Singlereizen.nl

Singlereis Roadtrip IJsland

IJsland, een boeiend land vol spektakel en wonderen. De wonderschone natuur van het ‘land van vuur en ijs’ met haar beroemde vulkanen, spuitende geisers, gletsjers, bruisende modderpoelen, natuurlijke warmwaterbaden, indrukwekkende watervallen en prachtige fauna zullen deze reis onvergetelijk maken. Boek de actieve roadtrip IJsland met Mr. Yeti!

Ook de cultuur zal hieraan bijdragen, want de elfen, trollen, geesten en goden hebben zich diep genesteld in de legendes van het IJslandse volk. Als afstammelingen van de Vikingen is dit geen vreemd gegeven. Tijdens deze roadtrip IJsland maak je prachtige wandelingen over de gletsjers en in de diverse natuurparken. En wat te denken van een tocht op zee met een traditioneel eikenhouten schip om allerlei soorten walvissen te spotten.

Aan het einde van deze reis is het tijd om in de warme baden van de Blue Lagoon te genieten. We overnachten tijdens deze groepsreis in onze eigen 3-persoons tent. Ideaal voor als je je eens wilt terugtrekken om een boekje te lezen. Hoe tof is dat? Onze reisbegeleiders kennen de mooiste plekjes van deze adembenemende bestemming!

IJsland biedt naast vulkanen, lavavelden, gletsjers, geisers, rivieren en watervallen ook een divers aantal vogels. Om deze reden wordt IJsland ook wel vaak het vogelland genoemd. De meest bekende vogel van IJsland is natuurlijk de papegaaiduiker, wie kent deze vogel nou niet? Deze vogel staat daardoor ook symbool voor IJsland. Natuurlijk gaan we op zoek naar deze bijzondere 2-voeter. 

Singlereis Roadtrip IJsland
Singlereis Roadtrip IJsland

Activiteiten

Dag 1 - Brussel of Amsterdam – Reykjavik
Het aftellen is voorbij, vandaag begint de roadtrip IJsland! We vertrekken vanaf Brussel of Amsterdam en komen na een paar uur vliegen aan op Keflavik. De reisbegeleider van Mr. Yeti staat ons hier al op te wachten waarna we met elkaar doorrijden naar IJslandse hoofdstad Reykjavik. Afhankelijk van de vluchttijden maken we een plan voor de rest van de dag. De eerste nacht verblijven we op een camping in de buurt van Reykjavik. De omgeving is fantastisch, je zult je ogen uitkijken! ’s avonds proosten we op 2 toffe weken met deze gezellig groep in IJsland! Liever vliegen vanaf Amsterdam? Laat het weten in je boeking!

Dag 2 - Thingvellir, Geisers en Gullfoss (de Golde Cirkel)
Vandaag doen we de zogenaamde Golden Cirkel. We beginnen ’s morgens in Thingvellir Nationaal Park, een bijzondere plek in de historie van IJsland en een prachtig natuurgebied. Hier maken we een mooie wandeling over de plek waar de Noord-Amerikaanse plaat en de Euraziatische plaat uit elkaar drijven. Na de lunch rijden we door naar Geysir. De geiser is zelf nog amper actief, maar Strokkur – vlak ernaast – spuit vrijwel elke 10 minuten een straal water tot 20 meter hoog in de lucht. Houd je fototoestel bij de hand! Hierna rijden we een klein stukje verder naar de waterval van Gullfoss, misschien de meest imposante van héél IJsland. We sluiten af met het kratermeer Kerið. Overnachten doen we op een prachtige camping in de buurt van Selfoss.

Dag 3 - De watervallen van de zuidkust
Na al die mooie indrukken van gisteren hebben we vandaag een reisdag met veel stops. Onderweg komen we vandaag namelijk de twee schitterende watervallen Seljalandfoss en Skogafoss tegen waarbij je bij eentje er achterlangs kunt lopen. Ook kunnen we een bezoek brengen aan een klein museum waar de uitbarsting van de Eyafjallajökull vertoond wordt, gefilmd door een lokale boer. Deze vulkaan werd tenslotte wereldberoemd in 2010! Voor wie nog goesting heeft kunnen we een wandeling maken naar de Sólheimasandur vliegtuigwrak. Als we verder rijden richting Vik is een bezoek aan de kust een must, prachtige stranden, mooie vergezichten en wellicht spotten we ook nog een paar papegaaiduikers! We verblijven vannacht en morgen op een uniek gelegen camping in de bergen waar we in een grot die als eetzaal dient lekker kunnen BBQ’en.

Dag 4 - Wandeling naar een gletsjer
Vandaag staat een prachtige wandeling op het programma om de wonderlijke omgeving beter te ontdekken. We lopen vanaf de camping omhoog naar de gletsjer Myrdalsjokull. Boven hebben we prachtige uitzichten. Nadien keren we terug naar de camping voor nog een barbecue?

Dag 5 - Skaftafell Nationaal Park
Na het ontbijt gaan we verder oostwaarts en rijden we over de vlakte die we gisteren vanaf de wandeling zagen naar het natuurgebied Skaftafell. Onderweg stoppen we een aantal keer om de uitgestrekte en met mos bedekte lavavelden te fotograferen. Na de lunch staat er een letterlijk ‘coole’ activiteit gepland. We gaan namelijk onder begeleiding van een ervaren gids de grootste gletsjer van IJsland op. Onvergetelijk! In de avond maken we nog een wandeling naar een waterval die bekend staat om z’n basaltformaties. We verblijven op een camping in Nationaal Park Skaftafell.

Dag 6, 7 en 8 - De IJslandse fjorden & het gletsjer meer
Een indrukwekkende reisdag staat op het programma. We vervolgen weg nummer één over het eiland richting Borgarfjörður, aan de oostkust. Onderweg zullen we onze ogen goed de kost geven en regelmatig een stop maken om de benen te strekken. Uiteraard slaan we het gletsjermeer Jökulsárlón niet over, waar we genieten van een prachtig uitzicht over het meer met de drijvende ijsrotsen. Na dit indrukwekkende landschap rijden we verder naar de camping. We verblijven de komende drie nachten op een camping met uitzicht op besneeuwde bergtoppen en een baai met walvissen. Tijdens de volgende dagen is er een goede balans tussen vrije tijd en georganiseerde wandelingen om het lokale fauna en flora te ontdekken. Voor de geïnteresseerden: in het dorpje is er ook een wellnesscentrum waar je buiten in een hottub van de zee en bergen kan genieten!

Dag 9 en 10 - Myvatn
Op weg richting Myvatn wijken we een klein stukje af van de route om de Dettifoss te bekijken, een erg indrukwekkende waterval. Vlak voor aankomst in Myvatn bezoeken we een thermische energiecentrale en één van de drie grote geothermische vlakten. Door de dunne aardkorst is er nog veel vulkanische activiteit. We maken een wandeling langs de modderpoelen en hete zwavelbronnen, waar je je ogen de kost zal kunnen geven op dit kleurrijke en heuvelachtige landschap. De tenten slaan we op aan het meer van Myvatn, waar de camping in een prachtig lava- en sculpturenpark is gesitueerd. Dag tien is vrij te besteden met talloze mogelijkheden: fietsen rond het meer, wandelen over een kraterwand, zwemmen in een prachtig natuurbad…

Dag 11 - Walvissen spotten
Vooraleer we richting het westen trekken, brengen we een bezoek aan Husavik aan de noordkust. Die plek staat bekend voor het spotten van walvissen, wat wij dan ook zeker gaan doen! Na de prachtige boottocht vervolgen we onze weg met een pauze bij Godafoss, de ‘waterval van de Goden’. Om boodschappen te doen, maken we nog een tussenstop in Akureyri. In de vooravond zijn we op de camping, vlakbij Varmahlid.

Dag 12 - Adrenaline all over tijdens het raften
Vandaag staat een heel avontuurlijke activiteit op het programma. We gaan immers raften op een van de wildste rivieren van IJsland: The Austari-Jökulsá Glacier River. Tijdens deze activiteit komt het groepsgevoel sterk naar boven, waarbij alles draait om communicatie. De adrenaline giert door je lichaam, zodra je weer een ruig stuk water nadert. Een indrukwekkende ervaring die je nog lang bij zal blijven. Er zijn 2 niveau’s met raften zodat er voor iedereen uitdaging is. 

Dag 13 en 14 - Reykjavik & Blue Lagoon
We laten de ruige natuur in het noorden achter ons en maken ons klaar voor een reis naar de hoofdstad Reykjavik, ofwel de ‘gerookte haven’. Hier hebben we voldoende tijd om de laatste souvenirs in te slaan en het IJslandse stadsleven te verkennen. In het centrum van Reykjavik zijn verschillende winkels en musea. We overnachten de komende nachten op de camping die we ook de eerste nacht hebben gezien. Tijdens één van deze dagen brengen we een ontspannen bezoek aan de Blue Lagoon. Een betere manier om een avontuurlijke vakantie af te sluiten is er niet!

Dag 15 - Vertrek
Helaas is er een einde gekomen aan deze actieve reis en brengt de Mr. Yeti reisbegeleider jullie weer terug naar het vliegveld. Je hebt IJsland echt leren kennen en zult met veel plezier terugdenken aan dit fantastische land. We zullen het bijzondere land en de gezelligheid van deze groepsreis zeker missen! Komt er nog een vervolg?

Singlereis Roadtrip IJsland
Singlereis Roadtrip IJsland

Verblijf

Verblijf Meerdere campings IJsland

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je op verschillende campings. Je krijgt een 3p-tent van Vaude ter beschikking. Deze tent nemen we voor jou mee, maar uiteraard zet je deze zelf op.

Je neemt zelf een slaapmat, slaapzak en kussen mee. Wij zorgen voor de overige kampeermaterialen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings IJsland
Meerdere campings IJsland

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.


Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Roadtrip IJsland
Singlereis Roadtrip IJsland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer