Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van wintersport in Reith bei Seefeld

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Seefeld is traditioneel een vakantiebestemming voor de de rich & famous. Hou je van het goede leven tijdens de wintersport? Ben jij een levensgenieter die graag op de piste staat? Dan ben je hier aan het goede adres. Trek ’s morgens een spoor door de poedersneeuw op de Gschwandtkopf, neem rond lunchtijd de dal afdaling en loop het centrum in voor een heerlijke lunch bij Woods. Pak de skibus naar de andere kant van het dorp en trotseer de uitdagende pistes van de Rosshütte, waarna je de middag lekker kunt afsluiten met après-ski deluxe in de champagnebar of met een schnaps in één van de andere gezellige bars.

De kleine maar sneeuwzekere skigebieden, het gezellige en levendige centrum van Seefeld en de diversiteit aan outdoor mogelijkheden maken dit een smaakvolle winterportreis. Een potje ice-curling, een sneeuwschoenwandeling en niet te vergeten een langlaufdomein met zo’n 250 km aan pistes. Langlaufen is hot aan het worden en kun je je lekker sportief in het zweet werken of juist lekker van de stille natuur om je heen genieten. All-in bergplezier dus…

In het kleine, naastgelegen plaatsje Reith bei Seefeld bieden wij een leuk 3-sterrenhotel, wat deze all-round wintersportvakantie lekker betaalbaar maakt. De skigebieden en het centrum van Seefeld vind je binnen een straal van maximaal 10 minuten rijden. Over het vervoer hoef je je ook niet druk te maken want we zullen voor onze groep op vaste tijden busjes inzetten van- en naar de pistes.

Stap in en geniet van veel voor weinig!

Singlereis Genieten van wintersport in Reith bei Seefeld
Singlereis Genieten van wintersport in Reith bei Seefeld

Activiteiten

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat andere activiteiten die jouw vakantie afwisselender maken. Zo kunnen we een avondje de sneeuwschoenen aantrekken voor een mooie wandeling door de witte omgeving, maar er zijn nog meer mogelijkheden voor excursies zoals rodelen of langlaufen in dit grootste langlaufdomein van Oostenrijk!

Langlaufen
De Olympia Region telt meer dan 250 km aan loipes, wat het het grootste langlaufgebied van Oostenrijk maakt. Of je nu traditioneel op de dunne latten wilt staan of gaat voor het ‘skaten’, er is hier van alles mogelijk! We kiezen op een zonnige dag een mooie route uit en glijden door de winterse omgeving.

Rodelen
Zin in een ander soort avontuur? Tijdens de wintersport kan een rodeltocht eigenlijk niet ontbreken! Tegenover het hotel vind je de start van de verlichte rodelbaan, welke bijna 4 km lang is met maar liefst een dalingspercentage van 14%! We dalen met de sleetjes de berg af naar Axams, waarna de skibus ons weer omhoogt brengt. Glühwein mag niet ontbreken, evenals de afsluiting in een van de gezellige berghutten!

Curling
In het centrum van Seefeld vind je een ijsbaan, waar je niet alleen kunt schaatsen. Je kunt hier namelijk ook ice-curling beoefenen: samen met jouw team probeer je door goed te schuiven én te bezemen, jouw ‘steen’ zo precies mogelijk in de cirkel.

Snow-rafting
Het raften op een rivier ken je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat je dit over de sneeuw kunt doen? Bij de Birkenlift in het centrum kun je aan boord stappen van de rubberboot, voor een 300 meter lange route door de sneeuw. Fun gegarandeerd!

Wandelen
Het enthousiasme is groot als je over goed geprepareerde paden door een vers besneeuwd landschap loopt. Met dat beetje geluk, zelfs bij blauwe luchten en stralende zonneschijn! Met 142 kilometer geruimde en bewegwijzerde winterwandelpaden, vinden we altijd een route naar wens. Daarnaast zijn er ook nog zeven sneeuwschoenwandelroutes.

Sneeuwschoenwandeling
We trekken speciale sneeuwschoenen aan en trekken we onder leiding van een gids de witte wereld in. Met de sneeuwschoenen onder geniet je op een hele andere manier van de bergen!

Innsbruck
Verken de schilderachtige straatjes van deze 800 jaar oude wijk, met een unieke mengeling van gotische en barokke architectuur. Vanuit Seefeld ben je binnen een half uurtje met een directe treinverbinding in deze fantastische stad!

Singlereis Genieten van wintersport in Reith bei Seefeld
Singlereis Genieten van wintersport in Reith bei Seefeld

Ski-info

SKIGEBIED Olympiaregion Seefeld

Olympiaregion Seefeld bestaat uit 5 skigebieden, welke allemaal hun eigen charme hebben. Het gebied strekt zich uit tot ongeveer 250 km piste, ieder dorp heeft ongeveer 25 km piste.
Seefeld is één van de beste plaatsen in de Alpen voor een veelzijdige wintersport vakantie. Het is voornamelijk een gebied wat voor beginners geschikt is, maar natuurlijk komen de ervaren skiërs ook genoeg aan hun trekken.

Het dorp Seefeld is een wat luxer dorp, hier zul je minder après-ski bars vinden, maar wel wat luxere restaurants en zelfs een casino. Het skigebied Gschwandtkopf heeft mooie glooiende hellingen uitermate geschikt voor beginners en carvers. Het gebied van de Rosshütte is wat uitgebreider met meer rode en een enkele zwarte piste.

Voor kinderen zijn er in het dorp een tweetal oefen pistes met liften met een oppervlakte van maar liefst 20.000m².

Naast skiën en wandelen is het voor langlaufers een ware trekpleister met ruim 245 km loipes. Daarnaast is het mogelijk om 's avonds gebruik te maken van de verlichte skipistes en er zijn ook diverse verlichte rodelbanen.

Vanuit Seefeld zijn de overige dorpen eenvoudig te bereiken met de auto of skibus.

Verblijf

Verblijf Hotel Alpenkönig ***

Beschrijving

Hotel Alpenkönig ***
Tijdens deze reis verblijven wij in 3-sterren Hotel Alpenkönig. Hotel Alpenkönig is een eenvoudig hotel en is gelegen in Reith bei Seefeld. In Seefeld, op zo’n 6 minuten rijden, vind je de pistes,  liften en gezellige barretjes.

Kamers en faciliteiten
Hotel Alpenkönig beschikt over 138 kamers verdeeld over diverse gebouwen.  Alle kamers zijn zeer ruim opgezet, netjes maar eenvoudig ingericht met TV, zithoekje, kluisje en voorzien van een badkamer met douche, toiletartikelen, föhn en toilet. Alle kamers beschikken over een balkon. Vanuit het hotel heb je een adembenemend uitzicht op de bergen.

Het hotel heeft een entree met een ruime hal, een receptie en een lift. In de lobby heb je de beschikking over Wi-Fi. Voor een drankje kun je terecht in de bar en er zijn twee restaurants. In het hotel kun je biljarten, tafeltennissen en tafelvoetballen (hier kunnen kosten aan verbonden zijn). Er is een speciaal depot voor het skimateriaal.

Het hotel is een voormalig 5-sterren hotel, maar diverse faciliteiten zoals het zwembad en de wellnessfaciliteiten zijn niet meer in gebruik. Wij bieden dit hotel dan ook aan als 3-sterren hotel.

Komen je met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Vervoer van en naar de piste
Door de centrale ligging van Hotel Alpenkönig is het skigebied van Seefeld binnen 10 minuten bereikbaar. Op vaste tijden zullen er busjes tussen het hotel en de pistes in Seefeld rijden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de openbare skibus, welke stopt op ca. 200 meter van het hotel.

Verzorging
We verblijven in Hotel Alpenkönig op basis van Halfpension. ’s Ochtends staat er een eenvoudig ontbijtbuffet voor jullie klaar. ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Alpenkönig ***
Hotel Alpenkönig ***

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Corona maatregelen - Oostenrijk
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van wintersport in Reith bei Seefeld
Singlereis Genieten van wintersport in Reith bei Seefeld

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer