Singlereizen.nl

Singlereis HBO+ Genieten op Rhodos

Er komen voor deze reis helaas geen nieuwe vertrekdata in 2022 bij. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Wij weten zeker dat je een geslaagde vakantie zult hebben op het zonnige Rhodos. Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos en ligt in het zuidoosten van Griekenland. Het eiland kent heel veel zonuren, dus dit is dé perfecte bestemming voor een zonovergoten strandvakantie. Naast prachtige baaien en stranden staat het eiland bekend om zijn rijke historie. Rhodos was namelijk al vanaf 1500 vóór Christus bewoond. Verschillende beschavingen hebben hun sporen achtergelaten en dit zie je terug in de vele opgravingen en bezienswaardigheden. Een bezoek aan Rhodos-Stad mag je niet overslaan. De stad is in de 5e eeuw voor Christus gesticht en wordt ook vaak genoemd als één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. Als cultuurfanaat kijk je hier je ogen uit!

Tijdens deze singlereis verblijven we in het gezellige Faliraki. De badplaats is gelegen aan de oostkust van het eiland en kent vele taverna's en barretjes. De stranden van Faliraki worden beloond met een blauwe vlag. Dit betekent dat dit zeer schone en veilige stranden zijn. Hier kan je dus heerlijk relaxen en een duik nemen in de prachtige zee!

Singlereis HBO+ Genieten op Rhodos
Singlereis HBO+ Genieten op Rhodos

Activiteiten

Hieronder vind je een voorbeeld van het programma. Alle excursies zijn optioneel en dienen ter plaatse betaald te worden. Het daadwerkelijke programma van jouw singlereis kan afwijken van het onderstaande. Je krijgt ongeveer een week voor vertrek het definitieve programma.

Boottocht
Ontdek de kustlijn van Rhodos tijdens deze relaxte boottocht. We vertrekken vanuit de haven van Faliraki en maken verschillende zwemstops in prachtige baaitjes. De eerste stop is het strand van Afandou, waar we voor anker liggen naast de Grotten van Traganou. Hier kun je snorkelen in de grotten en genieten van het helder blauwe water! Onze volgende stop is Ladiko Bay, wat 'olie' betekent. Het water is hier namelijk zo kalm en puur dat het net olie lijkt! We maken een laatste stop in de mooiste baai van Rhodos: de Anthony Quinn Bay. Neem hier een verfrissende duik in het kristalheldere water! Tijdens de boottocht zijn drankjes (bier, fris, wijn en water) en snacks inbegrepen. Ook kun je gebruik maken van de snorkeluitrusting aan boord.
De boottocht kost ca. €50 incl. drankjes (bier, fris, wijn en water) en snacks. De excursie duurt een halve dag.

Rhodos-Stad
In de namiddag vertrekken we naar Rhodos-Stad. Onze gids neemt ons per bus mee voor een prachtige rit langs de Mandraki haven, de drie windmolens, de nieuwe markt en natuurlijk de indrukwekkende middeleeuwse stadsmuren. We stoppen bij Mount Smith waar we de Akropolis van Rhodos bewonderen. Vanaf de antieke stad geniet je van een prachtig uitzicht. Vervolgens is er voldoende vrije tijd voor een prachtige wandeling door de smalle straatjes van het eeuwenoude stadscentrum en natuurlijk een heerlijk diner!
De prijs van de stadstour is ca. €50 excl. diner en eventuele entreegelden.

Relaxen bij Anthony Quinn Bay
Kon jij ook geen genoeg krijgen van Anthony Quinn Bay tijdens de boottocht? Dat is niet gek want deze baai behoort tot de top 10 mooiste stranden van Rhodos. En naar onze mening is het dé mooiste! Per transfer rijden we naar de baai om heerlijk te relaxen en helemaal tot rust te komen.
De prijs voor de transfer is ca. €15 voor een retour.

Eilandtour met een bezoek aan Lindos
Deze eilandtour mag je niet missen! We rijden langs de prachtige kust richting het zuiden. Onze eerste stop is in Lindos. De geschiedenis van Lindos gaat meer dan 3.500 jaar terug. Met de traditionele witte huisjes, het spectaculaire uitzicht vanaf de Akropolis en St. Pauls Bay begint deze dag meteen goed! Vervolgens rijden we verder land inwaarts waar we langs schitterende natuur en gezellige dorpjes komen. We bezoeken o.a. het spectaculaire Monolithos en Filermos.
De excursie kost ca. €50. Excl. entreegelden en lunch.

Bergwandeling naar de top van de Akramitis!
Met een professionele gids wandelen we naar de top van de op één na hoogste berg op Rhodos: de Akramitis! Het eerste gedeelte bestaat uit geleidelijk stijgende, groene hellingen met een geweldig uitzicht over de baai van Apolakkia. Bij de kapel van Sint John nemen we een welverdiende pauze. Bijgekomen? Dan wandelen we verder richting de top! Op de top van de Akramitis kun je een onvergetelijk panoramisch uitzicht verwachten! Je kunt zelfs omliggende eilanden zoals Chalki, Alimia, Tilos en Parpathos zien. Trek goede wandelschoenen aan en neem een vest mee, op de top kan het fris zijn.
De excursie kost ca. €80. Een flesje water is inbegrepen.

Let op: Alle excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis HBO+ Genieten op Rhodos
Singlereis HBO+ Genieten op Rhodos

Verblijf

Verblijf Evita Studios

Beschrijving

Voor onze singlereizen zoeken we altijd met grote zorg onze accommodaties uit. Tijdens deze reis verblijf je in het 3* Evita Studios. In dit gezellige en kleinschalige hotel ben je van een heerlijke vakantie verzekerd!

Evita Studios telt 62 kamers verdeeld over 2 gebouwen met 3 verdiepingen en ligt op 1 kilometer afstand van het centrum van Faliraki en op ongeveer 800 meter vind je er winkels, restaurants en bars. Je verblijft in dit hotel op basis van logies en ontbijt.

In de tuin vind je een heerlijk zwembad dat omringd is door ligbedden en parasols. Hiernaast ligt een grasveld waar je heerlijk kunt relaxen in de loungestoelen en banken die er staan. Haal een drankje bij de bar en maak gebruik van de gratis handdoekenservice van het hotel. Heb je zin in wat activiteit? Op ongeveer 1,2 km van het hotel vind je het strand. Hier zijn verschillende watersporten waar je (tegen betaling) gebruik van kunt maken. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen en bruin worden op het strand.

Evita Studios heeft een receptie met vriendelijk personeel, een lobby, gratis wifi en je kunt tegen betaling een kluisje huren bij de receptie. Verder heeft het hotel een à-la-carterestaurant met een Griekse keuken en kun je tegen betaling gebruik maken van een wasservice.

Je verblijft in een kamer die beschikt over airconditioning, koelkastje, wifi en een balkon of terras met zitje. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn.

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleengebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten of jij de kamer met iemand wilt delen.

In Griekenland betaal je bij aankomst in je accommodatie een toeristenbelasting. De hoogte hiervan is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. De kosten bij verblijf in deze accommodatie zijn € 1,50 per kamer per nacht.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Evita Studios
Evita Studios

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie
Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO
De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd
Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten
Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding
Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!
Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?
Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Repatriëring Garantie
Met onze Repatriëring Garantie kun je zorgeloos jouw vakantie boeken! Wanneer het reisadvies tijdens jouw vakantie wijzigt en repatriëring nodig is, dan zullen wij altijd hulp en bijstand bieden. Wij zullen samen met jou en je reisleid(st)er de aanpak bespreken. De stappen die wij ondernemen zijn op basis van de beschikbare informatie en situatie op jouw bestemming. Wij laten onze reizigers niet in de steek en zorgen ervoor dat je veilig thuiskomt!

PCR test
Voor sommige vakantielanden is het verplicht om voorafgaand aan de vakantie een PCR-test of een Antigeen Sneltest af te laten nemen. Hierover sturen we je ongeveer 2 weken voor een mail met alle informatie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis HBO+ Genieten op Rhodos
Singlereis HBO+ Genieten op Rhodos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer