Singlereizen.nl

Groepsreis Kanotrekking in Zweden

Midden op een onbewoond eilandje in de Zweedse natuur zet je je tent op, nadat je een lekker stuk per kano hebt afgelegd. Samen met je groepsgenoten trek je door de waterrijke omgeving van Dalarna en beleef je mooie avonturen. Deze groepsreis is de perfecte combinatie van actief samen outdoor genieten en rust en ruimte voor jezelf! 

Groepsreis Kanotrekking in Zweden
Groepsreis Kanotrekking in Zweden

Activiteiten

Dag 1 - Op kano-avontuur in Zweden
Vandaag gaat de kanoreis van start! Vanaf Schiphol vliegen we naar Oslo - in Noorwegen inderdaad: dit vliegveld ligt relatief dicht bij onze bestemming voor de komende week, dus de reisbegeleider neemt je vanuit Oslo mee voor een prachtige busrit door de mooie natuur richting Zweden. Onderweg maken we een tussenstop zodat we boodschappen kunnen doen voor de komende week. Eenmaal aangekomen bij de B&B waar we de eerste en laatse nacht van deze groepsreis zullen verblijven, nemen we met elkaar de plannen voor de komende dagen door. Als er tijd over is, kunnen we de omgeving van de B&B bekijken met een korte wandeling. Het meer waarop we morgen op zullen kanoën kunnen we dan ook alvast zien liggen. Rondom het kampvuur met een lekker drankje sluiten we de dag af en kunnen we elkaar nog beter leren kennen; proost op een gezellige eerste avond in Zweden!

Dag 2 t/m 6 - Volop genieten tijdens de kanotrekking
Na de eerste nacht op Zweedse bodem verlaten we in de ochtend het comfort van de B&B: we beginnen aan de 6-daagse kanotrekking dwars door de natuur van Zweden! Onder begeleiding van de reisbegeleider ontdekken we de wateren van Dalarna. Er is geen sterke stroming op de meren waardoor het ook voor beginnende kano-avonturiers goed te doen is. Per dag wordt er ongeveer 10 kilometer gevaren, wat inhoudt dat je zo'n 3 uur per dag bezig bent een volgende overnachtingsplek te bereiken. Behalve het kanoën hebben we dus ook voldoende tijd om mooie wandelingen te maken, te zwemmen, op de uitkijk te zitten voor het spotten van wild, een boekje te lezen.. Het is zowel een actieve reis als ook een vakantie waarop je in je hoofd tot rust kunt komen, heerlijk! 
Tijdens de reis maken we een korte stop bij de supermarkt waar allerlei lekkers gekocht kan worden. Een zak marshmallows voor bij een kampuurtje mag natuurlijk niet ontbreken, ouderwets gezellig! Deze kano groepsreis is natuurlijk niet compleet zonder barbecue-avond. Wie gaat er zijn best doen een vers visje te vangen?

Dag 7 - Terug naar de bewoonde wereld
Op dag 7 van de grepsreis, kanoën na het ontbijt weer terug naar de bewoonde wereld. De B&B staat weer tot onze beschikking, dus eenmaal aangekomen kunnen we de laatste uurtjes heerlijk relaxed doorbrengen. Voor wie zin heeft in nog wat actie: de omgeving is prachtig en je kunt er eindeloos mooie wandelingen maken met zelfs kans op het vinden van sporen van elanden, reeën en misschien zelfs van een beer!
's Avonds behoefte aan wat ontspannng voor de spieren? We kunnen de eigenaren van de B&B vragen om de sauna aan te steken, hoe klinkt dat? Met elkaar afsluiten rond het kampvuur is natuurlijk ook top; tijd om terug te kijken op een fantastische en avontuurlijke kano-reis!

Dag 8 - Zweden bedankt! 
Aan al het moois komt een einde, zo ook aan deze indrukwekkende groepsreis. De reisbegeleider zal ons weer terugbrengen naar het vliegveld van Oslo. Tijdens de rit genieten we nog een laatste keer van de overweldigende natuur. Aangekomen op het vliegveld stappen we met een rugzak vol mooie verhalen in het vliegtuig naar Nederland. 

Groepsreis Kanotrekking in Zweden
Groepsreis Kanotrekking in Zweden

Verblijf

Verblijf 2-persoonstent

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je de eerste en laatste nacht in het huis Horrmundsgarden. Een bed en ontbijt is voor je geregeld. De daaropvolgende nachten verblijf je op onbewoonde eilanden in een ruime 2-persoonstent voor alleengebruik, met een binnentent.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

2-persoonstent
2-persoonstent

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bagage
Tijdens de kanotrekking krijg je op locatie per persoon een drybag (75 liter) te leen. Hierin neem je je tent, slaapzak, slaapmat en natuurlijk je kleren mee. Daarnaast krijg je ook een waterdichte ton per persoon te leen (70 liter). Hierin worden de gezamenlijke spullen mee genomen (zoals eten, drinken en andere spullen die droog moeten blijven). Het is niet nodig om een backpack aan te schaffen voor deze reis. Je zorgt dat je voor 6 dagen kleren en toiletspullen apart in een plastic zak stopt, zodat je je reistas in de B&B of minibus kan achterlaten. Je dagrugzak houd je bij je in de kano, een extra plastic zak om je tas droog te houden is ook handig om mee te nemen (de bodem van de kano wordt wel wat nat tijdens het varen).

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Toeslagen op de ticketprijs
Wegens populariteit van deze reis kunnen wij de (inbegrepen ticket)prijs garanderen, bij boekingen tot 40 dagen voor vertrek. Boek je later dan deze datum, dan bestaat de mogelijkheid dat de vliegmaatschappij ons een toeslag moet berekenen. Deze zullen wij in dat geval doorberekenen. Voordat wij de boeking definitief bevestigen zullen wij deze toeslag met de reiziger overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Kanotrekking in Zweden
Groepsreis Kanotrekking in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer