Singlereizen.nl

Groepsreis Hiken op La Gomera & El Hierro GR131 Camino Natural

De GR131 La Gomera & El Hierro zijn het vijfde en zesde eiland van de lange afstandsroute.

Vanaf Tenerife gaan we met de veerboot naar La Gomera om daar binnen drie dagen van oost naar west de GR131 te lopen. We lopen midden over het eiland door het Garajonay natuurgebied met als hoogste punt 1478 meter. In het park groeien zo’n 450 planten en boomsoorten. Bijzonder aan het park is de mist, die in de winterperiode meer dan in de zomerperiode aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos.
Op La Gomera heb je de zogenaamde Silbo Gomero. Dit is een fluittaal die “gesproken” wordt door sommige eilandbewoners om te communiceren via de diepe galmende valleien (barrancos) die op het hele eiland voorkomen. De route is ‘maar’ 75 kilometer lang. De kans dat je dit fluitend gaat lopen is echter klein, want er moeten grote hoogteverschillen overbrugd worden!  Een goede conditie is dus wel aan te raden.
Tijdens de reis overnachten we in zorgvuldig uitgekozen accommodaties. Meestal zijn dit 2-persoonskamers met een eigen badkamer. Uiteraard is er de mogelijkheid om tegen een toeslag een eenpersoonskamer te krijgen. Ontbijt wordt verzorgd.

El Hierro is het laatste eiland van de GR131!

El Hierro, een eiland met een ziel! Wij gaan je meenemen om deze ziel te voelen. El Hierro  is het kleinste eiland, en laatste van deze archipel. We gaan 40 jaar terug in de tijd. Authentiek, rustgevend, geen criminaliteit, hulpvaardig en alleraardigst volk. Dit eiland wil geen massa tourisme maar kleinschaligheid. Je verblijft op unieke locaties. De 3 daagse tocht van de GR131 moet ook gerespecteerd worden. En wij gaan dit doen! Het is een route van het volk en elke 4 jaar komt het hele eiland bij elkaar om deze tocht te voet af te leggen. Jong oud, iedereen gaat deze tocht doen vanaf het westen naar het noordoosten, en wel in één dag. Wij verdelen dit over drie dagen. El Hierro het kontje van de Canarische archipel. Oftewel de laatste restjes van de GR131,en…. met respect voor de eilandbewoners. Onze gids zal alles vertellen wat interessant is voor El Hierro en de Camino de la Virgen.

Groepsreis Hiken op La Gomera & El Hierro GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Gomera & El Hierro GR131 Camino Natural

Activiteiten

1 | Aankomst op de luchthaven Tenerife Zuid en overtocht naar La Gomera
Aangekomen in onze accommodatie kunnen jullie de eerste dag even bijkomen van de vliegreis en de overtocht met de Ferry. San Sebastián heeft een leuk autovrij centrum met winkeltjes en restaurantjes. Onder het genot van een drankje krijgen jullie uitleg over de reis.

2 | Bergopwaarts
De start van de eerste etappe is al meteen een pittige. We moeten fors klimmen, vandaar dat we deze dag niet veel kilometers maken. Als we op hoogte zijn aangekomen, kunnen we ons zelf bij het restaurant trakteren op een verkoelend drankje. Daarna worden we teruggebracht naar San Sebastián.

Afstand: 9 km
Hoogteverschil: +1047 omhoog / – 96 omlaag

3 | Het middengebergte
In de ochtend gaan we na het verlaten van onze accommodatie met een transfer naar de plek waar we geëindigd zijn. We vervolgen onze tocht over een heel mooi deel van de GR131 op La Gomera. Vergeet je camera niet!  We lopen naar het hoogste punt Alto Garajonay. In de middag komen we aan in Chipude. Een klein dorp met een heus berghotelletje.

Afstand: 16,6 km
Hoogteverschil: +848 omhoog / – 686 omlaag

4 | De mooie vallei
Vandaag gaat het eerste deel afwisselend op en af. Totdat we  in het midden van het eiland het Garajonay natuurgebied binnenlopen. Vanaf dan voert het pad ons grotendeels bergafwaarts. Uiteindelijk hebben we schitterend uitzicht over de vallei met de bijpassende naam Vallehermoso, ‘mooie vallei’. Na een lange afdaling komen we aan in het centrum van Vallehermoso. Het eindpunt van de GR131 La Gomera hebben we bereikt! Een korte, maar een van de mooiste routes. La Gomera is niet voor niets het perfecte wandeleiland. We verplaatsen ons naar San Sebastiàn om de volgende dag de overtochten te maken.

Afstand: 14,5 km
Hoogteverschil: +407 omhoog / – 1298 omlaag

5 | Overgangsdag van La Gomera naar El Hierro
Na de verschillende overtochten rijden we gezamenlijk naar ons verblijf.

6 | Vertrek Santuario Nuestra Señora de los Reyes naar Aparcamiento de La Llanía – 15 km
Vanaf ons hotel vertrekken we naar het startpunt van onze eerste etappe van de GR131. We starten op een hoogte van 700 meter en klimmem deze dag naar 1301 meter. Malpaso is het hoogste punt waar we een fenomenaal uitzicht hebben over het eiland. de paden zijn breed en voor iedereen met hoogtevrees makkelijk te doen. Na 15 km bereiken we het eindpunt van deze dag.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +871 omhoog /- 247 omlaag

7 |Aparcamiento de La Llanía naar Valverde – 15km
De tweede dag is tevens de laatste dag van de GR131 Camino de la Virgen. Geen moeilijke beklimmingen maar door de landerijen waar je het gevoel krijgt of je in Schotland loopt. Deze laatste 15 km lopen we merendeels bergaf naar de kerk in Valverde.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +141 omhoog /- 874 omlaag

8 | Een mooie wandeltocht naar de kromme boom.
De GR131 is gelopen. Een niet moeilijke tocht, maar toch gaan we vandaag met de groep een leuke wandeling doen, waardoor je het eiland nog beter leert kennen.

9 | Terug naar Tenerife
Ieder kan de dag naar eigen behoefte invullen. We vertrekken rond de middag richting haven om de boot naar Tenerife terug te pakken. In El Medano heb je de laatste overnachting.

10 | Terugreis
Met een georganiseerde transfer gaan jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Groepsreis Hiken op La Gomera & El Hierro GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Gomera & El Hierro GR131 Camino Natural

Verblijf

Verblijf Diverse accommodaties LG

Beschrijving

Tijdens deze reis zullen we in zorgvuldig uitgekozen accommodaties verblijven, ver weg van het toerisme. Deze landelijk gelegen huizen zijn kleinschalig en sfeervol.

Kamertype
Het is mogelijk om een in gedeelde kamer te verblijven of in een kamer voor alleengebruik. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je de kamer met een reiziger van hetzelfde geslacht. 

Verzorging
We verblijven op basis van logies en ontbijt. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse accommodaties LG
Diverse accommodaties LG

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

STO Garant & VVKR
Deze reis valt onder de zekerheden van het STO Garant en het VVKR. 

Bagagevervoer
Tijdens deze gehele reis is er bagagevervoer aanwezig.

Wandelpin
Bewandel jij op één van de zeven eilanden de GR131 Camino Naturales? Dan ontvang je een unieke wandelpin. Alle  wandelingen voltooid? Dan ontvang je een extra unieke wandelpin om jouw collectie compleet te maken. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden onder het tabblad 'Vertrekdata, prijzen & groepsinfo'. 

Leeftijden
Bij deze reis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd! De leeftijdscategorie bij de reis dient als richtlijn. Ben jij enthousiast en hou je van wandelen? Gezellig als je erbij bent! 

Groepsapp
Vooraf aan de reis word op WhatsApp een groepsapp aangemaakt. Op deze manier kun jij jouw aanstaande reisgenoten alvast digitaal ontmoeten. 

Verzekeringen
Het is zeer belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Vergeet daarom niet te denken aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. 

Reisbescheiden
Ongeveer één maand voor vertrek ontvang je per e-mail de reisbescheiden van jouw reis. Hierin vind je ook het draaiboek en andere belangrijke informatie. 

Reisleiding
We vinden het belangrijk dat je een geweldige tijd beleeft tijdens jouw vakantie. Daarom is er altijd Nederlandse reisleiding aanwezig die van jouw vakantie een succes maakt. Zij kennen het eiland goed en laten je graag alle bijzondere plekken zien. 

Reisintensiteit La Gomera & El Hierro
De Camino Natural reizen zijn onderverdeeld in vier niveaus: Makkelijk/gemiddeld  Gemiddeld  Gemiddeld/moeilijk  Moeilijk  De reisintensiteit wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen van de Camino en het aantal kilometers. De reis naar La Gomera en El Hierro valt onder het niveau 'Gemiddeld/Moeilijk'. De totale afstand die afgelegd wordt tijdens deze reis is 80 kilometer. Er word 4295 meter gestegen en 4120 meter gedaald. In totaal wordt er 5 dagen de Camino gelopen. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Hiken op La Gomera & El Hierro GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Gomera & El Hierro GR131 Camino Natural

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer