Singlereizen.nl

Groepsreis Hiken op Lanzarote GR131 Camino Natural

De GR131 Lanzarote is het eerste deel van de lange afstandsroute.

Orzola, in het noorden van Lanzarote, is het startpunt van de hele GR131. Een trektocht van 620 kilometer die over alle eilanden trekt. Lanzarote is ongeveer 80km lang met de minste hoogtemeters.

Wat ga je zien tijdens deze trektocht?
Je begint in het noorden van Lanzarote, wat tevens het meest groene gebied is. Je loopt langs de Corona vulkaan richting het hoogste punt, waar je een schitterend uitzicht hebt over het hele eiland. Het landschap van Lanzarote is erg vulkanisch en dat ga je zeker terugzien tijdens de tocht. De overgang van een ruw landschap naar een landschap wat lijkt op een poffertjespan is uniek in de wereld. Dit landschap zorgt voor de lekkere wijnen van Lanzarote. Je verlaat dit landschap richting het zuiden, Playa Blanca. Hier kun je heerlijk uitrusten aan de azuurblauwe zee. 

De tocht is niet extreem moeilijk maar vergt wel enige conditie; iedere dag wandelen we gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden. De accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.

Groepsreis Hiken op Lanzarote GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Lanzarote GR131 Camino Natural

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst in Arrecife
Bij aankomst op Lanzarote staat je transfer klaar. Die brengt je naar het noordelijkste kustplaatsje Órzola waar je overnacht in een eenvoudige maar nette accommodatie. Geniet ‘s avonds van de gezellige sfeer van restaurantjes aan de haven. Er is een supermarkt aanwezig voor wanneer je eten en drinken wil kopen voor de volgende dag.

Dag 2 - Vertrek Órzola naar Haría – 12km
Het Noorden van Lanzarote is het groenste, en vaak meer bewolkt dan het zuiden. Vanuit Órzola vertrek je dwars door het gebergte richting Haría. Onderweg is het echt genieten van de mooie uitzichten en we passeren leuke dorpjes. Zoals het dorpje Máguez, een vredig dorpje met authentieke Canarische bouwstijl. Haría is de eerste stopplaats en heeft een gezellige dorpskern. Het was tevens de woonplaats van de plaatselijk welbekende César Manrique. Een man met een unieke vooruitstrevende visie over harmonie tussen mens en natuur. Het huis van Manrique is nu een museum, dat je tegen betaling kunt bezoeken.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: +179 omhoog / – 459 omlaag

Dag 3 - Vertrek Haría naar Teguise – 15 km
Vandaag staat naast het flinke aantal kilometers, ook de overbrugging van het hoogste punt van het eiland op het programma, de Peñas del Charce. Over het massief bij Famara gaat de route verder richting Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote. In het knusse en  authentieke Teguise is er tijd om wat te eten en te drinken of even rond te kijken.

Afstand: 14 km
Hoogteverschil: +367 omhoog / -356 omlaag

Dag 4 - Vertrek Teguise naar San Bartolomé – 12 km
Vanuit Teguise lopen we naar San Bartolomé door agrarisch gebied met her en der wat witte huisjes over het landschap uitgestrooid. Dit was in het verleden dé graanschuur van het eiland. Het is een relatief vlakke route en al vroeg in de middag komen we aan in San Bartolomé waar je bij een bakkertje een broodje of taartje kunt nuttigen. 

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: +69 omhoog / -118 omlaag

Dag 5 - Rustdag
Je mag deze dag naar eigen behoefte besteden en als je wil, kun je deelnemen aan een wijnproeverij. De liefhebbers van Cesar Manrique kan kunnen vandaag zijn huis bezichtigen.

Dag 6 - Vertrek San Bartolomé naar Yaiza – 22 km
Een flinke wandeling vandaag, maar ook de mooiste vinden wij persoonlijk. Vanuit San Bartolomé loop je tussen de vulkanen door. Onderweg passeer je het dorp Montaña Blanca, genoemd naar de gelijknamige berg. Als het weer helder is zie je Fuerteventura liggen. Na La Asomada komen we meteen in een overgang van het droge gebied naar het wijngebied La Geria. En dan komen we aan inYaiza. Een leuke accommodatie waar je ‘s avonds kan genieten van de stilte. Yaiza heeft een bijzonder leuke dorpskern, aan de oostkant van de dorpskern ligt het leuke Artesania centrum. Wil je smullen van Tapas, dan kun je hier terecht.

Afstand: 22 km
Hoogteverschil: +455 omhoog / -572 omlaag

Dag 7 - Vertrek Yaiza naar Playa Blanca – 17 km
De laatste dag. Je loopt naar Las Breñas door wat ruiger gebied. Keien en kiezels, op en af klauteren. In de verte zie je rechts van de route de zoutpannen (de Salinas Janubio) van het eiland liggen. In Las Breñas kun je nog even genieten van een kopje koffie of wat anders. Je gaat het laatste stuk lopen door een lang vlak stuk. In de verte zie je Playa Blanca liggen, maar het is nog best een eind. Waarschijnlijk zie je op deze vlakte geitenhoeders met hun geiten rondlopen. Hier op deze vlakte kan het behoorlijk warm zijn en er is geen beschutting van schaduw!

Playa Blanca komt dichterbij en eenmaal aan de rand van de stad wandel je door naar het eindpunt van deze camino. Die ligt in het centrum bij de oude haven.
Misschien moe, maar hopelijk zeer voldaan en trots op het volbrengen van deze avontuurlijke wandeltocht, heb je nog een dag de tijd om bij te komen en te relaxen.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +68 omhoog / -238 omlaag

Dag 8 - Terugreis
Aan het einde van de reis word je weer afgezet op het vliegveld van Arrecife. Mocht je op eigen gelegenheid nog langer willen blijven, eventueel gebruikmakend van onze accommodaties of activiteiten, dan is er vanuit Playa Blanca een busverbinding naar het vliegveld van Arrecife.

Groepsreis Hiken op Lanzarote GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Lanzarote GR131 Camino Natural

Verblijf

Verblijf Casas rurales Lanzarote

Beschrijving

Tijdens deze reis zullen we in diverse oude fincas en casas rurales verblijven, ver weg van het toerisme. Deze landelijk gelegen huizen zijn zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol.

Kamertype
Het is mogelijk om een in gedeelde kamer te verblijven of in een kamer voor alleengebruik. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je de kamer met een reiziger van hetzelfde geslacht. 

Verzorging
We verblijven op basis van logies en ontbijt. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Casas rurales Lanzarote
Casas rurales Lanzarote

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

STO Garant & VVKR
Deze reis valt onder de zekerheden van het STO Garant en het VVKR. 

Bagagevervoer
Tijdens deze gehele reis is er bagagevervoer aanwezig.

Wandelpin
Bewandel jij op één van de zeven eilanden de GR131 Camino Naturales? Dan ontvang je een unieke wandelpin. Alle  wandelingen voltooid? Dan ontvang je een extra unieke wandelpin om jouw collectie compleet te maken. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden onder het tabblad 'Vertrekdata, prijzen & groepsinfo'. 

Leeftijden
Bij deze reis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd! De leeftijdscategorie bij de reis dient als richtlijn. Ben jij enthousiast en hou je van wandelen? Gezellig als je erbij bent! 

Groepsapp
Vooraf aan de reis word op WhatsApp een groepsapp aangemaakt. Op deze manier kun jij jouw aanstaande reisgenoten alvast digitaal ontmoeten. 

Verzekeringen
Het is zeer belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Vergeet daarom niet te denken aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. 

Reisbescheiden
Ongeveer één maand voor vertrek ontvang je per e-mail de reisbescheiden van jouw reis. Hierin vind je ook het draaiboek en andere belangrijke informatie. 

Reisleiding
We vinden het belangrijk dat je een geweldige tijd beleeft tijdens jouw vakantie. Daarom is er altijd Nederlandse reisleiding aanwezig die van jouw vakantie een succes maakt. Zij kennen het eiland goed en laten je graag alle bijzondere plekken zien. 

Reisintensiteit Lanzarote
De Camino Natural reizen zijn onderverdeeld in vier niveaus: Makkelijk/gemiddeld  Gemiddeld  Gemiddeld/moeilijk  Moeilijk  De reisintensiteit wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen van de Camino en het aantal kilomters. De reis naar Lanzarote valt onder het niveau 'Makkelijk/gemiddeld'. De totale afstand die afgelegd wordt tijdens deze reis is 71,2 kilometer. Er word 1567 meter gestegen en 1559 meter gedaald. In totaal wordt er 4 dagen de Camino gelopen. 

Wel inbegrepen

  • Alle overnachtingen
  • Verblijf in een gedeelde kamer of kamer voor alleengebruik
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt
  • Welkomstdrankje
  • Georganiseerde hikingtochten over 80km
  • Goodiebag met buff en RVS drinkfles
  • Wandelpin
  • Wijnproeverij
  • Nederlandse reisleiding
  • Bagagevervoer
  • Transfer naar de accommodaties
  • Transfer van en naar de luchthaven

Niet inbegrepen

  • Heen- en terugreis naar het eiland
  • Transfers buiten het programma om
  • Drankjes en snacks
  • Lunches en diners
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en annuleringsverzekering
Groepsreis Hiken op Lanzarote GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Lanzarote GR131 Camino Natural

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
09-10-2024 16-10-2024 8 € 975,00 30-65 jaar
09-10-2024 16-10-2024 8 € 1270,00 30-65 jaar