Singlereizen.nl

Singlereis Luxe Blue Cruise Griekse Eilanden

Geniet van het comfort, de gezelligheid en de prima service aan boord tijdens onze luxe Blue Cruise. Je verblijft op basis van volpension op het maar liefst 26 meter lang houten zeilschip Sumru Sultan, waarop de comfortabele cabines allen voorzien zijn van airco en een eigen badkamer.

De luxe 4-sterren gület is ruim van opzet en heeft grote algemene verblijfsruimtes: het voordek dat als zonnedek dient, het achterdek en de kajuit, zodat je voldoende privacy hebt wanneer je daar behoefte aan hebt. Meer details over ons comfortabele schip vind je bij de beschrijving van de verblijfsaccommodatie.

Omdat we begrijpen dat het prettig is om je eigen plekje aan boord te hebben, hebben wij ervoor gekozen om deze Singlecruise te varen met een schip dat maar liefst negen cabines voor gasten beschikbaar heeft. Hierdoor ben je in het voor- en naseizoen als deelnemer aan deze reis verzekerd van een eigen cabine voor alleengebruik.

Wanneer je in juli of augustus vertrekt bieden we je tevens de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd tarief een cabine te delen met één van de andere deelnemers, uiteraard van hetzelfde geslacht. Omdat alle cabines beschikken over een 2-persoonsbed, waarin je waarschijnlijk niet graag met een onbekende slaapt, raden we aan om net te doen als onze gastvrouw en te gaan slapen op het comfortabele voordek onder de blote fonkelende sterrenhemel. Veel van de 50Plus singles die aan onze luxe Blue Cruise deelnemen, kiezen voor deze unieke ervaring van het buiten slapen en komen alleen in hun cabine om zich om te kleden en te douchen.

Wat kun je doen tijdens een week Blue Cruise?
Gedurende de week is er een afwisselend programma, waarbij we verschillende Griekse eilanden van de Dodekanessos aan doen. Je kunt een bezoek brengen aan de vulkaan op Nisyros (niet verplicht), 's avonds een heerlijk drankje drinken in de pittoreske haven van Simi, de omgeving per kano verkennen, gezellig winkelen in een leuke Turkse badplaats of gewoon heerlijk zonnen en zwemmen wanneer het schip in een baai voor anker ligt. Wie van sportief houdt, kan samen met de gastvrouw Amanda ook een lekkere wandeling gaan maken.

Minimaal twee nachten blijven we in een baai zodat je naast de overnachtingen in havens ook optimaal kunt genieten van de rust en de natuur. Wat dacht je van een frisse duik voor het ontbijt? Bij het programma kun je zien welke activiteiten en excursies er tijdens de week gepland staan.

Hoe vaak wordt er gezeild?
Grotendeels zal er op de motor worden gevaren, maar wanneer de weersomstandigheden en het programma het toelaten, zullen de imposante zeilen worden gehesen. De bemanning vaart het schip, zodat je geen zeilervaring nodig hebt. Meehelpen mag echter altijd!

Luxe verzorging aan boord – culinair genieten
Je verblijft aan boord op basis van ons unieke volpension-concept en alle maaltijden worden gezamenlijk op het achterdek genuttigd.

Alle maaltijden, van het diner op de aankomstdag tot en met het ontbijt op de vertrekdag, zijn bij de prijs inbegrepen. Je hebt dus geen extra kosten voor verplichte diners aan wal!

Dranken aan boord
Water, frisdranken en alcoholische dranken zijn niet bij de prijs inbegrepen, maar tegen betaling van normale prijzen aan boord verkrijgbaar. Wij kiezen bewust niet voor een all-inclusive concept, omdat wij willen dat je alleen betaalt voor de drankjes, die je daadwerkelijk consumeert. Houd er rekening mee dat het kraanwater aan boord niet drinkbaar is en dat het niet toegestaan is om dranken van buitenaf mee te nemen.

Singlereis Luxe Blue Cruise Griekse Eilanden
Singlereis Luxe Blue Cruise Griekse Eilanden

Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste activiteiten, excursies en plaatsen die we aandoen tijdens onze luxe Blue Cruise naar de Griekse eilanden voor 50Plus singles.

Route (onder voorbehoud van wijziging): 
Vertrek 14 september: Bodrum - Kos - Nisyros - Simi - Marmaris
Dag 1 (zaterdag)
- Aankomst op de luchthaven van Dalaman of Bodrum (afhankelijk van het weekprogramma).
- Transfer naar de haven van Marmaris of Bodrum, waar je zelfstandig het gezellige en levendige centrum kunt bezoeken en waar ook wordt overnacht.
 
Overige dagen, het definitieve programma wordt ter plaatse vastgesteld rekening houdend met de groepswensen en de weersomstandigheden:
- 2 Relaxte dagen in baaien rondom het eiland Simi waarin tijd is om te varen, zwemmen, snorkelen, zonnen, kanoën en de mogelijkheid is tot het doen van een wandeling.
- Middag en avond in het pittoreske havenplaatsje Simi waar je kunt winkelen, de wirwar van kleine straatjes kunt ontdekken en een gezellig terrasje kunt pakken.
- Vulkaaneiland Nisyros, hier kun je deelnemen aan een interessante excursie naar de vulkaan en het witte dorp Nikia (kosten ± 15 euro p.p.).
- Kos, waar je fietsend of met een treintje naar het antieke kuuroord Asklipieion, één van de mooist gelegen opgravingslocaties in het hele Egeïsche gebied, kunt gaan (kosten ± 20 euro p.p.), in het nabijgelegen centrum je souvenirs kunt scoren en desgewenst uitgebreid kennis kunt maken met het nachtleven.
 
Dag 8 (zaterdag)
- Transfer naar de luchthaven van Bodrum of Dalaman (afhankelijk van het programma).
- Terugvlucht naar Amsterdam.
 
Belangrijk voor je om te weten:
de kapitein aan boord is verantwoordelijk voor jouw veiligheid en de veiligheid van zijn schip. Hij heeft dan ook te allen tijde het recht om bij slechte of veranderende weersomstandigheden het programma te wijzigen.
Singlereis Luxe Blue Cruise Griekse Eilanden
Singlereis Luxe Blue Cruise Griekse Eilanden

Verblijf

Verblijf Luxe gület Sumru Sultan

Beschrijving

Het 26 meter lange houten zeilschip Sumru Sultan heeft voor gasten negen comfortabele 2-persoonscabines met airconditioning, een eigen badkamer met een aparte douchecabine, wastafel, toilet, spiegel en kastruimte. Alle cabines hebben een 2-persoonsbed.

Op het ruime voordek bevindt zich een zonnedek met ligmatrassen voor iedere gast en een fijne zitgelegenheid met kleine tafel. Met tenten over het zonnedek kan indien gewenst (gedeeltelijk) schaduw worden gecreëerd.

Op het achterdek is een bar en staat een grote tafel waar de maaltijden worden gebruikt en helemaal achterop zijn er over de gehele breedte ligbanken, waar heerlijk op gerelaxt kan worden. Over het gehele achterdek bevindt zich een zonnetent en de zijkanten kunnen indien nodig volledig worden afgesloten zodat je windvrij van de heerlijke maaltijden kunt genieten.

Een tip van onze gastvrouw
Je mag het beddengoed uit de cabine meenemen om buiten op het dek te slapen. Doe dit gerust, want het is fantastisch om onder de blote sterrenhemel de nacht door te brengen!

De kajuit is erg ruim en bij wat koelere avonden in voor- of naseizoen kan hier gemakkelijk met de hele groep worden gezeten. Aan boord zijn diverse spelletjes, een radio+CD/mp3-speler, snorkelspullen, hengels en ander visgerei, waar je gebruik van kunt maken wanneer je wilt.
Voor algemeen gebruik zijn er twee kano's.

Het schip voldoet uiteraard aan de door de overheid gestelde en gecontroleerde veiligheidseisen en is volledig verzekerd. Aan boord zijn voldoende (kinder)zwemvesten en reddingsboeien. Verder is er een marifoon, (hand)GPS, bijboot met buitenboordmotor, lifeboats voor alle passagiers, brandblussers en noodsignalisatie aanwezig.

Eén van de negen voor gasten beschikbare cabines beschikt in tegenstelling tot alle andere cabines niet over een aparte douchecabine in de badkamer en is (indien beschikbaar) bij alleengebruik van een cabine tegen een korting te boeken. De cabine zelf is net zo groot als de andere cabines en heeft een normaal 2-persoonsbed. Het verschil zit ‘m enkel in de badkamer waar geen douchecabine is. In de hoek van de badkamer zit de wastafel en daarin zit een handdouche. Deze trek je eruit en je doucht als het ware in je badkamer zelf in plaats van in de douchecabine. Je moet alleen even voorzichtig zijn dat je toiletpapier niet nat wordt, verder is er weinig verschil. Als je klaar bent, trek je de wanden en vloer even na met een wisser en na een half uurtje is alles weer helemaal droog.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Luxe gület Sumru Sultan
Luxe gület Sumru Sultan

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Exclusief voor vrouwen
Deze reis wordt exclusief voor vrouwen georganiseerd. Vrouwen van alle leeftijden zijn van harte welkom.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Luxe Blue Cruise Griekse Eilanden
Singlereis Luxe Blue Cruise Griekse Eilanden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer