Singlereizen.nl

Groepsreis Midsummer Zweden Vol actie en avontuur

De midsummer reis is de ideale manier om Zweden op een outdoor manier te leren kennen. De reis zit vol actie, avontuur en sensatie en dat allemaal in de prachtige Zweedse natuur. Tijdens deze  unieke reis in het midden van Zweden worden veel toffe activiteiten ondernomen zoals quad rijden, klimen in een mijn, kanoën en zelfs een wandeling met husky's. Al het eten en drinken is inclusief. Ook slapen we in conmfortabele typisch Zweedse stuga's.

Groepsreis Midsummer Zweden Vol actie en avontuur
Groepsreis Midsummer Zweden Vol actie en avontuur

Activiteiten

Dag 1 – Op weg naar Zweden
Zweden here we come! Tassen ingepakt? Dan kunnen we op weg naar Schiphol. Hier staan de medereizigers en de reisbegeleider al te wachten. Voordat we het vliegtuig in stappen kunnen we snel even een voorstel rondje doen, maar later is er nog genoeg tijd om elkaar echt te leren kennen. Eenmaal geland in Stockholm halen we ons minibusje op en rijden ongeveer 3,5 uur naar Yttermalung. Het is geen straf om in het busje te zitten, want onderweg kunnen we alvast genieten van de prachtige Zweedse natuur. Bij de accommodatie staan Peter en Hilje al op ons te wachten. Dit Nederlandse stel runt de camping. We hoeven ons geen zorgen te maken om een tentenkamp te bouwen. We slapen namelijk in een prachtige typisch Zweeds Stuga. Na een drankje gaan we naar bed om ons voor te bereiden op de activiteit van morgen. Sov gott (slaap lekker). 

Dag 2 – De prachtige Zweedse natuur in
Helemaal uitgerust? Vandaag gaan we wandelen in de Zweedse natuur, maar voor het zover is gaan we genieten van een uitgebreid ontbijt. Alles staat al klaar als we de gemeenschappelijke ruimte binnen komen. Heerlijk. Wanneer onze buiken goed gevuld zijn gaan we de natuur in. In de omgeving zijn vele gave wandelroutes. We gaan een wandeling maken tussen de dennenbossen richting de boomgrens. Boven de boomgrens heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij een heldere dag kun je zelfs Noorwegen zien liggen.  Na de wandeling is er genoeg tijd voor ontspanning. Op de camping is een sauna en een hout gestookte hottub aanwezig. Genieten.

Dag 3 – Slapen in een houthakkershut
Vanavond slapen we niet in de comfortabele stuga, maar in een echte houthakkers hut midden in de bossen. Hier sliepen vroeger de houthakkers wanneer ze bezig waren in de omgeving. Echt een bijzondere ervaring. De weg ernaar toe is misschien nog wel bijzonderder. We mogen zelf een quad besturen! Heb je geen rijbewijs? Dan is dat helemaal geen probleem. Je kunt je laten rijden door een van de medereizigers en lekker om je heen kijken. Bij de houthakkershut maken we onze eigen maaltijd op het kampvuur. Dit is pas een outdoor singlereis. Ook is er een sauna aanwezig waar we nog even in kunnen voordat we in de warme en knusse hut gaan slapen.

Dag 4 - Wakker worden in de bossen
Goedemorgen! Rustig wakker geworden van het geluid van de tjilpende vogeltjes? We steken het kampvuur weer aan om koffie te zetten en thee te maken. Ondertussen maken we de ontbijt tafel klaar voor een heerlijk ontbijt midden in het bos. Het ultieme vakantie gevoel. Na het ontbijt stappen we weer op de quad en maken we nog een gave tocht naar de camping. Daar hebben we een middagje vrij. Uiteraard zijn er genoeg dingen om te doen. We kunnen een mooie wandeling in de omgeving maken of zullen we de fatbikes van de camping pakken voor een mooie tocht? Alles is mogelijk op deze singlereis. ’s Avonds staat het diner weer klaar voor ons in de gemeenschappelijke ruimte. Wat worden we verwend.

Dag 5 – Avontuur onder de grond
De heerlijke voorjaarszon heeft je vanochtend wakker gemaakt. Er staat een spannend avontuur op de planning. Samen met een lokale gids dalen we vandaag af naar een ‘mijn’ waarbij we het Via Ferrata-systeem beklimmen. De tocht brengt ons daarbij naar de diepste droge delen van de mijn, 80 meter onder de grond. Met fakkels en muziek ervaar je de grootsheid van de mijn. Het is groter dan je denkt in deze mijn, want je gaat zelfs met een kabelbaan over een kristalhelder meer en dat allemaal onder de grond. Wat een avontuur! 

Dag 6 – Van honden wordt je blij
Wie wordt er nou niet blij van enthousiaste honden. Vandaag gaan naar een husky boerderij. Deze honden worden in de winter gebruikt om de huskyslee te trekken. In het voorjaar en zomer worden ze daarvoor getraind en wij gaan daarbij helpen. Van een afstand horen we de enthousiaste honden al. Na een introductie over de honden krijgen we allemaal een tuigje aan om ons middel. De honden worden gekoppeld aan een reiziger. Wat hebben die honden een kracht in hun lichaam. Geen zorgen, ze luisteren ook heel erg goed. Wanneer alle honden aangelijnd zijn gaan we de Zweedse bossen in. Halverwege houden we pauze. Onder het genot van eigen gegrilde worsten en een typisch Zweeds bessendrank genieten we van de omgeving en de prachtige dieren. Wat is het toch mooi om in Zweden te zijn.

Dag 7 – Zweden vanaf het water
Dat Zweden behoorlijk wat water heeft wist je misschien al, maar dat het voorjaar het iedeale moment is om het water op te gaan misschien nog niet. Na de vele sneeuwval in de winter is dat nu omgezet naar smeltwater en is de waterstand in de rivieren hoog. Hierdoor kunnen we perfect Zweden bekijken vanaf het water. We nemen de kano/kajak/sup (afhankelijk van het weer) en gaan erop uit. Geruisloos peddelen we door het water en geniet van de oase van rust. Eenmaal terug op de camping maken we ons op voor de laatste avond. Wat is de tijd toch snel gegaan! Rondom het kampvuur maken we met zijn allen het diner. Een leuk en lekker laatste avondmaal. 

Dag 8 -  Goodbye Zweden
De tijd gaat enorm snel als je het leuk hebt en vandaag is alweer de laatste dag. In de bus terug kunnen we gezellig met elkaar de herinneringen ophalen van de week vol actie, avontuur en gezelligheid. Het was een week om nooit meer te vergeten.  Wanneer we landen in Nederland hebben we meteen wee heimwee naar Zweden. Één voordeel: elk seizoen in Zweden is prachtig en zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Wanneer gaan we weer?

Let op, het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een andere volgorde worden uitgevoerd.

Groepsreis Midsummer Zweden Vol actie en avontuur
Groepsreis Midsummer Zweden Vol actie en avontuur

Verblijf

Verblijf Typisch Zweedse Stuga

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je met 3 medereizigers in een gezellige Zweedse Stuga. Het zijn eenpersoonsbedden en je deelt een badkamer en toilet. Het ontbijt, lunch en diner wordt verzorgd, drinken zoals koffie, thee, water, sap en ranja is ook inbegrepen. Alcohol (en frisdrank) is niet te koop op de camping, wel kan je dit in een zogenaamde 'Systembolaget' kopen, de staatswinkel. Er is een gezellige kiosk waar je gezamenlijk ontbijt en dineert en 's avonds een spelletje kan doen!

Handdoeken en bedlinnen is aanwezig in de Stuga, er is beperkt Wifi beschikbaar bij het centrale gebouw.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Typisch Zweedse Stuga
Typisch Zweedse Stuga

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Deelnemers
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht

Wel inbegrepen

  • 1 overnachting in de Zweedse houthakkershut, koken op vuur! (inclusief slaapmat en slaapzak)
  • 6 overnachtingen in een Zweedse Stuga inclusief ontbijt, lunch en diner
  • Bruikleen bedlinnen en handdoek
  • Actieve tour door een mijn
  • Begeleide wandelingen
  • Fatbiken
  • Kano/kajak/SUP activiteit
  • Op stap met husky's
  • Tweedaagse quad safari met overnachting in een houthakkershut
  • Enthousiaste Nederlandse begeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Handbagage
  • KLM retourvlucht Amsterdam - Stockholm (inclusief 23 kg ruimbagage)
  • Retourvlucht Amsterdam-Stockholm
  • Vervoer per minibus ter plaatse

Niet inbegrepen

  • Drankjes en snacks
  • Afkoop eigen risico quad voor €50,-
  • Optionele activiteiten
  • Annuleringsverzekering
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €35
  • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
  • Persoonlijke uitgaven / zakgeld
  • Reisverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Groepsreis Midsummer Zweden Vol actie en avontuur
Groepsreis Midsummer Zweden Vol actie en avontuur

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
18-05-2024 25-05-2024 8 € 1849,00 20-55 jaar
25-05-2024 01-06-2024 8 € 1899,00 20-55 jaar
01-06-2024 08-06-2024 8 € 1899,00 20-55 jaar
08-06-2024 15-06-2024 8 € 1999,00 20-55 jaar