Singlereizen.nl

Singlereis HBO+ Weekend op Ameland

Heb jij zin om een weekend weg te gaan in Nederland en het gevoel krijgen alsof je echt op vakantie gaat? Wanneer je in Holwerd op de boot stapt zal je direct het gevoel krijgen dat je écht op reis gaat. 

Ameland staat bekend om de zuivere zeelucht, weidse gezichten, ontspannen atmosfeer, culinair genieten en goede stapmogelijkheden. Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Ameland heeft vier gezellige dorpjes en elk dorp heeft zijn eigen dorpskarakter met knusse winkeltjes. Het eiland heeft een lengte van 25 km en is maximaal 5 km breed. Ameland is voornamelijk opgebouwd uit zandduinen en heeft prachtige natuurlijke bossen. 

Het oostelijke deel van Ameland is natuurgebied. Dit gebied wordt door zandafzettingen steeds groter. Ameland heeft maar liefst 27 km aan prachtige zandstranden en daardoor is het er lekker rustig. Dit fraaie Waddeneiland is dus de perfecte bestemming voor een heerlijke singlereis. 

De afstand naar het vaste land is 8 km en vanuit Holwerd ben je in 45 minuten met de boot op Ameland. We raden je aan om in Holwerd je auto achter te laten en een fiets te huren op Ameland. Uiteraard hebben ze ook e-bikes, dus van die wind tegen ga je geen last hebben tijdens deze singlereis.

Wil jij liever een volledige week ertussenuit? Dan kan je er ook voor kiezen om je weekend te verlengen met een midweek. Je blijft dan van vrijdag tot en met vrijdag op Ameland. Via het opmerkingenveld in het boekingsformulier kun je aan ons laten weten als je dit graag wilt. Natuurlijk kun je ook altijd even mailen of bellen voor meer informatie. 

Let op! Je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie. Daarnaast vragen we een zekere mate van zelfstandigheid van onze reizigers, aangezien de reis slechts door één reisleider wordt begeleid.

Singlereis HBO+ Weekend op Ameland
Singlereis HBO+ Weekend op Ameland

Activiteiten

Hieronder vind je een voorbeeld van het programma. Alle excursies zijn optioneel en dienen ter plaatse betaald te worden. Je krijgt ongeveer een week voor vertrek het definitieve programma.

Kampvuur op het strand
Een 1,5 meter hoog kampvuur staat speciaal voor onze groep klaar. Wij maken er 's avonds een heerlijke Amelandse avond van. Er wordt gezorgd voor snacks (uiteraard ook marshmallows!), drinken en de gezelligheid. Afhankelijk van de behoefte van de groep kunnen we een spel gaan doen, een quiz of gaan genieten van de muziek box. Natuurlijk is er tijd om te genieten van de sterrenhemel. Leuk weetje: Ameland scoort ieder jaar hoog bij de wedstrijd "het schoonste strand van Nederland". Om hier aan bij te dragen is de vuurkorf van ijzer en is de onderkant dicht zodat er nauwelijks resten op het strand achter blijven.
Deze activiteit kost € 15,- per persoon.

Bowlen
Is het weer niet ideaal genoeg voor een kampvuur, dan gaan we toch gezellig een potje bowlen! Dat wordt een gezellig en goed begin van het weekend!
De kosten van deze excursie hangt af van het aantal deelnemers.

Strandactiviteit
Tijd om te genieten van een actieve dag op het prachtige strand van Ameland. We kunnen onder andere het strand onveilig maken met de blokart, de kracht van de wind ervaren tijdens het powerkiten, ons vermaken met een hilarisch potje bubble voetbal, ons beachgolf- of beachvolleybaltalent tonen op het strand. Kortom, er zijn genoeg activiteiten om van te genieten! We zullen als groep overleggen welke activiteit we gaan doen en deze keuze is afhankelijk van de beschikbaarheid en het getij. We kijken uit naar een heerlijke dag op het strand!

De exacte prijs laat de reisleiding je ter plaatse weten.

E-chopper tour
Op deze elektrische scooters gaan wij het eiland rond. We beginnen in Nes en volgen een route door de prachtige duinen naar de vuurtoren in Hollum. Vervolgens gaan we via de dijk langs de Waddenzee terug. Gedurende de tocht stoppen we bij meerdere bezienswaardigheden.
Deze excursie kost ca. € 32

Robbenboottocht
Robbenboot m.s. Ameland is het grootste en gezelligste rondvaartschip op het Wad. Het reisdoel is de zeehondenbank in het Blauwe Balggebied tussen Terschelling en Ameland. Daar zijn de robben gegarandeerd van dichtbij te bewonderen. Op de terugreis gooien we het sleepnet uit, het binnenhalen hiervan is voor velen het hoogtepunt van de dag. Met een sleepnet wordt het naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt.
Deze excursie kost ca. € 23

Wadlopen
Dit wordt een bijzondere dag! Onder begeleiding van een ervaren Wadgids gaan we op Wad excursie. Tijdens de 1.5 uur durende Wad excursie wordt verteld wat er allemaal op de wattenbodem te vinden is en worden bijzondere kenmerken van het gebied onder de aandacht gebracht. Geniet van al het moois wat dit unieke en fascinerende natuurgebied te bieden heeft!

Tip! Vergeet niet je laarzen of oude dichte schoenen mee te nemen (in verband met de scherpe oester op het wad). De prijs voor het wadlopen ligt aan het aantal personen dat meegaat.

Let op: alle activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis HBO+ Weekend op Ameland
Singlereis HBO+ Weekend op Ameland

Verblijf

Verblijf Hotel Nes

Beschrijving

Voor onze single reizen Ameland hebben we met grote zorg onze accommodaties uitgekozen. Tijdens deze reis verblijf je in het 3-sterren Hotel Nes. Het hotel ligt zeer centraal tussen het dorp Nes en het strand (700 m) in. Het bos en de duinen zijn dichtbij en door de centrale ligging is het hotel ideaal als uitgangspunt om het hele eiland te ontdekken. 

Hotel Nes is een gemoedelijk familiehotel en wordt gerund door de Familie Oenema. De familie verwelkomt je graag in hun heerlijke hotel en zal ervoor zorgen dat het je aan niks zal ontbreken. ‘s Morgens staat er vanaf 8:00 uur een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ‘s avonds kan je in de bar terecht voor een drankje. 

Je verblijft in de standaard plus kamer die voorzien is van 2 eenpersoonsbedden, zitje, balkon, badkamer met douche en toilet, flatscreen TV en je hebt gratis koffie- en theeservice op de kamer. De standaard plus kamers bevinden zich in de westvleugel van het hotel. De kamers zijn medio 2019 nieuw gebouwd. 

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleengebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten of jij de kamer met iemand wilt delen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Nes
Hotel Nes

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie
Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO
De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd
Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten
Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding
Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!
Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?
Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Wel inbegrepen

  • Je kamer heeft een badkamer met douche, föhn, satelliet TV, huurkluisje, minibar en balkon
  • Je verblijft op basis logies/ontbijt
  • Kamer op indeling of voor alleengebruik
  • WiFi
  • Reisleiding is de hele week aanwezig en zorgt ervoor dat je een topvakantie hebt!
  • Bootticket

Niet inbegrepen

  • Reis- en parkeerkosten
  • Lunch en diner
  • Overige maaltijden en drankjes
  • Excursies die je ter plaatse kan boeken
  • Fiets huren
  • Boekingskosten à €30
  • Fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting
Singlereis HBO+ Weekend op Ameland
Singlereis HBO+ Weekend op Ameland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
17-05-2024 20-05-2024 4 € 319,00 45-70 jaar
17-05-2024 20-05-2024 4 € 519,00 45-70 jaar
19-07-2024 22-07-2024 4 € 299,00 22-39 jaar
19-07-2024 22-07-2024 4 € 499,00 22-39 jaar
26-07-2024 29-07-2024 4 € 299,00 45-70 jaar
26-07-2024 29-07-2024 4 € 499,00 45-70 jaar
02-08-2024 05-08-2024 4 € 299,00 22-39 jaar
02-08-2024 05-08-2024 4 € 499,00 22-39 jaar
09-08-2024 12-08-2024 4 € 299,00 22-39 jaar
09-08-2024 12-08-2024 4 € 499,00 22-39 jaar