Singlereizen.nl

Singlereis HBO+ Winterzon op Kaapverdië

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Kaapverdië, ook bekend als Cabo Verde, is dé perfecte bestemming voor een heerlijke winterzon vakantie! Binnen 6 uur vliegen vanaf Nederland geniet je volop van zon, zee en hagelwitte stranden. Kaapverdië ligt ten hoogte van Senegal en bestaat uit 10 prachtige eilanden. Tijdens onze singlereis verblijven we op het zonnige Sal. En.. met zonnig bedoel ik ook écht zonnig, want op Sal regent het bijna nooit. Gemiddeld zijn er maar 6 tot 18 regendagen per jaar!

Tijdens deze singlereis op Kaapverdië weten wij zeker dat je gaat genieten! De bevolking is ontzettend behulpzaam en vriendelijk. "No stress" lijkt hier het nationale motto te zijn en je zal hier dus gegarandeerd een relaxte vakantie beleven. We verblijven in het gezellige stadje genaamd Santa Maria. Het is hier erg gezellig en er zijn genoeg leuke restaurants en barretjes om een hapje te eten en een lekkere cocktail te drinken. De pier van Santa Maria is een belevenis an sich. In de ochtend komen de vissersboten aan om hun vers gevangen vis aan wal te brengen en te verkopen op de pier.

Er is nog veel meer te doen op het eiland en we hebben uiteraard een superleuk programma voor jullie klaarstaan. Ga bijvoorbeeld haaien spotten bij Shark Bay, wandel door de gezellige straatjes van Palmeira of bezichtig een ware Fata Morgana in de woestijn! Kaapverdië is verder een toplocatie voor golfsurfen en kitesurfen!

Vind je 8 dagen te kort? Het is ook mogelijk (op aanvraag) om deze singlereis te verlengen. Als je hier geïnteresseerd in bent kun je contact met ons opnemen via telefoon, app of mail.

Singlereis HBO+ Winterzon op Kaapverdië
Singlereis HBO+ Winterzon op Kaapverdië

Activiteiten

Hieronder vind je een voorbeeld van het programma. Alle excursies zijn optioneel en dienen ter plaatse betaald te worden. Het daadwerkelijke programma van jouw singlereis kan afwijken van het onderstaande. Je krijgt ongeveer een week voor vertrek het definitieve programma.

Eilandtour met zoutpannen
Deze interessante eilandtour is perfect om Sal te ontdekken en te bewonderen. We brengen onder andere een bezoek aan de markt van Santa Maria, het kleurrijke vissersdorpje Palmeira, het blauwe oog van Buracona, de hoofdstad Espargos en de beroemde fata morgana genaamd Terra Boa. We sluiten de dag af in Pedra Lume waar je een duik kan nemen in de zoutpannen. Deze excursie kost ca. €35 en duurt een halve dag.

Buggytour
Onder begeleiding van ervaren gidsen gaan we het zuidelijke deel van Sal ontdekken tijdens deze off-road buggytour. Omgeven door prachtige zandduinen rijden we naar Serra Negra, het natuurreservaat van Sal. We maken een stop bij het uitkijkpunt waarvandaan we een prachtig uitzicht hebben. Verder maken we een stop bij de oase Palha Verde en Ponta Preta, één van de mooiste stranden van Sal. Dit wordt dus een unieke dag! Elke buggy heeft plaats voor twee personen, de buggy’s zijn automatisch en gemakkelijk te besturen. Voor de bestuurder is het verplicht een rijbewijs te hebben. Deze excursie kost ca. €100 per buggy en duurt ca. 2 uur.

Catamaran Cruise
Aan boord van deze grote en relaxte catamaran kun je alleen maar genieten! De cruise vertrekt vanuit Palmeira. We varen langs een aantal verborgen baaitjes en maken een heerlijk zwemstop bij Leão. Als de zee het toelaat, kan het opblaasbare zwembad achter de catamaran geplaatst worden voor extra plezier. Na de zwemstop genieten we van lokaal entertainment aan boord met muziek, dans en drums. Het personeel aan boord zorgt ervoor dat het een feestje wordt! Deze excursie kost ca. €65 en duurt een halve dag. Drankjes en snacks zijn inclusief.

Snorkeltour
Tijdens deze snorkeltour ontdekken we de schoonheid en de diversiteit van de onderwaterwereld en je kan, onder begeleiding van een professionele instructeur, een scheepswrak ontdekken. Kaapverdië kent een grote biodiversiteit en is daardoor een goede snorkelbestemming. We krijgen een gedetailleerde briefing vooraf en de gids legt uit hoe je de snorkeluitrusting kunt gebruiken, wat de veiligheidsregels zijn en wat je zult tegenkomen in de zee. Deze excursie kost ca. €35. Het snorkelen duurt ca. 1,5 uur.

Kitesurfen
Sal is gezegend met perfecte wind en aangename lucht- en watertemperaturen. Daardoor is dit een uitstekende bestemming als je wilt kitesurfen! De kite-instructeurs zijn allemaal IKO gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring. De lessen zijn inclusief kite-uitrusting en verzekering. Er zijn verschillende niveaus qua cursussen en lessen. Onze reisleiding zal je hierover informeren.

Let op: Alle excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis HBO+ Winterzon op Kaapverdië
Singlereis HBO+ Winterzon op Kaapverdië

Verblijf

Verblijf Ouril Hotel Pontao

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in het 3-sterren Ouril Hotel Pontao. Het hotel heeft een top locatie en is gelegen in het gezellige Santa Maria. Binnen enkele minuten wandel je naar het prachtige zandstrand. Je kunt natuurlijk ook een verfrissende duik nemen in het relaxte zwembad!

Het Ouril Hotel Pontao telt 84 comfortabele kamers, verspreid over 3 gebouwen. Er zijn geen liften aanwezig. Je verblijft in dit hotel op basis van logies en ontbijt. Het hotel heeft een restaurant en 3 bars waar je terecht kunt voor een lekker drankje en lichte snack.

Ligbedden, matrasjes en parasols staan voor je klaar bij het zwembad. Tevens is er een gratis badhanddoekenservice aanwezig. 

Verder heeft Ouril Hotel Pontao een 24-uursreceptie, bagageruimte, een lobby, openbare parkeergelegenheden en wifi in de openbare ruimtes en op de kamers.

De standaardkamers (1-2 personen) zijn ruim (22m2) en verzorgd ingericht. De kamers beschikken over airconditioning, televisie, minibar, Kluisje (tegen betaling) en wifi. De badkamers hebben een douche, föhn en toilet. Verder hebben de kamers een balkon of terras met zitje.

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleengebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten of jij de kamer met iemand wilt delen.

Op Kaapverdië betaal je bij aankomst in je accommodatie een toeristenbelasting. De kosten zijn ca. € 2,00 per persoon per dag.

Let op: alle faciliteiten en/of diensten zijn onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat bepaalde faciliteiten en/of diensten gesloten zijn wegens onderhoud, laagseizoen of omdat de bezetting te laag is. Crusj heeft hier geen invloed op en kan hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Ouril Hotel Pontao
Ouril Hotel Pontao

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie
Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO
De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd
Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten
Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding
Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!
Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?
Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Reisdocumenten Kaapverdië
Voor Kaapverdië heb je een geldig paspoort nodig dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. De Nederlandse identiteitskaart is geen geldig reisdocument. Je hebt geen visum nodig indien je niet langer dan 30 dagen in Kaapverdië verblijft. Voor reizen naar Kaapverdië ben je verplicht om een Airport Security Tax (TSA) te betalen. Bij aankomst in Kaapverdië dien je een bewijs van de registratie te kunnen tonen. Dit kun je voor vertrek regelen via deze website. De kosten hiervoor bedragen €31,- per persoon. Voor Kaapverdië zijn in principe geen inentingen verplicht, maar het wordt aangeraden je te laten inenten tegen DTP en Hepatitis A.

Kaapverdië praktische informatie
Taal De officiële taal die wordt gesproken op Kaapverdië is Portugees, maar veel inwoners spreken Creools met elkaar. Dit is een mix tussen West-Afrikaanse talen en Portugees. Tijd In onze wintertijd is het in Kaapverdië 2 uur vroeger ten opzichte van Nederland, in onze zomertijd is het 3 uur vroeger. Geldzaken De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische escudo. De wisselkoers tussen de euro en de escudo verandert regelmatig. Het is niet toegestaan om de escudo uit te voeren, daarom adviseren wij je om voldoende euro's mee te nemen en deze ter plekke te wisselen. In de meeste toeristencentra zijn geldautomaten aanwezig. Hier kun je met de meeste bankpassen en creditcards geld opnemen. Wij adviseren je om altijd een creditcard mee te nemen op reis. De meeste hotels, pinautomaten, wisselkantoren en banken accepteren creditcards van Visa en Mastercard. De meeste winkels en restaurants accepteren alleen escudo's. In Kaapverdië is het gebruikelijk om een fooi te geven. Een richtlijn hiervoor is tussen de 5% en 10% van het totaalbedrag. Lokale bewoners van de eilandengroep verdienen weinig en een fooi wordt zeer gewaardeerd. Let op: vergeet je pinpas niet 'aan' te zetten voor gebruik buiten Europa.

PCR test
Voor sommige vakantielanden is het verplicht om voorafgaand aan de vakantie een PCR-test of een Antigeen Sneltest af te laten nemen. Hierover sturen we je ongeveer 2 weken voor een mail met alle informatie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis HBO+ Winterzon op Kaapverdië
Singlereis HBO+ Winterzon op Kaapverdië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer