Singlereizen.nl

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

Deze reis is perfect voor natuurliefhebbers en adrenaline seekers. Naast de bekende winteractiviteiten zoals skiën en sneeuwschoen wandelen, onder begeleiding van een gids, leer je ook sneeuwkiten. Ervaar hoe het is om een biathlon atleet te zijn in het Anterselva biathlon stadion, waar ook de wereldkampioenschappen georganiseerd worden. Om nog een beetje extra adrenaline aan de reis toe te voegen gaan we ook nog rodelen. Na de activiteiten kan je bijkomen in de prachtige berghut waar we deze week verblijven op basis van halfpension. Kortom genoeg avontuur tijdens deze groepsreis!

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!
Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

Activiteiten

Dag 1 Let the fun begin!
We stappen vandaag in het vliegtuig op naar Innsbrück! In Innsbrück aangekomen staat daar een minibus op ons te wachten. We rijden verder richting Südtirol zodat deze week vol sneeuwpret kan beginnen! Als we aankomen bij de Oberhauser Hütte is het niet zeker of we helemaal met de bus bij de accommodatie kunnen komen, omdat het zo afgelegen is. De eigenaar komt de bagage graag ophalen zodat we het laatste stukje kunnen lopen en kunnen genieten van het adembenemende uitzicht. Als je op het balkon van je kamer staat kan je genieten van de stilte en een fantastisch zicht over de bergen.

Thomas en zijn broer, de eigenaren van deze mooie berghut koken voor ons een heerlijk diner. Thomas heeft ook verstand van wijnen en helpt je graag bij het kiezen van een lekkere lokale wijn. Schöneben, dat het een fantastische reis mag worden!

Dag 2 Op pad met gids Raimund
De eerste winteractiviteit van deze reis is sneeuwschoen wandelen onder begeleiding van wandelgids Raimund. Na een heerlijk ontbijt dat al voor ons klaar staat, wacht Raimund ons al op. Aan zijn zongebruinde gezicht kan je al zien dat hij graag buiten is. Hij neemt ons vandaag mee op pad en laat ons de onbegaande en besneeuwde paden van Südtirol zien. Onderweg vertelt hij vol passie over wat we tegenkomen, bijvoorbeeld een spoor van een konijn of een dennenappel aangevreten door een eekhoorn. Raimund kan je er alles over vertellen! Met de zon die schijnt maken we een prachtige sneeuwschoenwandeling door de bossen van Südtirol. Wat een goed begin van deze groepsreis!

Dag 3 Op de ski's naar beneden
Een echt winteractiviteit die tijdens deze singlereis niet mag ontbreken is skiën of snowboarden. Er zijn meerdere skigebieden waar we vandaag heen kunnen gaan en overal liggen de pistes er prachtig bij. Een genot om hier te skiën! Onze reisexpert: “Ik heb me laten vertellen dat er veel skiërs zijn die jaren naar Oostenrijk op wintersport gingen, maar na te hebben geproefd van de pistes in Südtirol willen ze niet meer terug naar Oostenrijk”. Tijd om te testen of dit waar is. Heb je weinig of geen ski-ervaring, dat is geen probleem. De reisbegeleider helpt je graag op weg en er zijn meerdere pistes geschikt voor de beginnende skiër. En ook voor de ervaren skiër is hier genoeg uitdaging. De ervaring die we vandaag tijdens het skiën of snowboarden op doen, kunnen we morgen goed gebruiken. Lees snel verder om te ontdekken wat voor gave winteractiviteiten er nog meer gepland staan tijdens deze gave groepsreis!

Dag 4 Snowkiten
Vandaag gaan we iets nieuws proberen namelijk snowkiten! Hiervoor moeten we op tijd weg, want het is een lang ritje, maar door de bergen rijden met mooi uitzicht is puur genieten. Snowkiten is het besturen van kite op snowboard of ski’s en de wind helpt je vooruit. Gisteren hebben we alvast geproefd van het skiën of snowboarden en dit zal ons vandaag helpen. We gaan vandaag deelnemen aan een beginnerscursus snowkiten onder leiding van een leraar waarbij we eerst de theorie uitgelegd krijgen en dit gaan we vervolgens in de praktijk brengen. We beginnen op onze snowboots met een kleine kite, deze wordt langzaam aan steeds groter en de instructeur laat ons weten wanneer we het goed genoeg onder de knie hebben en onze snowboards of ski’s kunnen onderbinden. Deze gave snowkite cursus is ook geschikt als je weinig of geen ski of snowboard ervaring hebt. Belangrijk bij het snowkiten is dat er wel voldoende wind staat. Wat een heerlijk gevoel van vrijheid als je middels de wind met de kite vooruit komt! Na deze leerzame en intensieve dag is het tijd voor een lekker diner. We kunnen er voor kiezen om zelf te koken, maar proeven van de lokale keuken is natuurlijk ook een goed idee. Iets wat ook echt bij de keuken van Südtirol hoort zijn schlutzkrapfen en als toetje Kaiserschmarrn, hoogste tijd om dit te proeven!

Dag 5 Een dag waar niks moet en alles mag
Wakker worden met een schitterend uitzicht, vandaag staat er niks op het programma, maar er zijn genoeg gave mogelijkheden. Was het snowkiten gisteren een succes en wil je graag meer leren? Dat kan, je kan vandaag deelnemen aan het 2e deel van de cursus om het snowkiten nog beter onder de knie te krijgen. Ik kan me voorstellen dat je misschien spierpijn hebt en liever kiest voor een rustigere activiteit. In Südtirol zijn ruim 1800 kilometer geprepareerde langlaufloipen, dit lijkt me meer dan genoeg voor fantastisch langlaufplezier. Natuurlijk kan er vandaag ook nog geskied of gesnowboard worden. Of kies je voor een lekkere ontspannende wandeling door de sneeuw? Vanuit onze mooie berghut starten verschillende wandelroutes. Tijdens de hele reis staan er sneeuwschoenen en sleetjes voor ons klaar waar we vrij gebruik van mogen maken.

Enkele rodelbanen zijn ook in de avond geopend zodat je in het donker kan gaan rodelen. De bar’s en restaurants zijn ook open voor een lekkere borrel. Met een skipas en een slee in de hand omhoog zodat je lekker naar beneden kan sleeën.

Dag 6 Biathlon cursus
Het is tijd om nog iets nieuws te proberen namelijk een biathlon cursus! Op slechts een uurtje rijden is het officiële stadion waar ook de wereldkampioenschappen worden gehouden. We krijgen hier van een gecertificeerde leraar uitleg over de techniek van het langlaufen en ook over het schieten. We gaan niet schieten met een laser, maar met een echt geweer. Als we het aan het einde van de ochtend onder de knie hebben gaan we de groep opdelen en een leuke biathlon estafette doen om wat we geleerd hebben in de praktijk te brengen. Heb je nog niet genoeg van het langlaufen? Dan kunnen we vanmiddag zelf materiaal huren en de langlaufloipen in de omgeving verkennen. Of wil je liever cultuur snuiven in het nabij gelegen dorp, ook dat is mogelijk tijdens deze actieve singelreis. Vanavond heeft Thomas weer een heerlijk diner voor ons klaarstaan, zijn kookkunsten blijven ons verbazen!

Dag 7 Met de slee naar beneden
Vandaag gaan we omhoog wandelen en daarna met de slee naar beneden. De Sudtiroler bewoners noemen dit rodelen. Na een lekker ontbijt met verse broodjes is het tijd om ons goed aan te kleden. Tijdens het omhoog lopen, krijg je het snel warm waardoor meerdere laagjes een must zijn. Eenmaal boven is het tijd om te genieten van een warme chocolademelk onder het genot van prachtig uitzicht. Het is genieten tijdens deze singlereis! Bijgekomen van de wandeling? Dan is het tijd voor misschien wel het leukste. We gaan namelijk met de slee naar beneden. Goede snowboots zorgen voor meer grip en voorzichtigheid is geboden. Eenmaal beneden staan we stijf van adrenaline en willen we het liefst nog een keer.

Südtirol staat ook bekend als wijn regio en deze wil je echt proeven! Als er vandaag nog tijd is, is het aan te raden om een wijnproeverij te doen en te genieten van verschillende wijnen die ze in deze streek produceren. We kunnen ook een fles mee nemen voor bij het diner vanavond.

Dag 8 Home sweet home
Vol nieuwe ervaringen en winterse technieken is de tijd aangebroken om te genieten van het laatste lekkere ontbijt hier in Südtirol. Tijdens de terugreis raken we niet uitgepraat over wat nou de coolste activiteit was en hoe mooi de accommodatie was.

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!
Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

Ski-info

SKIGEBIED Val Gardena

Het skigebied Val Gardena, een vallei in Zuid-Tirol, ligt centraal in de Dolomieten en is onderdeel van het grote Dolomiti Superski. Het gebied is zeer geliefd, zeker bij de ervaren wintersporters, vanwege de ongekende mogelijkheden. Je kunt hier de hele week skiën zonder dezelfde afdaling te doen en hebt direct aansluiting op de Sella Ronda. Dit is misschien wel de bekendste skiroute van de Alpen, die de vier grootste dalen met elkaar verbindt waarbij je rondom het Sella massief skiet. Vanuit Wolkenstein, het hoogst gelegen dorp in Val Gardena, kun je de Sella Ronda starten.

De Seiser Alm (Alpe di Siusi) is een perfect deelgebied voor beginners. Strak geprepareerde pistes met mooie uitzichten maken het een feest om hier te leren skiën of snowboarden.

Sankt Christina (Santa Cristina) en Sankt Ulrich (Oritsei) liggen lager in het dal met eigen deelgebieden.

Op de pistes in Val Gardena zijn er zoveel goede restaurants, dat je bijna niet kunt kiezen waar je wit lunchen. De dorpen doen Oostenrijks aan, maar de après-ski is er wat minder uitbundig, maar zeker niet ongezellig. De dorpen zijn allemaal authentiek en gezellig.

Verblijf

Verblijf Oberhauser Hütte

Beschrijving

Tijdens deze actieve winterreis overnacht je in een super coole accommodatie op basis van half pension. Je wordt gegarandeerd elke ochtend wakker met een prachtig uitzicht. Onze gastheer Thomas zorgt ervoor dat het ons aan niks ontbreekt. Het hotel is geopend in 2019 en alle kamers hebben een prachtig balkon. Ook kan je vanuit de accommodatie een prachtige wandeling door de bossen maken. Handdoeken en beddengoed wordt verzorgd.

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal 2 medereizigers

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Oberhauser Hütte
Oberhauser Hütte

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!
Groepsreis Italie Lawine van sneeuwpret!

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer