Singlereizen.nl

Singlereis Midzomer in Zweden

Het is iedereen aan te raden om het mooie Zweden te bezoeken. In de lente zijn de dagen langer waardoor je langer van de prachtige natuur en het land kan genieten. Tijdens deze 8-daagse groepsreis leer je Zweden op een nieuwe manier kennen. Wat dacht je van een Quadtocht, op wildsafari zoeken naar elanden en bevers en een overnachting in een authentieke houthakkershut? Boek nu deze Midsommar groepsreis naar Zweden!

In deze Zweedse omgeving kan je tot rust komen en leuke activiteiten ondernemen. Zo gaan we op huifkartocht, wildsafari, quadtocht, maken we een Midsommar hike, wandelen we met husky’s en gaan we nog meer doen!

We slapen op een bijzondere plek, maar houd vooral je ogen open want misschien spot je wel wat wild! We overnachten in Zweedse stuga’s en overnachten we een avond in een authentieke Zweedse houthakkershut. Maar waar komt de naam Midsommar nou vandaan?

Midsommar, midzomer in het Nederlands, is een eeuwenoude traditie waar veel Zweden ieder jaar naar uitkijken. Er wordt zelfs gezegd dat het hele land stilligt omdat iedereen Midsommar aan het vieren is. Deze traditie is ontstaan in de 16e eeuw en staat in het teken van de langste dag en vruchtbaarheid. In de middeleeuwen dansten de Zweden rondom een paal, waardoor dit de naam midzomerpaal kreeg. Ze besloten de paal te versieren met bloemen, dit wordt in het Zweeds ‘Maja’ genoemd, waardoor de paal de naam de meiboom kreeg.

Tijdens dit feest dragen de Zweden een bloemenkrans, dit staat voor vruchtbaarheid en wedergeboorte. Volgens de landbouwwerkers zouden de planten en bloemen magische en mysterieuze krachten hebben, zo houden ze je helpen in de liefde of genezende krachten hebben. Om deze krachten te behouden werden de boeketten gedroogd en bewaard.

Tijdens de Midsommar staan er altijd verse aardappelen, haring en aardbeien op het menu. Verder dragen veel Zweden traditionele klederdracht en spelen ze verschillende femkampen (familiespellen met een twist), zoals zaklopen en kubb. Kubb is een populair Zweeds zomerspel waarbij één groot en tien kleine houten blokken omver gegooid moeten worden door houten stokken.

Singlereis Midzomer in Zweden
Singlereis Midzomer in Zweden

Activiteiten

Dag 1- Hej Sverige!
Het is zover! De koffers zijn ingepakt en het is klaar om te vliegen. We vertrekken vanuit Brussel en landen in Stockholm. Nadat alle koffers zijn opgehaald stappen we de bus in op weg naar de accommodatie. Tijdens deze ongeveer 3,5 uur durende rit kan je alvast kennismaken met de Zweedse natuur!
Wanneer we aankomen bij de bestemming kunnen we genieten van een kop koffie of thee. Natuurlijk leren we elkaar ook wat beter kennen. In de avond staat er een heerlijk Zweeds diner op het menu en bespreken we de planning voor de volgende dag met de reisbegeleider. Ook is er nog tijd om een spelletje te spelen en te genieten van een pintje. Laat het avontuur maar beginnen!

Dag 2&3 - 2-daagse Quadsafari & Unieke overnachting
Vandaag staan we vroeg op want er staat avontuur op het programma! In de ochtend kan je genieten van je ontbijt voordat we ons klaarmaken voor de eerste activiteit: het quadrijden!
De quad is het perfecte vervoersmiddel, omdat we zelf kunnen kiezen waar we stoppen, wanneer we pauze willen houden of foto’s willen maken. Tijdens deze unieke tocht kunnen we genieten van het beste wat het Zweedse landschap te bieden heeft. Wil je zelf liever niet de quad besturen? Geen probleem, dan kan je bij een van je reisgenoten achterop! Onze eindbestemming van de dag is een authentieke Zweedse houthakkershut, dit is ook de plek waar we vanavond gaan slapen! Hiernaast staat er weer een heerlijke Zweedse maaltijd op ons te wachten. Na het eten verzamelen we hout en steken we een kampvuur aan. Hier nemen we ook het programma van morgen door!

Belangrijk; in principe zit je met z’n 2-en op de quad. Halverwege de tocht gaan jullie wisselen. Indien je niet wilt rijden, heeft de bestuurder geluk (of jij ;-)). Om een quad te rijden dien je in het bezit te zijn van een autorijbewijs.

Dag 4 - Midsommar Hike
Vandaag staat in het teken van wandelen! Op het programma staat een prachtige Midsommar wandeling. Doordat we Zweden in de lente bezoeken is de kans groot dat alles in de bloei staat. Vergeet niet om stevige schoenen aan te trekken! 

Dag 5 - Pootjes strekken
Vandaag staat er een hele bijzondere activiteit op het programma. Voor veel mensen is dit een hoogtepunt, maar dat kan door het hoge knuffelgehalte komen. We gaan namelijk wandelen met husky’s! Deze poolhonden voelen zich helemaal op hun gemak in Zweden. In de winter zijn deze honden in hun element wanneer ze een slede moeten trekken. Vandaag gaan we met deze trouwe viervoeters op pad en gaan we de Zweedse natuur verder ontdekken. 

Dag 6 - FATbiken & gooi je hengel maar uit
Tijdens deze reis hebben we al op 4 wielen gereden, vandaag gaan we het doen op 2! Op de FATbike laten we onze adrenaline helemaal gaan en gaan we genieten van de wonderschone natuur om ons heen. Nu vraag je je natuurlijk af waar we dit gaan doen, dat laten we nog even geheim! Onderweg is er tijd om te lunchen met een prachtig uitzicht. Dit zal ongetwijfeld één van de mooiste plek zijn waar jij tot nu toe je boterham hebt gegeten! Vergeet het niet vast te leggen zodat je het nooit meer zal vergeten. Hierna is het tijd om je hengel uit te gooien. Wie weet ligt vanavond jouw eigen forel op de grill! Dit is niet iets wat je snel nog een keer zal doen, dus doe je best!  ’s Avonds kan je lekker even de hottub in duiken om bij te trekken van de bijzondere dag.

Dag 7 - Paardrijden door de bossen
Na een heerlijk ontbijt maken we ons klaar voor de volgende speciale activiteit: paardrijden! We vertrekken naar de manege waar de paarden op ons staan te wachten. Je hebt voor deze activiteit geen ervaring nodig, maar wil je liever niet paardrijden? Geen probleem, dan kan je mee in de huifkar! We ontdekken op een rustige manier de omgeving en op een manier die je niet meer zal vergeten.

Dag 8 - Hejdå Sverige!
Het avontuur is bijna ten einde. Wat is het snel gegaan! Het is tijd om terug te keren naar België. We rijden eerst terug naar Stockholm waar we in het vliegtuig stappen richting Brussel! Wees niet getreurd, we houden contact en zullen elkaar snel weer zien!

Singlereis Midzomer in Zweden
Singlereis Midzomer in Zweden

Verblijf

Verblijf Yttermalungs

Beschrijving

Tijdens de 8 daagse reis slaap je in een typisch Zweedse stuga. Het zijn 4-persoons stuga’s waar we met 2-3 personen in slapen. Elke stuga heeft 2 slaapkamers (1 kamer met een tweepersoonsbed en 1 kamer met een stapelbed) met een keukentje, living en eigen douche en toilet. Afhankelijk van de man/vrouw verhouding kan het zijn dat je gemengd slaapt.

Je verblijft tijdens deze reis op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het avondeten inclusief zijn. Het ontbijt en diner vindt plaats in de gezamenlijke ruimte op het park waar we ‘s avonds ook tv kunnen kijken of gezellig met elkaar een spelletje kunnen spelen. De lunch zullen we voornamelijk buiten doen tijdens de activiteiten. Natuurlijk met een lekker warm vuurtje erbij.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Yttermalungs
Yttermalungs

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Midzomer in Zweden
Singlereis Midzomer in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer