Singlereizen.nl

Singlereis MTB en Wielrenvakantie (HBO-WO) Italië

Een geweldige manier om dit mooie stukje Italië per fiets te ontdekken. Ervaren wielrenners doen beklimmingen als de Gavia en de Stelvio. De meer relaxte fietser maakt per e-mountainbike tochten door afwisselende Italiaanse landschappen.

Deze tochten gaan langs bergmeren en Italiaanse landschappen. Ze zijn ook haalbaar voor als je weinig conditie hebt. In de namiddag komt iedereen samen bij een gezellige borrel om de ervaringen van die dag te delen.

Deze reis is alleen voor fietsers. Voor wielrenners en e-mountainbikers om precies te zijn. Wielrenners worden geacht getraind te zijn. Je gaat o.a. de Stelvio over, dan weet je het wel. Maar vooral ook als je matig getraind bent, is dit een geweldige kans om dit mooie stukje Lombardije te verkennen.

Tijdens deze reis gaat namelijk een grote groep tochten maken per e-mountainbike. Deze e-mountainbikes  zijn in Italië en Oostenrijk enorm populair. Je kunt jezelf volledig afmatten (zonder ondersteuning fietsen) of je gebruikt veel ondersteuning en krijgt daardoor ongekende mogelijkheden op je fiets.

Jouw mogelijkheden als fietser nemen hoe dan ook toe. Bij deze fietsvakantie krijg je een mooie kans om te zien waar je grens ligt. Je fietst op een e-mountainbike als op een ‘gewone’ MTB. Wordt het onderweg te zwaar, dan pak je de trapondersteuning naar keuze. Zo kun je alle trajecten fietsen.

Singlereis MTB en Wielrenvakantie (HBO-WO) Italië
Singlereis MTB en Wielrenvakantie (HBO-WO) Italië

Activiteiten

WIELRENNEN OF E-MOUNTAINBIKEN?
Deze reis is alleen voor fietsers. Voor wielrenners en e-mountainbikers om precies te zijn. Wielrenners worden geacht goed getraind te zijn. Je beklimt namelijk de meest legendarische bergen van Italië.

Zelfs als je niet zeker bent over je conditie, kun je de Gavia en de Stelvio over. Dit doe je met een e-mountainbike.

De reden waarom deze e-bikes in Italië en Oostenrijk zo populair zijn, is simpel: jouw mogelijkheden als fietser nemen toe. Zo pakken zeer geoefende mountainbikers graag een e-bike, omdat ze daardoor ook extremere trajecten kunnen meepakken.

Bij ons is het een mooie kans om te zien waar je grens ligt. Je fietst erop als op een ‘gewone’ MTB. Wordt het onderweg te zwaar, dan pak je de trapondersteuning naar keuze. Zo kun je alle trajecten befietsen.

Wil je deze week per e-bike door de prachtige berglandschappen rondom Bormio? Geef dan op het boekingsformulier aan dat je deze e-bike wilt huren. Gaan wij er eentje voor je reserveren.

Je gaat samen met de andere e-bikers op pad en fiets zowel off-road als op de weg. Zo kom je op afgelegen plekken in de ongerepte natuur. Natuurlijk rij jij ook één dag de Stelvio op. Precies met de weerstand die bij je past.

De wielrenners kunnen een wielrenfiets huren. Dit zijn carbon fietsen met de juiste versnellingen voor in de bergen.

Singlereis MTB en Wielrenvakantie (HBO-WO) Italië
Singlereis MTB en Wielrenvakantie (HBO-WO) Italië

Verblijf

Verblijf Hotel Funivia

Beschrijving

SUPER FIETSHOTEL FUNIVIA, BORMIO

Dit hotel is helemaal ingericht op de verwende fietser. Alle randvoorwaarden zijn er dan ook goed op orde. Er is een ruimte waar reparaties worden gedaan, je kunt je fietskloffie er een keer extra wassen en uiteraard is er ook een ruimte waar je je fiets kunt stallen.

Maar zeker zo belangrijk is dat het ook een fijn hotel is om te relaxen. Er is een binnenzwembad, een sauna en een hamam. Ook is er een fijn buitenterras. Niet onbelangrijk, want de gezelligheid staat deze week natuurlijk boven alles!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Funivia
Hotel Funivia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis MTB en Wielrenvakantie (HBO-WO) Italië
Singlereis MTB en Wielrenvakantie (HBO-WO) Italië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer