Singlereizen.nl

Singlereis Ierland 10-daagse rondreis

Ierland staat bekend om zijn prachtige natuur. Ontdek de groene landschappen, ruige kliffen en eeuwenoude kastelen. Wandel door o.a. Connemara Nationaal Park en over de kliffen van Moher. Ontdek prachtige routes als de Ring of Kerry en Dingle. Snuif cultuur in de hoofdstad Dublin, waar je in de typisch Ierse pubs kunt genieten van een groot glas Guinness met een goede Ierse stew, maar bezoek ook de kleinere traditionele dorpjes waar ze de oude Ierse taal nog spreken. 

Singlereis Ierland 10-daagse rondreis
Singlereis Ierland 10-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Amsterdam - Dublin
Vandaag kom je aan in Dublin, de hoofdstad van Ierland. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je samen met de reisbegeleider nog een kleine wandeling maken door Dublin. Je begint aan de noordkant van de Liffey rivier om beroemde monumenten als de General Post Office te bekijken en een bezoek te brengen aan Phoenix Park, het grootste publieke park van Europa. Aan de zuidkant van de rivier vind je veel Georgische stijlen, zoals het Merrion Suare met zijn karakteristieke huizen uit de 18e eeuw. In de middeleeuwse wijk vind je het kasteel van Dublin en de twee Anglicaanse kathedralen; de St. Patrick’s Cathedral en Christ Church Cathedral. Na de stadstour word je naar het hotel gebracht. De avond heb je vrij te besteden. Eet een typische Ierse Stew of drink een Guinness biertje in de beroemde Temple bar.

Dag 2 - Dublin - Galway
Na het ontbijt vertrek je richting Galway. Onderweg wordt er een stop gemaakt in een landelijk gebied in het zuid-westen van County Galway in de buurt van Ardrahan. Je brengt een bezoek aan Rathbaun Farm. De familie Connolly bewerkt de 80 hectare grond al meer dan 200 jaar. De belangrijkste dieren zijn schapen, met ook enkele koeien en paarden. Tijdens je bezoek aan deze boerderij zul je betoverd raken door het huis met rieten dak, stenen muren, turfvuur en een scala aan dieren. Je neemt een kijkje in de dagelijkse routine van de schapenboederij en hebt genoeg tijd om een praatje te kunnen maken met de familie. Ook heb je hier de mogelijkheid om te lunchen en wat te proeven van hun lokale producten. Na deze stop rijd je verder richting het hotel wat zich in de omgeving van Galway bevindt. De diners in Galway vinden plaats in het hotel en zijn inbegrepen in de reissom.

Dag 3 - Galway
Vandaag reis je vanaf het hotel naar Connemara. Connemara is een land van meren en rivieren, venen en bergen. Hier merk je al snel de overgang van een moderne stad naar een prachtig stuk natuur. Daarnaast is Connemara nog erg traditioneel. Er is maar weinig veranderd in dit gebied vergeleken met jaren geleden en hier wordt nog steeds ouderwets Iers ‘Gaelic’ gesproken. Geniet van een bezoek aan het Connemara National park. Onder begeleiding van de reisbegeleider maak je hier een wandeling. Je wordt omringd door meren, rivieren, moerassen en bergen. Je vindt hier ook veel flora en fauna. De visliefhebbers zitten hier ook gebakken! Gerookte zalm en makreel is hier in overvloed. Je kunt optioneel een bezoek brengen aan Kylemore Abbey (niet inbegrepen in de reissom), een huis gebouwd door Mitchell Henry in 1868. Een van de beroemdste kenmerken van Kylemore Abbey is de miniatuurkathedraal, gebouwd in 1870 en lokaal bekend als de gotische kerk. Na de lunch rijd je weer terug naar Galway, waar je wat vrije tijd te besteden hebt. Galway is de grootste stad van West-Ierland. Het is een bruisende stad met veel muziek locaties en Ierse pubs. Ook hier wordt nog Gaelic gesproken. Aan het begin van de avond rijd je weer terug naar het hotel, waar het diner weer voor je klaarstaat. 

Dag 4 - Galway - Cliffs of Moher
Vandaag vertrek je vanuit Galway en bezoek je de bekende Cliffs of Moher (entree is inbegrepen). Tijdens het wandelen bieden de kliffen van Moher een van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland. Deze kliffen zijn acht kilometer lang en liggen tot wel 214 meter boven de Atlantische Oceaan. Halverwege de kliffen ligt de O’Brien’s Tower. Vanuit deze oude uitkijktoren heb je uitzicht over het prachtige landschap (entree niet inbegrepen). Op een heldere dag zijn de Aran-eilanden zichtbaar in Galway Bay, evenals de valleien en heuvels van Connemara. Na het bezoek aan de kliffen reis je verder naar de omgeving van Dingle (County Kerry) waar je aankomende dagen zult overnachten. De diners zijn tijdens dit verblijf weer inbegrepen.

Dag 5 - Dingle - Dingle tour
Vandaagis het tijd voor de Dingle tour! Je bent een volledige dag op het schiereiland. Tijdens deze tour kom je langs prachtige ruïnes van oude gebouwen en geniet je van schilderachtige landschappen van de Wild Atlantic Way. Kom hier meer te weten over de Ierse culturele erfgoed. Wandelend onder begeleiding van de reisbegeleider ga je op ontdekking, maar ook onderweg maak je een paar stops voor mooie uitzichten.

Dag 6 - Dingle - Ring of Kerry - Cork
Vandaag staat er weer een mooie route op de planning, namelijk de Ring of Kerry. Ook dit gedeelte maakt deel uit van de Wild Atlantic way en wordt gezien als een van de mooiste routes van Ierland. Hier vind je de unieke en ongerepte natuur wanneer je door kleine dorpjes rijdt en via mooie meren Killarney bereikt. Onderweg maak je veel fotostops om deze spectaculaire landschappen vast te kunnen leggen en ook vandaag is er weer genoeg tijd voor wat wandelingetjes samen met de reisbegeleider. Na deze prachtige rit kom je aan in Cork. Het hotel is centraal gelegen waardoor je lekker op eigen houtje het centrum in kan vanavond. 

Dag 7 - Cork - Rock of Cashel - Dublin
Je hhebt na het ontbijt nog wat tijd in Cork en bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Cork City Gaol. Dit prachtige kasteelachtige gebouw is nu een belangrijke en unieke bezoekersattractie, maar deze gevangenis heeft ooit 19e-eeuwse gevangenen gehuisvest. Bezoekers krijgen een fascinerend inzicht in het dagelijkse gevangenisleven in een tijd dat de hoge muren ervoor zorgden dat niemand kon ontsnappen. Begin van de middag vertrek je richting Dublin waarbij je onderweg een stop maakt bij de Rock of Cashel (entreegeld inbegrepen). Dit is misschien wel de meest gefotografeerde bezienswaardigheid in Ierland. Het kasteel is gebouwd op een hoge rotsformatie van kalksteen. Na dit bezoek word je naar het hotel in Dublin gebracht en heb je de rest van de dag daar vrij te besteden.

Dag 8 - Dublin / bezoek aan Glendalough en Wicklow Mountains
Na het ontbijt ga je richting Glendalough. De Engelse naam Glendalough is afkomstig van het Ierse "Gleann Dá Loch", wat zich vertaalt als "Het dal van de twee meren". Veel van wat je vandaag gaat zien dateert uit de 10e tot de 12e eeuw. Een van de meest aantrekkelijke bezienswaardigheden is de 34 meter hoge ronde toren. Hier vind je ook de ruïnes van stenen kerken, versierde kruisen en een kathedraal. Glendalough heeft een uitstekend bezoekerscentrum en een tentoonstellingsruimte, die zich bij de ingang van de vallei bevindt. Het herbergt een zeer uitgebreide tentoonstelling over Glendalough met details over de geschiedenis, archeologie en natuur in dit gebied van Wicklow.

Aansluitend rijd je dan ook richting Wicklow Mountains, waar je het gelijkgenoemde nationaal park bezoekt. De Wicklow Mountains staan bekend om de uitgestrekte sprookjesachtige valleien. Onder begeleiding van de reisbegeleider maak je een wandeling, waarbij je kunt genieten van het prachtige landschap om je heen. Je vindt in het gebied meerdere bergen, bossen, heiden en bergmeren. Aan het eind van de dag keer je weer terug naar Dublin.

Dag 9 - Dublin
Vrije dag. Hoewel Dublin maar een kleine stad is, is er nog genoeg te doen. Je kan hier in de ochtend een 2 uur durende stadswandeling maken. Tijdens deze rondleiding zal je kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden. Je bezoekt de elegante Georgische pleinen, beroemd om zijn architectuur en natuurlijk de beroemde deuren. Je kunt ook een bezoek aan het Guinness Storehouse brengen. De Guinness-brouwerij in Dublin is Europa's grootste stout producerende brouwerij. Het pakhuis werd geopend in 1904 en was een operationele fabriek voor het vergisten en opslaan van Guinness. Vandaag herbergt het een zeer mooie tentoonstelling gewijd aan het Guinness-verhaal. Bezoekers zullen ontdekken wat er nodig is om een pint Guinness te maken van de ingrediënten, het brouwproces, de tijd, het ambacht tot de passie. De tour eindigt met een bezoek aan de Gravity bar op de 7e verdieping om uit de eerste hand een pint Guinness te proeven. 

Dag 10 - Dublin - Amsterdam
Helaas zit je rondreis door het veelzijdige Ierland er vandaag weer op. Vandaag vlieg je vanuit Dublin weer terug naar Amsterdam. 

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is haalbaar voor ieder fit persoon. De dagen kunnen volgepland zijn maar er zijn ook mogelijkheden om langere wandelingen te maken. Deze reis bevat veel vrijheid. 

Reisafstanden
Luchthaven Dublin - Hotel: 26 km (30 minuten)
Dublin - Galway: 250 km (2,5 uur)
Galway - Connemara: 120 km (2 uur)
Galway - Kerry via Cliffs of Moher: 260 km (6 uur inclusief bezoek aan Cliffs of Moher)
Kerry - Dingle: 65 km (1 uur)
Kerry - Cork: 110 km (1,5 á 2 uur)
Cork - Glendalough: 299 k (3,5 uur)
Glendalough - Dublin via Wicklow mountains: 150 km (2,5 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens deze reis worden geen optionele excursies aangeboden. 
 

Singlereis Ierland 10-daagse rondreis
Singlereis Ierland 10-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SEI

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies en ontbijt. 

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

Momenteel is de informatie over de accommodaties nog niet bekend. Deze volgt later.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SEI
Accommodatie SEI

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Ierland 10-daagse rondreis
Singlereis Ierland 10-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer