Singlereizen.nl

Singlereis Hike en Bike (HBO-WO) in de Dolomieten

De meest betoverende bergen van Europa, die vind je in Noord-Italië: de Dolomieten. Ideaal voor prachtige fiets en wandeltochten. Gooi hier de Italiaanse saus overheen van lekker eten, fijne cappuccino’s en het bijna altijd aanwezige zonnetje en je snapt dat je hier wilt zijn.

We zitten ook nog eens in het megagezellige Hotel Wolkenstein mét geweldige bar en kroeg. Gaat het al borrelen bij je?

In Selva/Wolkenstein zit je in een van de mooiste stukjes van de Dolomieten, direct aan de Sella Ronda. In een mega-gezellig hotel waar je met veel plezier de knusse lounge opzoekt. De uurtjes die je hier doorbrengt, konden wel eens net zo onvergetelijk worden als de tijd in de bergen.

LA VITA E BELLA
Het leuke van bergvakanties is dat je overdag letterlijk oplaadt van de energie. Hier in de Dolomieten is dat extra het geval. Die steile bergwanden die telkens weer opdoemen aan de horizon zijn gewoon indrukwekkend.

De afwisselende landschappen betoverend. Het zonnetje, de cappuccino’s, het geluid van krekels en zoemende bijen: hier wil je nooit meer weg.

Hoewel… de verleiding roept. Want iets verderop lonkt de gezelligheid in en om Hotel Wolkenstein waar de groep zich alweer klaar maakt voor een avond waarvan je zou wensen dat er nooit een eind aan kwam. La Vita e bella, en hier helemaal.

Singlereis Hike en Bike (HBO-WO) in de Dolomieten
Singlereis Hike en Bike (HBO-WO) in de Dolomieten

Activiteiten

GEZELLIGHEID STAAT ALTIJD VOOROP
Als je in de bergen gaat wandelen of fietsen, moet je altijd wel over enige basisconditie beschikken. Maar het zijn geen sportwedstrijden. De gezelligheid staat altijd voorop. We wachten altijd op de laatste en maken regelmatig een ontspannen tussenstop.

Wil je gaan fietsen, maar ben je niet zeker of je het wel volhoudt? Overweeg dan de e-mountainbike. Een gewone MTB als je de batterij uitzet, maar als je de batterij aanzet een halve brommer.

OVER HET WIELRENNEN
Wielrennen in de Dolomieten is spectaculair. De crème de la crème van wielrennen in Italië is de Sella Ronda. Deze week rijden we diverse ritten, die we per groep afstemmen op het niveau van de rijders. In ieder geval zal de Sella Tour in het programma zitten. Je passeert hier vier spectaculaire Sella Ronda-passen: de Passo Sella, de Passo Gardena, Campolong en Pordoi.

OVER HET MOUNTAINBIKEN
De ruige landschappen van de Dolomieten zijn misschien wel het mooist te ervaren vanaf de mountainbike. Voor zowel de medium getrainden als de meer getrainden hebben we een fantastisch weekprogramma.

Interessant: als je twijfelt over je conditie, huur dan een e-mountainbike. Echt niet voor oude mensen en als-ie uitstaat net zo sportief als een ‘gewone’ MTB. Op deze manier kun je ook steilere stukken pakken en beleef je de Dolomieten optimaal.

OVER HET WANDELEN
Wandelen in de Dolomieten is een genot. Onze wandelgidsen weten precies hoe de mooiste routes lopen, waar je mooiste uitzichten hebt en in welke berghutten ook de pauzes een groot feest zijn. Ga jij dit straks mee maken?

  • Dagelijks starten we tussen 09.00 – 09.30 uur. We zijn elke dag terug in het hotel tussen 16-17 uur.
  • De eerste dag vertrekken we met een grote groep, waarna de groep in tweeën wordt gesplitst: heb je het je het zwaar, dan kom je in de cappuccino-groep, kun je meer aan, dan beland je in de Isostar-groep.
  • Programma per groep: Cappuccino-groep: gemiddeld 5 uur wandelen – Isostar-groep gemiddeld 7 uur (beide inclusief pauzes)
  • Voor de mooiste routes krijgt elke hiker de Gardena Card à € 82. Hiermee kun je met alle liften naar boven.
  • Niet-hikers die een dag mee willen wandelen, dienen dag-liftpassen te kopen.
  • Gezelligheid staat altijd voorop, maar voor wandelen in de bergen moet je wel over basisconditie beschikken. Indicatie: kun je bijv. 5 kilometer achter elkaar hard lopen zonder te stoppen, dan kun je zeker mee. Ook als je in Nederland binnen 3 uur 12 kilometer kunt wandelen.
  • Dagje iets anders doen? Een switch naar wielrengroep kan altijd (wel zelf je fietshuur regelen ter plekke), voor een dagje mountainbiken moet je vooraf even checken bij de gidsen of het past qua groepsgrootte.
Singlereis Hike en Bike (HBO-WO) in de Dolomieten
Singlereis Hike en Bike (HBO-WO) in de Dolomieten

Verblijf

Verblijf Wolkenstein

Beschrijving

Hotel Wolkenstein ligt in het centrum van Selva di Val Gardena. Het heeft een buitenzwembad, welnesscentrum en buiten bubbelbad.  De kamers zijn ingericht in Alpenstijl en alle kamers hebben twee gescheiden bedden en beschikken over een eigen badkamer. Er is ruimte aanwezig om fietsen te stallen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wolkenstein
Wolkenstein

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Hike en Bike (HBO-WO) in de Dolomieten
Singlereis Hike en Bike (HBO-WO) in de Dolomieten

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer