Singlereizen.nl

Groepsreis Kanotrekking door Friesland

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

De reis staat geheel in teken van het outdoor gevoel, waar je soms ook op de proef gesteld word door de elementen. De charme van het wildkamperen tijdens deze kanoreis maakt het helemaal compleet. Gewapend met een waterwegenkaart en een enthousiaste reisbegeleider gaan we Friesland ontdekken vanuit de kano. Iedere dag een stuk kanoën om vervolgens je tent op te zetten midden in de natuur, puur genieten!

Groepsreis Kanotrekking door Friesland
Groepsreis Kanotrekking door Friesland

Activiteiten

Dag 1 Lekker er op uit
Weet je dat er dicht bij huis een totaal andere wereld op je wacht? Je hoeft je alleen nog maar aan te sluiten bij de groep die staat te wachten bij het startpunt van deze reis. Iedereen komt hier op eigen gelegenheid naar toe. Of dit met het OV, je eigen auto of carpoolen met een medereiziger is, bepaal jij. In Grou staat een enthousiaste reisbegeleider van deze week klaar met de (Canadese) kano’s.

Op de bestemming zal de reisbegeleider nog het een en ander uitleggen over de kano’s, de routes en eventueel andere zaken. Ook kunnen we nog even een proefrondje maken in de kano, om de slag te pakken te krijgen. Als iedereen er klaar voor is, dan gaan we het water op en varen richting onze eerste kampeerplek. De eerste nacht slapen we op een onbewoond eiland, met het gekwaak van eenden op de achtergrond en het geluid van wuivend riet. Hoe tof!

Dag 2 - 7 In to the wild
Wat een geweldige manier om de vakantie door te brengen. Tijdens deze groepsreis ben je echt even weg van alle hectiek en kom je geheel tot rust. De standaard route is 50 kilometer, maar we kunnen er ook prima 80 kilometer van maken. Voor deze kanoreis heb je geen ervaring nodig, alleen een sportieve instelling. Tijdens de reis kan er altijd in overleg met de reisbegeleider en groep een andere route gekozen worden wanneer je meer uitdaging wil.

We zullen voornamelijk wildkamperen, heerlijk vrij in de natuur. Er is altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar een camping aan het water, maar zeg eens eerlijk, dat wil je toch helemaal niet?

De route brengt ons over meren, sloten en geulen. We komen via Friese steden en dorpen langs terrasjes en restaurants. Her en der stappen we uit bij een supermarkt. Afhankelijk van hoe de wind waait en onze stemming is, kunnen we weg blijven van al deze voorzieningen of genieten we er juist van. Er is voldoende tijd om van alles te doen rondom het water. We kunnen een lekkere hike maken, zwemmen in de Friese meren, een boekje lezen op een afgelegen plekje. Wat je maar wilt. Vrijheid blijheid.

Dag 8 We varen de bewoonde wereld weer in
We hebben de afgelopen dagen een prachtige route afgelegd in onze Canadese kano’s. Het is een gezellige week geweest met de groep en een echt avontuur om nog vaak op terug te kijken. Vandaag gaan we weer huiswaarts, terug naar de bewoonde wereld.

Groepsreis Kanotrekking door Friesland
Groepsreis Kanotrekking door Friesland

Verblijf

Verblijf Wildkamperen Friesland

Beschrijving

Tijdens deze kanotrekking door Friesland slapen we op onbewoonde eilandjes die we onderweg tegen komen. In overleg met de reisleiding wordt de tocht uitgezet, dus iedere dag is een verassing waar je gaat kamperen.
Alle kampeer- en kookmaterialen worden ter beschikking gesteld. Deze worden verdeeld over de kano's.
Let op dat je zelf een goede slaapmat en slaapzak meeneemt.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wildkamperen Friesland
Wildkamperen Friesland

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Kanotrekking door Friesland
Groepsreis Kanotrekking door Friesland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer