groepsreis Noorwegen zeker missen!

Groepsreis Noorwegen Actieve Rondreis
Groepsreis Noorwegen Actieve Rondreis

Verblijf

Verblijf Camping Preikestolen

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je op verschillende campings zoals beschreven in het programma. Een van de eerste campings is de Preikestolen camping. Alle campings hebben prima sanitair en soms zelfs WiFi. Je krijgt een tweepersoonstent van het merk Vaude in bruikleen voor alleengebruik.
Let op dat je zelf een slaapmat en slaapzak meeneemt. 

De volgende campings worden aangedaan tijdens deze reis:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Preikestolen
Camping Preikestolen

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Vertrekgarantie
Deze reis kent op verschillende data vertrekgarantie, soms ook al wanneer het minimum aantal reizigers nog niet is gehaald; het betreft in dat geval een populaire vertrekdatum! 

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Noorwegen Actieve Rondreis
Groepsreis Noorwegen Actieve Rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer