Singlereizen.nl

Singlereis HBO+ genieten op Sardinië

Van het helderste zeewater en de mooiste stranden tot ongerepte natuurgebieden; van de heerlijke Italiaanse keuken tot eeuwenoude bezienswaardigheden: welkom op het prachtige Sardinië! De glooiende landschappen, idyllische Italiaanse dorpjes en adembenemende baaien zullen een onvergetelijke indruk op je achter laten. Een vakantie naar Sardinië staat garant voor genieten!

Sardinië is bijna net zo groot als Nederland en na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Wist je trouwens dat Sardinië één van de vijf gebieden op de wereld is waar inwoners gemiddeld langer leven? Het eiland ligt in een zo gehete ‘Blue zone’ en is de thuisbasis van heel veel 100-plussers.

Tijdens deze singlereis verblijf je in het geweldige 4* Pedraladda Hotel dat prachtig gelegen is. Het hotel ligt bijna direct aan zee en op loopafstand van het gezellige dorpje Castelsardo. Dit dorpje kenmerkt zich door haar authentieke karakter en is nog niet door het massatoerisme ontdekt! Ga je mee?

Singlereis HBO+ genieten op Sardinië
Singlereis HBO+ genieten op Sardinië

Activiteiten

We hebben een geweldig excursieprogramma voor jullie samengesteld! Hierbij een kleine greep uit de mogelijkheden! Let op: dit is een voorbeeld programma. Een week voor vertrek krijg je het definitieve programma. Activiteiten en prijzen kunnen gewijzigd zijn.

Asinara
We vertrekken met de bus naar Porto Torres, waar we met een kleine boot de Asinara Golf opvaren. Na ongeveer 40 minuten bereiken we de baai Piscine di Fornelli, waar je een heerlijke duik kunt nemen in het kristalheldere en azuurblauwe water. Vanaf hier zie je L’ Isola Piana, een karakteristiek eilandje tussen het eiland Asinara en het prachtige strand La Pelosa van Stintino. Vervolgens maken we een stop in de baai Molo di Fornelli en vandaar gaan we naar Cala Reale, waar je een wandeling maakt o.l.v. een gids die je vertelt over het Nationaal Park Asinara.
We lunchen op de boot en rond 14:30 uur vertrekken we naar de baai Cala d’Oliva (half uurtje varen). Daar wandelen we met de gids naar het oude vissersdorpje en lopen we langs de voorheen streng bewaakte gevangenis, waar o.a. maffiabaas Tota Rina gevangen heeft gezeten. Vervolgens vertrekken we weer naar de haven en met de bus keren we terug naar het hotel. Op de boot is een toilet aanwezig en een bar waar je drinken kunt kopen.
Het programma kan iets afwijken i.v.m. onverwachte weersomstandigheden.
D eze excursie duurt de gehele dag en kost €110 inclusief lunch.

Costa Smeralda Beach Tour
Vanuit het hotel rijden we naar Luogosanto, een prachtig dorpje in het binnenland van Sardinië. Vervolgens rijden we richting Porto Cervo. Dit dorp ligt aan zee en in de natuurlijke baai die doet denken aan een hert. In de zomer liggen hier de meest luxueuze jachten. Porto Cervo is een populaire vakantiebestemming voor de internationale jetset. Daarna gaan we richting het centrum van Baja Sardinia voor een lunchstop en een eventuele duik in zee. Vervolgens gaan we terug naar het hotel, waar we onderweg nog een korte stop maken bij de Olifantenrots. Je bent rond 18:00u terug in het hotel.
Deze excursie duurt de gehele dag en kost €45. De lunch is niet inbegrepen.

La Maddalena Beach
Vanuit Castelsardo nemen we de kustweg naar Palau, waar we om 10:30 uur de veerboot nemen naar La Maddalena. We komen hier aan om 11:00 uur. Je hebt twee uur de tijd om de stad La Maddalena te bezoeken en om daar te lunchen. Rond 13:00 uur vertrekken we naar het witte zandstrand Il Spalmatore. We blijven hier 1,5 uur en je kunt een heerlijke duik nemen in het prachtige azuurblauwe water. Eind van de middag keren we terug naar het hotel. Je bent rond 18:30 uur terug in het hotel. Deze excursie duurt de gehele dag en kost €85. Lunch is niet inbegrepen.

Wijnproeverij
Ga je mee naar Azienda Ligios voor een heerlijke wijnproeverij? Dit prachtige wijnhuis heeft een rijke historie waar de eigenaresse met heel veel liefde over vertelt!
We maken eerst een wandeling door de wijngaard waar je een uitleg krijgt over de verschillende druivensoorten. Daarna ga je naar de ‘kelder’ waar uitgelegd wordt hoe de wijn gemaakt wordt. Aansluitend doen we een proeverij waarbij je vier heerlijke wijnen gaat proeven. Bij elke wijn krijg je typische Sardijnse specialiteiten die gemaakt worden op de boerderij van de broer van de eigenaresse. Alles wat je eet en drinkt is biologisch!
Tot slot proeven we ook nog 4 grappa’s. Tijdens de proeverij vertelt de eigenaresse je van alles over de rijke historie en cultuur van Sardinië.
De prijs voor deze activiteit is €50. Dit is inclusief transfer, proeverij en rondleiding. De excursie start om 15:30u en rond 20:00u ben je weer terug in het hotel.

Trekking
Onder begeleiding van een officiële gids lopen we vanuit Baia Ostina naar La Ciaccia. Goede (wandel)schoenen zijn een vereiste! Er kunnen maximaal 15 personen mee, dus meld je snel aan voor deze excursie!Deze excursie duurt een halve dag en kost €20. Water tijdens de wandeling is inbegrepen.

Snorkelen
Excursie op zee bij Castelsardo met diverse stops in baaien waar je kunt zwemmen en snorkelen. Er kunnen maximaal 12 personen mee in de boot, dus meld je snel aan! Je kunt op woensdag en zaterdag snorkelen. Deze excursie duurt een halve dag en kost €50. De prijs is inclusief snorkeluitrusting.

Alghero en Bosa
In Alghero maken we een wandeling van twee uur door het historische centrum van deze van oorsprong Catelaanse stad. We bezoeken de kathedraal van Santa Maria en je kunt wandelen op de vestingmuren bij het bastion. Vervolgens heb je vrije tijd om te lunchen. Om 13:30u vertrekken we richting Bosa. We volgen de kustweg en rijden langs kliffen met uitzicht op zee, prachtige baaien met kristalhelder water en rotsachtige bodems. Aan de andere kant zie je een indrukwekkend mooi landschap met een diversiteit aan vegetatie. In Bosa bezoeken we de oude vesting. Deze staat bekend als één van de meest pittoreske van Italië, met als belangrijkste bezienswaardigheid een middeleeuwse kasteel. Vanaf het kasteel heb je een schitterend uitzicht op de stad zelf, de omliggende vallei en de zee. Karakteristiek voor deze stad zijn de pastelgekleurde huizen langs de monding van de rivier Temo. Rond 16:30u rijden we terug naar het hotel, waar we ongeveer om 19:00 uur zullen aankomen. Deze excursie duurt de gehele dag en kost €50. De lunch is niet inbegrepen.

Let op: de excursies worden voor het gehele hotel georganiseerd dus er gaan ook andere hotelgasten mee op deze excursies. Er moeten in totaal minimaal 15 deelnemers zijn om een excursie door te laten gaan. Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis HBO+ genieten op Sardinië
Singlereis HBO+ genieten op Sardinië

Verblijf

Verblijf Pedraladda Hotel

Beschrijving

Tijdens deze singlereis verblijf je in hotel Pedraladda dat op loopafstand ligt van het sfeervolle plaatsje Castelsardo. Het hotel ligt bovendien vrijwel direct aan zee. Het strand (kiezel), waar het prima vertoeven is, is via een tunnel te bereiken. In het water tref je een rotsplateau dat langzaam afloopt! In de directe omgeving (op ca. 700 meter) bevinden zich de eerste winkels, restaurants en bars.

Het Pedraladda Hotel is een uitstekend 4 sterrenhotel en beschikt over 116 kamers. In de lobby is een 24-uurs receptie en een lift aanwezig. Heerlijke internationale en lokale gerechten worden geserveerd in het buffetrestaurant. In het Pizzeria à-la-carterestaurant en grillrestaurant (beiden met buitenterras en prachtig uitzicht op zee) kun je tijdens de lunch en het diner terecht voor een pizza en salade of een hotdog en een hamburger. Drankjes zijn te verkrijgen bij de lobby bar, de poolbar en de koffiebar.

Buiten vind je een heerlijk panoramisch zwembad. Op het zonneterras ervaar je het ultieme vakantiegevoel en heb je een geweldig uitzicht op de Golf van Asinara. Geniet hier van prachtige zonsondergangen! Op het terras staan gratis ligbedden en parasols tot jouw beschikking. Op de zonneweide boven het privéstrand kun je ook gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols. Verder kun je in het Pedraladda Hotel je huurauto parkeren (tegen betaling). Wifi in de publieke ruimtes is beschikbaar tegen betaling.

Tijdens deze singlereis kan je kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleengebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten met wie jij de kamer wilt delen.

Je comfortabele standaardkamer is voorzien van airconditioning (gratis), een telefoon, satelliet televisie, een koelkastje, kluisje (gratis), wifi (tegen betaling) en een balkon of (gedeeld) terras. Badkamer met douche, toilet en föhn.

Uiteraard kun je in het Pedraladda Hotel even helemaal ontspannen op het terras met een kopje koffie en genieten van het prachtige uitzicht op zee, maar ook kun je gratis een potje darten en is er aerobics. Massages zijn tegen betaling. Ook is er elke avond entertainment en live muziek en verder zijn er in de directe omgeving verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, waaronder het kasteel van Castelsardo.

Je verblijft in het Pedraladda Hotel op basis van All Inclusive: ontbijt (07.30-10.00), lunch (12.30-14.00) en diner (19.00-21.30) alle in buffetvorm. Lunch en diner zijn ook mogelijk in het Pizzeria à-la-carterestaurant (12.30-14.00 & 19.00-21.30). Diverse snacks van 16.00 tot 17.00 uur. Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische (vers tapbier, gin, rum) en alcoholvrije (water, frisdranken, koffie, thee) drankjes van 10.00 tot 22.00 uur. Bovendien kun je voor € 5 per persoon per dag ter plaatse je All Inclusive verlengen van 22.00 tot 24.00 uur (alleen mogelijk voor het gehele verblijf).

In Italië is het gebruikelijk dat er bij aankomst in je accommodatie een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. Dit geldt ook voor jouw verblijf op Sardinië. De hoogte van deze toeristenbelasting is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. De kosten bij verblijf in deze accommodatie per 5 mei 2018 zijn € 1 per persoon per dag bij verblijf in oktober t/m mei en € 2 per persoon per dag bij verblijf in juni t/m september.

Deze accommodatie voldoet aan alle richtlijnen om jou met een gerust hart vakantie te laten vieren. Door alle Covid-19 maatregelen wordt er in 2020 een service tax van € 3 per persoon per nacht gevraagd, die je bij aankomst in je accommodatie moet voldoen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pedraladda Hotel
Pedraladda Hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie
Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO
De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd
Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten
Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding
Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!
Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?
Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Repatriëring Garantie
Met onze Repatriëring Garantie kun je zorgeloos jouw vakantie boeken! Wanneer het reisadvies tijdens jouw vakantie wijzigt en repatriëring nodig is, dan zullen wij altijd hulp en bijstand bieden. Wij zullen samen met jou en je reisleid(st)er de aanpak bespreken. De stappen die wij ondernemen zijn op basis van de beschikbare informatie en situatie op jouw bestemming. Wij laten onze reizigers niet in de steek en zorgen ervoor dat je veilig thuiskomt!

PCR test
Voor sommige vakantielanden is het verplicht om voorafgaand aan de vakantie een PCR-test of een Antigeen Sneltest af te laten nemen. Hierover sturen we je ongeveer 2 weken voor een mail met alle informatie.

Gegarandeerd vertrek
Deze reis is in het verleden altijd door gegaan. We gaan ervan uit dat deze reis ook nu door gaat en er minimaal 15 deelnemers zullen zijn.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis HBO+ genieten op Sardinië
Singlereis HBO+ genieten op Sardinië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer