Singlereizen.nl

Singlereis Noord-Griekenland 8-daagse rondreis

Een uniek avontuur langs de prachtige natuur, indrukwekkende landschappen en UNESCO-bezienswaardigheden. Vanwege de geologische constructie bezit Griekenland over vele rivieren, kliffen en baaien aan de zee. Beklim de berg Olympus, peddel naar een verlaten eilandje en neem een duik in het heldere water van het schiereiland Chalkidiki. Of beklim de Meteora-kliffen waar duizend jaar geleden de monniken hun prachtige kloosters bouwden. Tijdens onze actieve rondreis door Noord-Griekenland is dit allemaal mogelijk!


Singlereis Noord-Griekenland 8-daagse rondreis
Singlereis Noord-Griekenland 8-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Thessaloniki 
Vandaag kom je aan in Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je de hoofdstad van de provincie Macedonië alvast gaan verkennen. Thessaloniki is een betoverende stad, vol geschiedenis en rijk aan een culturele mix. Voor avondeten kun je kiezen voor een lekkere Griekse maaltijd in een van de gezellige lokale restaurants, maar er is ook een ruime keuze aan traditioneel streetfood in Thessaloniki. 

Dag 2 - Thessaloniki – Zagoria
Na het ontbijt vertrek je vanuit het hotel op de fiets richting de gerenoveerde waterkant. Je fietst door tot de bekende witte toren. Onderweg maak je kennis met de stad en vertelt de reisbegeleider je meer over de bezienswaardigheden en lokale keuken van Thessaloniki. Na de fietstour heb je nog even de tijd om ergens te gaan lunchen, voordat je de bus in stapt en op weg gaat naar Zagoria. Zagoria is een verzamelnaam voor 20 dorpjes. Je verblijft hier in een traditioneel hotel in het dorpje Monodendri. Het diner is in dit hotel inbegrepen in de reissom.

Als de groep groter is dan 12 personen, kan het voorkomen dat de groep wordt opgesplitst in meerdere hotels en guesthouses. Deze zullen bij elkaar in de buurt liggen.

Dag 3 - Zagoria: hike Vikos-kloof
Na het ontbijt vertrek je met een korte transfer richting de Vikos-kloof. Met een lengte van 20 kilometer, muren die variëren van 450 meter tot 1600 meter diep en een breedte van 400 meter tot enkele meters op het smalste deel, wordt de Vikos-kloof door het Guinness Book of Records beschreven als de diepste kloof ter wereld. Het landschap van de lange kloof, waarvan 12 kilometer behoort tot de verzorgingszone van het Nationaal Park Vikos-Aoos, biedt een gevarieerd reliëf en wordt gekenmerkt door abrupte hoogteverschillen. Steile hellingen en rotswanden domineren in de middelste en hogere zones. De kloof is gedurende miljoenen jaren uitgesleten door de Voidomatis rivier, een zijrivier van de Aoos. Geniet van een fascinerende trektocht in een van de mooiste kloven van Europa. Je wandelt vandaag circa zes kilomter. Na deze adembenemende hike keer je met de bus weer terug naar het hotel, waar weer een heerlijk diner op je wacht. 

Dag 4 - Zagoria: optioneel rafting – Meteora
Na het ontbijt kun je ervoor kiezen om lekker zelf de hort op te gaan of om optioneel te gaan raften. Het is een ontspannende raft-afdaling in het kristalheldere water van de Voidomatis rivier. Het is geen moeilijke rit en dus ook geschikt voor beginners. De tocht begint vanaf de brug van Aristi. Op weg naar deze brug bezoek je ook het klooster van Ano Pedina en het klooster van Spilotissa. Tijdens de afdaling ontdek je het prachtige landschap met diepe vegetatie en de turquoise wateren die tot de helderste van Europa behoren. Echte dare devils kunnen een verfrissende duik nemen in het koude rivierwater. De temperatuur ligt rond de 9 graden het hele jaar door. Tijdens de afdaling maak je ook nog een stop bij het Agion Anargiron klooster uit de 16e eeuw. In de loop van de middag brengt de bus je naar de regio Kalampaka, waar de Meteora liggen.

Dag 5 - Meteora: optionele hike Meteora kloosters
Vrije ochtend. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met de excursie Via Corata. Voor degenen die naar het hoogste deel van Meteora willen klimmen, is dit een uniek avontuur. De klim naar de klif van Agia, met een prachtig uitzicht op Meteora en Kalambaka, wordt gedaan met behulp van apparatuur langs het oude pad dat op de rand van de rotsen is uitgehouwen. De rots van Agia maakte duizenden jaren geleden deel uit van het oude fort van de stad! De route werd in de Middeleeuwen gebruikt door de monniken die in het verwoeste klooster van Mikri Dodeka Apostoli woonden. Begin van de middag kom je weer terug bij het hotel en kun je lekker met de bus richting de Meteora kloosters, waarbij je er twee zult bezoeken (entreegeld niet inbegrepen).


Dag 6 - Meteora - Mount Olympus – Thessaloniki
Vandaag ga je vroeg uit de veren. Je vertrekt met de bus richting de berg Olympus. Je kunt ervoor kiezen om mee te gaan met de optionele hike. Met een erkende berggids beklim je een stuk van de berg Olympus. Olympus ligt in het noorden van Griekenland, in een prachtig landschap dat bekend staat als de Olympus Riviera. Sinds 1938 is het een Nationaal Park en door de UNESCO Werelderfgoedlijst erkend als een natuurmonument. Na ongeveer anderhalf uur hiken bereik je de top van Voulgara, hier heb je tijd om even met een drankje en een snackje bij te komen en te genieten van het prachtige uitzicht. Je kijkt uit op de drie beroemde pieken: Stefani, de troon van Zeus, het Pantheon en Skala, de hoogste piek in Griekenland. Aan de andere kant heb je prachtig uitzicht over Pieria. Vanaf hier wandel je weer terug naar het traditionele dorp Kokkinopolis. Heb je hier vandaag even geen zin in? Dan kun je lekker in de bus blijven zitten en word je naar het nabijgelegen kustplaatsje Platamon gebracht. Hier kun je lekker relaxen, zwemmen of door de winkels in het kleine dorpje slenteren. Aan het eind van de middag wordt iedereen weer opgehaald en rijd je door naar Thessaloniki.

Dag 7 - Thessaloniki
Vrije dag. Je kunt ervoor kiezen om na het ontbijt een kleine wandeling met de reisbegeleider te gaan maken. Je komt dan langs een lokale markt, waar je typisch Grieks brood en koffie kunt krijgen en misschien wat kruiden en olijfolie kunt kopen als souvenir. Je bezoekt nog een paar monumenten die je op de eerste dag tijdens de fietstour nog niet hebt gezien. Je kunt natuurlijk ook lekker je eigen gang gaan vandaag. In de middag kun je de optionele excursie zeekajakken bijboeken. Je peddelt dan richting het eiland Diaporos. Hier maak je een stop om te relaxen op het strand en te genieten van een glas lokale wijn onder het genot van een typisch Griekse delicatesse en vers fruit. In de loop van de avond keer je weer terug in Thessaloniki. 

Dag 8 - Vertrek Thessaloniki
Vandaag komt er helaas een einde aan je actieve rondreis door het noorden van Griekenland. Afhankelijk van je vertrektijd kun je nog even lekker op een terrasje genieten van de laatste Griekse zonnestralen of nog wat laatste souvenirs inslaan, voor je weer terug naar huis gaat.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 3. De meeste exursies die tijdens deze reis aangeboden worden zijn optioneel. De wandeltocht door de Vikos-kloof is een pittige wandeling. De excursies zijn voor iedereen die goed voorbereid is goed te doen. 

Reisafstanden
Thessaloniki luchthaven naar hotel: 20 km (30 minuten)
Thessaloniki naar Zagoria
Zagoria naar Vikos-kloof
Zagoria naar Meteora 
Meteora naar Mount Olympus
Mount Olympus naar Thessaloniki

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Singlereis Noord-Griekenland 8-daagse rondreis
Singlereis Noord-Griekenland 8-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SGT

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SGT
Accommodatie SGT

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Diner op dag 2 in Zagoria
  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Bezoek aan 2 Meteora kloosters inclusief entreegeld
  • Fietstour Thessaloniki
  • Hike door de Vikos-kloof
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Alle transport met (mini)bus

Niet inbegrepen

  • Ruimbagage
  • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
  • Alle entreegelden
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting
Singlereis Noord-Griekenland 8-daagse rondreis
Singlereis Noord-Griekenland 8-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
11-05-2024 18-05-2024 8 € 1599,00 18-45 jaar
11-05-2024 18-05-2024 8 € 1898,00 18-45 jaar
15-06-2024 22-06-2024 8 € 1599,00 25-35 jaar
15-06-2024 22-06-2024 8 € 1898,00 25-35 jaar
20-07-2024 27-07-2024 8 € 1799,00 18-45 jaar
20-07-2024 27-07-2024 8 € 2098,00 18-45 jaar
21-09-2024 28-09-2024 8 € 1649,00 18-45 jaar
21-09-2024 28-09-2024 8 € 1948,00 18-45 jaar
05-10-2024 12-10-2024 8 € 1599,00 18-65 jaar
05-10-2024 12-10-2024 8 € 1898,00 18-65 jaar