Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van wintersport in Haute Nendaz

Het Zwitserse Haute Nendaz geeft de indruk van een mondaine wintersport in een winkelrijk skidorp maar wij maken het betaalbaar! We verblijven in een gastvrij 3-sterren hotel, dat wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Een enorm skigebied ligt voor de deur met een zeer gevarieerd piste en lift aanbod en biedt ook nog eens sneeuwgarantie!

Betaalbaar skiën in het Zwitserse Haute Nendaz, inclusief 6 daagse skipas voor het gebied Printse (212 km), verzorging op basis van halfpension en een traditionele Zwitserse raclette- of kaasfondue avond. Dit alles is inclusief in de Single Reis Zwitserland Snow Club Haute Nendaz.

We verblijven op een toplocatie tijdens deze reis. In het gezellige authentieke dorp Haute Nendaz runnen Patrick en zijn vrouw Leentje, sinds de zomer van 2015, Hotel Mont-Fort. Dit 3-sterren hotel is super gelegen in het centrum van Haute Nendaz en ligt op slechts 3-4 minuten loopafstand van de skiliften.

Haute Nendaz ligt op een hoogte van 1400 meter, midden in het hart van het immense skigebied Les Quatres Vallées. Met ruim 400 km aan diverse pistes telt het hiermee het grootste skigebied van Zwitserland. De beroemde 4 Vallées zijn zonder twijfel een van de hoogtepunten in het leven van een skiër en biedt het een majestueus uitzicht op de Alpen. Daarnaast is het ook een bijzonder sneeuwzeker gebied, wat nog eens extra benadrukt wordt door de gletsjer Mont Fort, ook wel de “top van het genot”  genoemd met een hoogte tot wel 3300 meter. De afdaling van de top van de Mont Fort tot het midden station is een uitdaging voor vooral de wat meer ervaren skiërs. Het gebied rond de Tracouet is bijzonder geschikt voor beginners. Vanuit Nendaz brengt een gondellift je zo naar de top van Tracouet welke op zo’n 2200 m. hoogte ligt. Vanuit hier kan je alle kanten op en zal zowel de beginnende als gevorderde wintersporter zich hier prima vermaken.

Na het skiën zijn er veel mogelijkheden om je te vermaken in Haute Nendaz. Er zijn verschillende barretjes te vinden: voor de après-ski staan er 11 gezellige barretjes en 4 discotheken tot jouw beschikking! Haute Nendaz heeft ook verschillende sport- en wellness-faciliteiten, vervelen hoef jij je hier dus zeker niet. Verder is er een mooi centrum met allerlei winkeltjes en sportzaken. Ook is er een rodelbaan en deze is met zijn lengte van 3 kilometer een echte aanrader.

Onze reisleiding heeft er alvast zin in om er samen met jou en een groep enthousiaste singles een gezellige week van te maken in het prachtige Zwitserland!

Singlereis Genieten van wintersport in Haute Nendaz
Singlereis Genieten van wintersport in Haute Nendaz

Activiteiten

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat extra activiteiten die jouw vakantie afwisselender maken. De reisleiding regelt graag een fakkeltocht door de mooie omgeving of een avondje rodelen. Met de liefhebbers duiken we het dorp in om gezellig te gaan après-skiën. We drinken een drankje of houden een kroegentocht langs onder andere de Piano Bar,  Le Mazot, de Edelweiss Bar en de Cactus Saloon en we kunnen de avond afsluiten in NYX of Le Lapin Vert.  

Singlereis Genieten van wintersport in Haute Nendaz
Singlereis Genieten van wintersport in Haute Nendaz

Ski-info

SKIGEBIED Les Quatre Vallées

Les Quatre Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied van Zwitserland met meer dan 400 kilometer aan skipistes. Dit skigebied strekt zich uit over 4 dalen en bestaat onder andere uit de plaatsen Verbier, Haute Nendaz, Siviez, Veysonnaz en La Tzoumaz. Sneeuwzekerheid is in Les Quatre Vallées vrijwel gegarandeerd, vanwege de gletsjer en vele sneeuwkanonnen.

De Mont Fort-gletsjer is het hoogtepunt van dit skigebied. Vanaf 3.300 meter hoogte kun je hier naar beneden skiën, via een 15 kilometer lange uitdagende piste. Dit is één van de langste en mooiste pistes van de Alpen. 

Het skigebied bestaat voornamelijk uit redelijk makkelijk tot middelzware pistes en is daarom ook zeer geschikt voor beginners, maar ook voor de ver gevorderden. In het skigebied zijn meerdere funparks te vinden, dus freestylers kunnen zich hier ook goed vermaken. Voor langlaufers liggen er meerdere loipes verdeeld over de dorpen van dit skigebied.

Verblijf

Verblijf Hotel Montfort

Beschrijving

Het 3 sterren Hotel Montfort hotel heeft een zonnige ligging, met panoramisch uitzicht op het omliggende berggebied. Hotelier Patrick,zijn vrouw en hun team hebben dit hotel in een zeer korte tijd weer volledig op de kaart gezet. Ze hebben het overgenomen en sindsdien heeft het hotel weer zeer goede recensies. 

Ligging
3 sterren Hotel Montfort ligt op enkele minuten lopen van de skilift in het centrum van Haute Nendaz. Op 5 minuten lopen van het hotel vind je het sportcentrum van Nendaz, met een openbare ijsbaan.

Kamers
De kamers zijn voorzien van eigen badkamer met douche en toilet, föhn, TV, telefoon en kluisje. Alle kamers beschikken over een balkon en Wi-Fi.

Faciliteiten
Hotel Montfort is voorzien van een lift, TVkamer, restaurant met lokale en internationale keuken, skiruimte voor materiaal en parkeerplaatsen. Je kunt biljarten en tafelvoetballen in het hotel. Daarnaast is er een directe toegang tot de loungebar Les Jeux d'Hiver, waar je kunt genieten van een heerlijk aanbod aan Belgische bieren en andere versnaperingen.

Verzorging
Het verblijf in hotel Mont-Fort is op basis van Halfpension. 's Morgens staat er een ontbijtbuffet voor je klaar en 's avonds kun je aanschuiven voor een 3-gangen diner met saladebar. Op één van de avonden kunnen we genieten van een Zwitserse avond met kaasfondue of raclette.

Tijdens de lunch zullen we vaak op de piste te vinden zijn. Je kunt in een van de berghutten lunchen, maar je kunt er ook voor kiezen om een lunchpakket à € 7,50 mee te nemen vanuit het hotel.

Naar het skigebied
Op 20 meter afstand stopt een gratis pendelbus naar Tracouet en Siviez, waar vandaan je het skigebied van Les 4 Vallées makkelijk kunt bereiken.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Montfort
Hotel Montfort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van wintersport in Haute Nendaz
Singlereis Genieten van wintersport in Haute Nendaz

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer