Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Spaanse Villa

Aan de voet van de bergen in de kuststrook van de Costa Blanca vieren wij deze zomer vakantie onder de Spaanse zon in een heerlijke vrijstaande Casa met zwembad. Dit prachtige landhuis hebben wij speciaal voor onze singles gereserveerd en zul jij je hier al snel thuis voelen.
Met rust, comfort en gezelligheid als uitgangspunt en mogelijkheden om op korte afstand het prachtige berglandschap, parels van vissersstadjes en authentieke kustplaatsjes te ontdekken, ga jij een heerlijk vakantie tegemoet tijdens deze single Reis Spanje in Albir.

Soms kijk je naar een foto en denk je: waar is die gemaakt? Daar wil ik heen! Deze singlereis naar de Spaanse Costa Blanca laat jou de mooiste pareltjes zien. Niet ver van het gezellige maar drukke Benidorm ligt het plaatsje Albir waar wij tijdens deze reis verblijven. Een perfecte badplaats als je op zoek bent naar een relaxte  en mondaine sfeer aan de Costa Blanca. Direct aan de kust vind je de fraaie wandelboulevard met uitgestrekt strand en tal van gezellige restaurants, cafés, strand tentjes en vele watersportmogelijkheden.

Albir is ook een perfect uitgangspunt voor leuke daguitstapjes, wandelingen of excursies. Ga zeker ook een aantal dagen op ontdekkingstocht tijdens jouw singlereis aan de Costa Blanca. Trek het binnenland in met z’n prachtige natuurgebieden, bosrijke bergen, vruchtbare valleien en pittoreske dorpjes, zoals het dorpje Guadelest. Bezoek historische steden zoals Alicante, met z’n sfeervolle oude wijken of het nabij gelegen charmante dorpje Altea waar je heerlijk kunt slenteren door de steile straatjes met witgelakte gevels in echte mediterrane stijl. En wat dacht je van de watervallen en waterbronnen van Algar of het Nationale Park Pe?on de Ifach bij de badplaats Calpe, met de imposante, circa 332 meter hoge klifrots. Ook leuk: een avontuurlijke jeepsafari of heerlijke boottocht langs de kust.

Ga je er liever een dagje op uit naar Benidorm, Alicante, Altea of Benissa? Ook deze plaatsen zijn makkelijk te bereiken vanuit Albir via het openbaar vervoer, met de auto of het toeristische boemeltreintje voor slechts een paar euro.

Kortom: of je nu naar het strand wilt, wilt relaxen bij het zwembad, de omgeving wilt gaan verkennen of wilt genieten van de Spaanse gastvrijheid en heerlijke Mediterrane keuken … Tijdens deze singlereis in Albir ga jij een heerlijke vakantie tegemoet!

Verzorging
We verblijven op basis van Logies en Ontbijt+. Iedere morgen staat er een heerlijk ontbijt voor jullie klaar. Ook voor lunch en diner kun je (tegen betaling) terecht in de accommodatie. De hele dag is er onbeperkt bronwater, koffie, thee en vers fruit in de centrale ruimtes beschikbaar. Dagelijks staat er een fles water klaar op jouw kamer. Alcoholische dranken en overige drankjes worden geregistreerd en twee keer per week afgerekend.

Heb je een bepaald dieet of allergie? Geef dit direct aan bij het maken van jouw boeking, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Spaanse Villa
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Spaanse Villa

Activiteiten

Direct na aankomst geeft de reisleiding uitleg over de mogelijkheden tijdens deze reis. Alles mag, niet hoeft. Je kunt zelf de indeling van jouw vakantie bepalen. Wil je gewoon lekker relaxen aan het zwembad of bij het strand, is dit uiteraard ook mogelijk!

Ontdek de omgeving  (ca. €5)
Zowel de kust als de binnenlanden zijn buitengewoon mooi, vooral tussen Altea en Denia. Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol wijngaarden, olijf-, amandel-, sinaasappel- en pijnbomen. In een aantal dorpen in de buurt is hoogbouw aan banden gelegd, wat zorgt voor een sfeervolle en authentieke omgeving.

Tussen Altea en Denia rijdt een treintje die stopt in alle tussengelegen steden. De route brengt je langs de kust met de mooiste uitzichten. Voor nog geen €2 kan je met het treintje bijvoorbeeld naar Benidorm.

Dagje strand (va €10)
De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. Fijne zandstranden en ruige kliffen wisselen elkaar af met daartussen beschutte baaien. Ook zijn er hele mooie rustige rotsstrandjes waar je heerlijk kan snorkelen en duiken. Enkele strandenplaatsen in de omgeving zijn Javea, Denia, Moraira en Teulada. Vanuit de casa kunnen wij het vervoer regelen.

Wijnproeverij (€25 incl. vervoer)
We brengen een bezoek aan een plaatselijke wijnbodega en leren van alles over wijn. Natuurlijk kunnen we dit het beste leren door ook te proeven. Wie weet ontdek je een nieuwe lievelingswijn, welke je direct kan bestellen en naar Nederland kan laten versturen!

Alicante (va €25)
Breng tijdens de vakantie eens een bezoek aan de stad Alicante. Een stad vol cultuur en historie! Zo vind je aan de rand van de stad het 11e eeuwse kasteel van Santa Barbera. Maak een wandeling naar het kasteel van 30 – 90 minuten of breng een bezoek aan de gezellige boulevard. Loop rond in het centrum met eeuwen oude bomen.

Calpe (va €15)
Calpe is een van de vele kustplaatsen aan de Costa Blanca. Je kunt hier winkelen, maar ook prachtige wandelingen maken. Beklim bijvoorbeeld de beroemde rots van Phenon!

Spaanse avond (va €42,50)
Een gezellige, typische Spaanse avond op een prachtlocatie. We gaan heerlijk dineren en kunnen genieten van diverse optredens, waaronder de Flamenco.

Altea (va €10)
Bezoek het oude stadsgedeelte en de kunstenaars wijk in Altea. Je vindt hier leuke winkels en je kunt de schitterende kathedraal bezoeken met prachtig uitzicht over de baai en de bergen. Daarnaast heb je hier ook goede wandelmogelijkheden.

Naast bovengenoemde excursies is er nog van alles te doen, waaronder:
– Dolfinarium Mundomar waar je kunt zwemmen met dolfijnen (entree va €31, inclusief vervoer)
– Waterpark Aqualandia (entree va €31, inclusief vervoer)
– Diverse watersporten, waaronder banaanvaren, jetskiën, waterskiën of parasailing (prijs op aanvraag – ter plaatse)
– Relaxen tijdens een boottocht (va €25)
– Kasteel van Guadalest in de bergen (va €30, inclusief entree en vervoer)
– Bezoek de plaatselijke markten van Albir (op loopafstand), Altea of Finestrat (€10 inclusief vervoer)
– Watervallen van Rio Algar in de bergen van Altea (va €15)

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Spaanse Villa
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Spaanse Villa

Verblijf

Verblijf Villa Casa del Blanco

Beschrijving

Onder de Spaanse zon vind je Villa Casa del Blanco in Albir, aan de Costa Blanca, Spanje. Deze goed onderhouden Casa heeft 2 verdiepingen, is gelegen tussen een boomgaard met citrusstruiken en heeft een oppervlakte van wel 8000 vierkante meter waar je geheel vrije toegang hebt en heerlijk kunt relaxen. De villa is gelegen op 7-15 minuten loopafstand van het centrum en strand.

Albir heeft een 600 meter lang strand (Playa de Racó de Albir: gedeeltelijk uit kiezelstrand en een klein gedeelte uit zand) Het is ideaal voor wie een alternatief zoekt voor de drukke stranden van Benidorm maar wel wil genieten van alle faciliteiten en de heerlijke atmosfeer die een goede badplaats biedt.

Faciliteiten
Casa del Blanco beschikt over een heerlijke tuin met een ruim privé zwembad van 10 x 20 m. Rondom het zwembad staan fijne ligbedden met parasols waar je heerlijk kunt relaxen. Hier vind je ook 2 douches en een toilet. Een perfecte plek voor een relaxte dag aan het zwembad of om na een dag strand of de omgeving te hebben verkend, nog lekker na te genieten.

Verder kun je gebruik maken van de volgende faciliteiten:
– buiten BBQ
– grote binnen ruimte, met gemeenschappelijke keuken, eet- en zitkamer.
– gebruik van was- en droog- en strijkfaciliteiten (inclusief)
– zowel binnen en buiten leefruimte voor alle jaargetijden, terras met uitzicht op de vallei en overdekte veranda
– fiets- en brommer verhuur
– Parkeergelegenheid voor maximaal 4 auto’s.

In de directe omgeving zijn een golfbaan en tennisbanen. Het is niet toegestaan om binnen in de casa te roken.

Kamers
De casa bestaat uit 8 ruime slaapkamers. Het bedlinnen is aanwezig en wordt 1 keer per week verschoond. Er zijn 4 badkamers aanwezig voorzien van een douche en toilet, standaard douche producten, en een föhn. Daarnaast zijn er nog 2 losse toiletten. Handdoeken zijn aanwezig. Badlakens voor naar het strand of voor bij het zwembad dien je zelf mee te nemen.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met losse bedden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Villa Casa del Blanco
Villa Casa del Blanco

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Spaanse Villa
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Spaanse Villa

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer