Singlereizen.nl

Singlereis Midzomer In de Achterhoek

Een vakantie dichtbij huis kan net zo leuk zijn als een reis ver weg! Tijdens deze 4-daagse reis ga je mee naar de Nederlandse Achterhoek die we opnieuw gaan leren kennen op een in Scandinavische stijl. De gehele reis staat in het teken van de Zweedse Midsommar!

Midsommar is een nationale feestdag in Zweden op 6 juni, het hele land maakt zich op om feest te vieren. Er wordt zelfs gezegd dat het hele land stilligt omdat iedereen Midsommar aan het vieren is. Deze traditie is ontstaan in de 16e eeuw en staat in het teken van de langste dag en vruchtbaarheid. In de middeleeuwen dansten de Zweden rondom een paal, waardoor dit de naam midzomerpaal kreeg. Ze besloten de paal te versieren met bloemen, dit wordt in het Zweeds ‘Maja’ genoemd, waardoor de paal de naam de meiboom kreeg. Tijdens de midzomer halen we dit feest naar de Achterhoek. We zullen genieten van verschillende streekproducten en krijgen we een echt Scandinavisch gevoel.

Als je in tijden van Corona niet naar Scandinavië kan, dan haal je Scandinavië toch naar hier? Bij Oetdoor krijg je een echte Scandinavische beleving en dat dichtbij huis. Je kunt hier lekker tot rust komen en veel verschillende activiteiten ondernemen. Zo kan er gebruik worden gemaakt van de kano’s, sup’s, mountainbikes en fietsen. Daarnaast gaan we ook nog gezamenlijk een wandeling maken, voetgolven, kubben en outdoor cooking. We gaan tijdens deze dagen helemaal ‘Back-to-basics’. We overnachten in een luxe/basic ingerichte Scandinavische Bell-tent en koken ons eten op het kampvuur. Tijdens de Midsommar staan er altijd verse aardappelen en aardbeien op het menu, zoals ze dat in Zweden, maar dan met de producten uit de Achterhoek. Verder gaat het om de gezelligheid van het samenzijn en buitenleven!

Singlereis Midzomer In de Achterhoek
Singlereis Midzomer In de Achterhoek

Activiteiten

Dag 1 - Zondag – Welkom!
Het is zover! Vanaf 16:00u komen we aan bij Oetdoor, leg je spullen in de tent en maak jezelf even thuis, wen aan de omgeving en maak kennis met de groep. Outdoor cooking staat al redelijk snel op het programma. Geniet na het diner van de gezelligheid rondom het kampvuur. Wacht samen af tot zonsondergang en hopen op een mooie sterrenhemel.

Dag 2 - Maandag – Voetgolf
We starten de ochtend met een heerlijk streekontbijt. Daarna ben je vrij om verschillende activiteiten te ondernemen. Pak de kano’s of sups en ga varen op de Bolksbeek of maak een van de fietsroutes met de mountainbikes of gewone fietsen. Wil je het liever wat rustiger aan doen? Maak dan ’s ochtends de hottub aan en geniet na het ontbijt van een heerlijke wildernis spa. In de middag gaan we voetgolfen; Voetgolf is een moderne variant op het golfspel. Het is een combinatie van golfen en voetbal en wordt gespeeld met een gewone voetbal.  Wij hebben een 11 holes voetgolfbaan! Na een actieve middag is iedereen toe aan eten, samen maken we ons klaar voor het outdoor cooking. De avond kunnen we vullen met gezellige kampvuurgesprekken en spelletjes.

Dag 3 - Dinsdag – Hike
Vandaag staat in het teken van wandelen! Op het programma staat een mooie midzomer wandeling, hiervoor staan we wel vroeg op… Samen met de groep volgen we een klompenpad van ongeveer 15km, vergeet niet om stevige schoenen (of klompen) mee te nemen! In de middag is het weer mogelijk om zelf activiteiten te gaan ondernemen. Ben je nog niet uitgewandeld, pak dan een route in de Stuga en ga een mooie wandeling maken. Ben je eerder toe aan rust en ontspanning, trek dan je zwemkleren aan en geniet in de Hottub of ga baantjes trekken in de zwemvijver. Ook is het weer mogelijk om te gaan kanovaren, suppen, fietsen of mountainbiken. Wist je dat Lochem een mountainparadijs is? Natuurlijk kan je ook lekker een boekje lezen in hangmat of de middag gebruiken om iets lekkers in de dutch oven te bakken.

Dag 4 - Woensdag – Hejdå Achterhoek
Helaas is het avontuur weer ten einde gekomen. Dit is toch de minst leuke dag op het programma, we moeten deze ochtend weer gaan inpakken en vertrekken naar huis. Maar ook vandaag mag je nog gebruikmaken van de kano’s, sup’s, fietsen en mountainbikes.
Singlereis Midzomer In de Achterhoek
Singlereis Midzomer In de Achterhoek

Verblijf

Verblijf Oetdoor

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we op de Scandinavische camping in de Achterhoek; Oetdoor. Overnachten doen we in Scandinavische Bell-tenten, in de inrichting is de Scandinavische stijl meegenomen. De tenten zijn inclusief bedden, elektriciteit, koffie en thee. Er zijn twee 4-persoonstenten en acht 2-persoonstenten. Het is mogelijk om alleen in een tent te overnachten of deze gezellig te delen met een mede reisgenoot. Afhankelijk van de groepssamenstelling kan het mogelijk zijn dat je gemengd slaapt. Een eigen tent is als extra bij te boeken en heeft een meerwaarde van €100,- geef dit aan bij de boeking.

Een laagdrempelig concept om d’r oet te gaan! Even terug naar de basis en samen genieten van het buitenzijn aan het kampvuur of in de hottub.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Oetdoor
Oetdoor

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Midzomer In de Achterhoek
Singlereis Midzomer In de Achterhoek

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer