Singlereizen.nl

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

De ultieme wintersinglereis naar het mooiste deel van de Alpen. In Südtirol staan hele gave activiteiten op het programma. Van sneeuwschoenwandelen tot sneeuwkiten. Alles zit in het programma. Ook krijgen we een echte biatlon cursus in het stadion waar ook de wereldkampioenschappen worden georganiseerd. Uiteraard mag een dag skiën of snowboarden niet ontbreken op deze singlereis. De gehele week slapen we in een comfortabele accommodatie op basis van halfpesion.

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!
Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

Activiteiten

Dag 1 – Südtirol here we come

De dag waar we zo lang naar uitgekeken hebben is dan eindelijk aangebroken. Even checken of we alles in de koffer hebben en dan op weg naar het vliegveld.  We vliegen op Innsbrück waar de reis dan echt kan beginnen. De reisbegeleider wacht op ons in de terminal. Na een korte kennismaking zetten we koers naar de accommodatie. De accommodatie ligt afgelegen. Het kan zijn dat we het laatste stukje moeten lopen door de sneeuw. Geen zorgen. De eigenaren komen onze bagage halen met een speciale auto. Al dat reizen maakt hongerig. Gelukkig kunnen we direct aanschuiven en een heerlijke maaltijd nuttigen. Wie weet hebben ze hier ook wel een heerlijke lokale wijn. Proost op een goed begin van deze singlereis.

 

 

Dag 2 – Sneeuwschoenen aan en gaan

Goedemorgen! Vandaag staat de eerste activiteit op het programma. Een wandeling door de dikke sneeuw in de bossen. Speciaal hiervoor trekken we sneeuwschoenen aan. Dat is toch wat makkelijker lopen. Onze gids Raimund neemt ons vandaag mee buiten de gebaande paden in Südtirol. Hij kent dit gebied op zijn duimpje en weet ons dan ook alles te vertellen over de omgeving. Onderweg stoppen we voor een zelfgemaakte lunch en genieten van de oase van rust in de bossen vol sneeuw. Wat een plaatje.

 

Dag 3 – De pistes bedwingen

Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor de ultieme winteractiviteit: skiën of snowboarden.  Er zijn vele skigebieden in Südtirol dus keuze genoeg. Bij elk skigebied is zijn er pistes voor beginners maar ook uitdagende pistes voor gevorderden. Südtirol is een waar ski walhalla. Velen zeggen dat je in deze omgeving mooiere skigebieden hebt dan in Oostenrijk. Laten we dat eens met eigen ogen gaan bekijken. De zon staat hoog aan de hemel, ook wel ‘Kaiserwetter’ genoemd. Snel de latten op en omhoog in de skilift. Na een inspannende dag is het tijd voor een drankje in een van de barretjes in het skigebied. Salut op deze fantastische singlereis.

 

Dag 4 – Oefening baart kunst

Vandaag gaan we vroeg uit de veren voor wel een heel bijzondere activiteit. We gaan deelnemen aan een cursus snowkiten. Het woord zegt het al; we gaan op de snowboard of ski’s en worden voortgetrokken door een kite. Natuurlijk beginnen we rustig. Eerst gaan we met een kleine vlieger en snowboots een beetje gevoel krijgen voor de sport. Mocht het goed gaan dan kunnen we onder begeleiding het proberen met een grotere kite en snowboard of ski’s aan. Ervaring met skiën of snowboarden is niet noodzakelijk voor deze beginnerscursus. Het is een magisch gevoel als je met de vlieger over de witte vlakte raast.

 

 

Dag 5 – Onbegrensde mogelijkheden

Vandaag is de dag dat niets moet en alles mag. We kunnen heerlijk een boek gaan lezen bij de accommodatie, maar ook een activiteit ondernemen. De keuze is groot in deze omgeving. We kunnen onze snowkite skills verbeteren door een vervolg cursus te doen of langlaufen door het gebied met meer dan 1800 kilometer aan geprepareerde sporen. Ook beginnen vanuit onze accommodatie verschillende hele mooie wandelingen. De keuze is geheel aan onszelf.

In de avond kunnen we met zijn allen gaan rodelen. Vele rodelbanen zijn verlicht waardoor deze activiteit een echte aanrader is in de avond. Een dag afsluiter in een van de vele barretjes mag natuurlijk niet ontbreken.

 

Dag 6 – Biatlon

Nieuwe dag, nieuw avontuur. Vandaag gaan we iets doen wat nog niet veel mensen in hun leven hebben gedaan: biatlon. Op slechts een uurtje rijden ligt een biatlon stadion waar vele wereldkampioenschappen zijn gehouden. Een perfecte plek dus om meer te weten te komen over de sport. Uiteraard gaan we het ook zelf proberen. Een instructeur leert ons de fijne kneepjes van het vak. Als we er klaar voor zijn kunnen we een onderlinge wedstrijd houden. Wie wordt de biatlon kampioen van de groep? Na deze intensieve dag is het tijd voor een maaltijd. Gelukkig heeft de eigenaar van de accommodatie ook vanavond weer zichzelf overtroffen met een heerlijk diner. Eet smakelijk!

Dag 7 – Wandelen en rodelen

Het is vandaag alweer de laatste volledige dag in Südtirol. Een perfecte dag om een heerlijke wandeling te maken. Het is belangrijk om warme kleren aan te trekken. Ook snowboots met goed profiel is geen overbodige luxe. De wandeling naar boven wordt ingezet. Onderweg hebben we prachtige uitzichten over de Alpen. Boven aangekomen is het tijd voor onze welverdiende warme chocolademelk. Heerlijk na zo’n wandeling. Om de vakantie in stijl af te sluiten gaan we niet wandelend maar rodelend naar beneden. Met een soort slee razen we de berg af. Wat een adrenalinekick geeft dat! Vanavond is alweer de laatste avond. Laten we de singlereis afsluiten met een gezellig diner en een goede borrel. Proost.

 

 

Dag 8 – Vliegen naar Nederland

Na een week vol winterpret is de tijd aangebroken om onze spullen in te pakken en naar het vliegveld te vertrekken. Onderweg kunnen we met zijn allen nog een keer de herinneringen ophalen van deze actieve singlereis. Wat hebben we genoten. Wanneer gaan we weer?

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!
Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

Ski-info

SKIGEBIED Val Gardena

Het skigebied Val Gardena, een vallei in Zuid-Tirol, ligt centraal in de Dolomieten en is onderdeel van het grote Dolomiti Superski. Het gebied is zeer geliefd, zeker bij de ervaren wintersporters, vanwege de ongekende mogelijkheden. Je kunt hier de hele week skiën zonder dezelfde afdaling te doen en hebt direct aansluiting op de Sella Ronda. Dit is misschien wel de bekendste skiroute van de Alpen, die de vier grootste dalen met elkaar verbindt waarbij je rondom het Sella massief skiet. Vanuit Wolkenstein, het hoogst gelegen dorp in Val Gardena, kun je de Sella Ronda starten.

De Seiser Alm (Alpe di Siusi) is een perfect deelgebied voor beginners. Strak geprepareerde pistes met mooie uitzichten maken het een feest om hier te leren skiën of snowboarden.

Sankt Christina (Santa Cristina) en Sankt Ulrich (Oritsei) liggen lager in het dal met eigen deelgebieden.

Op de pistes in Val Gardena zijn er zoveel goede restaurants, dat je bijna niet kunt kiezen waar je wit lunchen. De dorpen doen Oostenrijks aan, maar de après-ski is er wat minder uitbundig, maar zeker niet ongezellig. De dorpen zijn allemaal authentiek en gezellig.

Verblijf

Verblijf Oberhauser Hütte

Beschrijving

Tijdens deze actieve winterreis overnacht je in een super coole accommodatie op basis van half pension. Je wordt gegarandeerd elke ochtend wakker met een prachtig uitzicht. Onze gastheer Thomas zorgt ervoor dat het ons aan niks ontbreekt. Het hotel is geopend in 2019 en alle kamers hebben een prachtig balkon. Ook kan je vanuit de accommodatie een prachtige wandeling door de bossen maken. Handdoeken en beddengoed wordt verzorgd.

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal 2 medereizigers

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Oberhauser Hütte
Oberhauser Hütte

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona-garantie
Corona, natuurlijk houden we er rekening mee en zorgen dat je veilig op reis kunt, maar we laten onze reizen er niet door stoppen :)  -Je kunt tot 4 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle niet- vliegreizen-Je kunt tot 10 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle vliegreizen  We berekenen slechts €35,- boekingskosten, verder niets; Je krijgt direct je geld terug, geen gedoe met vouchers. Indien het reisadvies verandert vanwege het coronavirus en je reis niet door kan gaan, kijken we samen met jou naar een reisalternatief;Kunnen we geen geschikte andere reis vinden? Dan krijg je gewoon je geld terug, ook de boekingskosten.Jij kunt er namelijk niets aan doen dat jouw reis niet door kan gaan. Verandert het reisadvies tijdens je reis? Dan repatriëren wij indien nodig. Punt uit.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!
Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer