Singlereizen.nl

Singlereis Kenia, Tanzania & Zanzibar 22-daagse rondreis

Ga mee op deze avontuurlijke kampeer- en hotelrondreis door het deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Geniet van groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro en uitgestrekte savannes waar het wemelt van de olifanten, giraffen en gnoes. Met wat geluk zie je de koning van dit alles: de leeuw. Je bezoekt beroemde nationale parken als Serengeti en Masai Mara. Op het tropische paradijs Zanzibar kun je alle indrukken laten bezinken op de heerlijke stranden. Tijdens deze reis kom je niet alleen vele soorten dieren tegen, maar kom je ook in contact met een aantal traditioneel levende volkeren. Je reist rond per robuuste overland truck die volledig is uitgerust met kampeer- en kookspullen. De kampeerplaatsen bevinden zich in de meest prachtige landschappen. Laat je betoveren door Kenia, Tanzania en Zanzibar!

Singlereis Kenia, Tanzania & Zanzibar 22-daagse rondreis
Singlereis Kenia, Tanzania & Zanzibar 22-daagse rondreis

Activiteiten

Dag 1 - Vertrek naar Nairobi
Je Kenia, Tanzania en Zanzibar rondreis begint met een vlucht naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi, waar je rond middernacht of in de loop van de (vroege) ochtend van dag 2 aankomt. Op de luchthaven van Nairobi staat een transfer voor je klaar om je naar je hotel in Nairobi te brengen. Karibu, of welkom in Kenia!

Dag 2 - Aankomst Nairobi (Kenia)
Vrije dag. Booming Nairobi heeft verschillende gezichten, het is een stad waar Afrikaanse chaos samenkomt met een levendige expat-gemeenschap. Naast toeristische hotspots vind je Afrikaanse markten. Op straat zie je vrouwen in lokale stoffen die de stad volop kleur geven. Matutu busjes vervoeren mensen en goederen en staan bekend om hun bonte ontwerpen en luide muziek. Nairobi is vol verrassingen en avontuur. Je kunt optioneel met je reisbegeleider na het ontbijt een wandelexcursie door de stad maken.

Ben je niet zo’n stadsmens en wil je al meteen wat zien van het Afrikaanse wildlife? Ga dan op bezoek bij het David Sheldrick olifantenweeshuis. Dagelijks krijgen de babyolifanten van hun verzorger melk te drinken uit mega melkflessen. Superschattig! Daarna kunnen ze gaan spelen. Een mooie manier om olifanten van dichtbij te zien, iets over de grijze reuzen te leren en bij te dragen aan het terugplaatsen van de olifanten in het wild. Want daar gaat het om! Wil je naar dit weeshuis, geef dat dan op bij boeking!

Kun je niet wachten op een safari? Je kunt optioneel naar het Nairobi National Park. Je vindt hier leeuwen, zebra’s en verschillende neushoornfamilies. Maak bizarre foto’s met de skyline van Nairobi op de achtergrond.

Sluit je dag goed af met een lekkere maaltijd, er is van alles te krijgen in de stad. Van sushi tot hamburgers, van Indiaas tot pizza. Misschien wil je al meteen hét nationale gerecht van Kenia proberen: nyama choma (gegrild geitenvlees). Zin in een biertje? Bestel dan een koude Tusker. Kenianen zijn niet dol op koude drankjes. Bij elke bestelling hoor je de vraag: ‘cold or warm’?

Dag 3 - Nairobi – Lake Nakuru
Ontbijt en dan op weg naar Lake Nakuru, waar je overnacht in een hotel. ‘s Middags maak je je eerste safari met onze eigen safaritruck. De gamedrive door Lake Nakuru en het entreegeld zijn inbegrepen in je reissom.

Het Nakurumeer vormt met het Bogoriameer en het Elmenteitameer een uniek ecosysteem. Samen zijn ze UNESCO Werelderfgoed. Het zoute water vormt de voedselbron voor veel watervogels zoals pelikanen, maraboes en aalscholvers. Nakuru telt meer dan 400 vogelsoorten waaronder enkele bedreigde soorten. Neem dus je verrekijker of een goede telelens mee! Andere parkbewoners? Misschien spot je leeuwen, giraffen, bavianen, neushoorns, zebra’s, impala’s en waterbokken. Een deel van de oever van het Nakurumeer is begroeid met bijzondere euforbiabomen.

Dag 4 - Lake Nakuru – Lake Baringo
Je reist, afhankelijk van de waterstand, door naar het Baringomeer óf het Bogoriameer. Op de camping kun je na het opzetten van je tent lekker relaxen. Kamperen in Kenia en Tanzania zorgt voor een échte Afrikaanse bush-ervaring.

Lake Baringo is, in tegenstelling tot het Nakurumeer, een zoetwatermeer. Ook Baringo is een waar vogelparadijs. Meer dan 470 vogelsoorten! Ook leven er nijlpaarden, krokodillen en verschillende soorten reptielen en amfibieën. Het entreegeld is voor Lake Baringo is voor dag 4 en dag 5 inbegrepen in je reissom.

’s Middags kun je deelnemen aan een optionele natuurwandeling vlakbij Lake Bogoria waarbij je, met wat geluk, al flink wat vogelsoorten ziet. Je komt meer te weten over traditionele kruiden, de geschiedenis van de Rift Vallei en enkele van zijn kleinere bewoners zoals schorpioenen en hagedissen.

Dag 5 - Baringomeer
Vrije dag. De beste tijd om dieren in het wild te zien is ’s ochtends vroeg of in de namiddag. Liefhebbers van het dierenrijk zullen dus geregeld vroeg uit de veren moeten. Benieuwd naar de vogels bij het Baringomeer? Sta dan vroeg op voor een optionele wandeling. Je gids wijst je op veel vogelsoorten en kan er vanalles over vertellen. Leuk en interessant!

Wat later in de ochtend kun je mee met de optionele boottocht over Lake Baringo. Een relaxte manier om van de omgeving te genieten. Onderweg kom je vaak vissers, nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogelsoorten tegen. Met wat geluk spot je zelfs de Afrikaanse zeearend! Tijdens het varen bezoek je een dorpje van de Njemps. een klein nomadenvolk van ongeveer 33.000 mensen dat van de visvangst leeft.

De Pokot zijn veehouders, hun vee zien ze als hun grootste bezit. Niet alleen is vee een betaalmiddel, de dieren worden ook gebruikt als bruidsschat. In Kenia leven ongeveer 826.000 Pokot, het is een van de meest traditioneel levende stammen van het land. Tijdens deze reis naar Kenia, Tanzania en Zanzibar is het in de loop van deze middag mogelijk om een Pokot dorpje te bezoeken.

Dag 6 - Baringomeer - Naivasha
Je gaat verder door de Grote Riftvallei naar Naivasha, een stad aan de oevers van het gelijknamige zoetwatermeer. Lake Naivasha is het diepste meer van Kenia. De waterstand fluctueert per seizoen en wordt daarnaast beïnvloed door de aanwezigheid van de bloemenindustrie, na thee het grootste exportproduct van Kenia. Bij het meer leven meer dan 400 soorten vogels en ook nijlpaarden zijn goed vertegenwoordigd. Je zet je tentje op de campsite op.

Je kunt ‘s middags een optioneel boottochtje maken naar Crescent Island. Het eiland, dat door de dalende waterstand inmiddels een schiereiland is, wordt bewoond door giraffen, buffels, nijlpaarden, impala’s, gnoes, zebra’s, jakhalzen, pelikanen, reigers en nog veel meer. Tijd voor een game walk samen met een gids! Dat kan omdat er geen grote roofdieren op het eiland wonen. Wil je een wat pittiger wandeling? Dan kun je optioneel naar Mount Longonot.

Dag 7 - Naivasha
Vrije dag. Naivasha ligt niet alleen mooi, het is ook je uitvalsbasis voor een optioneel bezoek aan het Hell’s Gate National Park. Een van de weinige nationale parken waar je lopend en fietsend doorheen kunt gaan! Je loopt of fietst door een indrukwekkende, steeds nauwer wordende vallei, waar vroeger het water van Lake Naivasha door wegliep. Er zijn vlaktes vol kleine en grotere hoefdieren, zoals gazellen, zebra's en wrattenzwijntjes. Tegen de steile kloofwanden nestelt ook de grootste gier van Afrika, de lammergier. Aan de ingang van de Njorowakloof staat een bonkige 25 meter hoge rots, genaamd Fischer's Tower, waar een grote kolonie klipdassen leeft. Aan het einde van je tocht loop je door een nauwe kloof, met prachtig gekleurde rotsformaties en bontgekleurde vogels.

Dag 8 - Naivasha - Masai Mara Nationaal Reservaat
Vroeg opstaan vandaag, er volgt een flinke reisdag. Na het afbreken van de tenten en het ontbijt rijd je naar het Masai Mara Nationaal Reservaat, kortweg Masai Mara. Een groot gebied in het zuiden van Kenia dat grenst aan het in Tanzania gelegen Serengeti Nationaal Park. Indien de tijd het toelaat bezoek je vandaag nog een dorp van de Maasai bevolking. Je slaapt in Masai Mara in een hotel of in een Tented Camp, lekker in een bed. Fijn die afwisseling tussen kamperen en hotels!

Dag 9 - Masai Mara Nationaal Reservaat
De Masai Mara is ruim 1500 km² groot en onderverdeeld in verschillende zones. Het park wordt onderhouden door de bewoners van het gebied, de Maasai, een van de bekendste stammen van Kenia en Tanzania. De Maasai (ook geschreven als Maasai) zijn vooral veehouders die oorspronkelijk een semi-nomadisch bestaan leiden. In zowel de Masai Mara als de Serengeti hebben de Maasai het exclusieve recht om hun dieren te laten grazen en dit doen zij te midden van de wilde en gevaarlijke dieren die er leven. Ze leiden vaak een eenvoudig bestaan waarin oude tradities in ere worden gehouden.

Vroeg in de ochtend begin je op deze reis door Kenia en Tanania aan een game drive met onze eigen truck. Het entreegeld en de safari voor Masai Mara zijn vandaag inbegrepen in je reissom. De gamedrive neemt het grootste deel van de dag in beslag. Olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. Samen heten deze dieren die je tijdens een safari of gamedrive in Afrika kunt spotten de Big Five. Grote kans dat je die machtige Big Five vandaag gaat zien! Garanderen kunnen we dat natuurlijk niet, want het spotten van wildlife is en blijft onvoorspelbaar. Een kwestie is van geluk, een goed observatievermogen en geduld.

Niet alleen de Big Five, ook gevlekte hyena’s, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, zebra’s, antilopen en nog heel veel meer kunnen je aandacht trekken. Maak je dus op voor een geweldige dag vol verrassingen en avontuur! Aan het eind van de dag keer je weer terug naar je hotel of Tented Camp.

Dag 10 - Masai Mara Nationaal Reservaat - Kisii
Neem afscheid van het bijzondere Masai Mara en ga op weg naar het westen van Kenia, het gebied waar theeplantages het uitzicht domineren. Dit deel van Kenia is het land van de Luo's; Kenia's derde etnische groep qua grootte. Ook wonen hier de Luyha, Kisii en de Kalenjin. De omgeving van de stad Kisii is de agrarische achtertuin van Kenia waar gewassen als maïs, aardappelen, bonen, bananen en andere groenten op de traditionele manier worden verbouwd. Kisii is een hele rustige plek en wordt zelfs door de eigen bewoners 'a remote place' genoemd. Je slaapt in Kisii in een hotel.

Breng eventueel een optioneel bezoek aan een zeepsteenwerkplaats. Zeepsteen wordt in de omgeving van Kisii door leden van de Kisii stam gedolven en bewerkt. Het zeepsteen uit Kisii is bijzonder omdat het in verschillende kleuren zoals wit, roze en zwart voorkomt. Het ambachtelijk bewerken van het gesteente is een traditie die vaak al generaties lang binnen families wordt doorgegeven.

Dag 11 - Kisii - Musoma (Tanzania)
Je rijdt door een glooiend landschap, langs bedrijvige dorpjes en vrolijk zwaaiende kinderen. Bij Isebania passeer je de Tanzaniaanse grens. Welkom in Tanzania! Houd er rekening mee dat het voor kan komen dat we aan de grens van truck moeten wisselen, in dat geval word je hierover ter plekke geïnformeerd door de reisbegeleider.

Na het passeren van de grens wordt het landschap langzaamaan wat ruiger. In de middag arriveer je in het stadje Musoma aan het Victoriameer. Het meer is ruim twee keer zo groot als België of anderhelf keer Nederland en daarmee het grootste zoetwater binnenmeer van Afrika. In het Victoriameer komen verschillende soorten vis voor, die je misschien eens op je bord uit wilt proberen. Als het een beetje meezit kun je in de namiddag nog even genieten van het strand en de langzaam ondergaande zon. Zwemmen is in het Victoriameer helaas niet mogelijk, maar dat maakt een paar uurtjes aan het strand niet minder leuk.

Dag 12 - Musoma - Serengeti Nationaal Park
Begin deze ochtend wat rustiger. Vanuit Musoma reis je op deze Kenia en Tanzania groepsreis naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park met zijn savannes, bergen, bossen en rivieren. In de taal van de Maasai betekent dit 'eindeloze vlakte'. En dat is het ook! De 'Endless Plains' van de Serengeti beslaan ongeveer 14.700 km², dat is bijna de helft van België! Je zet je tent op in het centrale Seronera deel van het uitgestrekte park, met vooral graslanden en savannes met hier en daar een eenzame acacia.

De Serengeti wordt afgegraasd door immense kuddes herbivoren, met in hun kielzog leeuwen, hyena's, jakhalzen, cheeta's en luipaarden. Met een beetje geluk ben je getuige van de jaarlijkse trek van de gnoes. Enorme kuddes trekken aan je voorbij in een van de laatste grote migratiegebieden ter wereld. Afhankelijk van de aankomsttijd maak je vandaag alvast een eerste, korte game drive door dit fascinerende natuurgebied. 's Avonds vullen de geluiden van hyena's de duisternis, een voorproefje van het grote avontuur dat je morgen te wachten staat! De gamedrives door de Serengeti en het entreegeld (voor 48 uur) zijn inbegrepen in je reissom.

Dag 13 - Serengeti Nationaal Park
Safari, daar draait het vandaag om! Je maakt vandaag twee gamedrives, dieper het Serengeti Nationaal Park in: een in de vroege ochtend bij zonsopkomst en een in de middag, zodat je de meeste kans hebt op het spotten van Afrikaans wild. We voeren de gamedrives uit met onze eigen truckbus, zodat je hoog zit en goed en weids uitzicht hebt over de savanne.

Over uitzicht gesproken... De Serengeti is beroemd om de her en der verspreid liggende 'kopjes'. Deze granieten rotsformaties liggen als eilanden in het steppeachtige terrein en zijn de uitvalsbases van de roofdieren die hier voorkomen. Een luipaard die vanaf zo'n kopje of vanaf een horizontale acaciatak zijn jachtgebied overziet is een onvergetelijk gezicht.

Door de overvloed aan prooidieren heeft de Serengeti een van de grootste leeuwenpopulaties van Afrika. Door de Serengeti stromen verschillende rivieren waar je nijlpaarden tussen papyrus ziet opduiken. Het water trekt niet alleen veel wild, maar ook verschillende vogelsoorten aan, variërend van kleine honingeters tot vechtarenden, kraanvogels en struisvogels. Maar dat is lang niet alles. Krokodil, gevlekte hyena, jakhals, wilde hond (painted dog), cheetah (jachtluipaard), giraffe, gnoe, zebra, impala, topi, roan-antilope, lierantilope (tsessebe), thomsongazelle, grote gazelle, waterbok, baviaan, rotsdassie (hyrax), wrattenzwijn, stekelvarken,... Welke dieren vink jij af?

Dag 14 - Serengeti Nationaal Park – Karatu
Een Afrikaanse nacht vol dierengeluiden beleefd? Wat een unieke ervaring als je in je tentje ligt! Het eerste deel van de rit van je campsite naar Karatu voert gamedrivend naar de uitgang van het Serengeti Nationaal Park. We nemen daar lekker de tijd voor. Heb je nog niet de hele Big Five gezien? Deze ochtend heb je een nieuwe kans. De hele Big Five al afgevinkt? Ga dan op zoek naar de ‘lelijkste eendjes’ van het Afrikaanse wildlife, de Ugly Five. De hyena, de aasgier, het wrattenzwijn, de gnoe en de maraboe. Niet moeders mooiste, maar... beauty is in the eye of the beholder. Ook dit zijn bijzondere dieren en essentiële schakels in ons ecosysteem.

Dan verlaten we het Serengeti Nationaal Park. De kans is groot dat je onderweg ‘morans’ tegenkomt, de Maasai-krijgers die hun vee naar de weidegronden leiden. Met hun rode omslagdoeken en strak gevlochten met oker gekleurde haardos dragen de ‘morans’ altijd een speer en een ‘rungu’ (werpknots) bij zich. In het kleurrijke stadje Karatu zet je op de campsite je tent weer op. De middag is ter vrije besteding. Karatu is een prima plek om lekker te ontspannen, na alle safariritten.

Dag 15 - Karatu / Ngorongorokrater
Je gaat op deze groepsreis door Tanzania uiteraard op safari in de Ngorongorokrater. De gamedrive in de Ngorongorokrater wordt uitgevoerd per 4WD-jeep en is inbegrepen in je reissom. Ook het entreegeld en een picknick lunch zijn inclusief.

De Ngorongorokrater is de bekendste bezienswaardigheid in de Ngorongoro Conservation Area en een wonder van Moeder Natuur. Ongeveer 2 miljoen jaar geleden stortte de vulkaan in. De kraterwanden bleven staan, 600 meter hoog. Omdat de wanden zo steil zijn, slagen maar weinig dieren erin de grote krater te verlaten. Een afgeschermde vlakte vol wildlife! De Ngorongorokrater heeft de hoogste dichtheid aan dieren van alle natuurgebieden in Afrika. Ongeveer 25.000 grotere dieren leven in de krater met een diameter van 19 km.

Je daalt per 4WD-jeep af, de krater in en start je gamedrive. Wild spotten lijkt niet moeilijk in dit dierenparadijs! Net zoals in de Serengeti zijn de meest voorkomende dieren gnoes, zebra's en gazellen. Maar ook hier weer erg veel andere diersoorten, zoals de Big Five, hyena's, jakhalzen en meer dan 100 verschillende vogelsoorten waaronder flamingo’s en struisvogels! Dit komt omdat er zowel zoet als zout water aanwezig is. Je geniet onderweg van een picknick lunch. Na afloop van deze dagexcursie verlaat je de Ngorongoro Conservation Area en reis je terug naar Karatu. Je bent inmiddels vast verliefd op Afrika!

Dag 16 - Karatu – Tarangire NP – Arusha
Tarangire Nationaal Park is minder toeristisch dan Serengeti en Ngorongoro, een uitgelezen kans om in alle rust van de Afrikaanse natuur te genieten. In dit prachtige glooiende park met zijn rode aarde groeien hoge, bizarre baobabbomen. Erg fotogeniek! In Tangarire heb je opnieuw kans om vanuit je truckbus Afrikaans wildlife te spotten. Misschien zelfs een van de zeer zeldzame zwarte neushoorns! In de droge periode (eind juni tot begin oktober) komt er veel wild vanuit Lake Manyara naar Tarangire, een eigen kleinschalige migratie. De dieren zijn op zoek naar drinkwater en gras. Die periode is daarom de beste reistijd voor Tarangire. De gamedrive door Tarangire Nationaal Park en het entreegeld zijn inbegrepen in je reissom.

Je komt aan in Arusha, waar je weer in een hotel overnacht.

Dag 17 - Arusha – Stone Town (Zanzibar)
Op naar Afrika's 'Spice Island' Zanzibar! Je maakt een binnenlandse vlucht van Arusha naar Zanzibar. Daar moet je door de douane. Zanzibar is namelijk sinds 1964 als semi-autonome deelstaat met eigen president onderdeel van Tanzania. Je logeert in een hotel in Stone Town. Na aankomst (tijdstip afhankelijk van de vluchttijden van de binnenlandse vlucht) kun je je tijd zelf indelen.

Dag 18 - Stone Town
Vrije dag. Het verschil tussen Tanzania en Zanzibar merk je snel. Stone Town, de historische binnenstad van Zanzibar-stad, ademt nog de sfeer uit van Arabische en koloniale overheersing. Liefhebbers kunnen gaan rondstruinen door de smalle, kronkelende straatjes en de Arabische architectuur bewonderen. De bewerkte houten deuren zijn fotogenieke trekpleisters! Aan de boulevard langs de haven liggen de belangrijkste gebouwen zoals het oude fort (1784).

Je kunt ervoor kiezen om ‘s middags deel te nemen aan een mooie kruidentour. Zanzibar was ooit de grootste producent van kruidnagel ter wereld. Maar er groeit meer uit je keukenkastje! Ruik en proef verschillende kruiden, zoals kaneel, vanille en gember. Heerlijk! Of... ga naar Prison Island, een eiland op 20 minuten varen vanaf Zanzibar-stad. Vroeger was het eiland berucht om zijn gevangenis voor opstandige slaven, tegenwoordig is het beroemd om de reuzenschildpadden die er leven.

’s Avonds zijn de ’Forodhani Gardens’ het ontmoetingspunt voor de bevolking van Stone Town en vooral de nachtmarkt trekt veel mensen. Stel een geweldig diner samen met bijvoorbeeld zeevruchten, krab en kreeft of ga een Zanzibari Pizza.

Dag 19 - Stone Town - Nungwi Beach
Je hebt inmiddels een goed beeld gekregen van het roemruchte verleden van Zanzibar. Tijd dus om kennis te maken met die andere grote publiekstrekker: de paradijselijke stranden! Nungwi Beach, in het noorden van Zanzibar, wordt als een van de beste stranden van het eiland gezien. Overdag kun je heerlijk luieren op het hagelwitte stand, een verkoelende duik in het sprankelende blauwe water nemen of snorkelend of duikend de onderwaterwereld verkennen. De Indische Oceaan op zijn best! Je dag sluit je af in de restaurantjes en barretjes.

Dag 20 - Nungwi Beach 
Vrije dag. Geniet ook vandaag van je tijd in deze prachtige archipel. Smul van een uitgebreide lunch met gegrilde lokale zeevruchten, neem (opnieuw) een plons in de zee of het zwembad van je hotel, kies voor een watersport activiteit, ontspan met een goed boek in een hangmat onder een kokospalm. Het is helemaal aan jou!

Dag 21 - Nungwi Beach
Vrije dag. Er zijn veel manieren waarop je de laatste uren van je reis door kunt doorbrengen. Snorkelend op zoek naar exotische vissen is een uitstekende optie. Of ga met een traditionele dhowboot het water op. Droom je er ook weleens van om op een wit strand onder een palmboom te liggen en op de achtergrond het geruis van de oceaan te horen? Dan kun je die droom ook vandaag doen uitkomen! En omdat je van niks doen ook stevige trek kunt krijgen, kun je je dag afsluiten met een prachtige zonsondergang (afhankelijk van je definitieve vertrektijd) en een heerlijke garnalencurry of verse vis. En toast met je reisgenoten op een nieuwe vriendschap voor het leven!

Afhankelijk van je definitieve vluchtschema heb je vandaag of morgen een transfer naar de luchthaven. 

NB. Zeer incidenteel kan het voorkomen dat je niet vanaf Zanzibar, maar vanuit Dar Es Salaam naar huis vliegt. In dat geval reis je vandaag in de loop van deze dag met de ferry naar Dar Es Salaam vanwaar je naar de luchthaven wordt gebracht.

Dag 22 - Vertrek Zanzibar – Aankomst
Je avontuur in Oost-Afrika is ten einde gelopen. Je komt terug thuis met prachtige herinneringen. Je reis naar Kenia, Tanzania en Zanzibar zit er op. Het zal even wennen worden om uit je eigen bed te stappen in plaats van je dag te beginnen met het afbreken van je tent en samen met je reisgenoten te ontbijten. Het nagenieten kan beginnen. Verliefd geworden op Afrika? Graag snel weer terug? Denk dan eens aan Ethiopië, Madagascar, Botswana of Zuid-Afrika.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 3. Het is belangrijk dat je rekening houd met een lagere levensstandaard dan dat je gewend bent. Sommige reisdagen zijn erg lang. Het wildkamperen is een unieke ervaring maar de wilde dieren kunnen voor hinder zorgen. Als je deze reis boekt, moet je je realiseren dat deze reis veel van je vraagt. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan een lichamelijke fitheid.

Reisafstanden
Nairobi - Njoro: 200 km (4 uur)
Nakuru - Lake Baringo: 150 km (3 uur)
Lake Baringo - Naivasha: 220 km (4 uur)
Naivasha - Masai Mara: 250 km (6 uur)
Masai Mara - Kisii: 240 km (8 uur)
Kisii - Musoma: 240 km (5 uur)
Musoma - Serengeti: 250 km (6 uur)
Serengeti - Ngorongoro Crater: 170 km (4 uur)
Ngorongoro - Mto Wa Mbu: 80 km (2 uur)
Mto Wa Mbu - Moshi: 230 km (4 uur)
Moshi - Dar es Salaam: 580 km (11 uur)
Dar es Salaam - Zanzibar: 77 km (2 uur ferry)
Stone Town – Nungwi Beach: 62 km (1 uur en 30 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De volgende excursies raken snel vol en kun je dus het beste direct opgeven bij boeking. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

  • Kenia - Nairobi - David Sheldrick Olifantenweeshuis, €19,-
Singlereis Kenia, Tanzania & Zanzibar 22-daagse rondreis
Singlereis Kenia, Tanzania & Zanzibar 22-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SKZ

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SKZ
Accommodatie SKZ

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • 13 hotelovernachtingen incl. ontbijt
  • 8 kampeerovernachtingen incl. ontbijt, lunch en diner
  • Diensten van een kok (dag 2 t/m 16)
  • 1 game drive in Lake Nakuru NP per truckbus
  • 1 game drive in Ngorongorokrater per 4WD-jeep (hele dag)
  • 1 game drive in Tangarire NP per truckbus
  • 1 gamedrive in Masai Mara NP per truckbus (hele dag)
  • 4 game drives in Serengeti NP per truckbus
  • Bezoek Masai dorp met entreegeld
  • Entreegelden t.w.v. circa 350 USD voor Lake Nakurau/Masai dorp/Masai Mara/Serengeti NP/Ngorongoro Conservation Area/Tarangire NP
  • Game drive met eigen truckbus in Nakuru, Masai Mara en Serengeti Nationaal Park
  • picknick lunch in Ngorongorokrater
  • Stadswandeling Nairobi
  • 1 game drive in Lake Manyara NP per truckbus
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • entreegelden, tolgeld en permits voor truckbus
  • gebruik kampeermateriaal (o.a. tenten, matrasjes, kook- en eetgerei), service van een kok (tot dag 16, niet op Zanzibar)
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Transport met overland truckbus Nairobi tot Arusha
  • Vervoer per airconditioned (mini)bus op Zanzibar

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Overige entreegelden
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Visum
Singlereis Kenia, Tanzania & Zanzibar 22-daagse rondreis
Singlereis Kenia, Tanzania & Zanzibar 22-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
14-08-2024 04-09-2024 22 € 4914,00 18-45 jaar
01-09-2024 22-09-2024 22 € 5028,00 18-65 jaar
29-09-2024 20-10-2024 22 € 4730,00 18-45 jaar
03-11-2024 24-11-2024 22 € 4602,00 18-45 jaar
01-12-2024 22-12-2024 22 € 4468,00 18-65 jaar