Singlereizen.nl

Singlereis Italië 8-daagse rondreis

Italië heeft zoveel mooie en historische steden. Welke moet je nou kiezen? Tijdens deze reis hoef je geen keuzes te maken, maar bezoek je ze gewoon allemaal! Je begint in het prachtige Venetië, reist per trein door naar de hoofdstad van Toscane, Florence. Vanuit hier kun je verschillende steden bezoeken door een dagexcursie bij te boeken, bijvoorbeeld een dag naar San Gimignano en Pisa. Je sluit deze rondreis af in Rome, de hoofdstad van Italië. Bezoek hier de hoogtepunten van deze stad en proef de overheerlijke Italiaanse keuken!

Singlereis Italië  8-daagse rondreis
Singlereis Italië  8-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 -  Amsterdam - Venetië

Vandaag kom je aan in Venetië en word je door de transfer opgewacht die je naar het hotel in Venetië Mestre, het vasteland stad van Venetië brengt. Nadat je bent ingecheckt heb je de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Dag 2 - Venetië
Na het ontbijt stap je in de bus naar het historische Venetië en ga je onder begeleiding van je reisbeleider een wandeling maken door het centrum. Na de rondleiding stap je op de boot en breng je een bezoek aan de eilanden in de lagune van Venetië: Murano, Burano en Torcello. Alle drie hebben zij hun eigen karakter. Murano staat bekend om glasproductie, je zult tijdens het bezoek aan dit eiland ook een kijkje nemen bij een demonstatie van de productie van het glas. Torcello is juist een wat groener eiland. Hier bezoek je een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals: de kerk van Santa Fosca en Ponte del Diavolo. Burano staat juist bekend om handgemaakte veters en felgekleurde vissershuisjes, alle straatjes zijn zeer fotogeniek

Dag 3 - Venetië - Florence
Vandaag vertrek je alweer vroeg naar Florence. Je wordt met de bus naar het treinstation van Venetië gebracht. Je reist per highspeed trein naar Florence. Daar staat de transfer ook weer op je te wachten om je naar het hotel te brengen. Je verblijft de aankomende nachten in Noord-Florence. Het centrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Na aankomst ga je met de reisbegeleider op stadswandeling. Je bezoekt een aantal highlights van deze stad, zoals: de kathedraal (Duomo) en de Ponte Vecchio, de oudste brug van Florence. Deze brug is vooral bekend, omdat er veel winkeltjes op de brug gebouwd zijn. In de middag kun je optioneel een hike maken door het Toscaanse platteland. Neem de prachtige omgeving in je op die je langs kleine dorpjes leidt. De hike is onder begeleiding van een lokale gids, die de omgeving goed kent.

Dag 4 - Florence - optioneel Siena en San Gimignano
Vrije dag. Je kunt er ook voor kiezen om op dagexcursie met de bus naar Siena en San Gimignano mee te gaan. Je maakt onder begeleiding van de reisbegeleider een stadswandeling in Siena. Na de lunch rijd je door naar San Gimignano, een middeleeuws en ommuurd dorpje in de regio van Toscane. Je kunt hier zelf lekker rondwandelen door het gezellige centrum. Er is hier ook geen gebrek aan gezellige winkeltjes, dus je hebt ook nog even de tijd om wat leuke souvenirs in te slaan. Aan het eind van de dag keer je weer terug naar Florence. 

Dag 5 - Florence - optioneel Pisa
Vrije dag. Nog geen genoeg van Florence? Dan kun je weer lekker zelf op pad vandaag. Je kunt er ook voor kiezen om een halve dag op excursie naar Pisa te gaan. Na lunchtijd vertrek je richting Pisa. Je begint met een begeleide tour door de stad, waar je aan het einde van de wandeling natuurlijk uitkomt op het Piazza dei Miracoli, waar de beroemde toren van Pisa staat. Lukt het jou om een goede foto te maken waar je de toren tegenhoudt? Je hebt nog de tijd om de kathedraal te bezoeken (entree niet inclusief) of om nog wat te shoppen in Pisa, voor je weer terugkeert naar Florence. 

Dag 6 - Florence - Rome
andaag laat je Florence achter je en reis je per trein verder naar de hoofdstad van Italië. Eenmaal aangekomen in Rome heb je tijd om zelf alvast een deel van de stad te ontdekken. 

Dag 7 - Rome
In de ochtend ontvang je een ticket voor de hop-on hop-off bus. Zo kun je onder begeleiding van de audio guide verschillende plekken in Rome bezoeken. Je komt bijvoorbeeld langs de Spaanse trappen, het Pantheon, het Colosseum en de Trevifontein. Ben je verkocht door de prachtige stad Rome? Gooi dan een muntje in de deze fontein. Volgens de legende zal je dan ooit weer terugkeren naar Rome. Gooi je er twee muntjes in, dan kan je zelfs de liefde in Rome vinden. In de middag kun je optioneel mee met de excursie naar Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel. Je wordt hier onder begeleiding van een professionele gids rondgeleid. 

Dag 8 - Rome - Amsterdam
Vandaag zit deze rondreis langs de indrukwekkende hoogtepunten van Italië er helaas weer op. In de loop van de dag vertrek je weer richting Amsterdam.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor iedere enigszins fit persoon te doen. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat deze reis door een ontwikkelingsland gaat met andere standaarden dan thuis. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan een lichamelijkse fitheid. 

Reisafstanden
Luchthaven Venetië - Venetië Mestre: 36 km (40 minuten)
Venetië - Florence: 250 km (2,5 uur per trein)
Florence - Rome: 360 km (3 uur per trein)
Rome hotel - Luchthaven Rome: 38 km (45 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn.

  • Florence - Bezoek Siena en San Gimignano, €70 (bij boeking opgeven) 
  • Florence - Hiken platteland Toscane, €70 
  • Florence - Bezoek aan Pisa, €60 
  • Rome - Bezoek Vaticaanse musua en Sixtijnse Kapel, €75
Singlereis Italië  8-daagse rondreis
Singlereis Italië  8-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie STF

Beschrijving

Je verblijft tijdens deze reis in verschillende hotels met eigen badkamer, op basis van logies met ontbijt. In Florence en Venetië verblijf je iets buiten het centrum, omdat er vaak geen accommodaties in de binnenstad zijn die grote groepen in dezelfde accommodatie kunnen laten verblijven. Uiteraard beschikken deze twee steden over een uitgebreid openbaar vervoer netwerk en zijn de centra vanuit de hotels goed bereikbaar. In Rome verlijf je wel in het centrum. 

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om een eenpersoonskamer aan te vragen, uiteraard tegen een toeslag. 

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Veel hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. 

Tegenwoordig is het ook vaak mogelijk om binnen de EU-gebruik te maken van je eigen telefoonabonnement met internetbundel. Controleer bij jouw provider of Italië hier ook onder valt.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie STF
Accommodatie STF

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Italië  8-daagse rondreis
Singlereis Italië  8-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer