Singlereizen.nl

Singlereis HBO+ op Kreta

Lang, lang geleden organiseerde we onze allereerste singlereis naar het prachtige eiland Kreta. We waren verrukt door de schoonheid, de ontelbare prachtige baaien, het lekkere weer, het heerlijke eten en de altijd vriendelijke mensen! Dus het wordt hoog tijd om weer terug te gaan naar waar het ooit allemaal begonnen is. Ga je mee naar Rethymnon?

Rethymnon is een prachtig stadje met veel Venetiaanse invloeden. De oude binnenstad kent een wirwar aan straatjes waar je veel leuke winkeltjes, restaurants, taverna's en bars vindt. Rethymnon heeft verder een prachtig zandstrand waar het goed toeven is en waar je heerlijk kunt zwemmen. Een bezoek aan de Venetiaanse haven mag ook niet ontbreken tijdens deze singlereis! Dit is misschien wel één van de meest pittoreske plekken van dit mooie stadje. Uiteraard gaan we in deze mooie haven ook heerlijk dineren!

Singlereis HBO+ op Kreta
Singlereis HBO+ op Kreta

Activiteiten

Hieronder vind je een voorbeeld van het programma. Alle excursies zijn optioneel en dienen ter plaatse betaald te worden. Het daadwerkelijke programma van jouw singlereis kan afwijken van het onderstaande. Je krijgt ongeveer een week voor vertrek het definitieve programma.

Samaria Kloof
De Samaria is de langste kloof van Europa en een beschermd natuurgebied. Bij deze wandeling loop je ongeveer 16 km over een ongelijke rots- en steenachtige bodem, langs watervalletjes en door riviertjes tot aan de uitgang van de kloof. De bronnen in de Samaria kloof bevatten zuiver bergwater, je kunt dit dus drinken! De gehele wandeling duurt, afhankelijk van je ervaring en conditie zo’n 5 tot 6 uur. We eindigen de wandeling in het dorpje Agia Roumeli. Hier kun je wat drinken in één van de tavernas en natuurlijk is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen in zee. Vanuit dit plaatsje worden we per boot en bus teruggebracht naar het hotel. Deze prachtige wandeling zal je nog lang bijblijven!

Let op: het is een pittige wandeling en daarom van belang dat je in goede gezondheid verkeert. Twijfel je of je deze kloof aankan? De Imbros kloof is een ontzettend mooi alternatief! Deze excursie kost ca. €53 excl. lunch en entreegeld.

Knossos en Heraklion
Ga 5000 jaar mee terug in de tijd tijdens je bezoek aan het paleis van Knossos. Ontdek tijdens je bezoek het Minoïsch paleis, het centrale plein en de andere archeologische vondsten die hier gedaan zijn. Vervolgens brengen we een bezoek aan Heraklion! Hier is genoeg te zien: de Venetiaanse bouwwerken in de haven, de marktstraat met leuke winkeltjes en de gezellige terrasjes! Deze excursie kost ca. €60 excl. lunch en entreegeld Knossos (ca. €6).

Boottocht naar Panormo
We varen langs de kust waardoor je Rethymnon van de andere kant kunt bekijken! We varen verder en je zult verschillende grotten zien die door piraten werden gebruikt. We komen tenslotte uit bij het vissersdorpje Panormo waar je 1,5 uur de tijd hebt om lekker te zwemmen, door het pittoreske dorp te lopen of een lekker visje in de haven te eten! De boottocht kost ca. €40.

Jeep safari
Heb je zin in avontuur? Ga dan mee op onze jeep safari! Via onverharde bergweggetjes kom je op de mooiste plekken en in de kleinste dorpjes. We rijden naar de zuidkust en daar gaan we lunchen in een traditionele taverna. Tijdens de lunchstop heb je ook tijd om een duik te nemen in de zee. Verder rijden we onder andere door de Kourtaliotiko kloof waar je van een adembenemend uitzicht kan genieten. Deze excursie kost ca. €85 incl. lunch.

Fietsen
Ontdek de prachtige omgeving op de fiets! Voor slechts €15 per dag kan je een fiets huren en een mooie tocht maken. Wat dacht je ervan om naar een olijffabriek in de omgeving te fietsen en daar heerlijke olijfolie te proeven? En daarna natuurlijk een glaasje raki want je bent tenslotte op Kreta! En het klooster van Agia Irini mogen we ook niet vergeten!

Let op: Alle excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis HBO+ op Kreta
Singlereis HBO+ op Kreta

Verblijf

Verblijf Achillion Palace Hotel

Beschrijving

Op slechts 3 minuten lopen van het mooie zandstrand vind je het geweldige 4* Achillion Palace hotel. Het oude centrum van Rethymnon is ook op een steenworp afstand, dus de ligging is perfect. Het hotel wordt beoordeeld met een 7,8 op Zoover dus we weten zeker dat je hier een heerlijke vakantie gaat hebben.

Op het dakterras vind je het zwembad met rooftop bar, ligbedden en parasols. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het hotel heeft verder een mooie (binnen)tuin waar je kunt genieten van een drankje, een 24-uurs receptie met lobby en er is een lift aanwezig. In het restaurant kun je ’s morgens terecht voor het uitgebreide ontbijtbuffet. Het hotel biedt een handdoekenservice (met borg).

Jouw kamer is stijlvol en warm ingericht. Je hebt een balkon met zitje, airconditioning, telefoon, kluisje, televisie, gratis wifi en een koelkastje. De telefoon en het kluisje zijn tegen betaling. De badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en föhn.

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleen gebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kan je ons ook van tevoren laten weten of je de kamer met iemand wilt delen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Achillion Palace Hotel
Achillion Palace Hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie
Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO
De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd
Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten
Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding
Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!
Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?
Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Repatriëring Garantie
Met onze Repatriëring Garantie kun je zorgeloos jouw vakantie boeken! Wanneer het reisadvies tijdens jouw vakantie wijzigt en repatriëring nodig is, dan zullen wij altijd hulp en bijstand bieden. Wij zullen samen met jou en je reisleid(st)er de aanpak bespreken. De stappen die wij ondernemen zijn op basis van de beschikbare informatie en situatie op jouw bestemming. Wij laten onze reizigers niet in de steek en zorgen ervoor dat je veilig thuiskomt!

PCR test
Voor sommige vakantielanden is het verplicht om voorafgaand aan de vakantie een PCR-test of een Antigeen Sneltest af te laten nemen. Hierover sturen we je ongeveer 2 weken voor een mail met alle informatie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis HBO+ op Kreta
Singlereis HBO+ op Kreta

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer