Singlereizen.nl

Singlereis Je mooiste vakantie naar Sicilie (HBO+)

Sicilië, in het uiterste zuiden van Italië, bij het puntje van de laars, is het grootste eiland in de Middellandse Zee en een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft naast de nog altijd actieve vulkaan de Etna een ware schat aan historische en natuurlijke monumenten die getuigen van een rijke geschiedenis met invloeden uit alle windstreken. Denk: Griekse tempels, Romeinse amfitheaters, Arabische moskeetorens en fascinerende steden.

De kust van Sicilië is grillig met vooral in het oosten vele prachtige goudgele zandstranden en indrukwekkende rotspartijen. Het landschap wordt verder gekenmerkt door glooiende heuvels, rijk aan olijven en bloeiende planten, en een bergachtig binnenland met schilderachtige dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Het grootste vulkanische gebergte wordt gevormd door de vulkaan de Etna. Natuurlijk heeft het eiland ook prachtige stranden te bieden, evenals historische steden zoals Palermo, Agrigento en Syracuse. 

Tijdens deze singlevakantie verblijf je in het 4* Hopps hotel op basis van All Inclusive. Je kan van de lekkerste Siciliaanse (en internationale) gerechten genieten in het buffet- en het à-la-carterestaurant. Heerlijke pizza's staan uiteraard ook op het menu! Drankjes zijn te verkrijgen bij de lobby bar, de pool bar en de beach bar.

Mazara del Vallo igt in het zuidwesten van Sicilië in de provincie Trapani en is gesticht in de 9de eeuw voor Christus. Griekse, Carthaagse, Romeinse, Byzantijnse en Arabische invloeden vind je terug in dit stadje dat een ware smeltkroes van culturen is!

Vandaag de dag is Mazara een levendig stadje met veel leuke pleintjes, kleine straatjes, heerlijke ijssalons, gezellige cafeetjes en goede winebars!

Ons hotel ligt op loopafstand van het centrum en direct aan zee. Iets verderop vind je leuke strandtenten waar je kunt genieten van de mooie zonsondergang. Tijdens deze gezellige singlereis staan er uiteraard ook mooie excursies op het programma.

Singlereis Je mooiste vakantie naar Sicilie (HBO+)
Singlereis Je mooiste vakantie naar Sicilie (HBO+)

Activiteiten

Hieronder vind je het programma, dit kan nog gewijzigd worden. Een week voor vertrek krijg je het definitieve programma opgestuurd.

Alle activiteiten zijn optioneel en je kan ter plaatse beslissen waar je aan mee wilt doen. Je betaalt de activiteiten ook ter plaatse.

Erice

Bezoek, met een gids, het stadje Erice. Dit middeleeuwse dorp is gelegen op de top van de berg Erice. Je  bezoekt o.a. de toegangspoort van Erice, de Kathedraal, het oude historische centrum en de buitenkant van een Normandisch Kasteel.  Tevens bezoek aan de banketbakkerij van “Maria Granmatico”. Zij is op Sicilie wereldberoemd door haar zoetigheden. Daarna heb je wat vrije tijd om ambachtelijke winkeltjes te bezoeken.
De excursie begint om 14:30 en bent terug om 19:00 uur. De excursie kost € 35.

Marsala & Markt (met gids)

Je brengt eerst een bezoek aan de gezellige en populaire markt van Marsala en daarna aan het historisch centrum van Marsala, een mooie Barokke stad. Je loopt via de Stadspoort Garibaldi naar de militaire zone (uit de tijd van de Spaanse soldaten) en je bezoekt ook de vismarkt van Marsala. Deze vismarkt wordt in de avond omgetoverd tot een gezellig uitgaansgebied. Daarna een koffiestop en vervolgens door naar de Kathedraal.

De excursie begint om 08:00 en duurt tot 13:00. De excursie kost € 29. 

Palermo

We vertrekken vanuit het hotel met de bus naar Palermo. Deze rit duurt 1,5 uur en eindigt bij de kathedraal. Deze gaan we bezoeken met een gids. Hierna wandelen we een stukje door het oude historische centrum en eindigen we bij de Capo markt van Palermo. Tijdens deze wandeling zal de gids ons meer vertellen over Palermo.

Vervolgens maken we met de bus een city tour en daarna hebben we ongeveer 3,5 uur aan vrije tijd om lekker te lunchen, te winkelen of een wandeling door de stad te maken. Einde middag, rond 16:00 uur, rijden we weer terug naar het hotel.

De excursie begint om 08:00 en duurt tot 19:00. De excursie kost € 39.

Boottocht naar de eilanden Favignana en Levanzo 

Aan boord van een comfortabele boot ontdek je de schoonheid van de Siciliaanse kust en varen we bovendien naar de eilanden Favignana en Levanzo; kleine baaien, grotten en de mooiste stranden trekken aan ons voorbij. Niks beters dan een dagje varen, dus deze fijne dag op zee mag je zeker niet missen!

Deze excursie begint om 07:30 en duurt tot 19:30. De excursie kost € 69.

Wijnproeverij

Wil je meer te weten komen over de lekkere Siciliaanse wijnen? Ga dan mee op onze wijnproeverij. We worden bij het hotel opgehaald en rijden met de bus naar de wijngaard Tenuta  Gorghi Tondi. Hier zullen we verschillende Italiaanse wijnen gaan proeven onder het genot van wat hapjes. En natuurlijk is er ook een rondleiding met uitleg over de wijnbouw en het algehele proces. Salute!

De excursie begint om 17:30 en duurt tot 19:30 uur. De excursie kost € 34.

Ter plaatse kan je ook nog andere excursies boeken! Merel vertelt je er graag over!

Singlereis Je mooiste vakantie naar Sicilie (HBO+)
Singlereis Je mooiste vakantie naar Sicilie (HBO+)

Verblijf

Verblijf Hopps Hotel

Beschrijving

Tijdens deze singlevakantie verblijf je in het 4* Hopps hotel op basis van All Inclusive. Je kan van de lekkerste Siciliaanse (en internationale) gerechten genieten in het buffet- en het à-la-carterestaurant. Heerlijke pizza's staan uiteraard ook op het menu! Drankjes zijn te verkrijgen bij de lobby bar, de pool bar en de beach club (alcoholische drankjes bij de beach club tegen betaling).

Buiten vind je een heerlijk zwembad met een afgescheiden kinderbad. Rondom het zwembad staan ligbedden en parasols voor je klaar. Op het strand kan je ook gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols. Ook is het heerlijk vertoeven bij de nieuwe beach club (ligbedden en parasols tegen betaling).

Hotel Hopps heeft een 24-uurs receptie, een winkeltje, een doktersservice (op aanvraag) en wifi in de lobby.

Je verblijft in een ruime standaardkamer die eenvoudig maar netjes is ingericht en beschikt over airconditioning, televisie, telefoon, kluisje (gratis), wifi (tegen betaling) en een koelkastje. De badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en föhn.

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleen gebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kan je ons ook van tevoren laten weten of je de kamer met iemand wilt delen.

Genoeg geluierd bij het zwembad of aan het strand en even wat actiever bezig zijn? Hopps Hotel bied je aerobics, yoga, boccia en darts.

In Italië is het gebruikelijk dat er bij aankomst een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. De kosten bij verblijf in Hopps hotel zijn €5,00 per persoon per week voor personen vanaf 12 jaar en ouder. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hopps Hotel
Hopps Hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie
Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO
De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd
Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten
Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding
Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!
Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?
Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Gegarandeerd vertrek
Deze reis is in het verleden altijd door gegaan. We gaan ervan uit dat deze reis ook nu door gaat en er minimaal 15 deelnemers zullen zijn.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Je mooiste vakantie naar Sicilie (HBO+)
Singlereis Je mooiste vakantie naar Sicilie (HBO+)

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer