Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van wintersport in Maishofen

Genieten van een betaalbare wintersportvakantie en skiën in verschillende, fantastische skigebieden in Oostenrijk? Dan is dit de perfecte reis voor jou! Hier heb je alles: een prettig hotel met sauna, mooie single kamers met geringe toeslag en perfect geprepareerde pistes in verschillende gebieden.

In Maishofen zit je precies in het midden van de actie, tussen de afwisselende skigebieden in de regio in. Aan de ene kant van Maishofen lonken de 270 km aan pistes van Saalbach/Hinterglemm - Leogang - Fieberbrunn. Ga je de andere kant op, dan wacht er 77 km aan piste op de Schmitten in Zell am See op jou. De Schmitten is één van de meest traditionele skigebieden van Oostenrijk met in onze ogen het mooiste panoramische uitzicht in de omgeving: droom weg bij het uitzicht op meer dan 30 drieduizend meter hoge bergtoppen. Ski- en zonplezier op lange afdalingen en zonneterrassen, terwijl je geniet van de kristalheldere alpenlucht. Ten zuiden van Maishofen ligt de Grossglockner: met 3798 meter de hoogste berg van het land. Je kunt dus per dag beslissen in welk gebied je wilt gaan skiën, waar de sneeuw het beste is of waar de zonnestralen op z'n best zijn.

Winterse wandelpaden en 30 km aan langlaufloipes in en rond Maishofen, maken dat ook wandelaars en langlaufers hier goed uit de voeten kunnen. De hotelier geeft je graag tips voor de leukste routes in de omgeving. De hoge bergen, schitterende meren en adembenemende uitzichten zijn enkele redenen die een wandeltocht zeker de moeite waard maken.

Maishofen is een klein juweeltje aan een fantastisch meer met een kleinschalige maar gezellige dorpskern. In het dorp staat het Slot Saalhof, een middeleeuwse burcht die zeker de moeite waard is om even te bekijken.  Daarnaast vind je er diverse winkels en een aantal dorpscafés en restaurants, maar voor echte après-ski kun je beter naar Saalbach of Zell am See gaan. Zell am See ligt op 3 km en is, naast een leuke plaats om te après-skiën, ook leuk om even te gaan winkelen. Verder zijn ook de dorpen Saalbach, Fieberbrunn, Kaprun en Thumersbach makkelijk te bereiken: de skibus vertrekt voor het hotel en 2 x in de week maken we gebruik van een eigen groepstransfer.

Ben jij een beginnende skiër? Dan is deze reis helaas niet voor jou geschikt, aangezien we veel tochten maken en diverse skigebieden aan doen tijdens deze wintersportvakantie.

Singlereis Genieten van wintersport in Maishofen
Singlereis Genieten van wintersport in Maishofen

Activiteiten

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat extra activiteiten die jouw vakantie afwisselender maken. Maishofen is de ideale uitvalbasis voor de mooiste winterwandelingen en langlaufroutes, maar er zijn nog meer mogelijkheden voor activiteiten.

Arresleetocht
In overleg met de groep kunnen we een tocht maken met de arrenslee. We maken een tocht door de mooie, besneeuwde, omgeving door een slee die wordt voortgetrokken door paarden. De reisleiding zal hier verder informatie over geven.

Dagtocht Salzburg
Een van de mooiste steden van Europa ligt binnen handbereik! Een stad met traditie en stijl. Niet alleen het oudste café van Oostenrijk bevind zich in Salzburg, ook het geboortehuis van Mozart is er te vinden en het woonhuis van de familie Trapp: de bekende familie uit de Sound of Music. Daarnaast kan je de Dom van Salzburg bezoeken of ga met de kabelbaan naar de vesting van Hohensalzburg: een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa.

Avondje rodelen
Zin in een ander soort avontuur? Tijdens de wintersport kan een rodeltocht eigenlijk niet ontbreken! In de avond pakken we de lift naar boven om vervolgens per slee de berg af te dalen. Glühwein mag niet ontbreken, evenals de afsluiting in één van de gezellige berghutten!

Schaatsen
Maishofen ligt naast het zoetwatermeer ‘de Zeller See’. Dit meer is 4 km lang, 1,5 km breed en maximaal 69 meter diep en ligt op bijna 700 meter boven zeeniveau. In de winter is het meer volledig bevroren. Dus als je een dagje iets anders wilt doen dan skiën of snowboarden, dan kan je hier schaatsen en genieten van de mooie uitzichten.

Sneeuwschoenwandeling
Dat de omgeving van Maishofen prachtig is, mag duidelijk zijn. Op donderdag kun je speciale sneeuwschoenen onderbinden voor een sneeuwschoenwandeling onder leiding van een berggids. Het pad gaat over brede, besneeuwde weilanden en door het bos. Onderweg stoppen we even voor een heisse choco of een glühwijn, waarna we weer de winterse wereld intrekken met onze sneeuwrakketen ondergebonden. Een leuke activiteit in de natuur, ter afwisseling van het skiën!

Singlereis Genieten van wintersport in Maishofen
Singlereis Genieten van wintersport in Maishofen

Ski-info

SKIGEBIED Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

De welbekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 ook Fieberbrunn vormen dit skigebied met zo'n 300 kilometer aan pistes. Fieberbrunn is aan het skigebied verbonden met de nieuwe gondellift TirolS. Je vindt in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geweldige skimogelijkheden, een waanzinnige après-ski en veel Nederlanders.

Het grootste gedeelte van de pistes zijn blauw en rood, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor de beginnende skiërs. De brede oefenpistes zijn er heel fijn en met een beetje oefenen, kun je hier al snel tochten door het hele gebied maken. Ook voor de gevorderde skiërs zijn hier mooie pistes te vinden. Dankzij de verbinding met Fieberbrunn zijn er nieuwe uitdagende afdalingen toegevoegd aan dit skigebied. Ook zorgt deze verbinding ervoor dat je prachtige lange tochten kunt maken. Saalbach - Hinterglemm heeft al flink wat off-piste mogelijkheden, maar in het gebied Fieberbrunn is er voor de liefhebbers meer uitdaging te vinden.

Het dal begint op 1.003 meter en het hoogste punt is gelegen op 2.100 meter. Er zijn ruim 270 km aan pistes in Saalbach - Hinterglemm - Leogang en Fieberbrunn. Deze bestaan van lichte hellingen tot aan WK afdalingen, er zijn funparks, race afdalingen en "Buckelpistes". Het gehele winterseizoen is gegarandeerd sneeuwzeker, mede door de ruim 400 sneeuwkanonnen die het gebied rijk is.

Er zijn 28 gondelliften, 22 stoeltjesliften en 20 sleepliften, ze zijn hypermodern en zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt bij elk weertype.
In het gehele skigebied zijn er ruim 40 berghutten waar je heerlijk kunt lunchen van een snelle snack tot aan een gezellig uitgebreide lunch.

In de avond kun je gebruik maken van 2 verlichte afdalingen voor de skiers en wil je liever rodelen, dan kun je kiezen tussen 5 verschillende verlichte rodelbanen in het gebied.


SKIGEBIED Kitzsteinhorn Kaprun

Kaprun is een zeer geliefde wintersportbestemming onder de Nederlanders. De Maiskogel is erg gezellig en ook de gletsjer en het gezellige dorp trekken elk jaar weer wintersporters van elke leeftijd en niveau. 

De beginnende wintersporters kunnen het beste terecht bij de Maiskogel, dichtbij het dorp Kaprun. De hoogte valt hier met 1675 meter relatief mee en ook de moeilijkheidsgraad en het beperkte aantal pistes zorgen ervoor dat deze berg ideaal is voor de beginnende skiër. 

De Langwied afdaling is een stuk ongeprepareerde piste die ideaal is voor de beginnende of lichtgevorderde off-piste skiër. 

Als er wat minder sneeuw ligt, moet je echt een keer naar de gletsjer van de Kitzsteinhorn. Net buiten het dorp bevindt zich het dalstation, maar deze is met de bus of de auto prima te bereiken. Twee liften brengen je hier tot 3029 meter, dus sneeuw zal hier zeker te vinden zijn! De pistes zijn hier breed en lang. Mocht je wat uitdagendere pistes zoeken, dan zit je iets lager op de berg op je plek. 

Op de gletsjer zijn vrijwel geen vlakke stukken te vinden, dus je hoeft hier bijna nooit te prikken of te steppen. 


SKIGEBIED Schmitten - Zell am See

Schmitten maakt onderdeel uit van de skiregio Kitzbüheler Alpen. Met ruim 80 kilometer aan pistes biedt het gebied een gevarieerd aanbod aan de wintersport liefhebbers van alle niveaus. Schmitten beschikt over een moderne gondel die ontworpen is door de Porsche Design Studio, een ervaring opzich! 

Het skigebied, ook wel bekend als Schmittenhöhe, heeft een funpark waar alle boarders en freeskiërs  elkaar ontmoeten. De berg is ideaal voor beginnende skiërs, je vindt er namelijk genoeg blauwe pistes om te oefenen of je skills te verbeteren. Er zijn ook een aantal uitdagende pistes voor de gevorderden, maar dit is niet het ideale gebied voor echt pittige tochten. Wel vind je in Schmitten de Schüttabfahrt en de Trassabfahrt, waar gevorderde skiërs een echte kick van zullen krijgen!

Verblijf

Verblijf Hotel Quehenberger

Beschrijving

Omgeven door het prachtige berglandschap, tussen de Hochkönig, het Grossglockner-massief, Nationaal Park Hohe Tauern en de grote skigebieden Saalbach-Hinterglemm en Zell am See - Kaprun ligt dit hotel op een prachtige plek in Maishofen.

In het centrum van het dorpje Maishofen vind je het Quehenberger hotel. De supermarkt is op loopafstand, evenals de rest van het centrum. Het hotel ligt in een prachtige omgeving met uitzicht op de bergen. De bushalte is voor het hotel: hier stopt de skibus die jullie naar de piste zal brengen. Op vertoon van een geldige skipas kun je gratis gebruik maken van deze bus.

Faciliteiten
Hotel Quehenberger beschikt over een lobby, hotelbar en een restaurant met eetzaal. Ook kun je je skispullen opbergen in een aparte ruimte. Even helemaal tot rust komen? Duik lekker de sauna in of ga even ontspannen in de infraroodcabine. Deze zijn beiden gratis te gebruiken. Handdoeken zijn aanwezig op de kamer. Mocht je willen dat deze extra worden verschoond, kun je dit doorgeven bij de receptie en zal dit worden geregeld. Badjassen zijn evt. te huur via de receptie. 

Kom je met de auto? Dan kun je de auto kwijt op het bijgelegen parkeerterrein.

Kamer
De luxe ingerichte kamers beschikken over goede bedden en een flatscreen televisie. Op iedere kamer is een (gratis) kluisje aanwezig waar je je belangrijke documenten en waardevolle spullen in kunt opbergen. Lekker wakker worden in de frisse lucht? Vanaf het balkon kun je genieten van het mooie uitzicht of even een boekje lezen. De ruime kamers hebben allemaal de beschikking over een badkamer met toilet, douche of bad.

Verzorging
We verblijven 5 dagen op basis van Halfpension en 2 dagen op basis van Logies en Ontbijt. Iedere morgen staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Aan het einde van de dag kun je aanschuiven voor een 4-gangen menu, inclusief saladebar, in het hotel. Ook kun je een avond genieten van een themabuffet. Op 2 dagen is het diner niet inbegrepen en gaan we gezellig met elkaar wat eten in een restaurantje (excl.).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Quehenberger
Hotel Quehenberger

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van wintersport in Maishofen
Singlereis Genieten van wintersport in Maishofen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer