Singlereizen.nl

Singlereis Griekenland Eilandhoppen

Deze reis naar de Cycladen biedt precies datgene wat je van Griekenland mag verwachten. Maak kennis met de Griekse oudheid, ontdek bruisend Athene, beleef het eilandleven op verschillende eilanden en pak je rust op mooie stranden. Deze reis is een echte ‘eilandhop’ rondreis waarbij je een bezoek brengt aan drie Griekse eilanden; Andros, Tinos en Syros en zelfs de mogelijkheid hebt om nog een vierde eiland; Mykonos te bezoeken.

Singlereis Griekenland Eilandhoppen
Singlereis Griekenland Eilandhoppen

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Athene
Vandaag kom je aan in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je de stad alvast gaan verkennen. Misschien heb je alvast tijd om de bekende Akropolis en de archeologische vindplaatsen in de buurt te bezoeken.

Dag 2 - Athene - Andros
Na het ontbijt ga je samen met de reisbegeleider Athene ontdekken. Je start de wandeling vanaf het belangrijkste plein van Athene, het Syntagmaplein. Je bezoekt onder andere de gezellige wijk Plaka en eindigt de wandeling op de centrale markt. In de middag vertrek je naar de haven van Rafina waar je op de boot naar Andros zal stappen. Al varend naar Andros kan je genieten van de mooie uitzichten. Bij aankomst op Andros zal je naar je hotel in Gavrio worden gebracht. Gavrio was tot twintig jaar geleden een vissersdorpje, maar inmiddels goed ontwikkeld.In het zuiden van Gavrio vind je prachtige gouden stranden als Chrisi Akti en Agiou Petrou.

Nadat je jouw spullen hebt afgezet, neemt je reisbegeleider je mee naar een lokale taverne, waar je traditionele gerechten kan proeven en verder kennis kan maken met je medereizigers.

Dag 3 - Andros
Vrije dag. Je reisbegeleider gaat graag samen met je een wandeling maken op Andros om de ongebaande paden van dit eiland te ontdekken. Tijdens deze wandeling verken je kleine dorpjes, bezoek je historische monumenten en ontdek onbekende gebieden op het eiland. Een goede gelegenheid om dichter bij de Cycladische manier van leven te komen. In de middag heb je dan alle tijd om te ontspannen op het strand. Wil je een uitje in de avond, dan kan je de openbare bus van Batsi naar de stad Andros nemen en rondslenteren in het centrum en jezelf verwennen met allerlei lokale lekkernijen.

Dag 4 - Andros
Vrije dag. Andros heeft prachtige stranden. Je kunt gemakkelijk met het openbaar vervoer of een taxi naar een van deze stranden toe vandaag. Je reisbegeleider kan je goede tips geven. Aan het eind van de dag kun je kiezen voor de optionele excursie, yoga bij zonsondergang. Je kunt deelnemen aan een yogales (geschikt voor alle niveaus) van ongeveer anderhalf uur. Even lekker relaxen tijdens de zonsondergang! Vandaag is alweer je laatste avond op Andros en morgen reis je verder naar het eiland Tinos.

Dag 5 - Andros - Tinos
In de ochtend neem je een veerboot van Andros naar Tinos. Bij aankomst op Tinos word je naar het hotel gebracht. Na een kleine pauze in je hotel, kun je ervoor kiezen optioneel deel te nemen aan de Tinos tour. Je bezoekt in een halve dag een aantal hoogtepunten van het eiland Tinos. Zo maak je een stop bij het Agias Pelagias klooster. Vernoemd naar Pelagias, de non die Maagd Maria bezocht in een visioen om te vertellen waar haar heilige icoon begraven was. Vervolgens bezoek je het dorp Volax, het hart van Tinos, wat is gebouwd in een prachtig maanlandschap. Ook maak je een stop in het pittoreske dorpje Pyrgos, de geboorteplaats van beroemde kunstenaars, schilders en beeldhouwers. Je kunt eventueel het huis bezoeken waar de wereldberoemde beeldhouwer Giannoulis Halepos woonde. Vervoglens kom je aan in het nabijlegen Panormos, waar je kunt genieten van het strand en de heerlijke Griekse gerechten in een van de tavernes. Ook de de weg terug naar het hotel maak je nog een paar interessante stops.

Dag 6 - Tinos
Vrije dag. Je hebt vandaag de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het eiland ontdekken door bijvoorbeeld naar Chora te gaan of een bezoek te brengen aan de stranden in de omgeving. Ga je liever voor een georganiseerde excursie, dan kun je kiezen voor een dagexcursie naar het eiland Mykonos, per boot vertrek je naar de haven van Mykonos. Daar aangekomen stap je in de bus en word je Mykonos Town gebracht. Onder begeleiding van de reisbegeleider maak je hier een verkennende wandeling. De rest van de dag kun je lekker zelf op ontdekking op het eiland. Aan het einde van de dag spreek je weer met de reisbegeleider af bij de bus en keer je terug naar Tinos.

Dag 7 - Tinos - Syros
Je stapt alweer vroeg in de ochtend op de veerboot en vertrekt naar het eiland Syros. Syros wordt ook wel de Koningin van de Cycladen genoemd. Je komt hier aan in 'Ermoupoli' en maakt samen met de reisbegeleider een wandeling. Na deze wandeling word je naar je hotel gebracht gelegen nabij Galissas Beach. De rest van de dag heb je vrij te besteden om lekker te chillen aan het strand of om zelf op verkenning te gaan.

Dag 8 - Syros
Vrije dag. Je kunt ervoor kiezen om samen met de reisbegeleider een culturele wandeling te maken rond het eiland. Je krijgt hierbij de mooie kustlijn van Syros te zien en je zal de historische rijkdom van het eiland ontdekken. Als je niet wilt deelnemen aan de wandeling, kun je een openbare bus nemen naar de stranden in de buurt of zelf musea, architecturale en religieuze bezienswaardigheden bezoeken. ’s Avonds kun je genieten van een diner in een artistiek restaurant in het centrum en vervolgens de stad bij nacht verder verkennen.

Dag 9 - Syros - Athene 
Je hebt de ochtend vrij te besteden op Syros. In de loop van de middag ga je weer aan boord van de veerboot om 's avonds de haven van Piraeus te bereiken. Tijdens deze overtocht kun je genieten van de zonsondergang. Je reisbegeleider organiseert vanavond een afscheidsdiner. Geniet samen met je medereizigers na van deze prachtige rondreis.

Dag 10 - Athene 
Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog wat vrije tijd in Athene. Helaas is deze mooie rondreis alweer ten einde gekomen.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €275,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 1. De reisafstanden zijn kort. Er is tijdens deze reis veel individuele vrijheid. 

Reisafstanden
Athene luchthaven naar hotel: 40 km (45 minuten)
Athene naar Rafina haven: 40 km (45 minuten)
Rafina haven naar Andros (2 á 3 uur)
Andros naar Tinos (1 uur)
Tinos naar Syros (1 uur)
Syros naar Piraeus (3 á 4 uur)
Piraeus naar Athene 16 km (30 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 
  • Andros - Yoga tijdens zonsondergang, €30 (duur 1,5 uur)
  • Tinos - Tinos eilandtour, €60 (duur halve dag) 
  • Tinos - Mykonos, €142 (duur hele dag)
 
Singlereis Griekenland Eilandhoppen
Singlereis Griekenland Eilandhoppen

Verblijf

Verblijf Accommodatie SGC

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies en ontbijt. Diner op dag 2 en dag 6 zijn inbegrepen

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SGC
Accommodatie SGC

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Moeilijkheidsgraad SGC
Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld: Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten. Deze Griekenland reis behoort tot categorie A.De reisafstanden zijn kort, je hebt veel individuele vrijheid om voldoende rust te pakken. De hotels zijn van goede kwaliteit.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Griekenland Eilandhoppen
Singlereis Griekenland Eilandhoppen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer