Singlereizen.nl

Singlereis HBO+ Winterzon in Mexico

Mexico is een veelzijdige zonbestemming met een perfecte mix van hagelwitte stranden en bijzondere bezienswaardigheden. Een bezoek aan de eeuwenoude stad Chichén Itza, één van de zeven wereldwonderen, is een must voor cultuurliefhebbers. Maar ook de prachtige culturele schatten van de Azteken zullen je hart sneller doen kloppen.

Naast een enorme rijkdom aan cultuur heeft Mexico ook een waanzinnige natuur. Denk aan tropische regenwouden, prachtige koraalriffen, een helderblauwe zee en witte zandstranden. Het landschap van Yucatán wordt gekenmerkt door ruim 3000 cenotes. Dit zijn ondergrondse poelen die gevuld zijn met kraakhelder water. Een magische plek om te bewonderen! We verblijven in het bruisende centrum van Playa del Carmen, gelegen op het schiereiland Yucatán. De stranden zijn hier écht paradijselijk! In één van de vele hippe beachclubs kun je genieten van de Mexicaanse zon, relaxte sfeer en een heerlijke cocktail.

Singlereis HBO+ Winterzon in Mexico
Singlereis HBO+ Winterzon in Mexico

Activiteiten

Hieronder vind je een voorbeeld van het programma. Alle excursies zijn optioneel en dienen ter plaatse betaald te worden. Het daadwerkelijke programma van jouw singlereis kan afwijken van het onderstaande. Je krijgt ongeveer een week voor vertrek het definitieve programma.

Chichén Itzá & cenote Ik Kil: een must see!
Chichén Itzá was één van de belangrijkste steden van de Maya's. De stad staat op de werelderfgoedlijst en is één van de zeven wereldwonderen! De piramide van Kukulcan is het bekendste bouwwerk van de stad. De tempel is zo gebouwd dat twee maal per jaar, tijdens het lentepunt en herfstpunt, de schaduwen zo langs de trappen vallen dat het een kronkelende slang uitbeeldt. Chichén Itzá ligt in de buurt van de krater waar een enorme meteoor miljoenen jaren geleden is ingeslagen. Als resultaat van de inslag zijn er duizenden ondergrondse waterpoelen ontstaan. Deze cenotes waren heilig voor de Maya's en werden gebruikt voor offers. We bezoeken de Ik Kil cenote, ook bekend als "heilige blauwe cenote". Neem hier een duik in het helderblauw water!

Dagtrip Cozumel + snorkelen
Vanuit Playa del Carmen nemen we de ferry naar Cozumel. Het eiland voor de kust van Mexico staat bekend om z'n prachtige stranden en koraalriffen. Vanuit de haven stappen we op een boot en varen we naar de mooiste plekken om te snorkelen. Na het snorkelen neemt de gids ons mee voor een heerlijke lunch in een Mexicaans restaurant. Hierna maken we nog een stadswandeling door de kleurrijke stad voordat we weer met de ferry terug varen naar Playa del Carmen.

Buggytour
Tijdens de buggytour rijd je door het tropische oerwoud van de Rivièra Maya! De gidsen laten je de prachtige omgeving zien en nemen je mee off road. We maken een stop bij één van de heilige cenotes van de Maya's. Spring in het kristalheldere water en bewonder de rotsformaties van een begraven rivier midden in het oerwoud!

Ruïnes, grotten en schildpadden van Tulum
Tulum is de bekende Mayastad gelegen op een klif aan de zee. Tijdens deze tour vertelt de gids alles over de eeuwenoude stad. Vervolgens gaan we de jungle in naar Hilarios Cenote. Deze cenote is net even anders vanwege de vele stalactieten en stalagmieten. Als laatst bezoeken we één van de mooiste stranden in het Caribisch gebied, waar je zeeschildpadden kunt zien! Snorkeluitrustingen zijn aanwezig.

Sian Ka'an safari
Sian Ka'an is een prachtig biosfeerreservaat in Quintana Roo. Op weg naar Paso Lagartos bewonder je verschillende krokodillen bij de Boca Paila-brug, waar de lagune en de Caribische Zee samenkomen. Tijdens de zeesafari ontdek je wilde dolfijnen, zeeschildpadden en verschillende soorten vogels en zeekoeien. Je kunt zelfs gaan snorkelen als de weersomstandigheden goed zijn. Na het snorkelen ga je naar het natuurbad Punta Allen om te zwemmen en te ontspannen. Je geniet van een lokale lunch in het dorp Punta Allen en hebt wat vrije tijd om op je eigen gemak de omgeving te verkennen. Aan het einde van de dag wordt je teruggebracht naar je hotel.

Let op: alle activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis HBO+ Winterzon in Mexico
Singlereis HBO+ Winterzon in Mexico

Verblijf

Verblijf Magic Blue Spa Boutique Hot

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in het 4-sterren Magic Blue Spa Boutique Hotel op basis van Logies en ontbijt. De hippe en ruime kamers liggen in casita’s aan een tropische binnentuin met het zwembad als middelpunt. Rondom het zwembad staan ligbedden voor je klaar. Het hotel is gelegen in het gezellige centrum van Playa del Carmen en op loopafstand van het strand.

Al je drankjes bestel je bij de bar aan het zwembad. Ook kom je helemaal tot rust in de wellness van het hotel (tegen betaling). Magic Blue Spa Boutique Hotel biedt verder een 24-uursreceptie, een bagageruimte, wasservice (tegen betaling) en gratis wifi.

Je verblijft in een standaardkamer die beschikt over airconditioning, televisie, telefoon, kluisje (gratis), een minibar en een balkon of terras. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn.

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleengebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten of jij de kamer met iemand wilt delen.

Het is gebruikelijk dat er bij aankomst in je accommodatie een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. Dit geldt ook voor je verblijf in Playa del Carmen. De hoogte van deze toeristenbelasting is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. De kosten bij verblijf in deze accommodatie zijn ongeveer € 1,50 (30 Mexicaanse peso's) per persoon per dag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Magic Blue Spa Boutique Hot
Magic Blue Spa Boutique Hot

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie
Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO
De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd
Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten
Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding
Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!
Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?
Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Repatriëring Garantie
Met onze Repatriëring Garantie kun je zorgeloos jouw vakantie boeken! Wanneer het reisadvies tijdens jouw vakantie wijzigt en repatriëring nodig is, dan zullen wij altijd hulp en bijstand bieden. Wij zullen samen met jou en je reisleid(st)er de aanpak bespreken. De stappen die wij ondernemen zijn op basis van de beschikbare informatie en situatie op jouw bestemming. Wij laten onze reizigers niet in de steek en zorgen ervoor dat je veilig thuiskomt!

Voltage Mexico
In Mexico is het voltage 110 volt. Controleer van te voren of de elektrische apparaten die je mee wilt nemen naar Mexico, ook bruikbaar zijn op 110 volt. Het is van belang dat je een wereldstekker mee neemt.

Paspoort en visum Mexico
Je paspoort moet minstens nog 6 maanden geldig zijn op de dag dat je vertrekt vanuit Mexico. Naast je paspoort heb je ook een visum nodig. Dit is gratis en krijg je bij aankomst in Cancun. Voor vertrek dien je het douaneformulier ‘Declaration of Goods’ in te vullen en uitgeprint mee te nemen naar Mexico.

Inentingen Mexico
Voor Mexico heb je de volgende vaccinaties nodig: DTP (difterie, tetanus en polio): deze vaccinatie geeft 10 jaar bescherming. Het beste is om deze inenting een tot twee weken voor vertrek te halen. Hepatitis A: deze inenting geeft 1 tot 3 jaar bescherming. Bij herhaling van deze inenting heb je een bescherming van 25 jaar. Deze vaccinatie moet je minimaal 2 weken voor vertrek halen. We raden je aan om voor vertrek informatie in te winnen bij je huisarts of bijvoorbeeld naar de GGD te gaan. Zij kunnen je het beste informeren welke inentingen jij nodig hebt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis HBO+ Winterzon in Mexico
Singlereis HBO+ Winterzon in Mexico

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer