Singlereizen.nl

Singlereis Noorwegen 10-daagse rondreis

Noorwegen, het land waar bergen verdwijnen in de zee, waar je indrukwekkende fjorden vindt en waar de zon op sommige plaatsen in de zomer ook zelfs in de nacht schijnt. Een unieke bestemming met een oneindig aantal rivieren en krachtige watervallen. Vandaar ook dat het landschap van Noorwegen zo populair is onder de natuurliefhebbers. Reis mee van Oslo via prachtige steden als Alesund en fjorden als Geiranger fjord richting het eindpunt Bergen.
Singlereis Noorwegen 10-daagse rondreis
Singlereis Noorwegen 10-daagse rondreis

Activiteiten

Dag 1 - Amsterdam - Oslo
Vandaag vertrek je richting Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Een transfer staat je op te wachten bij de luchthaven en brengt je naar het eerste hotel. In Oslo begint de prachtige reis door het binnenland van Noorwegen. De bruisende stad die omsingeld is door bossen en de fraaie Oslo fjord. Struin door de straten, vergeet hierbij niet de Karl Johan vol met leuke bars, cafés en winkels. Bezoek ook de indoor Northern Lights. Via verschillende technieken maak je kennis met het ontstaan van het Noorderlicht en eindig je met een spetterde show, waarbij je van dichtbij het Noorderlicht zal ervaren!

Dag 2 - Oslo
Vrije dag. Na je eerste kennismaking met Oslo heb je vandaag de hele dag de tijd om meer van de stad te ontdekken. Je kunt er optioneel voor kiezen om samen met een lokale gids te stad te verkennen. Tijdens de stadwandeling kom je langs de hoogtepunten van de stad. Voel de aangename sfeer van het stadscentrum en bewonder het waanzinnige uitzicht over de Oslo fjord vanaf de Holmenkollen Ski Jump. Ook breng je een bezoek aan het Frogner Park met meer dan 200 sculpturen in het brons, graniet en ijzer. Om af te sluiten neem je een duik in het Vikingen verleden en bezoek je het Viking museum en het Fram museum gewijd aan de Noorse poolexpedities.

Dag 3 - Oslo - Lillehammer - Kvitfjell
Na het ontbijt is het tijd voor Lillehammer, de stad waar in 1994 de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Lillehammer ligt aan de rand van het meer Mjosa. Mjosa is met zijn 117 kilometer, het langste meer van Noorwegen. In Lillehammer heb je de tijd om rustig door de stad de struinen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de twee grote skischansen die de stad domineren. Vanaf mei tot oktober is het ook mogelijk om met een lift of de trap omhoog te gaan en zelf te ervaren hoe hoog zo’n Olympische skischans is. Je overnacht vandaag in de Otta/Vinstra omgeving.

Dag 4 - Kvitfjell - Ålesund
Tijd voor Alesund! Deze nieuwe stad is in 1904 volledig opnieuw opgebouwd in een kunstzinnige stijl na een heftige brand. Door deze nieuwe Art Nouveau architectuur heeft deze stad een zeer unieke uitstraling binnen Noorwegen gekregen. Kleurrijke huizen die verspreid staan over meerdere kleine eilanden en aan de rand van het water kenmerken de stad. Je kunt het bijna vergelijken met het Venetië van het noorden.

Dag 5 - Ålesund - Geirangerfjord
Vanuit Alesund reis je door de prachtige omgeving naar het Geirangerfjord, waar je onderweg ook gebruik zult maken van de veerpont om de oversteek bij Eidsdal te kunnen maken. Eenmaal aangekomen heb je de mogelijkheid om te genieten tijdens een van de meest mooie cruises door het Geirangerfjord. Dit is namelijk het meest smalle en meest indrukwekkende fjord van Noorwegen. Imponerende watervallen langs de steile rotsen zijn dan ook zeker te moeite waard om te bekijken. De meest bekende zijn de ‘Seven Sisters’ en de ‘Veil of the Bride’. Je eindigt de cruise in Geiranger, een charmant dorpje waar je nogmaals prachtig uitzicht hebt over de vallei.

In verband met de beperkte beschikbaarheid van hotels overnacht je de komende 2 nachten in de omgeving van Stryn of Forde nabij het Geirangerfjord.


Dag 6 - Geiranger fjord
Vrije dag. Beeld je in om op de stop van de berg te staan, met de frisse berglucht en het waanzinnige uitzicht over de besneeuwde bergtoppen gelegen aan de Geiranger fjord. Dit kan allemaal bij Dalsnibba, het hoogste uitzichtpunt van 1500 meter dat je met de auto en bus kunt bereiken. Onderweg zullen we hier dan ook een stop maken om van het uitzicht te genieten. Zorg dus dat je niet je camera vergeet! Met dank aan de ingenieuze vloer en glazen Skywalk heb je het gevoel dat je zweeft. Na het zweven reis je door naar Briksdal waar je de arm van Jostedalsbreen gletsjer kunt bezoeken. Optioneel kun je met een golf-karretje omhoog om de gletsjer van dichtbij te bewonderen.

Dag 7 - Geirangerfjord - Bergen
Voordat je de ferry pakt maak je eerst nog een korte stop in Kaupanger waar je een Staafkerk uit de middeleeuwen bezoekt. Deze kerken hebben een bijzonder uiterlijk en zijn anders dan de kerken zoals wij gewend zijn. Na het bezoek aan de kerk reis je door naar de koning van Noorwegen, ook wel de Sognefjord. Er wordt beweerd dat dit ook wel de meest prachtige van alle fjorden in Noorwegen is, maar dat laten wij aan jou over om dat te bepalen! Onderweg neem je de ferry van Manheller naar Fodnes door Sognefjord. Na de ferry reis je door naar Flåm waar je een optioneel de trein kunt nemen over de Flåmsbana Panoramic Railway. Deze trein neemt je door het spectaculaire landschap vol met schuimende watervallen en steile berghellingen. Ook passeer je maar liefst 20 tunnels. Een enkele reis is bijna niet genoeg om alles te kunnen zien! Aan het einde van de dag kom je aan in Bergen waar je de laatste dagen van jouw rondreis door Noorwegen zult verblijven. 

Dag 8 - Bergen
Vandaag is het tijd voor een vrije dag! Trek erop uit om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Bergen is een stad met een goede combi van natuur, cultuur en het bruisende stadsleven. Bryggen staat bekend om de oude havengebouwen die de stad een leuke sfeer geven. Als het weer een beetje mee zit dan zit je hier heerlijk in de zon op een terras. Ideaal om vanuit je stoel het stadsleven te ervaren en alle soorten boten langs te zien komen. Na Bryggen is ook de vismarkt en het treintje naar de top van de berg Fløyen zeker de moeite waard. Aan het eind van de middag of avond op zoek naar een bijzondere bar? Neem dan een kijkje in de magische ijs-bar. Magic Ice geeft je een winters wonder gevoel en is gemaakt van alleen maar ijs, zelfs de drankjes worden ingeschonken in glazen gemaakt van ijs. Perfect voor een klein avontuur richting de Noordpool.

Dag 9 - Bergen
Opnieuw een vrije dag die je naar eigen gelegenheid kunt indelen. Ook in Bergen heb je de mogelijkheid om meerdere cruises te maken om de omgeving te ontdekken. Stap bijvoorbeeld in de avond aan boord voor een 3 uur durende culinaire cruise. Eet en drink terwijl je heerlijk aan het relaxen bent aan boord van deze fjord cruise. Een lach op je gezicht, nieuwe culinaire kennis en volle buiken gegarandeerd! Maar je kunt er ook voor kiezen om van Bergen naar Mostraumen te varen en weer terug. Je vaart door het Osterfjord langs smalle steile wanden richting een waterval om een emmer met ijskoud bergwater te vullen. 

Dag 10 - Vertrek Bergen - Aankomst Amsterdam
Na een reis vol fjorden, watervallen, culture steden en prachtige uitzichten is het helaas weer tijd om naar huis te gaan. De schoonheden van het noorden zal nu nooit meer vergeten!

Optionele activiteiten
Oslo - Bezoek aan het Noorderlicht museum, €20

Ervaar het Noorderlicht en al de schoonheden in de indoor Noorderlicht museum in het hart van Oslo. Hightech schermen op de muur, de vloer en het plafon laten je een film zien die je mee neemt naar de ruimte om je uit te leggen hoe het Noorderlicht ontstaat. De film neemt je verder nog mee naar een zoektocht in Noorwegen naar het Noorderlicht met de meest prachtige plaatjes. Als knaller op de vuurpijl eindig je met een adembenemende show waarbij je het Noorderlicht zal ervaren op een bijzonder manier. (Duur 15 min)

Oslo - Stadstour door Oslo, €49
Ga mee op ondekkingstocht door Oslo en laat je onderdompelen in de ‘must see’ van Oslo. Voel de knusse sfeer van de stad, bewonder het verbijsterende uitzicht over de Oslo fjord vanaf de Holmenkollen Ski jump en kom in aanraking met de kunst van de Noorwegen in het Vigeland park met meer dan 200 beelden in brons, graniet en ijzer. Ook breng je in Bygdøy een bezoek aan het Fram museum en het Vikingmuseum. Start tour: 10:30. Duur: +/- 5 uur. Inbegrepen: lokale gids, vervoer, entreegeld voor het Fram museum en het Vikingmuseum. Niet inbegrepen: fooien, lunch, entreegeld Holmenkollen Ski jump

Lillehammer - Maihaugen openlucht museum, €19
Maihaugen in Lillehammer is het grootste openluchtmuseum buiten Oslo in Noorwegen. Meer dan 200 gebouwen uit verschillende tijdperken worden hier tentoongesteld. Ook zijn leuk activiteiten om meer te leren over de cultuur.

Geiranger fjord - Cruise door de Geiranger fjord (opgeven bij boeking!), €35
Geiranger fjord staat bekend om het juweel onder de fjorden van Noorwegen. Met zijn karakteristieke S-vorm, hoge watervallen, verlaten boerderijen en de prachtige omgeving behoort dit fjord niet voor niets tot de UNESCO-werelderfgoedlijst. Stap daarom aan boord en vaar mee door dit betoverende fjord. Duur: 1 uur.

Geiranger fjord - Flåmsbana treinrit (opgeven bij boeking!), €55
Welkom aan boord op de Flåm trein! Je stapt op bij het station van Flåm. Het beroemde treintraject tussen Flåm en Myrdal kent steile stukken, 20 tunnels, kleurrijke natuur en een adembenemende watervallen. Na Myrdal reis je door naar Voss. Beide trajecten duren ongeveer 50-55 min.

Geiranger fjord - Flåmsbana treinrit gecomineerd met Sognefjord cruise (opgeven bij boeking!), €100
Met het Sognefjord combipakket combineer je de Flåm treinreis samen met een cruise door het Nærøyfjord. Als eerst neem je de ferry van Gudvangen en Kaupanger. Deze ferry verbindt het noorden met het zuiden van het Sognejord. Tijdens de cruise heb je de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen en te genieten van de omgeving. Op het dek zijn verschillende zitplaatsen om in de buitenlucht te zitten. Na de ferry maak je je klaar de treinreis van Flåm naar Myrdal en van Myrdal naar Voss. Het beroemde treintraject kent steile stukken, 20 tunnels, kleurrijke natuur en een adembenemende watervallen. De cruise duurt ongeveer 2,5 uur en de treinreis twee keer 50-55 min.

Geiranger fjord - Met de trolkar naar de Briksdal gletsjer (opgeven bij boeking!), €30
Met een zogenoemde ‘trol kar’ word je vanaf de opstap plaats naar de souvenirshop, omhoog gebracht naar de gletsjer van Briksal. Het is ongeveer 3km vanaf het startpunt tot aan de gletsjer.

Bergen - Bezoek aan de Magische ijsbar, €30
De Magic Ice bar is een waar winter wonderland. Duizenden tonnen ijs vormen samen een bar waarbij ijssnijders meerdere keren per jaar de bar restylen. Magic Ice is de toegangspoort voor een avontuur ver van je dagelijkse leven. Bij binnenkomst krijg je een warme poncho en handschoenen en word je ‘warm’ onthaalt met een welkomstdrankje geserveerd in een glas gemaakt van ijs. Inbegrepen: entreegeld, warme poncho met handschoenen, welkomstdrankje.

De bar is geopend van 15 mei tot 15 september 2020
 

Bergen - Mostraumen fjord cruise, €60
Ga mee met de cruise van Bergen naar Mostraumen in een spectaculaire fjord omgeving. De cruise neemt je door de 27 km lange Osterfjord. Onderweg wordt het fjord steeds smaller en vaar je langs steile rotsbergen stroomopwaarts. Bij de waterval staat de crew klaar om vers water van de waterval te tappen. Het water is zo schoon dat je het rechtstreek kunt drinken. De boot is voorzien van een zonnedak en kleine kiosk waar je wat lekkers te eten of drinken kunt halen tijdens de tocht. (Duur +/- 3 uur). Inbegrepen: Audio guide (Engels). Niet inbegrepen: fooien, eten en drinken

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.
 
Singlereis Noorwegen 10-daagse rondreis
Singlereis Noorwegen 10-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SNO

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in middenklasse hotels in tweepersoonskamers, met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt. In verband met de beperkte beschikbaarheid van hotel in de Kvitjell kan het zijn dat je uitwijkt naar een hotel in de omgeving (Otto regio). Dit zelfde geldt voor de overnachting op dag 5 en 6 bij Geiranger. Je overnacht hier in de omgeving van Stryn of Førde afhankelijk van de beschikbaarheid.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels beschikken over wifi, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal kan zijn.

Reizigers die zich - zoals velen - individueel inschrijven voor een reis, delen een tweepersoonskamer met iemand anders van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SNO
Accommodatie SNO

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Noorwegen 10-daagse rondreis
Singlereis Noorwegen 10-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer