Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van wintersport in Axamer Lizum

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Ga jij mee op deze voordelige wintersport reis naar Oostenrijk? Wij nemen je mee naar Axamer Lizum! Ski of board de Olympische piste af, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de stad Innsbruck. Tijdens de reis heb je het gemak van een budget 3-sterren hotel aan de piste, de lift op 20 meter, een compact en sneeuwzeker skigebied, de gezelligheid van Oostenrijk en een groep vol leuke reisgenoten.

Axamer Lizum was het decor van de Olympische Spelen van Innsbruck in 1964 en 1976. Het leuke is dat de herinneringen aan de Olympische Spelen zichtbaar zijn gebleven door onder andere de iconische Olympiabahn: een treintje dat je snel vanaf het dal naar de top van de berg brengt op 2340 meter hoogte. En hoe gaaf is het om de verschillende Olympische afdalingen te trotseren. Sinds kort is er zelfs een nieuwe racing trail, een trainingsrun en een tijdmeetronde voor de speeddevils.

Het skigebied van Axamer Lizum is een fijn en compact skigebied. Het heeft een omtrek van zo’n 40 km aan pistes en biedt voor iedere skiër wat wils. Van mooie zachte blauwe- tot zwarte pistes en daarbuiten vind je ook mooie stukken off-piste waar freestylers hun gang kunnen gaan, want ook daar leent het gebied zich heel goed voor en maakt het gebied zelfs nog wat uitgebreider en zeer uitdagend. Nog een plusser is dat het gebied bijna geen wachttijden kent en is voorzien van hypermoderne liftinstallaties en altijd sneeuwzeker is.

Jouw hotel, de skiverhuur en de après-ski liggen aan de piste en je loopt je zo naar de skiliften. Alles is daarnaast ook nog eens zeer betaalbaar en veel voordeliger dan andere skigebieden in Oostenrijk. Ook de leuke restaurantjes op de pistes. Zo mag een bezoek aan Hoadl Haus niet ontbreken, waar ze de lekkerste Tiroolse lekkernijen serveren en je een uniek uitzicht hebt over de omliggende bergwereld en de stad Innsbruck. Mocht je een dag geen zin hebben om op de latten te gaan, dan kun je ook nog een bezoek brengen aan deze prachtige stad.

Ga je liever voor een rodeltoertje? Deze mag je echt niet missen. Vanaf de parkeerplaats zie je de 4 km verlichte baan met een dalingspercentage van 14% al liggen welke zorgt voor spannend rodelplezier onder de sterren van Tirol. Dit is echt een super coole rit en brengt je helemaal naar Axams. In het centrum van Axams zijn enkele winkels. Hier vind je ook de dichtstbijzijnde supermarkt. Overdag brengt de skibus je weer gratis naar boven.

Tijd voor schnaps of heiße choco? Dat doen we in de gezellige après-ski bar of in de stube van het hotel. Een ding is zeker: tijdens deze singlereis naar Axamer Lizum ga jij een leuke vakantie tegemoet en zorgt de reisleiding dat het jou aan niets zal ontbreken. Hij kent het gebied op zijn duimpje. Ben jij er ook gezellig bij?

Singlereis Genieten van wintersport in Axamer Lizum
Singlereis Genieten van wintersport in Axamer Lizum

Activiteiten

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat extra activiteiten die jouw vakantie afwisselender maken. We trekken een avondje de sneeuwboots aan voor een mooie wandeling door de witte omgeving, maar er zijn nog meer mogelijkheden voor excursies zoals rodelen of een sneeuwschoenwandeling.

Rodelen
Zin in een ander soort avontuur? Tijdens de wintersport kan een rodeltocht eigenlijk niet ontbreken! Tegenover het hotel vind je de start van de verlichte rodelbaan, welke bijna 4km lang is met maar liefst een dalingspercentage van 14%! We dalen met de sleetjes de berg af naar Axams, waarna de skibus ons weer omhoogt brengt. Glühwein mag niet ontbreken, evenals de afsluiting in een van de gezellige berghutten!

Sneeuwschoenwandeling
's Avonds trekken we speciale sneeuwschoenen aan en trekken we onder leiding van een gids de witte wereld in. Met de sneeuwschoenen onder geniet je op een hele andere manier van de bergen! (de speciale sneeuwschoenen krijg je daar ter plekke).

Innsbruck
Verken de schilderachtige straatjes van deze 800 jaar oude stad, met een unieke mengeling van gotische en barokke architectuur.

Singlereis Genieten van wintersport in Axamer Lizum
Singlereis Genieten van wintersport in Axamer Lizum

Ski-info

SKIGEBIED Axamer Lizum

Axamer Lizum, dat in 1964 en 1976 gebruikt werd voor de Olympische Winterspelen, is een skigebied dat voor iedere wintersporter iets te bieden heeft. Sneeuw is hier gegarandeerd vanaf half november tot eind april, omdat er voor een groot deel ook sneeuwkanonnen ingezet kunnen worden. Het skigebied, dat bestaat uit ruim 40 kilometer aan pistes, behoort tot de skiregio Olympia Skiworld.

Voor de beginnende wintersporter is er maar liefst 7 kilometer aan blauwe pistes. De gevorderde skiër of snowboarder kan zich naar hartelust uitleven op 21 kilometer aan rode pistes en 2 kilometer aan zwarte pistes. De overige 11 kilometer bestaan uit uitgezette skiroutes. Voor de snowboarders is er een funpark en de doorgewinterde wintersporter kan zich beperkt off-piste uitleven. Er zijn 6 stoeltjesliften, 3 sleepliften en 1 gondellift, waardoor er geen lange wachtrijen zijn. Houd je het liever rustiger? Dan kun je hier genieten van maar liefst 30 kilometer aan langlaufloipen.

Wintersport maakt natuurlijk hongerig en ook hier wordt aan gedacht. Voor ontspanning, een hapje en een drankje kan men terecht in een van de vele berghutjes op de piste of in het panoramarestaurant op de top op 2340 meter.

De wintersporters die niet genoeg uitdaging vinden in Axamer Lizum kunnen ook terecht in andere populaire skigebieden rondom Innsbruck. Met een gedeelde skipas en via een speciale busverbinding zijn deze gebieden eenvoudig te bereiken.

Verblijf

Verblijf Hotel Olympia.

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven wij in 3-sterren Hotel Olympia, welke bestaat uit twee gebouwen: Olympia '64 en Olympia '76. Beide, naast elkaar gelegen accommodaties, zijn eenvoudige budgethotels en zijn gelegen op een van de mooiste plekjes van Oostenrijk, direct aan de piste op 1580m hoogte tussen de indrukwekkende bergen van Axamer Lizum. De liften, après-ski en enkele restaurants zijn op loopafstand, net als de rodelbaan! Binnen no-time zit jij in de lift en ski je zo terug naar het hotel, zonder je ski's uit hoeven te doen!

Kamers en faciliteiten
Alle kamers zijn netjes maar eenvoudig ingericht met satelliet TV en voorzien van een badkamer met douche en toilet. De meeste kamer hebben een balkon.

Het hotel beschikt over een gezellige bar/stube, ruime hal, receptie en een lift. Het hotel heeft gratis Wi-Fi op de kamers en in de openbare ruimtes. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten in beide gebouwen tijdens de reis.

Kom je met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid waar je gratis gebruik van kunt maken.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Kies je een gedeelde kamer? Dan deel je een kamer met één of twee andere reizigers van hetzelfde geslacht. Wij reserveren uiteraard een kamer met losse bedden voor jullie.

Verzorging
We verblijven in Hotel Olympia op basis van Halfpension. ’s Ochtends bestaat staat er een ontbijtbuffet voor je klaar. ’s Avonds kunnen je aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Olympia.
Hotel Olympia.

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Corona maatregelen - Oostenrijk
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van wintersport in Axamer Lizum
Singlereis Genieten van wintersport in Axamer Lizum

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer