Singlereizen.nl

Singlereis Hike & Bike Op de Veluwe

“Volgens mij hoorde ik net iets”, fluister je tegen je groepsgenoten terwijl jullie stokstijf stilstaan in een bosrand. Iedereen is gefocust, maar muisstil. Datzelfde geritsel, zo’n tien meter bij jullie vandaan. In de struiken bewegen een paar bladeren en er verschijnt een enorm gewei. Je staat oog in oog met een edelhert en voelt je hart in je keel bonzen. Niemand verroert een vin. Met z’n kop omhoog slaakt hij een galmend oergeluid. En hij sprint weg. Iedereen blijft nog twee minuten stilstaan, waarna iemand vraagt: “gebeurde dit net echt?”

Het koninklijke Apeldoorn, de stad in het groen! En wat is er veel te beleven. Vanuit het hotel wandel je zo de bossen van het Loo in. Je bent hier geen toeschouwer van de natuur, maar een onderdeel. De geluiden van de natuur vertellen je waar je naartoe moet. Zoek de Veluwse big five, terwijl je door het Kroondomein naar het Aardhuis wandelt. Misschien spot je een edelhert, of loop je een bokbiertje tegen het lijf bij een onverwachts café. Achter iedere muur van bomen of heide schuilt een verrassing!

Een betoverend tweeluik van natuur en oneindige luchten. Wat je op de Veluwe ziet is puur natuur, bijna niet te beschrijven. Maar we proberen het toch: magische kleuren alsof Van Gogh zijn penseel de vrije loop liet, met boomtoppen die de wolken bijna kietelen. Ga je dit prachtige landschap te voet of per fiets ontdekken, dat is de vraag. En, wat je gaat eten ’s avonds. Dat is ook een belangrijke vraag. Wordt het wild? Of een ander gerecht? Eén ding is zeker; een vakantie op de Veluwe is puur genieten!

Singlereis Hike & Bike Op de Veluwe
Singlereis Hike & Bike Op de Veluwe

Activiteiten

Zondag – Wandelen en wild spotten
Verzamelen in het hotel voor een kennismaking met de groep en de reisbegeleider. Wandeling met de boswachter in het Aardhuispark (wild spotten!) Na het wandelen tijd voor een gezellige welkomstborrel. Ontspannen samen dineren in het hotel.

Maandag – Ontdek de Noord-Veluwe per fiets (ca. 45 km)
Na het ontbijt stappen jullie op de fiets om Kroondomein Het Loo te ontdekken. Bij kasteel Cannenburch (middeleeuws) is het tijd voor een koffiestop. Bij het Uddelermeer stoppen we voor een heerlijke lunch. We fietsen naar het Aardhuism het voormalige jachthuis van o.a. Koning Willem III. 's Avonds gaan we op zoek naar een leuk restaurantje in Apeldoorn.

Dinsdag – Fietstocht (50 km)
Na het ontbijt stappen we op de fiets om het Nationale Park de Hoge Veluwe te ontdekken
Tussen de koffiestop en lunch zit 1,5 uur vrije tijd. Ga jij naar het Kröller-Müller Museum of het park verder verkennen? In ‘het bruisende hart van de Veluwe’ Otterlo is het tijd voor een lekker broodjeFietsen langs heidevelden, zandverstuivingen en het monumentale zendstation Radio Kootwijk. In de avond kunnen jullie lekker in de buurt eten.

Woensdag – Jij kiest
Na een lekker ontbijt  hebben we nog iets leuks voor je in petto. We maken een ochtendwandeling door het paleispark. Het paleispark ligt tegen Paleis Het Loo aan, van oudsher genoten de Koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten van dit park. Na de wandeling, kun je kiezen: blijven of vertrekken? Ga lekker lunchen in het centrum van Apeldoorn, bezoek één van de Hanzesteden of ga aapjes kijken in de Apenheul!


Wat achtergrondinformatie over:

Kroondomein het Loo – Terwijl je hier rondfietst zal je wel begrijpen waarom Koning Willem I hier eeuwen terug zijn oog op liet vallen. Prachtige uitgestrekte bossen en rustige meertjes, een mooie plek om even wat paleizen en kastelen neer te knallen. Hoewel het kroondomein tegenwoordig eigendom van de Staat is, heeft de koninklijke familie nog altijd het gebruiks- en jachtrecht! Eerlijk is eerlijk: de kans dat je hier de prinsesjes met een doorgeladen geweer tegenkomt, is erg klein. Maar wij mogen er als ‘de gewone Nederlander’ wel rondscharrelen tussen de herten, reeën en wilde zwijnen.

Het Uddelermeer – Het Uddelermeer is geen gewoon meer maar een geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd. Het meer ligt 24 meter boven zeeniveau en dat is voor een natuurlijke meer in Nederland erg hoog.

Het Kröller-Müller Museum – In dit museum vind je kunst van Van Gogh, impressionisten, futuristen, kubisten, symbolisten en zelfs de Gouden Eeuw. En natuurlijk de bekende eigentijdse sculpturen. Entree is niet inbegrepen, maar met een museum jaarkaart is de entree gratis. Let op: Er moet van te voren gereserveerd worden voor een tijdvak. Je kunt tickets boeken op de website van het museum.

Radio Kootwijk – Dit gebouw – dat een beetje lijkt op een kind van een tempel, sfinx en de cover van Pink Floyds ‘The Division Bell’ – werd in de jaren twintig gebruikt voor radio-telegrafisch contact met Nederlands-Indië. 
Singlereis Hike & Bike Op de Veluwe
Singlereis Hike & Bike Op de Veluwe

Verblijf

Verblijf Bastion Hotel Het Loo

Beschrijving


Het hotel is een 4-sterrenhotel in een prachtige omgeving. Gelegen op een steenworp afstand van Paleis het Loo, dichtbij de Hoge Veluwe en de Apenheul, is dit hét perfecte hotel voor een vakantie in het groene Gelderland. Het hotel in Apeldoorn beschikt over 104 kamers en biedt gratis parkeergelegenheid, een fitnesszaal en een indoor zwembad om heerlijk tot rust te komen.

Je kamer
Je verblijft, alleen of met een medereiziger, in een sfeervolle en ruime 2-persoonskamer (ca. 24m2). Er staan twee losse eenpersoonsbedden, TV, kluisje, telefoon, koelkast, airco, koffie, ruime badkamer met douche, toilet en föhn, bureau en gratis WiFi. Zo’n vakantie in de natuur betekent immers niet dat je er continu naar moet ruiken!

Eten en drinken
Ontwaken met 50 fietskilometers in de benen maakt hongerig. Snappen we. Daarom ontbijt je iedere ochtend onbeperkt, zodat je je dag start met zoveel mogelijk energie. Ieder hoekje van de Veluwe moet immers worden ontdekt. Ook hoef je de eerste avond niet na te denken over je avondeten; de eerste avond met de hele groep tafelen in het restaurant van het hotel zit gewoon bij de prijs inbegrepen. Goed om te weten: in verband met het coronavirus, wordt zowel het ontbijt als de lunch en het diner in aangepaste vorm geserveerd. Dit betekent dat er op vooraf afgesproken tijden en met gepaste afstand wordt gegeten.
In de avond bekijken jullie waar je wilt eten, blijven jullie lekker in het hotel, in de buurt of zoeken jullie een leuk restaurant in Apeldoorn? Wij zullen zorgen voor een paar goede tips! 

Fietsen huren of meenemen?
Wat is een fietstocht zonder fiets? Exact, geen fietstocht. Vandaar dat het met deze reis wel handig is om een fiets te hebben. Je kan er zelf een meenemen. Liever een fiets huren? Ook geen probleem! Je hebt de keuze uit een normale of een elektrische fiets. Voor een normale fiets (7 versnellingen) betaal je ongeveer €25,- en voor een elektrische fiets ongeveer €60,- voor 2 dagen. Er kunnen geen elektrische fietsen ter plaatse worden gehuurd.

De bovenstaande prijzen van fietsverhuur zijn nog onder voorbehoud.

De omgeving
Je combineert een koninklijke boswandeling met een koningsappeltje. Ga vroeg uit de veren en geniet van de stilte uurtjes om wild te spotten. Ongetwijfeld zie je een hert, een ree of sta je onverwacht oog in oog met een waarschuwend knorrend zwijn. De Veluwe verrast je keer op keer!

Apeldoorn ligt om de hoek
Toe aan een momentje in de stad? Met het centrum van Apeldoorn op zo’n 2 kilometer afstand is het bruisende stadsleven om de hoek. De sfeervolle binnenstad heet je van harte welkom voor een hapje, drankje of iets anders dat je in een stad kunt doen. “Wat een leuke stad!” roepen bijvoorbeeld.

Veel om mee te maken
In de omgeving van Apeldoorn is er veel te bekijken. Je kunt het Aardhuis bekijken vlakbij Hoog Soeren, de Aardmansberg beklimmen, fietsen of wandelen over de Veluwe, wilde dieren spotten, Paleis het Loo bezichtigen, Kasteel Cannenburch beleven, de stad bezoeken, inspiratie zoeken in het Kröller-Müller Museum of langsgaan bij Radio Kootwijk. Je kunt ook gewoon kijken waar je zin in hebt natuurlijk.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bastion Hotel Het Loo
Bastion Hotel Het Loo

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Hike & Bike Op de Veluwe
Singlereis Hike & Bike Op de Veluwe

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer