Singlereizen.nl

Singlereis Japan 10-daagse rondreis

Op deze rondreis Japan bezoek je niet alleen steden als Osaka en Tokyo, maar maak je ook kennis met de natuurpracht die Japan te bieden heeft. Je maakt een wandeling langs de oude postroute Nakasendo tussen de twee pittoreske dorpjes Tsumago en Magome, waar je overnacht in een traditionele ryokan.

Singlereis Japan 10-daagse rondreis
Singlereis Japan 10-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek naar Osaka
Je vliegt vandaag naar Osaka, waar je de volgende dag aankomt. 

Dag 2 - Aankomst Osaka
Je stapt op de trein naar het centrum van Osaka, de eerste etappe van je rondreis Japan. Na het inchecken in je hotel in de wijk Namba, kun je mee met de reisbegeleider voor een avondwandeling onder de neonlichten van Dotonbori.

Dag 3 - Osaka / Excursie Nara
Vrije dag. Een aanrader in Osaka is het Kaiyukan, een uniek aquariumcomplex met de Pacific als centraal thema. ‘s Middags kun je optioneel naar Nara. Het stadspark Nara-koen herbergt enkele van Japans belangrijkste historische bouwwerken zoals de feeërieke Kasuga-taisha schrijn en de tempels Kofuku-ji en Todai-ji. Vooral deze laatste tempel is indrukwekkend: binnenin het grootste houten gebouw ter wereld huist de Daibutsu, een zestien meter hoog bronzen Boeddhabeeld. De excursie wordt uitgevoerd met het openbaar vervoer.

Dag 4 - Osaka / Excursie Kyoto
Vrije dag. Vandaag kun je een optionele excursie maken naar Kyoto. Op het programma staan ondermeer Kinkaku-ji met zijn gouden paviljoen, Ryoan-ji, vooral bekend om zijn rotstuin en Nijo-jo, het voormalige paleis van de shogun. Hier treed je de toeristenpaden plat, daarom nemen we je nadien ook graag mee naar enkele verborgen pareltjes die de reisgidsen niet gehaald hebben. Ook voor deze excursie maak je gebruik van het openbaar vervoer.
Dag 5 - Osaka – Nagoya – Magome
Vandaag maak je de transfer van Osaka naar Magome, een klein dorpje in de Kiso-vallei in de prefectuur Nagano. De shinkansen brengt je van Osaka naar Nagoya, waar je overstapt op de highwaybus. Na inchecken in je ryokan kun je nog te voet naar Tsumago, een wandeling van ongeveer 8 kilometer langs de Nakasendo, een oude postroute tussen Kyoto en Edo (oude naam voor Tokyo).
Dag 6 - Magome – Tokyo
Met de highwaybus kom je rond de middag aan in het station van Shinjuku, met dagelijks meer dan 3 miljoen pendelaars het drukste station ter wereld.

Na inchecken in je hotel in Tokyo kun je mee met de reisbegeleiding op verkenningstocht door het Shitamachi, het oude ‘downtown’ van Tokyo. Met een boot kun je een eindje varen over de Sumida-gawa rivier. Je stapt uit in Odaiba, een kunstmatig eiland in de baai van Tokyo, waar je de zon ziet ondergaan in de skyline van Tokyo.
Dag 7 - Tokyo
Vrije dag. De Yamanote-lijn is een ringlijn die in ongeveer een uur een rondje Tokyo doet. Met de Yamanote als rode draad kun je vandaag met je reisbegeleiding Tokyo verkennen. In de ochtend ben je in de tuinen van het Keizerlijk Paleis en wandel je door Ginza. De middag breng je door in het westen van de stad. Harajuku is een shopping-paradijs: alle grote modehuizen vind je terug langs Omotesando; langs Takeshita-dori moet je zijn voor Tokyo street fashion.

Dag 8 - Tokyo
Vrije dag. Nog geen souvenirs gekocht? Geen paniek: in de oude tempelwijk Asakusa zit je goed voor ‘traditionele’ Japanse spulletjes, terwijl je in de wijk Akihabara terecht kunt voor de laatste elektronische snufjes. En als je dan toch in ‘Akiba’ bent, dan moet je beslist een keer naar een zogenaamd maid-cafe, waar je wordt bediend door meisjes die er uitzien als Japanse stripfiguren. ‘For relaxing times, make it Suntory time’. Doe zoals Bill Murray in Sophia Coppola’s ‘Lost in Translation’ en geniet vanavond van een glas Japanse whisky in een van de barretjes in de wijk Shinjuku.
Dag 9 - Vertrek Tokyo
Voor er verzameld wordt om naar de luchthaven te gaan, heb je nog de ochtend vrij te besteden. We raden aan om niet meer de hele stad te doorkruisen, want in de buurt van het hotel is nog genoeg te beleven: het Tokyo National Museum is een absolute must. Loop na je bezoek aan de 'Honkan' (hoofdgebouw) ook nog een keer naar de 'Horyu-ji-kan'. Horyu-ji is de oudste tempel van Japan, en staat in de buurt van Nara. Al haar kunstschatten behoren echter tot de collectie van het Nationaal Museum, en zijn nu sinds enkele jaren te bewonderen in deze speciaal daartoe opgetrokken vleugel.

In de middag (afhankelijk van je definitieve vertrektijd) vlieg je terug naar Amsterdam. Wanneer je het landarrangement hebt geboekt eindigt jouw reis vandaag. Wanneer je kiest voor een vlucht met KLM of Air Nippon, dan overnacht je nog in Tokyo en vlieg je op dag 10 in de ochtend terug naar huis. 

Dag 10 - Thuiskomst Amsterdam
Helaas komt hier een einde aan deze prachtige Japan groepsreis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is goed te doen voor ieder voorbereid persoon. De reisafstanden kunnen behoorlijk lang zijn. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan lichamelijke fitheid.  

Reisafstanden
Osaka naar Magome: 270 km (3 uur)
Magome naar Tokyo: 320 km (4 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 
  • Osoka - Excursie Kyoto, €30 
  • Osoka - Excursie Nara, €28 (duur half dagdeel) 
Singlereis Japan 10-daagse rondreis
Singlereis Japan 10-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accomodatie SJH

Beschrijving

Zowel in Osaka als in Tokyo gebruik je een centraal gelegen westers hotel, met bad en toilet op de kamer. In de hotels is er steeds gratis draadloos internet, en is er een eenvoudig ontbijtje (sapje, koffie of thee, broodjes…) inbegrepen.

In Magome overnacht je in een traditionele ryokan. Je slaapt er op een futon in een tatami-kamer, met gemeenschappelijke baden en toiletten (mannen en vrouwen gescheiden). Een futon is een vrij dun matras, maar in de wandkast vind je steeds extra beddengoed. Die stapel je gewoon op elkaar tot je de juiste zachtheid hebt gevonden. In de ryokan wordt gebruik gemaakt van gemeenschappelijke slaapzalen waarbij je de kamer uitsluitend deelt met maximaal vier medereizigers van hetzelfde geslacht. Ook in de ryokan is het ontbijt inbegrepen, ditmaal in Japanse stijl.

In Japan is alles een beetje kleiner dan in Nederland of België. Zo ook de hotelkamers. Single-kamers zijn ongeveer 10 vierkante meter, twin-kamers 16 vierkante meter. Rekening houdend met de grootte van de hotelkamers, raden we mensen die alleen reizen ten stelligste aan om het single-supplement te boeken (tegen genoemde meerkosten). Dit supplement geldt enkel voor de hotels in Osaka en Tokyo, in de ryokan deel je de tatamikamer met een of meerdere single-reizigers van hetzelfde geslacht.

Het is tijdens deze reis niet mogelijk om een driepersoonskamer te boeken.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accomodatie SJH
Accomodatie SJH

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Japan 10-daagse rondreis
Singlereis Japan 10-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer