Singlereizen.nl

Singlereis Mexico 16-daagse rondreis

Geschiedenis en cultuurschatten van de Maya's en Tolteken maken diepe indruk, koloniale steden herinneren aan de grootsheid van het Spaanse keizerrijk. Indianendorpen en bonte lokale markten laten een ander aspect van Mexico zien en tropische badplaatsen bieden zon en ontspanning. Mexicanen zeggen graag met een glimlach: 'Doe of je thuis bent.' De grote verscheidenheid van Mexico ontdekken is dan ook een hartverwarmende ervaring.
Singlereis Mexico 16-daagse rondreis
Singlereis Mexico 16-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Cancún
Vandaag vertrek je naar Mexico waar je laat dezelfde dag (of in de vroege ochtend van dag 2 landt in Cancún. Bij aankomst op het vliegveld staat er een transfer klaar dat je naar het eerste hotel brengt, waar je kunt wennen aan de sfeer van Mexico.

Dag 2 - Cancún – Chichén Itzá – Mérida
Al meteen kun je kennismaken met het land van de Maya's. Je bezoekt een van de best bewaarde Mayasteden, Chichén Itzá (entreegeld niet inbegrepen). De stad werd gesticht in de 6e eeuw na Christus en in de 11e eeuw door de Tolteken veroverd, een volk uit Centraal-Mexico. De invloed van de Tolteken is duidelijk merkbaar in de architectuur. Hier vind je de veel piramides en tempels die het centrum vormden van deze middeleeuwse stad. Bijna alle bouwwerken zijn versierd met indrukwekkend beeldhouwwerk. De belangrijkste piramide is El Castillo. Na het bezoek aan Chichén Itzá reis je verder naar Mérida, een van de oudste koloniale steden van Latijns-Amerika.

Dag 3 - Mérida / Excursie Celestún
Vrije dag. Mérida was de aristocratenstad van de Nieuwe Wereld. Rond 1900 telde de stad de meeste miljonairs per hoofd van de bevolking van Mexico. Mérida heeft schitterende monumenten, zoals de 16de eeuwse kathedraal en een aantal paleizen. Hier kun je de echt Mexicaanse sfeer proeven op de overdekte markt en rond de zócalo, het centrale plein van de stad waar je heerlijk in de schaduw van de bomen kunt genieten van het leven van alledag. Het enthousiasme voor muziek is opvallend: mariachi’smarimbamuzikanten, straatorkestjes en folkloristische dansvoorstellingen vullen (met name in het weekend) de straten en parken, ook 's avonds. Wie een hangmat of een stijlvolle panamahoed wil kopen, is hier aan het goede adres.

Je kunt de stad gaan verkennen of een optionele tour naar Celestún maken. Hier brengt een boot je naar een grote kolonie flamingo’s, die met hun elegante verschijning de horizon prachtig oranjeroze kleuren.

Dag 4 - Mérida – Uxmal – Campeche
Onderweg naar Campeche stoppen we bij de Mayaruïnes van Uxmal (entreegeld niet inbegrepen). De stad werd gebouwd rond het jaar 700 en had toen circa 25.000 inwoners. De ruïnes zijn in goede staat en staan middenin het regenwoud. Het is heerlijk om hier rond te dwalen.

Je reist verder naar Campeche, de plaats waar de Spanjaarden onder Francisco Hernandez de Cordoba voor het eerst voet aan wal zetten op Mexicaanse grond (20 maart 1517). Het eerste contact tussen Europeanen en de Maya’s was daarmee een feit. Door de aanwezigheid van forten werden de aanvallen door zeepiraten afgeslagen en Campeche floreerde tot aan de Mexicaanse Onafhankelijkheid. Daarna verviel het tot een vissersplaatsje. Wel zijn er nog talloze overblijfselen uit de koloniale periode, zoals stadsmuren en fortificaties. Deze bouwwerken zijn zo goed bewaard gebleven dat ze in 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO terecht zijn gekomen. Belangrijke overgebleven koloniale bezienswaardigheden zijn de Puente de los Perros (Hondenbrug) en het San Franciscus-klooster.

Ben je op zoek naar de gastronomische specialiteit van Campeche? Probeer dan Pan de Cazon: op elkaar gestapelde tortilla’s opgevuld met babyhaai in tomatensaus.

Dag 5 - Campeche – San Cristóbal de las Casas
De reis gaat verder naar het charmante, op 2100 meter gelegen stadje San Cristóbal de las Casas, in de frisse hooglanden van de provincie Chiapas. Het stadje heeft oude koloniale panden om een vrolijk plein, waar schoenpoetsers en krantenverkopers hun werkterrein hebben. San Cristóbal de las Casas wordt omringd door tal van fascinerende indigena dorpen van de Tzotzil, Tzeltzal en Tzojolabal. De indianen uit de dorpen komen naar de stad om hun kleurrijke geweven producten te verkopen.

Dag 6 - San Cristóbal de las Casas / Excursie San Juan Chamula en Zinacantán
Vrije dag. Wie wil kan optioneel een aantal omliggende Indianendorpjes bezoeken, zoals San Juan Chamula en Zinacantán. San Juan Chamula is een klein dorp met een opvallende witte kerk waarvan de ingang rijkelijk is beschilderd. Een bezoek aan de kerk zal een diepe indruk op je maken. De grond is bezaaid met dennennaalden en tussen de rijen kaarsen door zie je de lokale bevolking geknield voor heiligenbeelden allerlei rituelen uitvoeren. Er wordt muziek gemaakt, gezongen, gebeden en geofferd; kaarsen, Coca Cola en soms kippen worden gebruikt bij de nog steeds voortlevende rituelen. Johannes de Doper is in dit dorp de belangrijkste figuur, belangrijker dan Jezus of Maria en bijna net zo belangrijk als de zon! In het dorpje Zinacantán onderscheiden de mannen zich van andere mannen uit de omgeving door hun typische klederdracht, rood met wit gestreepte tunieken en platte, ronde, rieten hoeden met fleurige linten. 
Let op: het is in beide dorpen op de meeste plaatsen verboden om foto's te maken.

Dag 7 - San Cristóbal de las Casas / Excursie Cañon del Sumidero
Vrije dag.  In San Cristóbal zelf valt ook nog een heleboel meer te doen en te bekijken. Het is ook een prima stek om op zoek te gaan naar leuke souvenirs en 'artesania'. Wie geïnteresseerd is in de indianen van het Lacandón regenwoud moet zeker een bezoek brengen aan Na Bolom, eens het huis van de Deense archeoloog Frans Blom en zijn vrouw, de Zwitserse antropologe Gertrude Duby-Blom (Inez van Dullemen schreef een interessant boek over haar leven, ‘Het land van rood en zwart’). Het huis is nu een museum en bezit een waardevolle collectie foto's, archeologische vondsten en boeken. Er worden tours gegeven op gezette tijden waarbij informatie wordt gegeven over de geschiedenis en de huidige manier van leven van de indianen.

Nabij San Cristóbal de las Casas vind je de Cañon del Sumidero, een prachtige kloof die zich uitstekend leent voor een facultatieve dagexcursie. Je vaart over de Río Grijalva langs watervallen en steile rotswanden die soms wel een kilometer oprijzen uit het water. Je vindt hier vele vogels waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers, ijsvogels en gieren. Vaak zie je hier ook krokodillen.

Dag 8 - San Cristóbal de las Casas – Palenque
Met de bus rijd je naar Palenque, waarbij je de groene laaglanden van Chiapas langzaam ziet overgaan in het vlakke Yucatán. Onderweg stop je bij de mooie watervallen Misol Ha en Agua Azul (het entreegeld betaal je zelf ter plekke). Het groenblauw gekleurde water van de bruisende watervallen van Agua Azul zoekt zijn weg tussen regenbogen via uitgesleten terrassen en steile rotsen. Afhankelijk van de regentijd stort Misol Ha van meer dan 30 meter hoogte een fijne nevel of een gigantische golf in de diepte Neem je zwemspullen mee! De rit eindigt vandaag in Palenque, een rommelig dorp, maar met een typisch Mexicaanse sfeer.

Dag 9 - Palenque / Excursie ruïnes en watervallen
Vrije dag. De opgravingen van Palenque zijn schitterend: een door regenwoud omgeven stadsruïne. Door de schitterende ligging in de jungle aan de voet van de bergketens van de Sierra Madre hebben deze ruïnes een magische uitstraling. Dartelende vlinders, vogelgeluiden, tsjirpende krekels en het geloei van de brulapen ergens in de verte vormen de unieke rekwisieten van de raadselachtige bouwwerken. De bijna mystieke harmonie van de natuur en de antieke monumenten maken van dit oord een heel bijzondere plaats. Het Mayacomplex is een van de belangrijkste archeologische vondsten van de nieuwe wereld en in uitstekende staat. De stad was ooit prachtig rood geschilderd. Tot op heden is nog maar een fractie van alle gebouwen opgegraven en gerenoveerd. In het aangrenzende regenwoud vind je nog talloze structuren die compleet zijn overwoekerd door de jungle.

Dag 10 - Palenque / Excursie Yaxchilán en Bonampak
Vrije dag. Je kunt kiezen voor een optionele excursie (een aanrader!) naar de ruïnes van Bonampak en Yaxchilán (ca. 150 km vanaf Palenque), die de hele dag in beslag zal nemen. Beide ruïnes liggen grandioos in het laatste stukje regenwoud van Mexico en zijn onvergelijkbaar met andere Mayasteden. Je vertrekt tijdens deze optionele excursie al vroeg vanuit je hotel naar Frontera Corozal, wat zo’n drie uur rijden is. Hier stap je in een bootje en vaar je drie kwartier over de Rio Usumacinta naar Yaxchilán (‘Plaats van de Groene Stenen’), een van de weinige Mayasteden waar ook vrouwen geregeerd hebben. Langs de rivier zie je de tropische begroeiing, afgewisseld met simpele houten huisjes die omringd zijn door bananenbomen en maïsplanten. Vrouwen doen de was in de rivier en kinderen spelen in het water. Zowel de prachtige ligging van Yaxchilán in de jungle, als de Maya-architectuur en inscripties zijn indrukwekkend. Er heerst een serene rust, af en toe ‘verstoord’ door het geluid van brulapen. Het bezoek aan Yaxchilán zal zo’n 2 à 2½ uur in beslag nemen.

Dan ga je door naar Bonampak, de site die bekend staat om de nog grotendeels intact zijnde fresco’s van ruim 100 m². Ze zijn uniek in de Mayawereld en tonen wrede taferelen die een heel ander licht hebben geworpen op de Maya-samenleving. Het bezoek aan Bonampak zal ongeveer een uur duren.

Dag 11 - Palenque – Laguna Bacalar
In de loop van de dag vertrek je met de bus naar Bacalar bij het prachtige meer Laguna Bacalar. Heerlijk om de vermoeidheid van de dag van je af te spoelen! Het meer wordt ook wel ‘La Laguna de los Siete Colores’ genoemd, het meer met de zeven kleuren. Bij zonsopkomst zijn de verschillende kleuren blauw misschien wel het allermooist, een goede reden om 's morgens lekker vroeg op te staan!

Dag 12 - Laguna Bacalar – Playa del Carmen
De reis wordt afgesloten met Playa del Carmen, waar je heerlijk kunt bijkomen aan het strand, gelegen aan de mooie blauwe Caribische zee. Enkele dagen relaxen op het paradijselijk witte strand, daar is niets mis mee. En wat is het water blauw, onwerkelijk gewoon. Hier kun je in een hangmat of ligstoel onder een rieten palapa heerlijk bijkomen op je Mexico rondreis. In ‘Playa’ is ook genoeg te beleven aan water- en beachsport. 's Avonds kun je gezellig eten in een van de vele restaurants en dansen in een bar op het strand.

Dag 13 - Playa del Carmen
Vrije dag. Playa del Carmen biedt prachtige witte zandstranden, waar je heerlijk geniet van de zon en het azuurblauwe water. Neem een verkoelende duik in het water en ‘drapeer’ jezelf op een lounge stoel met een tropisch drankje en een goed boek aan het strand.

Ook kun je op je Mexico rondreis kiezen voor een optionele excursie naar Isla Mujeres. In de jachthaven in Cancun ga je aan boord van een catamaran. Geniet van de zon, muziek, wind en het Caribische kristalheldere water van de baai. Uiteraard is er tijd om in het water te springen en de verbazingwekkende onderwaterwereld vol met zeeleven en veelkleurige tropische vissen te bewonderen.

Een dagje duiken of snorkelen in de wateren rondom Cozumel behoort eveneens tot de mogelijkheden. Met de veerboot kun je op eigen gelegenheid eenvoudig naar het tegenover Playa del Carmen gelegen eilandje Cozumel. Een documentaire van de bekende onderwater filmer Jacques Cousteau maakte Cozumel op slag beroemd.

Ook een bezoek aan een cenote (= ondergrondse waterbron) is een prima idee. Het schiereiland Yucatán telt er duizenden.

Dag 14 - Playa del Carmen
Vrije dag. Nog een stranddagje? Ben je niet echt een ‘strandmens’, dan kun je optioneel een bezoek brengen aan het Mayacomplex Tulúm, ongeveer een uur van Playa del Carmen. De charme van de ruïnes schuilt in de onvergetelijke locatie direct aan de Caribische Zee. De ruïnes in het zonlicht, het turkooizen water op de achtergrond, de kleine stranden en steile klippen geven dit archeologische gebied zijn aparte karakter. De architectuur komt hier pas op de tweede plaats. Tulúm dateert uit de 12de eeuw en later, een periode waarin de Mayacultuur al in verval was geraakt. De tempels hier zijn klein, scheef en slordig gebouwd met weinig decoratie. Vanaf de zee bekeken moet Tulúm een uitzonderlijke impressie op de conquistadores hebben gemaakt. Toen de Spanjaarden hier aan het begin van de 16de eeuw met hun schepen langs zeilden, was Tulúm hoogstwaarschijnlijk nog bewoond. Het was een van de laatste Mayaplaatsen waar het doek zou vallen. Na het bekijken van de ruïnes kun je nog even het witte strand bij Tulúm op; zonnen en zwemmen. Wat is reizen toch zwaar…

Je kunt ook een optioneel uitstapje maken naar het uitgebreide attractiepark Xcaret, op 7 km van Playa del Carmen. Je kunt er een vlindertuin bezoeken, een groot zeeaquarium met kleurrijke vissen bekijken of een folkloristische show met dans en muziek bijwonen. De topattractie van Xcaret is een ondergrondse rivier (500 m lang) die wordt verlicht door natuurlijke lichtschachten. Het is werkelijk adembenemend om door de grotten te drijven en dit natuurschoon aan je voorbij te laten gaan.

Dag 15 - Playa del Carmen – Vertrek Cancún
Vanaf Playa reis je naar de luchthaven van Cancún. Je vliegt terug naar huis, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 16 - Thuiskomst
Het einde van jouw Mexico rondreis. Het nagenieten kan beginnen...

Verlenging Mexico City

Je kunt er voor kiezen je verblijf in Mexico te verlengen (opgeven bij boeking) met een verblijf in de fascinerende hoofdstad Mexico City. Deze 4-daagse verlenging (3 nachten) kun je zowel voor- als achteraf aan je reis boeken.


De huidige hoofdstad van Mexico is in 1521 door de Spanjaarden gebouwd op de voormalige Azteekse hoofdstad. De paleizen en bouwwerken, opgetrokken in koloniale stijl, hebben hun glorie weten te behouden. Mexico- City kent vele tegenstellingen, die je terugvindt in het verschil tussen het drukke leven op pleinen en de brede lanen, en de stilte die je vindt in de kleine straatjes en de parken. Breng zeker een bezoekje aan de Zócalo, het centrale plein van de stad, en aan het Paleis der Schone Kunsten. In laatstgenoemd museum hangt veel werk van de beroemde Mexicaanse schilder Diego Rivera. Ook het Antropologisch Museum is zeker de moeite waard.

  • Dag 1 vlucht naar Mexico Stad
  • Dag 2 (join in) excursie naar Teotihuacan
  • Dag 3 vrije dag
  • Dag 4 vlucht naar Cancun en aansluiting bij de groep

Inclusief: Transfers ('shared service') van en naar de luchthaven, 3 hotelovernachtingen in een centraal gelegen middenklasse hotel (op basis van logies met ontbijt), excursie naar Teotihuacán (inclusief entreegeld). 

Teotihuacán, ’De stad der goden’ ligt zo’n 50 kilometer buiten de Mexico Stad. De Piramides van de Zon en de Maan zijn wereldberoemd. Volgens de legende stortte de god Quetzalcóatl zich van de Piramide van de Zon in een vuurzee en transformeerde zich daarna in een gevederde slang. Meestal wordt op weg daarnaartoe gestopt bij de Basiliek van Guadelupe. Dit oude pelgrimsoord waar in 1531 de Heilige Maagd verschenen is aan de indiaan Juan Diego, zoals de legende zegt, wordt ook tegenwoordig nog bezocht door vele gelovigen.

Geef bij boeking aan als je de reis wilt verlengen. Je kunt dit aangeven door het vakje verlengingen aan te vinken in het boekingsformulier. Vervolgens kan je bij de vrije opmerkingen (in stap 5 van het boekingsformulier) aangeven of je de verlenging voor of na de reis wilt boeken.

Verkoopprijs 4-daagse verlenging Mexico Stad voor 2 personen: 345 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
Een verlenging op basis van een eenpersoonskamer is 525 euro.

Op aanvraag is een 5-daagse verlenging mogelijk. Naast een excursie naar Teotihuacan en een vrije dag in Mexico City wordt dan ook een bezoek aan de drijvende eilanden van Xochimilco aangeboden.

Aangezien we je terug- of heenvlucht moeten uitstellen en omdat die afwijkt van de reguliere vluchten die wij op deze reis gebruiken, kunnen er meerkosten aan verbonden zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de vluchtmogelijkheden en de exacte kosten. Houd er rekening mee dat we voor de vlucht van Mexico Stad naar Cancun niet altijd de bagage bij kunnen boeken, dit kan je dan zelf online doen.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €400,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor ieder redelijk gezond persoon te maken. Wel bevat deze reis lange reisdagen en een hooog tempo. Houd er rekening mee dat de levenstandaarden anders zijn dan thuis. Een flexibele en positieve instelling is even belangrijk als lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Cancún Vliegveld naar Cancún Hotel: 20 km (30 minuten)
Cancun via Chichén Itzá naar Mérida: 323 km (5½ à 6 uur)
Mérida via Uxmal naar Campeche: 250 km (4½ uur)
Campeche naar San Cristóbal de las Casas: 680 km (12 uur)
San Cristóbal de las Casas naar Palenque: 220 km (7 uur)
Palenque naar Laguna Bacalar: 485 km (7 uur)
Laguna Bacalar naar Playa del Carmen: 275 km (4½ uur)
Playa del Carmen naar luchthaven Cancún: 60 km (45-60 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 


Singlereis Mexico 16-daagse rondreis
Singlereis Mexico 16-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodaties Mexico

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties Mexico
Accommodaties Mexico

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Bezoek Agua Azul en Misol Ha (exclusief entreegeld)
  • Bezoek Chichén Itzá (exclusief entreegeld)
  • Bezoek Uxmal (exclusief entreegeld)
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met AC (mini) bus

Niet inbegrepen

  • Vertrekbelasting luchthaven Cancún, ca. 12 USD
  • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
  • Alle entreegelden
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting
Singlereis Mexico 16-daagse rondreis
Singlereis Mexico 16-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
18-05-2024 02-06-2024 16 € 2599,00 18-65 jaar
18-05-2024 02-06-2024 16 € 2998,00 18-65 jaar
13-07-2024 28-07-2024 16 € 2699,00 18-45 jaar
13-07-2024 28-07-2024 16 € 3098,00 18-45 jaar
07-09-2024 22-09-2024 16 € 2599,00 18-65 jaar
07-09-2024 22-09-2024 16 € 2998,00 18-65 jaar
16-11-2024 01-12-2024 16 € 2599,00 18-45 jaar
16-11-2024 01-12-2024 16 € 2998,00 18-45 jaar
21-12-2024 05-01-2025 16 € 2899,00 18-65 jaar
21-12-2024 05-01-2025 16 € 3298,00 18-65 jaar