Singlereizen.nl

Singlereis Mexico 23-daagse rondreis

Tequila, nacho's en mariachi muzikanten zijn befaamd over de hele wereld. Maar het echte Mexico zit boordevol geheimen en gevarieerde verrassingen. Je kunt slenteren door sfeervolle koloniale stadjes en bezoekt imposante Mayaruïnes. Je probeert de smakelijke keuken, knoopt handen-en-voeten gesprekjes aan met de vriendelijke Mexicanen en doet de dingen die jijzelf leuk vindt. Uiteraard is er tijd voor tropische palmenstranden en gezellige uitgaansgelegenheden. Deze afwisselende rondreis door Mexico is één groot avontuur!
Singlereis Mexico 23-daagse rondreis
Singlereis Mexico 23-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek – Aankomst Mexico City
Je vliegt naar Mexico City, de hoofdstad van Mexico, waar je in de avond van dag 1 of in de vroege ochtend van dag 2 (afhankelijk van de gebruikte vlucht) landt. Bij aankomst op het vliegveld van Mexico City staat er een transfer klaar dat je naar het eerste hotel brengt.

Dag 2 - Mexico City
Vrije dag. Mexico City is een wereldstad, boordevol contrasten, gelegen op een hoogte van 2240 meter. Uiteraard heb je de tijd om deze bruisende heksenketel te verkennen. Je vindt er prachtige gebouwen en musea, maar ook armoedige krottenwijken. De oude kerken en groene parken stralen rust uit, terwijl de straten bomvol zitten met luidruchtig verkeer. Kortom: een bijzondere, fascinerende en veelzijdige stad. In de hoofdstad wonen zo'n negen miljoen mensen. Als je de bevolking in de voorsteden erbij telt, komt je uit op een metropool met ruim 23 miljoen inwoners. Dit maakt Mexico City een van de grootste steden ter wereld.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Mexico City liggen redelijk dicht bij elkaar. Het centrum ligt rond de beroemde Zócalo, een reusachtig en monumentaal plein. Hier vind je resten van de oude Azteekse Templo Mayor (hoofdtempel) en verschillende indrukwekkende koloniale bouwwerken. Mooi is de basiliek van Guadelupe, de patroonheilige van Mexico. Gerenommeerde musea zijn het befaamde Antropologisch Museum en het Museo Nacional de Historia. Je reisbegeleid(st)er zal je uiteraard ter plekke uitgebreid informeren over de interessante punten in deze fascinerende stad, zoals het museum van Frida Kahlo, de grote overdekte vruchten- en specerijenmarkt en de Plaza de los Mariachi waar je de avond kunt afsluiten met een lekker diner en waar je wordt omringd door muziek.


Dag 3 - Mexico City
Vrije dag. Je kunt kiezen voor een optioneel bezoek aan de indrukwekkende ruïnestad Teotihuacán. Noordoostelijk van Mexico City ligt deze mysterieuze tempelstad met haar befaamde piramides van de Zon en van de Maan. Teotihuacán was in haar tijd een van de vijf grootste steden ter wereld en heeft een enorme invloed gehad op al haar omringende volkeren. De stad beleefde haar bloeitijd tussen 250 en 600 na Christus. Langs een 4 km lange centrale weg, de 'Dodenweg', ligt een keur aan tempels en piramides. De piramides van de Zon en de Maan behoren tot de grootste piramides van Latijns-Amerika. In de fascinerende tempel van Quetzalqóatl zie je enorme stenen koppen van mythologische dieren, waaronder die van de 'gevederde slang' zelf.

Een ander uitstapje dat je zelf kunt maken is naar Tula, de oude hoofdstad van het volk der Tolteken. Tula's bloeitijd lag tussen 900 en 1150 na Chr. Het dak van Tula's hoofdtempel is verdwenen, maar de enorme angstaanjagende krijgsheren die het dak stutten staan er nog als basalten reuzen met hun wapens in de hand.


Dag 4 - Mexico City – Puebla
Je reist vanuit Mexico City zuidoostwaarts naar het barokke plaatsje Puebla, dat in een dal ligt tussen de drie hoogste vulkanen van Mexico. Met een beetje geluk kun je onderweg de prachtig besneeuwde toppen van de vulkanen Popocatépetl (wat ‘Rokende Berg’ betekent) en Ixtaccihuatl (‘Slapende Vrouw’) zien liggen.

Puebla werd gesticht in 1531 en telt veel prachtige Spaans koloniale gebouwen. Het is wellicht ook de meest katholieke stad van Mexico. Prachtig zijn de Santo Domingo kerk, met een schitterend met goud bedekt altaar en een fraaie kapel, de Capilla del Rosario. Ook de Catedral de la Inmaculada Concepción is een bezoekje waard. Volgens velen wordt het beschouwd als de mooiste kathedraal van het land, met bijvoorbeeld de hoogste klokkentorens! Door de vele engelen in de stad (het leuk wel of je ze ziet op elke hoek van de straat), wordt de stad ook wel de ‘Stad der Engelen’ genoemd.

Puebla kent een grote kunstenaarsgemeenschap: bekend zijn het Talavera-aardewerk en de beroemde keramieken blauwwitte tegeltjes. Probeer in een van de lokale restaurantjes de specialiteit van Puebla eens: Mole poplano. Dit is een rijke, kruidige saus die naar men zegt door een non in de koloniale tijd is uitgevonden. Het is een van de bekendste gerechten waarin de Spaanse en inheemse keuken worden gecombineerd. Bereiding: twee dozijn ingrediënten, waaronder diverse kruiden, noten en CHOCOLA! Hij wordt opgediend met kip, maïstortilla's en rijst.


Dag 5 - Puebla – Oaxaca
Met de bus reis je van Puebla naar Oaxaca, waar je de in de namiddag arriveert. Oaxaca, de 'Stad van Jade', is de hoofdstad van de gelijknamige staat en ligt genesteld in een dal op 1500 meter hoogte. Oaxaca is absoluut een van de mooiste steden van Mexico en is befaamd vanwege de grote indiaanse gemeenschap, onverwachte festiviteiten en een schitterende koloniale architectuur.

Het meest sfeervolle plein van Mexico is waarschijnlijk eveneens in Oaxaca; ook hier wordt het Zócalo genoemd. Met zijn winkelgalerijen is het voor het verkeer afgesloten plein het hart van de stad. Bij de Zócalo zijn diverse restaurants en terrasjes, waar de lokale bevolking aan kleine tafeltjes onder schaduwgevende bomen zit, al vroeg in de ochtend diep in gesprek met elkaar. Je kunt er gezellig bij gaan zitten en, afhankelijk van het tijdstip op de dag, "café de olla" (koffie met kaneel en suikerriet), Mezcal met limoen, tequila, vruchtensap of een uitstekend biertje bestellen.


Dag 6 - Oaxaca
Vrije dag. De sfeer in Oaxaca is tegelijk levendig en rustig, en wordt over het algemeen door bezoekers bijzonder gewaardeerd. Bezoek een van de bloeiende en kleurrijke markten zoals de overdekte Mercado Benito Juárez. De liefhebber kan zich tegoed doen aan een portie gebakken sprinkhanen (chapulines); je kunt ze ‘in zijn geheel’ kopen of gemalen. Ze smaken erg zout en kruidig.

Midden in de koloniale stad staat de prachtige barokke kathedraal van Santo Domingo de Guzmán uit de 17de eeuw en als je door de sfeervolle straatjes wandelt, zie je schilderachtige huizen en gezellige cafeetjes. Niet voor niets is Oaxaca door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. In het Museo Regional bevinden zich sieraden, en andere voorwerpen van goud, turkoois, obsidiaan, en glas. Al deze stukken, die dateren van rond 500, werden gevonden in ruïnestad Monte Albán. Het museum bevat ook een bibliotheek met ruim 20.000 oude boeken. In tien voormalige kloostercellen wordt een beeld gegeven van de cultuur van de streek van de prehistorie tot na de Revolutie.

Oaxaca ligt in een mooie vallei dichtbij de ruïnes van Mitla (45 km buiten Oaxaca) en Monte Albán (20 km buiten Oaxaca). Monte Albán telde tijdens haar bloeitijd (250-750 na Christus) ongeveer 30.000 inwoners en geldt nu als het best bewaarde monument van de Zapoteken. Het is een indrukwekkende plaats op de top van een door priesters met veel geduld afgeplatte berg, bedekt met piramides, heiligdommen, observatoria en paleizen. Tevens herbergt Monte Albán honderd graftombes, waarin archeologen schilderijen, vazen en andere bezittingen van doden hebben gevonden. Het panorama vanaf Monte Albán over het droge, maanachtige landschap alleen al is een bezoek meer dan waard. Mitla was het centrum van het volk der Mixteken en bloeide rond het jaar 1000 na Christus. Deze ruïnestad is voornamelijk bekend vanwege de bijzonder mooie en gave mozaïeken op de muren van het paleis. Het is mogelijk je aan te sluiten bij een optionele excursie naar de Zapoteekse en Mixteekse ruïnes van Monte Albán of Mitla.


Dag 7 - Oaxaca – Huatulco
Een flinke rit door de bergen brengt je naar de kust van de Stille Oceaan, waar de mooie stranden van Huatulco op je liggen te wachten.

Dag 8 - Huatulco
Vrije dag. De baaien van Huatulco (Crucecita) zijn de ideale plek om te snorkelen tijdens je groepsreis Mexico. Huatulco heeft verschillende stranden. Vooral het mooie witte strand van Playa La Entrega is een aanrader. De onderwaterwereld is hier prachtig, met tropische koralen en mooi gekleurde vissen.

Bij de stranden van Huatulco is een ruime keus aan eettentjes. Seafood is er volop, de plaatselijke specialiteit is verse oesters.

Dag 9 - Huatulco - San Cristóbal de las Casas
Vrije dag. Heerlijk om nog een tijd genieten van het strandleven in Huatulco.

In de avond neem je de nachtbus naar San Cristóbal de las Casas. Bereid je voor op een lange rit en laat je in slaap wiegen, terwijl je door het nachtelijke landschap van Mexico oostwaarts rijdt.

Dag 10 - San Cristóbal de las Casas
Vrije dag. Het charmante, op 2100 meter in de frisse hooglanden van de provincie Chiapas gelegen stadje San Cristóbal de las Casas is je thuis voor drie volle dagen. De toevoeging 'de las Casas' aan San Cristóbal is een eerbetoon aan bisschop de Las Casas die eertijds de indianen beschermde tegen de kolonisten. Het stadje heeft oude koloniale panden om een vrolijk plein, waar schoenpoetsers en krantenverkopers hun werkterrein hebben. San Cristóbal de las Casas wordt omringd door tal van fascinerende dorpen van de Tzotzil- , Tzeltzal- en Tzojolabal-Indianen. De indianen uit de dorpen komen naar de stad om hun kleurrijke geweven producten te verkopen. Neem ook eens een kijkje op de kleurrijke groente- en fruitmarkt en in de mooie Santa Domingo kerk. 's Avonds speelt er altijd wel ergens een bandje. Je kunt hier prima uitgaan!

Dag 11 - San Cristóbal de las Casas
Vrije dag. Wie wil kan optioneel een aantal omliggende Indianendorpjes bezoeken, zoals San Juan Chamula en Zinacantán. San Juan Chamula is een klein dorpje met een opvallende witte kerk waarvan de ingang rijkelijk is beschilderd. Een bezoek aan de kerk zal een diepe indruk op je maken. De grond is bezaaid met dennennaalden en tussen de rijen kaarsen door zie je de lokale bevolking geknield voor heiligenbeelden allerlei rituelen uitvoeren. Er wordt muziek gemaakt, gezongen, gebeden en geofferd; kaarsen, coca cola en soms kippen worden gebruikt bij de nog steeds voortlevende rituelen. Johannes de Doper is in dit dorp de belangrijkste figuur, belangrijker dan Jezus of Maria en bijna net zo belangrijk als de zon! In het dorpje Zinacantán onderscheiden de mannen zich van andere mannen uit de omgeving door hun typische klederdracht, rood met wit gestreepte tunieken en platte, ronde, rieten hoeden met fleurige linten. 
Let op: het is in beide dorpen op de meeste plaatsen verboden om foto's te maken.

Dag 12 - San Cristóbal de las Casas
Vrije dag. In San Cristóbal zelf valt ook nog een heleboel meer te doen en te bekijken. Het is ook een prima stek om op zoek te gaan naar leuke souvenirs en 'artesania'.

Nabij San Cristóbal de las Casas vind je de Cañon del Sumidero, een prachtige kloof die zich uitstekend leent voor een facultatieve dagexcursie. Je vaart over de Río Grijalva langs watervallen en steile rotswanden die soms wel een kilometer oprijzen uit het water. Je vindt hier vele vogels waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers, ijsvogels en gieren. Vaak zie je hier ook krokodillen.

Dag 13 - 
San Cristóbal de las Casas – AguaAzul – Misol Ha – Palenque
Vandaag ga je met de bus naar Palenque. Het is een mooie rit, waarbij je de hooglanden verlaat en rijdt in de richting van warmere oorden, het laagland van Chiapas.

Onderweg stoppen we bij de mooie watervallen Agua Azul en Misol Ha (het entreegeld betaal je ter plekke). Het groenblauw gekleurde water van de bruisende watervallen van Agua Azul zoekt zijn weg tussen regenbogen via uitgesleten terrassen en steile rotsen. Zorg dat je je zwemspullen bij de hand hebt! Afhankelijk van de regentijd stort Misol Ha van meer dan 30 meter hoogte een fijne nevel of een gigantische golf in de diepte.

Je eindigt de rit in Palenque, een rommelig dorp, maar met een typisch Mexicaanse sfeer. Het is de uitvalsbasis voor de gelijknamige ruïnes.


Dag 14 - Palenque
Vrije dag. De opgravingen van Palenque zijn schitterend: een door regenwoud omgeven stadsruïne. Door de schitterende ligging in de jungle aan de voet van de bergketens van de Sierra Madre hebben deze ruïnes een magische uitstraling. Dartelende vlinders, vogelgeluiden, tsjirpende krekels en het geloei van de brulapen ergens in de verte vormen de unieke rekwisieten van de raadselachtige bouwwerken. De bijna mystieke harmonie van de natuur en de antieke monumenten maken van dit oord een heel bijzondere plaats. Het Mayacomplex is een van de belangrijkste archeologische vondsten van de nieuwe wereld en in uitstekende staat. De stad was ooit prachtig rood geschilderd. Tot op heden is nog maar een fractie van alle gebouwen opgegraven en gerenoveerd. In het aangrenzende regenwoud vind je nog talloze structuren die compleet zijn overwoekerd door de jungle.

Dag 15 - Palenque – Campeche
Je reist naar Campeche. Hier was het dat de Spanjaarden onder leiding van Francisco Hernandez de Cordoba voor het eerst voet aan wal zetten op Mexicaanse grond (20 maart 1517) en waar dus het eerste contact ontstond tussen Europeanen en de Maya's. Door de aanwezigheid van veel forten werden de aanvallen door zeepiraten spoedig afgeslagen en Campeche floreerde tot aan de Mexicaanse Onafhankelijkheid. Daarna verviel het tot een vissersplaatsje. Wel zijn er nog talloze overblijfselen uit de koloniale periode, zoals stadsmuren en fortificaties die de stad hadden moeten verdedigen tegen piraten, waaronder ook Nederlanders. Deze bouwwerken zijn zo goed bewaard gebleven dat ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO terecht zijn gekomen. Belangrijke overgebleven koloniale bezienswaardigheden zijn ook de Puente de los Perros (Hondenbrug), een koloniale brug bewaakt door stenen honden ter ere van de Dominicaanse Missionarissen die de ‘Jachthonden van God’ werden genoemd. Op twintig minuten loopafstand van de zee ligt het San Franciscus-klooster, waar de eerste Mexicaanse Heilige Mis werd gelezen en waar Cortes' kleinzoon, Geronimo, werd gedoopt. Het doopfont is nog altijd in gebruik.

Ben je op zoek naar de gastronomische specialiteit van Campeche? Probeer dan Pan de Cazon: op elkaar gestapelde tortilla’s opgevuld met babyhaai in tomatensaus.

Dag 16 - Campeche – Mérida
Op naar Mérida, de aristocratenstad van de Nieuwe Wereld. De stad telde rond 1900 de meeste miljonairs per hoofd van de bevolking van Mexico. Mérida was met haar statige overheidsgebouwen een stad met sterke Spaanse invloeden en heeft schitterende monumenten, zoals de 16de eeuwse kathedraal en een aantal paleizen.

Het enthousiasme voor muziek is opvallend: marimbamuzikanten, mariachi’s, straatorkestjes en folkloristische dansvoorstellingen vullen (met name in het weekend) de straten en vele parken en ook 's avonds vormen zang en dans vaak het hoogtepunt op het grote plein en in de hoofdstraat van het centrum.

Op Mexicaanse markten (Mercado de la Comida) wordt van 's morgens zes uur tot 's avonds zeven uur gekookt. De klanten zitten aan lange tafels en je kunt bestellen door de gerechten, die op het vuur staan te pruttelen, aan te wijzen. De omloop is groot en alles is dus vers. Op de markt kun je genieten van een caldo, een gevulde soep met vlees en veel groenten, kalebas, maïs en aardappel. De prijzen zijn laag, want boeren, kopers en handelaren willen altijd een betaalbare maaltijd.


Dag 17 - Mérida
Vrije dag. Je kunt op eigen houtje de stad verkennen of deelnemen aan een optionele tour naar Celestún. Hier brengt een boot je naar een grote flamingokolonie. De vogels kleuren met hun elegante verschijning de horizon prachtig oranjeroze. Mocht je echt geen cultureel hoogtepunt willen overslaan, dan kun je deze dag voor een optioneel bezoek aan de ruïnes van Uxmal kiezen.

Dag 18 - Mérida – Chichén Itzá – Playa del Carmen
Je verlaat de stad Mérida en rijdt in de loop van de dag naar de oude Maya-Tolteekse stad Chichén Itzá, een van de fraaiste archeologische vindplaatsen van het schiereiland Yucatán (entreegeld niet inbegrepen). De stad werd gesticht in de 6e eeuw na Christus en in de 11e eeuw door de Tolteken veroverd, een volk uit Centraal-Mexico. De invloed van de Tolteken is duidelijk merkbaar in de architectuur. Hier vind je veel piramides en tempels die het centrum vormden van deze middeleeuwse stad. Bijna alle bouwwerken zijn versierd met indrukwekkend beeldhouwwerk. De belangrijkste piramide is El Castillo.

Vanuit Chichén Itzá rijd je naar Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk bijkomen aan het strand, gelegen aan de mooie blauwe Caribische zee. Relaxen op een paradijselijk wit strand, daar is niets mis mee…

Dag 19 - Playa del Carmen
Vrije dag. Je kunt in een hangmat of ligstoel onder een rieten palapa heerlijk bijkomen van je rondreis door Mexico. In 'Playa' is bovendien genoeg te beleven aan water- en beachsport. 's Avonds kun je gezellig eten in een van de vele restaurants en dansen in een bar op het strand.

Dag 20 - Playa del Carmen
Vrije dag. Playa del Carmen biedt prachtige witte zandstranden, waar je heerlijk geniet van de zon en het azuurblauwe water. Neem een verkoelende duik in het water en ‘drapeer’ jezelf op een lounge stoel met een tropisch drankje en een goed boek aan het strand.

Ook kun je op je Mexico rondreis kiezen voor een optionele excursie naar Isla Mujeres. In de jachthaven in Cancun ga je aan boord van een catamaran. Geniet van de zon, muziek, wind en het Caribische kristalheldere water van de baai. Uiteraard is er tijd om in het water te springen en de verbazingwekkende onderwaterwereld vol met zeeleven en veelkleurige tropische vissen te bewonderen.

Een dagje duiken of snorkelen in de wateren rondom Cozumel behoort eveneens tot de mogelijkheden. Met de veerboot kun je op eigen gelegenheid eenvoudig naar het tegenover Playa del Carmen gelegen eilandje Cozumel. Een documentaire van de bekende onderwater filmer Jacques Cousteau maakte Cozumel op slag beroemd. Maak hier kennis met het een van de grootste koraalriffen ter wereld.

Ook een bezoek aan een cenote (= ondergrondse waterbron) is een prima idee. Het schiereiland Yucatán telt er duizenden.


Dag 21 - Playa del Carmen
Vrije dag. Nog een stranddagje? Ben je niet echt een ‘strandmens’, dan kun je optioneel een bezoek brengen aan het Mayacomplex Tulúm, ongeveer een uur van Playa del Carmen. De charme van de ruïnes schuilt in de onvergetelijke locatie direct aan de Caribische Zee. De ruïnes in het zonlicht, het turkooizen water op de achtergrond, de kleine stranden en steile klippen geven dit archeologische gebied zijn aparte karakter. De architectuur komt hier pas op de tweede plaats. Tulúm dateert uit de 12de eeuw en later, een periode waarin de Mayacultuur al in verval was geraakt. De tempels hier zijn klein, scheef en slordig gebouwd met weinig decoratie. Vanaf de zee bekeken moet Tulúm een uitzonderlijke impressie op de conquistadores hebben gemaakt. Toen de Spanjaarden hier aan het begin van de 16de eeuw met hun schepen langs zeilden, was Tulúm hoogstwaarschijnlijk nog bewoond. Het was een van de laatste Mayaplaatsen waar het doek zou vallen. Na het bekijken van de ruïnes kun je nog even het witte strand bij Tulúm op; zonnen en zwemmen. Wat is reizen toch zwaar…

Je kunt ook een optioneel uitstapje maken naar het uitgebreide attractiepark Xcaret, op 7 km van Playa del Carmen. Je kunt er een vlindertuin bezoeken, een groot zeeaquarium met kleurrijke vissen bekijken of een folkloristische show met dans en muziek bijwonen. De topattractie van Xcaret is een ondergrondse rivier (500m lang) die wordt verlicht door natuurlijke lichtschachten. Het is werkelijk adembenemend om door de grotten te drijven en dit natuurschoon aan je voorbij te laten gaan.

Dag 22 - Playa del Carmen - Vertrek Cancún
Afhankelijk van de vluchttijd, reis je in de (vroege) ochtend in een klein uur naar het vliegveld van Cancún voor de terugreis naar Nederland.

Dag 23 - Thuiskomst
Hier eindigt je prachtige rondreis door Mexico met vele mooie herinneringen.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €325,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor ieder redelijk gezond persoon te doen. De rondreis heeft een hoog tempo en de reisdagen kunnen lang zijn. Houd er rekening mee dat de levenstandaard anders is dan thuis. Een positieve instelling is even belangrijk als lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Mexico City Vliegveld naar hotel: 10 km (½ uur)
Mexico City naar Puebla: 135 km (2,5 uur) 
Puebla naar Oaxaca: 350 km (4 tot 5 uur) 
Oaxaca naar Puerto Escondido: 270 km (8 uur) 
Puerto Escondido naar San Cristóbal de las Casas: 650 km (12 uur) 
San Cristóbal de las Casas naar Palenque: 215 km (5,5 uur) 
Palenque naar Campeche: 360 km (5 tot 6 uur) 
Campeche naar Mérida: 180 km (2,5 uur) 
Meridá via Chichén Itzá naar Playa del Carmen: 300 km (3,5 uur) 
Playa del Carmen naar luchthaven Cancun: 68 km (45-60 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

  • Entreegelden bij Maya-opgravingen, €25
  • Mérida - Celestun, €90 (duur hele dag)
  • Mérida - Stadstour, €33 (duur 2 uur) 
  • Mexico City - Piramides in Teotihuacan en Basiliek, €68 
  • Palenque - Ruïnes Palenguque, €64 (duur 3 uur) 
  • Playa del Carmen - Cozumel, €77 (duur 7 uur) 
  • Playa del Carmen - Isla Mujeres Catamaran, €52 (duur hele dag) 
  • Playa del Carmen - Tulum Express, €72 (duur 5 uur) 
  • San Cristóbal de las Casas - Cañon del Sumidero, €68 (duur 6 uur) 
  • San Cristóbal de las Casas - San Juan Chamula en Zinacantán, €36 (duur 6 uur)
Singlereis Mexico 23-daagse rondreis
Singlereis Mexico 23-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodaties Mexico

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties Mexico
Accommodaties Mexico

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Mexico 23-daagse rondreis
Singlereis Mexico 23-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer