Singlereizen.nl

Singlereis Hike & Bike op Terschelling

Terwijl je fiets de schelpenpaden laat knisperen, komt de Waddenzee langzaam achter de bomen vandaan. Vandaag ga je in plaats van watersporten, zeehonden spotten. Na 30 minuten en flink wat spetters later op de 'Talisman' nader je de zandplaat, waar duizenden zeehondjes bijkomen van hun avonturen onder water. Terwijl je door je verrekijker tuurt, zeg je tegen je groep: “Zo lig ik er straks ook bij in de wellness”.

Na het ontwaken, schuif je de gordijnen van je kamer opzij. De zon schijnt en de Waddenzee glinstert in volle glorie. Dat wordt een duik vanmiddag. Maar eerst ontbijten! Je wandelt de ontbijtzaal in en vergrijpt je aan al het lekkers. Volle buik, klaar voor actie.

Je stapt op de fiets en rijdt samen met de groep richting West-Terschelling, op naar vuurtoren Brandaris. Vanaf daar zie je het allerbest welk strand jouw bezoek verdient. Eenmaal boven weet je niet wat je ziet: blootgelegde zandbanken omringd door zee, natuurgebieden met groene boomtoppen en naar wat het lijkt een kudde wilde paarden. Terwijl je de zweetdruppels van je gezicht veegt, hoor je een van je groepsgenoten zeggen dat het tijd is voor een borrel op het terras. Gelukkig zijn die hier in overvloed, waardoor je nooit op een stampvol terras neerstrijkt. En door de 100 kilometer aan fietsroute en 200 kilometer aan wandelpaden, bereik je alle unieke plekken op het eiland in no time.

Op het terras spreek je met je groep over de plannen: wordt het wandelen, fietsen, zwemmen, ontspannen of cultuur snuiven. “Waarom doen we het niet allemaal?”, vraagt een van je medereizigers. Normaal gesproken zou dat een druk schema worden, maar op Terschelling is het allemaal mogelijk. Een eiland zo compact, maar met zoveel mogelijkheden.

Singlereis Hike & Bike op Terschelling
Singlereis Hike & Bike op Terschelling

Activiteiten

Daar hoeven we niet heel lang over na te denken: hartstikke veel. Het lijkt wel een triathlon; van de benenwagen naar de fiets en van de fiets naar de zee – lekker zwemmen – als het weer meezit. Maar naast deze triathlon-planning, is er ook tijd om te ontspannen, te borrelen en te ontdekken. Met de hele groep, een deel ervan of toch even een avondje solo, Han-style. Vrijheid en blijheid, maar voor wie wil: hieronder een dag-tot-dagprogramma voor je vierdaagse groepsvakantie op Terschelling!

Dag van aankomst
Vanwege de vaak uiteenlopende aankomsttijden – iets met een boot en gasten uit alle hoeken van Nederland – hebben we op de aankomstdag geen strikte planning. Bij aankomst in West-Terschelling staat jouw reisbegeleider bij de haven om je naar het hostel te begeleiden (circa 20 minuten wandelen). Als iedereen op een niet al te laat tijdstip arriveert, maken we met de hele groep een wandeling in de omgeving rondom het verblijf en struinen we daarna door naar West-Terschelling, op naar een Schylger Jutters-Bitter en lokaal stuk cranberrytaart.

Dag 2
We weten inmiddels hoe het er rondom het hotel uitziet, tijd om Terschelling – een eiland dat voor meer dan de helft uit nationaal park bestaat – te ontdekken met de fiets. Met meer dan 100 kilometer aan fietsroute, is er altijd eentje die verrast. Tijdens deze fietsdag gaan we met de hele groep op pad met een ervaren gids, zo eentje die je vertelt wanneer welke boom is geplant en welke vogel het geluid ‘hueeeeeoeoeoeoeo’ maakt. Tijdens deze fietstochten ruik, zie, en proef je de volle glorie van het Terschellingse landschap. We fietsen door de frisse dennenbossen met hoge bomen en komen uit bij de glooiende vlaktes waar de schelpenpaadjes ons leiden naar de duinpannen. Rondom deze paden vinden we wilde paarden, vossen, edelherten en andere natuurschoonheden. Denk aan die vogels die ‘hueeeeeoeoeoeoeo’ fluiten. Als het mooi weer is, spoelen we het zand van onze voeten en ontspannen we even aan het water.
Fijn aan Terschelling is dat je in veel plaatsen op het eiland diverse eettentjes, cafés en restaurants tegenkomt. Onderweg is er daarom ruimte om even bij te komen, streekgerechten als brandaris- of pondkoek te proberen en locals te vragen op welke plekken je nu écht moet zijn geweest. In de middag is er de vrijheid om zelfstandig met de fiets de rest van het eiland te ontdekken of een duik te nemen in de zee.

Dag 3
Als het ontbijt achter de kiezen is, trekken we de wandelschoenen aan en maken we ons klaar voor een wandelexpeditie waar je u tegen zegt. Met ruim 200 km aan unieke wandelpaden, duinweggetjes en strandroutes heeft Terschelling voor iedere wandelaar wat moois. Dat loopt wel los. We waarschuwen alvast: als je te lang op de knisperende schelpenpaden loopt, zul je dat geluid na je vakantie af en toe plots horen in je slaap. Dat betekent dat het weer tijd is om terug te keren naar het Wad.
We nemen de bus naar Oosterend om een fantastische wandeling te maken over de Boschplaat. Dit Europees Natuurreservaat aan de oostkant van Terschelling, met hoge duinen, zandvlaktes, kwelders, moerassen en een bos dat helemaal uit zichzelf is ontstaan: de Berkenvallei. Sinds 1970 is dit prachtige gebied een Europees natuurreservaat. Er groeien allerlei zeldzame wilde planten en er leven enorme hoeveelheden verschillende vogels. Ook broeden er kolonies van de lepelaar, visdief en verschillende meeuwensoorten.

Vertrekdag
Dag 4, tijd om te vertrekken. Of toch niet? Misschien wil je langer blijven. Dat kan natuurlijk, als je op eigen initiatief een slaapplek regelt en de ferry terug naar het vasteland op een later tijdstip boekt, dan is dat geen probleem. Misschien kun je wel wat reisgenoten overtuigen om te blijven en samen een huisje te boeken. Er is namelijk nog zoveel meer te doen. Je kunt de Bessenschuur bezoeken, koffie en broodjes halen bij de Bôltsjekoer of bessen plukken in de Pluktuin van Groenhof. (Het kan zijn dat we hier al iets van hebben gedaan tijdens de voorgaande dagen, maar één ding is zeker: er is altijd iets op Terschelling wat je nog niet hebt gedaan!)

Singlereis Hike & Bike op Terschelling
Singlereis Hike & Bike op Terschelling

Verblijf

Verblijf WestCord Hotel Schylge

Beschrijving

Waarom we in Westcord Hotel Schylge verblijven tijdens deze 4 dagen op Terschelling? Hmm, uitzicht op de enige natuurlijke baai van Nederland, zwembad, restaurant, wellness, bowlingbaan en biljartzaal, *Haalt adem*, het begin van vrijwel alle fiets- en looproutes naar stranden, bossen en wadden, en gelegen op loopafstand van pittoresk dorp West-Terschelling. Do we need to say more? Oké, klein beetje dan. Wanneer je in de ochtend ontwaakt, open je de gordijnen en tuur je als een keizer over de oneindig ogende zeespiegel. In je privébadkamer spoel je de tijdens de strandwandeling van gisteren aangehaakte zandkorrels van je enkels en denk je na over de activiteiten voor de boeg. Roomservice, of je wilt opschieten. In zo’n lekker bed is het verleidelijk een uurtje langer te liggen. Tijd om met je groep te ontbijten. Het comfort dat je vindt in dit prachtige hotel, uit zich in alles. Van de inrichting van de kamers tot de gastvrijheid. En zoals een goed hotel in 2020 betaamt, is alles conform de door het RIVM opgestelde coronaregels. Zo moet je reserveren voor het zwembad en de bowlingbaan – iets met niet te veel mensen op hetzelfde moment. Het is goed om te weten dat je maximaal één zwembadreservering per dag mag maken, dus de kans is groot dat zwemmen met de volledige groep er niet inzit. Gelukkig heb je het grootste openluchtzwembad van Nederland om je heen. Ook voor de wellness moet worden gereserveerd.
 

Je kamer
Je verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, inclusief privébadkamer met toilet, wastafel en douche. Dat frist toch net wat lekkerder op na zo’n duik in de zee.

Eten en drinken
Iedere dag start je met een heerlijk ontbijt à la carte. Dit zit bij de prijs in, dus leef je vooral uit. Met zoveel te doen op dit prachtige eiland, is het slim om beter een hapje extra te eten. Het is dan ook goed om te weten dat het diner op de eerste avond gewoon bij de prijs inzit. We tafelen gezellig in het luxe restaurant van het hotel.

Goed om te weten: in verband met het coronavirus, wordt zowel het ontbijt als de lunch en het diner in aangepaste vorm geserveerd. Dit betekent niet dat je eten uit een vreemde mal komt, maar dat er op vooraf afgesproken tijden en met gepaste afstand wordt gegeten. Niet de kok knuffelen als het lekker smaakt dus.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

WestCord Hotel Schylge
WestCord Hotel Schylge

Verblijf Stayokay Terschelling

Beschrijving

Stayokay Terschelling is het kloppend hart van Oerol. Vanaf hier bereik je binnen de kortste keren alle unieke plekken van het eiland, aangezien vrijwel alle wandel- en fietsroutes hier beginnen. De ligging is subliem; op een duin – je slaapt dus in een soort zandkasteel. Zongelegen terras, uitzicht op de oeverloze waddenzee en een bar op enkele meters afstand.

Deze Stayokay is de startstreep van onze Oerol-ontdekkingsreis. Tim Knol, Typhoon, Douwe Bob en Chef’s Special traden hier al op, dus dat belooft wat voor de zomer van 2022. Het AVROTROS-programma ‘Opium op Oerol’ wordt vanuit hier opgenomen en ‘s avonds draaien er DJ’s, waardoor continu plezier is gegarandeerd. Met alles wat Terschelling zo uniek maakt om de hoek, is deze locatie het ideale startpunt van jouw Oerol-experience is. Ga met de groep om tafel en bepaal wat jullie gaan ontdekken. Geniet je mee?

Je kamer
Samen met drie reisgenoten, verblijf je in een vierpersoonskamer. De ultieme festival-experience dus. Met vier bedden – waarvan 1 stapelbed – of 2 stapelbedden en een badkamer met douche en toilet, heb je precies wat je nodig hebt.

Eten en drinken
Iedere dag begint voor jou met een heerlijk all-you-can-eat-ontbijt. Leef je uit, want je moet nog een volledige dag genieten van al het moois dat Oerol je voorschotelt. We maken ook een lunchpakket, zodat we gaandeweg de dag ook nog wat te happen hebben. Omdat we op basis van volpension verblijven, is ook iedere avond het diner inclusief. Het zal je dus aan niets ontbreken. Zie het ontbijt en diner als een food-festival, zodat je tijdens deze groepsreis geniet van twee festivals per dag. Lekker zeg.

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Stayokay Terschelling
Stayokay Terschelling

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Hike & Bike op Terschelling
Singlereis Hike & Bike op Terschelling

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer