Singlereizen.nl

Groepsreis Hiken op El Hierro GR131 Camino Natural

El Hierro is het zevende en tevens het laatste eiland van de GR131! El Hierro, een eiland met een ziel! Wij gaan je meenemen om deze ziel te voelen. El Hierro is het kleinste eiland, en laatste van deze archipel. 

Wat ga je zien tijdens deze trektocht?
We gaan 40 jaar terug in de tijd. Authentiek, rustgevend, geen criminaliteit, hulpvaardig en alleraardigst volk. Dit eiland wil geen massa toerisme maar kleinschaligheid. Je verblijft in een luxe hotel met zwembad, direct aan zee. Dit kleinschalige hotel is op basis van halfpension en is van alle gemakken voorzien. De 2-daagse tocht van de GR131 moet ook gerespecteerd worden. En wij gaan dit doen! Het is een route van het volk en elke 4 jaar komt het hele eiland bij elkaar om deze tocht te voet af te leggen. Jong oud, iedereen gaat deze tocht doen vanaf het zuiden naar het noorden, en wel in één dag. Wij gaan met een kleine groep deze route in 2 dagen lopen. Oftewel de laatste restjes van de GR131, en…. met respect voor de eilandbewoners. Jullie gids zal alles vertellen wat interessant is voor El Hierro en de Camino de la Virgen. Daarnaast hebben we twee mooie wandelingen met een gids op het programma staan. En een bezoek aan een bodega. Je zal een prachtige reis gaan beleven en helemaal ontstrest terugkomen.

Groepsreis Hiken op El Hierro  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op El Hierro  GR131 Camino Natural

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst Tenerife 
Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden naar Los Cristianos waar we de veerboot of binnenlandse vlucht nemen naar El Hierro. Aangekomen in het hotel maken we onder het genot van een drankje kennis met elkaar. 

Dag 2 - Vertrek Santuario Nuestra Señora de los Reyes naar Aparcamiento de La Llanía 
Vanaf ons hotel vertrekken we naar het startpunt van onze eerste etappe van de GR131. We starten op een hoogte van 700 meter en klimmem deze dag naar 1301 meter. Malpaso is het hoogste punt waar we een fenomenaal uitzicht hebben over het eiland. de paden zijn breed en voor iedereen met hoogtevrees makkelijk te doen. Na 15 km bereiken we het eindpunt van deze dag.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +871 omhoog /- 247 omlaag

Dag 3 - Aparcamiento de La Llanía naar Valverde 
De tweede dag is tevens de laatste dag van de GR131 Camino de la Virgen. Geen moeilijke beklimmingen maar door de landerijen waar je het gevoel krijgt of je in Schotland loopt. Deze laatste 15 km lopen we merendeels bergaf naar de kerk in Valverde.

Afstand: 15 km
Hoogteverschil: +141 omhoog /- 874 omlaag

Dag 4 - Met de groep naar de Bodega's van het eiland
De GR131 is gelopen. Een niet moeilijke tocht, maar toch gaan we vandaag met de groep een leuke activiteit doen. Wijn van El Hierro! We krijgen uitleg met een rondleiding en gaan natuurlijk proeven. 

Dag 5 - Samosa 
Als je El Hierro ziet, dan krijg je de foto van de scheve boom. Wij gaan met een gids op pad in dit gebied, en je gaat alle informatie krijgen. Je loopt door verschillende landschappen.

Dag 6 - Las Rutas de Agua
Weer een heel ander deel van het eiland is het verhaal van de boom met water. Weer een heel boeiend deel van het eiland. Erg groen en waterrijk gebied. Wederom gaat onze gids alles uitleggen. 

Dag 7 - Rustdag en reisdag naar Tenerife
Deze dag moet gebruikt worden om terug te keren naar Tenerife, waar we s´avonds gezamenlijk afscheid nemen met Tapas. 

Dag 8 - Terugvlucht
Vandaag staat de terugreis naar huis op de planning.  

Groepsreis Hiken op El Hierro  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op El Hierro  GR131 Camino Natural

Verblijf

Verblijf Luxe hotel El Hierro

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we in een luxe hotel met zwembad, direct aan zee. Dit kleinschalig hotel is van alle gemakken voorzien. 

Kamertype
Het is mogelijk om een in gedeelde kamer te verblijven of in een kamer voor alleengebruik. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je de kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. 

Verzorging
We verblijven op basis van halfpension. Het ontbijt en diner is inbegrepen.

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Luxe hotel El Hierro
Luxe hotel El Hierro

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

STO Garant & VVKR
Deze reis valt onder de zekerheden van het STO Garant en het VVKR. 

Bagagevervoer
Tijdens deze gehele reis is er bagagevervoer aanwezig.

Wandelpin
Bewandel jij op één van de zeven eilanden de GR131 Camino Naturales? Dan ontvang je een unieke wandelpin. Alle  wandelingen voltooid? Dan ontvang je een extra unieke wandelpin om jouw collectie compleet te maken. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden onder het tabblad 'Vertrekdata, prijzen & groepsinfo'. 

Leeftijden
Bij deze reis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd! De leeftijdscategorie bij de reis dient als richtlijn. Ben jij enthousiast en hou je van wandelen? Gezellig als je erbij bent! 

Groepsapp
Vooraf aan de reis word op WhatsApp een groepsapp aangemaakt. Op deze manier kun jij jouw aanstaande reisgenoten alvast digitaal ontmoeten. 

Verzekeringen
Het is zeer belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Vergeet daarom niet te denken aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. 

Reisbescheiden
Ongeveer één maand voor vertrek ontvang je per e-mail de reisbescheiden van jouw reis. Hierin vind je ook het draaiboek en andere belangrijke informatie. 

Reisleiding
We vinden het belangrijk dat je een geweldige tijd beleeft tijdens jouw vakantie. Daarom is er altijd Nederlandse reisleiding aanwezig die van jouw vakantie een succes maakt. Zij kennen het eiland goed en laten je graag alle bijzondere plekken zien. 

Reisintensiteit El Hierro
De Camino Natural reizen zijn onderverdeeld in vier niveaus: Makkelijk/gemiddeld  Gemiddeld  Gemiddeld/moeilijk  Moeilijk  De reisintensiteit wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen van de Camino en het aantal kilometers. De reis naar El Hierro valt onder het niveau 'Gemiddeld'. De totale afstand die afgelegd wordt tijdens deze reis is 39 kilometer. Er word 1653 meter gestegen en 1661 meter gedaald. In totaal wordt er 2 dagen de Camino gelopen. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Hiken op El Hierro  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op El Hierro  GR131 Camino Natural

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer