Singlereizen.nl

Groepsreis MTB Huttentocht Fietsen in de Dolomieten

Eind augustus gaan we een week lang met de MTB de gaafste trails en afdalingen bezoeken die je tijdens de winter ook kan afdalen. Met gebruik van een liftpas gaan we veel plezier beleven op de MTB in de mooiste omgeving die je je kan voorstellen. De Dolomieten in de vroege herfst, waanzinnig!

Elke dag rijden we verschillende onverharde mountainbike routes en single trails waarbij we gebruik maken van liften en een gemiddelde afstand tussen de 25-60 kilometer fietsen.

Van zondag tot zaterdag, 6 nachten (obv halfpension), 6 dagen op de MTB onder begeleiding, inclusief GPS tracks & inclusief liftpas!

We fietsen ongeveer 500 – 1500 ‘uphill’ hoogtemeters en 2500 – 4500 ‘downhill’ hoogtemeters. Afhankelijk van de wensen van de groep kunnen dit er natuurlijk meer of minder worden. We verdelen de dagtochten op in 2 sessies van plusminus twee tot drie uur met een traditionele Italiaanse lunch tussendoor.

Je kan deelnemen op een E-MTB of een normale MTB, je kan er een huren of je eigen fiets meenemen.

Groepsreis MTB Huttentocht Fietsen in de Dolomieten
Groepsreis MTB Huttentocht Fietsen in de Dolomieten

Activiteiten

Het programma van de MTB Huttentocht is erg veelzijdig en neemt je mee op de mooiste afdalingen op de meest toffe locaties. Van bergkammen naar bospaden, trails en grindwegen. Je komt van alles tegen.

Onderstaande programma is een voorzet op wat we gaan doen. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers kunnen we bepaalde delen uit de routes perfectioneren zodat iedereen het beste uit zijn/haar MTB trip haalt.

Zondag - 29 augustus
Reis je aan in het Val Gardena. Voor deelnemers die graag een (E)-mountainbike willen huren is hier een mogelijkheid. Er zijn meerdere fiets shops in Selva (Wolkenstein) waar je terecht kan, wij adviseren Bike-RS.

In de avond (rond 18:30u) dineren we bij de lekkerste pizzeria van het Val Gardena, dat is lekker aankomen! Daarna rijden we door naar de eerste rifugio op de Passo Gardena. Hier maken we de fietsen in orde, pakken de rugtassen goed in en maken ons klaar voor de eerste dag van onze tocht.

Voor wie met de auto komt, die kan hier de auto laten staan voor de hele week.

Maandag - 30 augustus
Vanuit ons berghotel starten we met de lift omhoog voor het fietsen van twee gave trails. De Flow Line en de CIR-Trail. Dit zijn twee single trails speciaal voor beginnende en gevorderde mountainbikers, een heerlijke plek om even je mountainbike skills en technieken te verbeteren. Na deze twee gave warm-up trails beginnen we aan de lange afdaling richting Ortisei.

In de middag biken we over het zonneplateau van Alpe di Siusi, hier genieten we van een prachtige panorama tour. We sluiten de dag af met een klim van plusminus 350 stevige hoogtemeters naar een mooie rifugio op 2300 meter hoogte.

Dinsdag - 31 augustus
Op fietsdag 2 starten we met een lange gave trail over een bergkam om bij de Passo Duron te komen, gelegen op 2200 meter. Vanaf hier beginnen we aan een mooie afdaling door het Val Duron naar Campitello. Dit is een pitoresk Italiaans dorpje gelegen in het Val di Fassa op 1448 meter. Na zo’n prachtige afdaling drinken we natuurlijk even een overheerlijke cappuccino. Na een kleine pauze gaan we met de gondel snel weer omhoog en doen we een mooie downhill naar Canazei, dit ligt ook in het Val di Fassa en is een heus mountainbike walhalla.

Vanuit Canazei kunnen we met de gondel naar het Fassa Bike Park op de Belvedere. Hier zijn verschillende downhill trails voor elk niveau. Afdalen op het gras, in het zand, over grind en door het bos. De trails starten rond de 2000 meter en gaan tot aan het dal. De gondel brengt je binnen no-time weer boven om de volgende trail te doen! Tijdens het downhillen sta je zo goed als de hele tijd op de pedalen en absorbeer je alle vibraties van de grond met je armen en benen. Je handen zijn bij de remmen en de beenspieren continue op spanning.

Get ready for some thrill! En als je klaar bent met het fietsen, kun je natuurlijk ook gewoon richting de rifugio gaan.

Woensdag - 1 september 
Beleef het geweldige rondje om het Sella massief op een varia van single trails, flow lines en switchbacks, deze dag gaat zeker een hoogtepunt worden. Vandaag kunnen we namelijk de rugzak een dagje thuis laten liggen en dus voluit op de pedalen!

Vanaf onze rifugio gaan we via de passo Pordoi starten aan een afdaling naar het Val di Fassa. Vanuit Campitello nemen we de gondel omhoog en gaan we via de passo Sella afdalen met een prachtige trail naar Selva. Met de volgende gondel komen we uit bij Passo Gardena (de start en eindlocatie) en dalen we af naar Corvara. Bij Corvara nemen we een stoeltjeslift en biken we door naar Arabba. Dan zijn we alweer bijna terug en hebben we nog een grote gondel te nemen, de Porta Vescovo, vanuit hier gaat een gemoedelijke afdaling richting passo Pordoi, nog twee klimmetjes en we zijn terug bij onze rifugio waar een lekkere pizza op ons staat te wachten!

We overnachten vanavond weer in dezelfde hut, wederom zalige antipasti!

Donderdag - 2 september
De Sella Ronda route tegen de klok in, is een hele andere route dan die van gisteren. Ook al verwacht je wellicht een identieke tour, toch is deze route heel anders. We starten bijvoorbeeld met een hele gave lange single trail naar Arabba, dicht langs de wanden van de Sella Massief en met geweldige bergpanorama’s.

Deze Sella Ronda biedt steeds weer nieuwe single trails, fascinerende indrukken op de omgeving en veel meer uitdaging qua hoogtemeters en technische skills. We klimmen ruim 1200 hoogtemeters. Voor een goed getrainde mountainbiker zal dit zeker geen problemen opleveren.

We sluiten de dag af met een gave afdaling naar de volgende Rifugio.

Vrijdag - 3 september
De Seceda downhill is één van de meest indrukwekkendste mountainbike afdaling van het Val Gardena. We starten de tour vanaf de rifugio en dalen af naar Ortisei, vanaf daar wordt het even flink klimmen, via een panorama trail klimmen we maar liefst 1000 hoogtemeters om bij de ‘Holy Cross Chapel’ te komen. Hier eindigt de klim, vanaf nu wordt het genieten van de geweldige downhill met nog een gondel verbinding tussendoor. Hier passeren we inspirerende trails langs de stijle wanden van de Geisler bergen en hebben we uitzicht op de Sassolungo, Alpe di Siusi en het Sella massief. En als het weer goed is, zien we in de verte ook nog een blik op de Marmolada gletsjer.

Deze korte, deels technisch veeleisende tour gaat door de ‘City of Stone’ naar de Salei Hut: dankzij de kabelbaan naar Ciampinoi is weinig klimmen vereist. Alleen echte experts zullen enkele secties tot aan de City of Stone kunnen beheersen terwijl ze op het zadel blijven, maar zelfs als je je fiets een paar meter duwt, kun je nog steeds het prachtige uitzicht op de Sassolungo boven je bewonderen. Er zijn onderweg adembenemende panorama uitzichten over de Dolomieten te waarderen, terwijl een fantastische trail in het bovenste deel van de afdaling ook iets biedt om naar uit te kijken.

Zaterdag - 4 september
Vanuit onze laatste rifugio is het een afdaling naar Selva en met de laatste gondel omhoog tot aan Passo Gardena. Inpakken, fiets op de auto of terug naar de verhuur en weer terug naar Nederland.

Het is mogelijk om een elektrische MTB of MTB te huren. De prijs voor het huren van een MTB voor 6 dagen is €210 (prijs onder voorbehoud van wijzigingen). 

Groepsreis MTB Huttentocht Fietsen in de Dolomieten
Groepsreis MTB Huttentocht Fietsen in de Dolomieten

Verblijf

Verblijf Berghut/Rifugio estate

Beschrijving

De Rifugio
De hutten (Rifugio's in het Italiaans) zijn gezellige nette 'berghotelletjes' op de berg. De unieke ligging maakt de overnachting in zo'n rifugio geweldig. De mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen ervaar je rondom deze hutten. De hutten zijn gezellig en knus, je krijgt er altijd direct zin om foto's te maken van het uitzicht een spel te spelen of lekker te kletsen. 

Verzorging
Het verblijf in de rifugio is op basis van half-pension (ontbijt en diner). In de hut wordt er heerlijk Italiaans (Süd-tirol) gekookt en krijg je de keuze uit verschillende meergangenmenu's. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele dieet voorkeuren. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar met broodjes, beleg, fruit, yoghurt en koffie/thee. Elke rifugio geeft hier zijn eigen signatuur aan. Het is altijd zalig en zorgt ervoor dat je klaar bent om weer fit op de fiets te stappen en er tegen aan kan op je MTB.

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en zoutarm dineren is mogelijk als het bij reservering (in het vak opmerkingen) aan ons doorgegeven is. Vergeet dat dus niet door te geven!

De kamer
De berghutten beschikken over meerpersoonskamers, soms met stapelbedden (4 tot 8 persoons). De kamerindeling is gemengd. Na een lange dag op de fiets vind je een heerlijk bedje en zachte handdoeken om lekker door te warmen. Elke hut beschikt over voldoende sanitair, op de kamer of gedeeld op de gang. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Berghut/Rifugio estate
Berghut/Rifugio estate

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis MTB Huttentocht Fietsen in de Dolomieten
Groepsreis MTB Huttentocht Fietsen in de Dolomieten

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer