Singlereizen.nl

Singlereis Marokko Casablanca-Marrakech

Deze reis vormt een mooie introductie in de eeuwenoude cultuur van Marokko. Je bezoekt de vier mooiste koningssteden van het land: oude bolwerken met kronkelende labyrinten binnen hoge muren, kleurrijke markten, moskeeën, palmentuinen en koranscholen. Ook kun je fraaie Romeinse ruïnes en het belangrijkste pelgrimsoord van Marokko bezoeken en genieten van het uitzicht op de imposante, vaak met sneeuw bedekte, bergen van de Hoge Atlas. Waan je in dit exotische land in een ‘Sprookje van 1001 Nacht’!

Singlereis Marokko Casablanca-Marrakech
Singlereis Marokko Casablanca-Marrakech

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Casablanca

Vlucht vnaar Casablanca, waar je afhankelijk van het vluchtschema aan het eind van de middag of begin van de avond aankomt. Op het vliegveld staat een transfer voor je klaar die je in ongeveer een half uur naar je hotel in de stad brengt (je wordt opgewacht bij het meeting point van Terminal 2). Vanavond kun je genieten van je eerste gezellige Marokkaanse diner. De reisbegeleider ontmoet je vandaag om 22:00 uur in de lobby van het hotel. Mocht je later aankomen, dan ligt er bij de receptie een briefje voor je klaar.

Dag 2 - Casablanca - Rabat - Meknes
Voordat je Casablanca verlaat, bezoek je de op één na grootste moskee ter wereld. De immense Hassan II moskee heeft een minaret die 200 m hoog is en biedt plaats aan meer dan 100.000 gelovigen. Het werd in opdracht van de koning gebouwd en in 1993 opgeleverd om de westelijke grens van de islam te markeren. Je bezichtigt alleen de buitenkant van de moskee. Je volgende bestemming is Rabat, de huidige hoofdstad van Marokko. Je bekijkt hier de Hassan toren en het mausoleum van de twee voorgangers van de huidige koning. Het 12de eeuwse fort Kasbah des Oudaias is ook een bezoek waard. Na de lunch reis je met de eigen bus door het heuvelachtige, groene landschap naar Meknes. Deze koningsstad is gebouwd op heuvels en wordt omgeven door boomgaarden en kurkeikbossen. Je overnacht in een hotel in de ‘ville nouvelle’.

Dag 3 - Meknes - Moulay Idriss - Volubilis - Fes
Op deze dag bezoek je onderweg Volubilis en Moulay Idriss. Volubilis is de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. In de oudheid was het een stad met aanzien, waarvandaan olijfolie, graan en wilde dieren (die werden ingezet in het circus) naar Rome werden geëxporteerd. Na Volubilis rijden we door naar Moulay Idriss, een van de heiligste plaatsen van het land, een 'poor men's Mekka'. Zeven bezoeken aan dit heiligdom staan namelijk gelijk aan een bezoek aan Mekka.

Dag 4 - Fez
Fez kun je het beste met een gids bezoeken. De oude stad is in hart en ziel nog middeleeuws. Het eeuwenoude gildensysteem is deels intact en de bewoners zijn gereserveerd ten opzichte van alles wat van buiten komt. Het verval van deze medina in de afgelopen eeuw is gepaard gegaan met een uittocht van welvarende families en de bevolking bestaat nu naast conservatieve islamitische geestelijken vooral uit kooplieden en ambachtslui. In de leerlooierijen staan jongens de hele dag leer te stampen tot ze na een lange dag eindelijk huiswaarts mogen gaan. Voor wie dat wil wordt er een hele dagexcursie georganiseerd onder leiding van een lokale gids om de belangrijkste monumenten te bezoeken.

Dag 5 - Fes - Marrakech
Je rijdt met eigen minibussen langs het Atlasgebergte naar Marrakech, de duizend jaar oude, roze stad, prachtig gelegen te midden van een grote oase. Marrakech kent zijn weerga niet als het gaat om zijn kleurrijke bevolking en markten. Tot in de 20ste eeuw kwamen hier de handelaren uit de Sahara en de Sahel om kamelen, goud en slaven te verhandelen. Wereldberoemd is het centrale plein Djemaa el Fna vol waarzeggers, verhalenvertellers en slangenbezweerders. Afrikaanse acrobaten halen halsbrekende stunts uit op het ritme van grote drums. Je kunt het spektakel bekijken vanaf een van de dakterrassen, terwijl de zon ondergaat en in de verte de besneeuwde pieken van het Atlasgebergte oranje kleurt.

Dag 6 - Marrakech
Je kunt mee met een halve dagexcursie om de belangrijkste monumenten te bezoeken. Deze excursie is ter plekke bij te boeken. De oude stadsmuren van Marrakech zijn grotendeels intact. In de loop van acht eeuwen zijn ze telkens versterkt en meegegroeid met de omvang van de stad. Ze hebben een totale lengte van zo'n tien kilometer. Vijftien poorten geven toegang tot de medina. Je kunt een rondgang langs de muren maken per paardenkoets, die in deze stad nog tot het gewone vervoer behoort. De stad verbergt tussen haar muren moskeeën, oude paleizen en sultantombes. Een voorbeeld is het Bahia paleis, de residentie van een grootvizier en een fraai voorbeeld van Andalusisch-Moorse architectuur. De rust in het centrale hof met zijn fonteinen en mozaïekvloer en de tuin vol palmen en sinaasappelbomen staat in schril contrast met de drukte van de omliggende kasbah. Indrukwekkend zijn ook de bewerkte cederhouten plafonds.

Dag 7 - Marrakech
Voor wie genoeg heeft van de hectiek van de stad is er de mogelijkheid om ter plekke een excursie te boeken naar Imlil, een dorpje in de hoge Atlas, waar het mooi wandelen is. Een lokale gids gaat mee en de lunch is inbegrepen.

Dag 8 - Marrakech -
In de vroege ochtend rijd je naar de luchthaven van Marrakech, vanwaar je via Casablanca naar huis vliegt. 

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €275,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 1. Deze reis is voor ieder fit persoon te maken. De reis heeft een behoorlijk tempo. In een korte tijd worden veel verschillende plekken bezocht. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Casablanca naar Fes: 30 km (40 minuten)
Casablanca naar Meknes via Rabat: 240 km (4 uur en 30 minuten)
Meknes naar Fes via Volubilis en Moulay Idriss: 110 km (3 uur)
Fes naar Marrakesh: 500 km (9 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Singlereis Marokko Casablanca-Marrakech
Singlereis Marokko Casablanca-Marrakech

Verblijf

Verblijf Accommodaties Marokko kort

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in hotels in de twee- en driesterren klasse in tweepersoonskamers met (meestal) eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De meeste hotels hebben een eigen restaurant en een dakterras, binnenhof of tuin. De in- en uitchecktijd in de hotels is meestal 12.00 uur.

Let op, per reis hebben we 5 eenpersoonskamers ter beschikking. Informeer dus van te voren of het nog mogelijk is, indien je dit wilt.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties Marokko kort
Accommodaties Marokko kort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Moeilijkheidsgraad Marokko kort
De zwaarte van onze reizen is zeer verschillend. Daar komt nog bij dat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben een we het volgende puntensysteem ontwikkeld: Categorie A: Lichte reis, voor iedereen te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.Categorie B: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt. Soms wat langere reisafstanden, goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis met een gewoon tempo.Categorie C: Goed te doen, voor iedereen die zich goed voorbereidt en zich flexibel opstelt, maar er zitten zware trajecten in de reis, lange afstanden of daglooptochten, er kunnen een aantal plekken zijn met eenvoudige accommodatie.Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, vaak primitieve accommodatie of tenten, fikse looptochten.Categorie E: Zware reis. De reiziger kent zichzelf en bereidt zich goed voor, beseft dat de reis veel van hem/haar vergen kan.De 8-daagse Marokko reis valt in de categorie A. Deze reis is voor ieder fit persoon te maken. De reis heeft wel een behoorlijk tempo; in korte tijd bezoeken we veel verschillende plekken. Het wegennet in dit gebied is voor het grootste deel prima, evenals de vervoermiddelen en de meeste hotels, zodat de lange ritten niet al te vermoeiend hoeven te zijn. Een flexibele en positieve instelling is wel belangrijk, belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Bijkomende kosten en zakgeld Marokko Kort
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Wij adviseren voor deze reis om € 275,- pp zakgeld per week te rekenen.Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag van € 149,-Let op, per reis hebben we 5 eenpersoonskamers ter beschikking. Informeer dus van te voren of het nog mogelijk is, indien je dit wilt.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Bezoek aan Hassan II moskee / Rabat / Volubilis / Moulay Idriss
  • Eten bij een gezin thuis in Marrakech i.s.m. ResiRest (eventuele transferkosten zijn voor eigen rekening)
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met AC (mini) bus

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
  • Alle entreegelden
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Singlereis Marokko Casablanca-Marrakech
Singlereis Marokko Casablanca-Marrakech

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
04-05-2024 11-05-2024 8 € 949,00 18-45 jaar
04-05-2024 11-05-2024 8 € 1078,00 18-45 jaar
18-05-2024 25-05-2024 8 € 799,00 18-45 jaar
18-05-2024 25-05-2024 8 € 928,00 18-45 jaar
20-07-2024 27-07-2024 8 € 1159,00 25-35 jaar
20-07-2024 27-07-2024 8 € 1288,00 25-35 jaar
07-09-2024 14-09-2024 8 € 749,00 18-45 jaar
07-09-2024 14-09-2024 8 € 878,00 18-45 jaar
12-10-2024 19-10-2024 8 € 919,00 18-45 jaar
12-10-2024 19-10-2024 8 € 1048,00 18-45 jaar
12-10-2024 19-10-2024 8 € 749,00 25-35 jaar
12-10-2024 19-10-2024 8 € 878,00 25-35 jaar
26-10-2024 02-11-2024 8 € 913,00 18-65 jaar
26-10-2024 02-11-2024 8 € 1042,00 18-65 jaar
09-11-2024 16-11-2024 8 € 913,00 18-45 jaar
09-11-2024 16-11-2024 8 € 1042,00 18-45 jaar
21-12-2024 28-12-2024 8 € 1061,00 18-65 jaar
21-12-2024 28-12-2024 8 € 1190,00 18-65 jaar
28-12-2024 04-01-2025 8 € 919,00 18-45 jaar
28-12-2024 04-01-2025 8 € 1048,00 18-45 jaar