Singlereizen.nl

Singlereis Noord-Macedonië en Griekenland 10-daagse rondreis

Ontdek de verschillende kanten van de Balkan tijdens deze rondreis door Noord-Macedonië en Griekenland. Een combinatie van een complexe maar indrukwekkende geschiedenis, gastvrije mensen, lekker eten, prachtige natuur en adembenemende stranden. Ontdek de culturele ontwikkeling vanuit de tempels uit de oude tijd, maar ook het verschil tussen het communistische tijdperk en het moderne leven vandaag der dag. Ontmoet de vriendelijke bevolking terwijl je wat van hun zelf gemaakte lekkernijen proeft onder het genot van een rakija én ontspan aan de Ionische zee.

Singlereis Noord-Macedonië en Griekenland 10-daagse rondreis
Singlereis Noord-Macedonië en Griekenland 10-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Skopje
Vandaag begint je rondreis Noord-Macedonië en Griekenland. Na aankomst in het hotel in Skopje neemt de reisbegeleider je mee op een stadswandeling door de hoofdstad van Noord-Macedonië. Bezoek onder andere de bekende stenen brug uit de Ottomaanse tijd, het moeder Theresa museum, Fort Kale (wordt ook wel Fort Skopje genoemd) en de kerk van de heilige redding. De meest recente gebouwen in Skopje, die uit project Skopje 2014 zijn ontstaan, maken ook deel uit van deze wandeling. Je kunt deze wandeling daarom ook wel een ‘Macedonische mix’ noemen: van de oudheid naar de moderne tijd. Natuurlijk breng je ook een bezoekje aan de bazaar, waar je kennis maakt met het dagelijkse leven van de lokale bevolking. De rest van de dag kun je lekker zelf op verkenning in Skopje. 

Dag 2 - Skopje - Jance - Ohrid
Vandaag ga je op weg naar Ohrid, via het Nationaal Park Mavrovo. In dit gebied maak je onderweg meerdere stops. Op deze route rijd je door het westen van het land wat bekend staat om oude tradities, cultureel erfgoed en lange bergketens met adembenemende landschappen. Je brengt een bezoek aan het dorp Jance. In dit dorp woont de etnische groep ‘Torbeshi’. Zij wonen al eeuwen in het hart van het Nationaal Park Mavrovo. Je maakt een wandeling door het dorp met smal geplaveide dorpsstraten en leert hier tijdens een modder workshop over de oude en traditionele manier van het bouwen van Macedonische huizen. Vervolgens ga je genieten van een traditionele lunch in het Tutto restaurant in het dorp (lunch inbegrepen excl. drankjes). De eigenaar van dit restaurant heeft meerdere huizen in het dorp opgekocht, om deze te restaureren en zo veel mogelijk in originele staat te behouden. Met natuurlijke materialen onderhoudt hij deze huizen. Aan het einde van de middag rijd je verder richting Ohrid. De avond kun je lekker ontspannen en dineren aan het meer. 
 
Dag 3 - Ohrid
Tijd om het "Jeruzalem van de Balkan", zoals Ohrid wordt genoemd, te ontdekken. Je begint de dag met een stadswandeling waarbij je slechts een aantal van de 365 kerken bezoekt. Ook forten, oude overblijfselen en door UNESCO beschermde natuurmonumenten komen aan bod. Zo bezoek je de Samoil Fortress (inclusief entreegeld) om getuige te zijn van de overblijfselen uit het glorieuze Macedonische verleden en natuurlijk de St. Jovan Kaneo kerk (entreegeld niet inbegrepen). Deze kerk ligt bovenop een rots en biedt prachtig uitzicht over het Ohrid meer. Je woont een unieke presentatie bij over hoe de handgemaakte Ohrid parel wordt gemaakt. Er zijn nog maar twee families die volgens de traditie parels maken uit een vishuid en een van deze families laat jullie zien hoe. Rond lunchtijd kun je zelf weer op pad. Ontdek de verborgen hoekjes van de stad of wandel over de Via Egnatia, een weg die 168 jaar voor Christus gebouwd is door de oude Romeinen. Deze weg verbindt Rome met Istanbul. 

Dag 4 - Ohrid 
/ bezoek St. Naum klooster
Je start de dag vanuit de stadshaven van Ohrid waar je op de boot stapt op weg naar de rotsachtige klif waar je het St. Naum kloostercomplex vindt. Het is een uniek kloostercomplex met een kerk, die vernoemd is naar de heilige met dezelfde naam. Macedoniërs geloven dat je zijn hartslag nog steeds kan horen als je je oor op de stenen doodskist in de kerk legt. Onderweg vaar je langs de Bay of Bones, een unieke gereconstrueerde nederzetting op het water. Wanneer je bij het St. Naum kloostercomplex aan komt spot je al gauw de kleurrijke pauwen die buiten de kerk rondscharrelen. Na het bezoek geniet van je de lunch, het zogenoemde ‘lake menu’ inclusief de Ohrid forel. De lunch zit weer bij de reissom inbegrepen, drankjes zijn voor eigen rekening. Bij terugkomst in Ohrid heb je de middag weer tijd om je eigen gang te gaan. 

Het is vandaag ook mogelijk om het bezoek aan het klooster en de Bay of Bones met een privé-boot te bezoeken. Je geniet dan een volle dag op het meer van Ohrid, waarbij je dan ook de mogelijkheid hebt om de Bay of Bones te bezoeken (entreegeld inclusief) en om te zwemmen in het meer. Het minimum aantal deelnemers voor deze privé-boot is 10.

Dag 5 - Ohrid - Edessa - Kalambaka (meteora)
Vandaag laat je Noord-Macedonië achter en ruil je deze in voor Griekenland. Zodra je de grens over bent reis je naar de Noord-Griekse stad Edessa. Je waant je een beetje in een sprookje in deze stad. Je vindt hier een gastvrije bevolking en betoverende watervallen. Onder begeleiding van de reisbegeleider maak je een korte wandeling door onder andere de leuke wijk Varosi en je komt langs het openluchtwatermuseum, de enige in zijn soort in Griekenland. Na de wandeling ga je net boven de watervallen traditioneel lunchen (bij de reissom inbegrepen excl. drankjes). Na dit verrassende juweeltje van Griekenland zet je koers richting Kalambaka, een plaatsje recht onder de Meteora rotsen.
 
Dag 6 - Kalambaka - bezoek Meteora kloosters - Corfu
Na het ontbijt ga je op weg naar een van de meest fotogenieke plekken in Griekenland; de Meteora kloosters. Tijdens een rondleiding ga je terug in de tijd en word je meegenomen naar de donkere eeuwen en het verhaal van de eerste kluizenaars en monniken die de basis legden voor deze kloostergemeenschap. De middeleeuwse monniken vestigden zich hier vanaf de 11e eeuw. Er werden maar liefst 24 kloosters gebouwd, waarvan zes er nu nog worden bewoond door monniken. Na de rondleiding heb je tijd om te gaan lunchen in de plaatselijke taverne. Daarna vertrek je richting de haven van Igoumenitsa waar je op de veerboot naar het eiland Corfu stapt. Tijd om te genieten van het eilandleven.
 
Dag 7 - Corfu
Na het ontbijt ga je samen met de reisbegeleider op culturele verkenning. Bezoek het Achilleion Palace, het voormalige huis van keizerin Elisabeth (Sisi) van Oostenrijk, de koninklijke tuinen vol met Griekse beelden, de oude binnenstad van Corfu en andere hoogtepunten zoals: de St. Spyridon-kerk, de oude en nieuwe Venetiaanse forten en de paleizen van St. Michael en St. George. Het hart van de stad Corfu is het oude stadsdeel. De oude binnenstad is volledig omsloten door de muren van zijn twee forten, het oude fort in het oosten en het nieuwe fort in het noorden en westen. In Corfu-stad zal het je opvallen dat oude monumenten van Byzantijnse oorsprong bewaard zijn gebleven, evenals van andere verschillende veroveraars die hier voorbij zijn gekomen tijdens de turbulente geschiedenis van het eiland. De rest van de dag kun je weer lekker genieten op een van de vele stranden.

Dag 8 - Corfu
Vrije dag. Keuze genoeg op het groene eiland. Maak je een wandeling door de mooie groene natuur of ga je relaxen op een van de vele stranden? Liever wat meer adrenaline? Ga dan mee op de optionele mountainbike excursie. De tour start vanaf het de Pantokrator berg, de hoogste berg van Corfu, waar je met de transfer wordt heengebracht. De tocht loopt kriskras door bergdorpen als Strinilas, Episkepsi en Nymfes en langs olijfgaarden met prachtig uitzicht. In een van de bergdopjes maak je een stop voor een verfrissend drankje en lekkere snack. De snelle afdalingen tijdens deze tour zorgen voor genoeg avontuur! 

Dag 9 - Corfu - Vergina - Thessaloniki
Vandaag vertrek je weer naar het vasteland. Eenmaal met de veerboot weer aangekomen in de haven van Igoumenitsa rijd je door naar Vergina. Dit is de eeuwige rustplaats van Filip de tweede (de vader van Alexander de Grote). In het museum vind je prachtige gouden creaties, uitgebreide sieraden, kleurrijke muurschilderingen, mozaïeken, honderden oude voorwerpen, maar ook de koninklijke graven van de keizerlijke familie van koning Filip de tweede. Duik in de geschiedenis van het Grieks-Macedonische rijk. Na het bezoek aan het museum ga je gezamenlijk lunchen in het charmante dorpje Vergina in een van de vele tavernes die traditionele Griekse gerechten aanbieden. De lunch zit weer bij de reissom inbegrepen, de drankjes zijn voor eigen rekening. Met een volle buik zet je weer koers richting Thessaloniki, de informele hoofdstad van Noord-Griekenland. Eenmaal aangekomen kun je genieten van een lekker koel drankje aan zee of neerploffen op een van de vele terrassen in de gezellige stad. 
 
Dag 10 - Thessaloniki 
Na het ontbijt maak je nog een stadswandeling door Thessaloniki met de reisbegeleider. Je bezoekt onder andere het beroemde Aristotelesplein, de kerk van Saint Demetrius en de witte toren. Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog tijd om even over de oude bazaar te struinen en wat souvenirs in te slaan, voor je weer richting huis vertrekt. 
 
Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor iedere enigszins fit persoon te doen. Sommige dagen zijn volgepland maar je hebt ook de mogelijkheid om te genieten van een vrije dag. 

Reisafstanden
Luchthaven Skopje naar hotel: 23 km (30 minuten)
Skopje - Mavrovo NP: 145 km (2 uur)
Mavrovo NP - Ohrid: 80 km (1,5 uur)
Ohrid - Edessa: 180 km (3 uur afhankelijk van de grensovergang)
Edessa - Kalambaka: 200 km (2,5 uur)
Kalambaka - Corfu (via Igoumenitsa): 170 km naar Igoumenitsa (boottocht naar Corfu ongeveer 1,5 uur)
Igoumenitsa - Thessaloniki (via Vergina): 350 km (3 uur en boottocht van ongeveer 1,5 uur)
Thessaloniki hotel naar luchthaven: 20 km (30 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 
 
Singlereis Noord-Macedonië en Griekenland 10-daagse rondreis
Singlereis Noord-Macedonië en Griekenland 10-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SEM

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SEM
Accommodatie SEM

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Lunch op dag 2,3,5
  • Bezoek aan Meteora kloosters
  • Boottrip naar St. Naum klooster
  • Eco-huizen workshop in Janc
  • Stadswandeling Corfu stad
  • Stadswandeling Edessa
  • Stadswandeling Skopje
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met AC (mini) bus
  • Overtocht Corfu per boot

Niet inbegrepen

  • Drankjes bij inbegrepen lunches
  • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting
Singlereis Noord-Macedonië en Griekenland 10-daagse rondreis
Singlereis Noord-Macedonië en Griekenland 10-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
26-04-2024 05-05-2024 10 € 1809,00 18-45 jaar
26-04-2024 05-05-2024 10 € 1809,00 18-45 jaar
24-05-2024 02-06-2024 10 € 1749,00 25-35 jaar
24-05-2024 02-06-2024 10 € 1749,00 25-35 jaar
07-06-2024 16-06-2024 10 € 1709,00 18-65 jaar
07-06-2024 16-06-2024 10 € 1709,00 18-65 jaar
19-07-2024 28-07-2024 10 € 1824,00 18-45 jaar
19-07-2024 28-07-2024 10 € 1824,00 18-45 jaar
16-08-2024 25-08-2024 10 € 1854,00 25-35 jaar
16-08-2024 25-08-2024 10 € 1854,00 25-35 jaar
06-09-2024 15-09-2024 10 € 1683,00 18-65 jaar
06-09-2024 15-09-2024 10 € 1683,00 18-65 jaar