Singlereizen.nl

Singlereis Midweek in het Groene Hart

In het Groene Hart ligt het dorpje Nieuwkoop verscholen. Een uniek dorpje wat rijk is aan prachtige plassen waar je kunt kanoën, suppen en varen, mooie natuur en heeft historische gebouwen uit de 17e eeuw heeft. Er is hier is van alles te beleven: van de mooiste wandel- en vaarroutes tot aan de gezelligste cafés en restaurants. 

Beleef de schitterende Nieuwkoopse Plassen van dichtbij. Er zijn prachtige vaarroutes om de unieke plekjes te ontdekken in dit prachtige natuurgebied. Met een hapje en een drankje erbij wordt het al snel een gezellig samenzijn. Ben jij actief ingesteld? Zeilen, kanoën, suppen, of surfen…Er is hier van alles te beleven op het water! Liever relaxen? Dan ben je op het terras van strandpaviljoen Strand Zomer aan de Zuiderplas aan het goede adres.

Nieuwkoop is ook wandelend te ontdekken en kent mooie fietsroutes langs weilanden, boerderijen en veenweidegebieden zoals bij het sluisje van Papenveer, tot smalle, sprookjesachtige paden in Lusthof De Haeck. Van oudsher inspireerde dit gebied al talrijke kunstenaars door haar ongekende schoonheid en rijke historie zoals het Reghthuys en de Reghthuystoren welke je kunt beklimmen en kilometers ver kunt kijken.

De lieflijke lintdorpjes met vele gezellige winkeltjes, heerlijke restaurants en gezellige kroegjes zijn zeer uitnodigend. Tijd voor een gezellige wijn- en of bierproeverij!

Met een groep gezellige medereizigers en een heerlijk landelijk onderkomen ontdek je dit goed bewaarde geheim. Een puur stukje Holland waar het verleden nog overal zichtbaar is en je helemaal tot rust kunt komen of lekker actief bezig kunt zijn.

Singlereis Midweek in het Groene Hart
Singlereis Midweek in het Groene Hart

Activiteiten

Tijdens deze reis is er geen standaard programma. De reisleiding zal aan het begin van de vakantie doornemen wat er allemaal te doen is, zodat er een programma kan worden samengesteld naar jouw wensen. Tijdens deze vakantie zijn o.a. de onderstaande excursies (ter plaatse) bij te boeken:

Boerensporten €13,50 p.p.
Tijdens een lekkere survival van twee uur lang raas je door de weilanden, over en door de sloten. Vlotten bouwen, buikschuiven in een weiland, hindernis banen trotseren, slootje springen en raggen door de bagger. De spelonderdelen worden per leeftijdsgroep aangepast, dus je kunt zelf beslissen hoe nat of vies je wordt. Gegarandeerd veel lol!

Watersportactiviteiten
Vlakbij de accommodatie vind je de Nieuwkoopse Plassen: een prachtig, waterrijk natuurgebied. Zoek de kleine slootjes op rond de plas, is er nog meer te ontdekken vanaf je SUP, vanuit je kano of per sloep. Vanuit een van de klein slootjes heb je toegang tot de open plas, waar je ook heerlijk kunt zwemmen.

GPS Escape Tour op de Nieuwkoopse Plassen €27,50
Geen standaard escape room, maar eentje op het water! Door goed samen te werken en de juiste strategie te kiezen, los je met elkaar de hints en (cijfer)codes op om zo uiteindelijk de blokkades op te heffen en het einddoel te bereiken. De GPS Escape Tour is een echte uitdaging, terwijl je lekker geniet op het water.

Boerenklompengolf €12,50 p.p.
Net even anders dan het echte golf: er wordt geslagen met een stok waar een houten klompje aan vast zit. De bal is gelukkig wel wat groter, maar in het land kom je dan ook allerlei lastige obstakels tegen. Paarden, slootjes, hekken en nog veel meer wat de natuur ons te bieden heeft!

Fietsen verhuur vanaf €10 p.p.
Of je nu zelf een route wilt bedenken of kiest uit één van de bestaande routes: Nieuwkoop en haar omgeving zijn perfect per fiets te verkennen. Je kunt kiezen uit standaard fietsen, e-bikes en tandems.

Reghthuys en de Reghthuystoren (prijs op aanvraag)
Nieuwkoop is rijk aan historische gebouwen uit de 17e eeuw, zoals het Reghthuys en de Reghthuystoren. Deze toren is tevens ook onder leiding van een gids te beklimmen: het uitzicht is adembenemend. Met een beetje geluk zie je op heldere dagen de Johan Cruyff Arena in Amsterdam liggen, de Dom in Utrecht en zelf de Erasmusbrug in Rotterdam.

De Molenviergang (prijs op aanvraag)
Altijd al benieuwd geweest naar hoe een molen er van binnen uit ziet, waarom de wieken draaien en waar alles precies voor dient? Dit is je kans om hier achter te komen. Johan, de molenaar, legt het je allemaal uit tijdens een uitgebreide rondleiding.

Kookworkshop (prijs op aanvraag)
Leer je lekkerste gerechten maken met producten uit de streek of uit het seizoen. In groepjes maken we de lekkerste gerechtjes, waarna we samen aan tafel gaan om onze kookkunsten te proeven.

Vogelpark Avifauna €18 p.p.

Het Oudheidkundig- en Poldermuseum bezoeken (prijs op aanvraag)

Singlereis Midweek in het Groene Hart
Singlereis Midweek in het Groene Hart

Verblijf

Verblijf Newhouse Logies

Beschrijving

Vakantie vieren op een landelijk gelegen plek midden in het Groene Hart. Een ideaal uitgangspunt om van het echte buitenleven te genieten en tot rust te komen. De omgeving bestaat vooral uit smederijen en boerderijen. Door de centrale ligging van Newhouse Logies zijn steden zoals: Leiden (30 min.), Utrecht (35 min.) en Amsterdam (30 min.) makkelijk te bereiken.

Het unieke aan Newhouse Logies is dat de appartementen waar we in verblijven zijn vernoemd naar aardappelrassen, dit omdat er tot 2010 een aardappelopslag stond op de plek waar we nu verblijven. Naast de appartementen bestaat het bedrijf uit een melkveehouderij, een fokkerij en een landwinkel met heerlijke ambachtelijke streekproducten.

Faciliteiten
We verblijven tijdens deze reis in meerdere, naast elkaar gelegen appartementen. De appartementen waarin we verblijven zijn zeer ruim en comfortabel ingericht. Naast een compleet ingerichte keuken (met o.a. koffie/thee faciliteiten, vaatwasser, koel- en vrieskast en combi-oven), beschikken alle appartementen over diverse slaapkamers, een ruime woonkamer met eettafel en zithoek met flatscreen TV en dvd-speler. De ruime badkamer is voorzien van een douche en/of bad, handdoeken, wastafel(s) en een toilet. Daarnaast is er nog een apart toilet aanwezig op de begane grond. Alle appartementen beschikken over een (dak)terras of ruim balkon. In het gehele appartement is gratis Wi-Fi beschikbaar.

Je deelt een appartement samen met enkele medereizigers.  De badkamer en het sanitair deel je met de groepsgenoten in jouw appartement. Tevens heeft ieder appartement zijn eigen ingang, privé terras en wasmachine.

Kamers
Er zijn slaapkamers voor 2-, 3- of 4 personen beschikbaar. Alle kamer zijn voorzien van comfortabele losse boxspring-bedden, welke bij aankomst zijn opgemaakt. Je kleding kun je kwijt in de kledingkast. Het sanitair en de overige voorzieningen deel je met de groepsgenoten die in jouw appartement verblijven.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met medereizigers van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met losse bedden.

Verzorging
We verblijven op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend staat er een ontbijt voor jullie klaar met heerlijke ambachtelijke ontbijtproducten zoals vers brood, vleeswaren, melk, jam, sap, scharreleitjes, boerenboter, boerenkaas en fruit.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Newhouse Logies
Newhouse Logies

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleid(st)er
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij /zij organiseert de leukste activiteiten en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep.  Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Midweek in het Groene Hart
Singlereis Midweek in het Groene Hart

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer