Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van wintersport in Val Gardena

Heb je altijd al graag een keer in Italië willen skiën? Dan laat je deze single reis Italië Val Gardena toch zeker niet aan je neus voorbij gaan. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Digon (15 februari), Hotel Villa Emilia (22 februari) of Hotel Platz (januari en maart), welke je tijdens jouw vakantie een heerlijk onderkomen bieden en er voor zorgen dat het je aan niets zal ontbreken! 

Het imposante decor van de Dolomieten biedt talloze mogelijkheden voor skitochten, waaronder de Sella Ronda; de meest bekende ski route van de Dolomieten. Lange bospaden en brede, vlakke pistes wisselen steile afdalingen en buckel pistes af. Met meer dan 1200 kilometer aan pistes, hoogtes van 1000 tot 3000 m en met ruim 460 moderne liften komen zowel beginners als gevorderden aan hun trekken. Beleef de Dolomiti Superski, een van de bekendste en grootste skigebied ter wereld.

Ortisei, ook wel St. Ulrich genoemd, ligt in de Val Gardena in Zuid-Tirol en dat is de reden dat er zowel een Italiaanse als Duitse benaming voor de plaatsen bestaat. Ortisei ligt 1,5 km van ons hotel en is tevens één van de bekendste wintersportgebieden van de provincie Zuid-Tirol.

Ortisei is een heerlijk authentiek stadje, met veel grandeur en charme. Het autovrije centrum is erg gezellig en kent een ruim aanbod aan winkels, restaurants en gezellige cafés. Het bergdorp Ortisei is tevens de toegangspoort tot alle skigebieden in het dal Val Gardena. Hiervandaan kun je de uitgestrekte besneeuwde bergweiden van de Alpe di Siusi/Seiser Alm verkennen of via de Seceda (2518 m) naar het centrale skigebied skiën.

Ortisei heeft aan beide zijden van het dorp pistes liggen, de Seiser Alm en de Seceda. De Seiser Alm is een zelfstandig skigebied en ideaal voor wintersporters die het rustig aan willen doen. De 60 km pistes bevinden zich boven op een grote zonnige alm en kent veel blauwe en lichtrode afdalingen en slechts enkele zwarte pistes die tot 2220 meter reiken, een ideale omgeving voor beginners om in alle rust hun bochten te draaien.

Aan de andere zijde van het dorp ligt de Seceda. De Seceda is het hoogste punt in het skigebied Val Gardena en is met zijn 9 km de langste afdaling. Dit deelgebied scoort hoge ogen en ook hier vind je gezellige berghutten die stuk voor stuk over bijzondere charmes beschikken en waar je zeker vaak zult blijven hangen tijdens het afglijden van de pistes. En van de Dolomietenlucht krijg je zeker trek. Geniet van de heerlijke streekgerechten die worden geserveerd met een goed glas wijn, de prachtige vergezichten, muziekje erbij… Enjoy!

Singlereis Genieten van wintersport in Val Gardena
Singlereis Genieten van wintersport in Val Gardena

Activiteiten

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat extra activiteiten die jouw vakantie afwisselender maken. Wellicht een prachtige skitocht of paragliden? We gaan met de groep après-skiën en natuurlijk dineren we gezamenlijk met de groep in het hotel. Uiteraard hebben we ook allerlei andere activiteiten op het programma staan en zullen we in overleg met de groep het programma samenstellen!

Wil je liever even relaxen? Dat kan natuurlijk ook! Zo kunnen we de hele week kosteloos gebruik maken van het zwembad in Ortisei en 2x van de wellness. Eigenlijk mag een avondje rodelen en een mooie wandeling met speciale sneeuwschoenen ook niet ontbreken tijdens jouw wintersport vakantie.

Singlereis Genieten van wintersport in Val Gardena
Singlereis Genieten van wintersport in Val Gardena

Ski-info

SKIGEBIED Dolomiti Superski

Met zo'n 1200 kilometer aan pistes, 432 liften en 16 skigebieden, is Dolomiti Superski de grootste skiregio ter wereld! De skigebieden liggen in de Dolomieten en zijn allemaal toegankelijk met de skipas van de Dolomiti Superski. De regio is zonnig, maar als de sneeuwval niet optimaal is, zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat 90 procent van de pistes besneeuwd kunnen worden. 

De moderne liften zorgen ervoor dat alle gebieden op elkaar aangesloten zijn en je de wereldberoemde Sella Ronda kunt skiën. Deze mooie skitocht doorkruist de skigebieden Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa. 

Dankzij de enorme keuze aan pistes is er voor zowel beginners als gevorderden altijd iets te beleven in de Dolomiti Superski. Het gebied staat in ieder geval garant voor geweldige tochten!

Het gebied beslaat de volgende skigebieden:


SKIGEBIED Val Gardena

Het skigebied Val Gardena, een vallei in Zuid-Tirol, ligt centraal in de Dolomieten en is onderdeel van het grote Dolomiti Superski. Het gebied is zeer geliefd, zeker bij de ervaren wintersporters, vanwege de ongekende mogelijkheden. Je kunt hier de hele week skiën zonder dezelfde afdaling te doen en hebt direct aansluiting op de Sella Ronda. Dit is misschien wel de bekendste skiroute van de Alpen, die de vier grootste dalen met elkaar verbindt waarbij je rondom het Sella massief skiet. Vanuit Wolkenstein, het hoogst gelegen dorp in Val Gardena, kun je de Sella Ronda starten.

De Seiser Alm (Alpe di Siusi) is een perfect deelgebied voor beginners. Strak geprepareerde pistes met mooie uitzichten maken het een feest om hier te leren skiën of snowboarden.

Sankt Christina (Santa Cristina) en Sankt Ulrich (Oritsei) liggen lager in het dal met eigen deelgebieden.

Op de pistes in Val Gardena zijn er zoveel goede restaurants, dat je bijna niet kunt kiezen waar je wit lunchen. De dorpen doen Oostenrijks aan, maar de après-ski is er wat minder uitbundig, maar zeker niet ongezellig. De dorpen zijn allemaal authentiek en gezellig.

Verblijf

Verblijf Hotel Digon

Beschrijving

Dit fantastische hotel wordt niet alleen met een fantastisch cijfer gewaardeerd, maar verdient ook echt een schoonheidsprijs. Sinds vorig seizoen is de verwarmde infinity pool in gebruik: een overloopzwembad van 15 meter lang met uitzicht over de Dolomieten. Een droomoase, voor wie volledig wil ontspannen in het water of toe is aan een verfrissende duik. Nieuw in seizoen 2023-2024 is de wellness met Finse sauna, stoombad, regendouche en relaxruimte. Werkelijk alles is goed: het eten, het vriendelijke personeel en hun service, het prachtig uitzicht over de Dolomieten en de ligging. Hotel Digon wordt omgeven door een park en ligt aan de voet van de Seiser Alm, op 1,5 km van het centrum van Ortisei en de skipistes.

Faciliteiten
In het hotel is een gratis Wi-Fi verbinding aanwezig. Er is een gezellig barretje waar we in de avonduren wat kunnen drinken. Het hotel beschikt over een verwarmde opbergruimte voor jouw ski-uitrusting. Relaxen en wegdromen kan in het 15 meter lange, verwarmde buitenzwembad met prachtig uitzicht.


Kamers
Alle rookvrije kamers van Hotel Digon zijn ruim en hebben een prachtig uitzicht over de Dolomieten. Ze zijn voorzien van een bureau, een flatscreen-tv met satellietzenders, internetverbinding en een gratis kluisje. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit twee verschillende kamertypes:

Single kamer (eigen slaapruimte)
De eigen slaapruimte bevindt zich in een suite, bestaande uit 2 (niet-afgesloten) slaapruimtes en één badkamer. De suite deel je met een medereiziger van hetzelfde geslacht. De kamers in de suite verschillen in grootte. Kies je voor de standaard single kamer, dan reserveer je de kleinste slaapruimte in de suite. Heb je liever de grootste slaapruimte? Dan kun je dit bijboeken (o.b.v. beschikbaarheid) via het boekingsformulier tegen een toeslag van €50.

Gedeelde kamer
Bij de gedeelde kamer deel je een 2-persoonskamer met losse bedden of een extra sofa bed. De gedeelde kamer deel je met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Verzorging
We verblijven op basis van Halfpension. Het restaurant van het hotel serveert ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet. Na een dag skiën staat er een 4-gangen diner voor je klaar. Een paar keer per week wordt je extra in de watten gelegd met lekker, authentiek eten klaargemaakt door ‘mutti’. Het restaurant gebruikt ingrediënten van de eigen boerderij.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Digon
Hotel Digon

Verblijf Hotel Platz

Beschrijving

Familiehotel Platz ligt in Bulla, in de bossen rondom Ortisei. Het hotel is opgericht door de grootouders van de huidige managers: broers Leopold en Andreas. Geen wonder dat het echt een liefdeswerk is voor hun en de familie om de traditie te handhaven: een gastvrij hotel met veel sfeer en gasten die verwend moeten worden!

Aan de voet van Alpe di Siusi, in Val Gardena – in het hart van de Dolomieten, ligt het pittoreske dorpje Bulla. Het dorpje dankt zijn naam aan “de Bullaccia”, een berg die majestueus oprijst tot 2000 meter hoog ten zuidwesten van het dorp. Om de 30 minuten rijdt er een skibus naar Ortisei, waar je de skiliften richting de skigebieden Alpe di Siusi en Seceda kunt vinden.

Faciliteiten
In de openbare ruimtes van het hotel heb je de beschikking over gratis Wi-Fi verbinding. Er is een gezellig café waar je terecht kunt voor een kopje koffie of gebak, een lounge waar je een wijntje kunt drinken en onder het hotel vind je de huisbar waar we in de avonduren wat kunnen drinken en dansen. Het hotel beschikt over een verwarmde opbergruimte voor jouw ski-uitrusting. Tevens kun je gedurende je verblijf gebruik maken van de sauna en de hottub, waar je spieren goed kunnen bijkomen van een dag op de piste.

Vervoer naar de piste
Om het uur rijdt een skibus naar Ortisei, waar je de skiliften richting de skigebieden Alpe di Siusi en Seceda kunt vinden. (ca. 6,5 km.) Daarnaast hebben we ook een busje voor eigen gebruik, zodat we niet geheel afhankelijk zijn van de openbare skibus. In overleg met de reisleiding kunnen de tijden richting de piste worden bepaald.

Kamers
Iedere kamer van Hotel Platz zijn anders ingericht wat betreft stijl, geen twee kamers zijn hetzelfde. De kamers beschikking over een TV en bij aankomst ligt een badjas met slippers voor je klaar. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn. De meeste kamers beschikken over een balkon. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer met eigen badkamer tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van halfpension. We worden ontvangen met een aperitivo. Het restaurant van het hotel serveert ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet. Na een dag skiën staat er een heerlijk 4-gangen diner voor je klaar met saladebar. Eén keer per week serveert de chefkok een authentiek Italiaans diner. De keuken biedt de regionale en traditionele recepten met een moderne touch en maakt gebruik van ingrediënten uit de eigen moestuin en lokale leveranciers.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Platz
Hotel Platz

Verblijf Hotel Villa Emilia

Beschrijving

Het centraal gelegen Hotel Villa Emilia biedt een prachtig uitzicht over de Sassolungo en de Dolomieten. Het hotel ligt op ca. 400 meter van het centrum van Ortisei en op een paar minuten afstand van de gondels. Vanaf de hier kun je ook de start maken van de Sella Ronda.

Faciliteiten
In de openbare ruimtes van het hotel heb je de beschikking over gratis Wi-Fi verbinding. In de gezellige stube kun je terecht kunt voor drankje. Tijdens het verblijf mag je de hele week kosteloos gebruik maken van het openbare zwembad en de sauna van Mar Dolomit in Ortisei. Er is een aparte opbergruimte voor het skimateriaal.

Vervoer naar de piste
De gondels van de Raschötzer Bahn liggen op ca. 400 meter van het hotel. De skibus stopt bij de halte naast het hotel. Het hotel heeft geen eigen busje.

Kamers
De kamers van Hotel Villa Emilia bevinden zich in het hoofd- en bijgebouw, welke zijn gescheiden door een kleine binnenplaats.  Alle kamers beschikken over een televisie en eigen badkamer. In de badkamer vind je een douche en toilet.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 1-persoonskamer met eigen badkamer tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend starten we de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds kunnen we genieten van een diner, bestaande uit een voorgerecht (keuze uit 2 gerechten), hoofdgerecht (keuze uit 2 gerechten) met salade- en antipasta buffet, een kaasplank en dessert. Water, witte- en rode huiswijn zijn tijdens het diner inbegrepen. Eén keer per week wordt er een speciale Tiroler avond georganiseerd met een buffet vol heerlijke gerechten uit de Zuid-Tirolse keuken en die van de regio Val Gardena.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Villa Emilia
Hotel Villa Emilia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van wintersport in Val Gardena
Singlereis Genieten van wintersport in Val Gardena

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer