Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Dalmatische Kust

Ontspan aan het zwembad van het 4-sterren hotel, geniet van de zon op het privéstrand en ontdek de cultuur van de regio Dalmatië. Ontdek de schilderachtige dorpjes, het authentieke binnenland, een wijnproeverij met lokale wijnen of bewonder een groot aantal historische schatten van duizenden jaren oud en de prachtige natuur. 

Wij zijn echt in extase geraakt door het zuidelijke, groene deel van Kroatië: Dalmatië. Je vindt er onder andere de meest schitterende eilanden. Onze reisleiding neemt je er graag mee naar toe. De smalle straatjes boordevol cultuur en leuke winkeltjes zijn omringd door water. Overal vinden we geweldige restaurants met een sfeervolle ambiance.

Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Aminess Grand Azur. Het hotel ligt op het Pelješac schiereiland aan de oostkust van de Adriatische Zee. Korcula is een geweldige locatie met zeer productieve wijngaarden en olijfbomen. De rode wijnen van Korcula en Pelješac genieten hoog aanzien bij de liefhebbers, terwijl de honderd jaar oude olijfbomen badend in de zon en de zeelucht de beroemde oliën produceren! Op loopafstand van het hotel ligt het plaatsje Orebic. Het kleine centrum van de stad biedt enkele restaurantjes en cafés en heeft een leuke boulevard.

Wegdromen op het strand, slenter door Orebic of ga lekker op pad en geniet van de omgeving. We bieden een afwisselend excursieprogramma aan met optionele excursies en activiteiten waar je deel aan kunt nemen.

Ga mee met deze reis en beleef een geweldige groepsreis waar je niks hoeft, maar waarbij alles mag!

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Dalmatische Kust
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Dalmatische Kust

Activiteiten

Tijdens jouw vakantie kun je heerlijk relaxen, maar zijn er ook voldoende mogelijkheden voor leuke activiteiten of het maken van mooie excursies. Bij voldoende belangstelling kunnen onder andere de onderstaande excursies worden georganiseerd. De genoemde prijzen zijn richtprijzen.  Prijzen voor 2024 zijn op dit moment nog niet bekend, de genoemde richtprijzen waren geldig in 2023.

Bezoek aan Dubrovnik
De nabijheid van Dubrovnik, een historische stad met internationale roem, maakt deze vakantie des te aantrekkelijker. Deze stad staat bekend om z’n schoonheid, pracht en praal.
Richtprijs: €40

Boottocht
Er zijn verschillende boottochten over de unieke Dalmatische zee en de landschappen zijn fantastisch. Het is een geweldige beleving en wellicht leggen we aan op een privé eiland.
Richtprijs: €40 - €50

Bezoek aan Korcula
Met de veerboot ben je vanuit Orebic in 10 minuten op Korcula: volgens velen één van de mooiste eilanden ter wereld en de geboorteplaats van Marco Polo.
Richtprijs: €14

Mljet - Het duizend wonderen eiland
Het eiland Mljet zal je verrassen met de schoonheid van de onderzeese wereld , bossen , zee en baaien. De helft van het eiland werd uitgeroepen tot Nationaal Park, als eerste in de Adriatische Zee. Het werd ook genoemd als een van de mooiste eilanden in de wereld en is een natuurlijke habitat voor meer dan 20 soorten orchideeën.
Mljet zit vol met adembenemende natuurlijke attracties, een lust voor het oog!
Richtprijs: €35

Wijnproeverij
In een van de vele wijnboerderijen kun je een wijnproeverij reserveren, onze reisleiding weet er alles van!
Richtprijs: €35

Duiken
Maak kennis met de grotten, kliffen, archeologische vondsten en riffen die verstopt liggen op de bodem van de oceaan. Dalmatië is met haar gevarieerde onderwaterwereld een walhalla voor duikliefhebbers. Duik naar het scheepswrak van Baron Gautsch, de kleurrijke kliffen van Osir en Osor, ga op zoek naar het rode koraal bij de St. Andrew Wall of bezoek een van de vele andere bezienswaardigheden in de Adriatische Zee. Dalmatië is een geschikte duiklocatie voor zowel beginners als gevorderden.

Oesterkwekerij
Op een uurtje rijden van de accommodatie vind je de plaatsjes Ston en Mali-Ston. Deze plaatsjes staan bekend om hun oesters. Tijdens deze excursie vertrekken we vanuit Mali-Ston op een oude traditionele boot. Proef heerlijke oesters met bijpassende wijnen. De tour duurt 1,5 uur.
Richtprijs: €27,50 

Boot huren
Het is mogelijk om een zeilboot of een andere boot te huren. Ook surfen is mogelijk. Meer informatie is te verkrijgen bij de reisleiding.

* Bij deze reis dienen sommige excursies kort voor vertrek gereserveerd te worden i.v.m. beschikbaarheid. Je ontvangt voorafgaand aan de reis, via de groepsapp, een programmavoorstel van de reisleiding. Op deze manier kun je samen met jouw medereizigers overleggen over de te ondernemen excursies en kun je jouw keuze aangeven. Zo kan de reisleiding, in verband met eventuele drukte op de bestemming, diverse excursies tijdig vastleggen. Last-minute alsnog aanhaken is alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid.

Alle aangeboden excursies zijn onder voorbehoud van het minimum aantal deelnemers en de (weers)omstandigheden ter plaatse. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers: jouw reisleiding informeert je hier verder over.

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Dalmatische Kust
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Dalmatische Kust

Verblijf

Verblijf Hotel Aminess Grand Azur

Beschrijving

Het hotel ligt in het westelijke deel van Orebic, in een rustige baai, direct aan een kiezelstrand. Er is een privé-strand aanwezig met parasol en ligbedjes. Het hotel is gelegen aan een mooie baai en een schitterend strand. Het centrum van Orebic ligt op ongeveer 10 minuten lopen via de promenade.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een receptie, buffetrestaurant, à la carte restaurant, bar, souvenirwinkel, beautycenter met massages, zoetwaterzwembad en een zonneterras met ligstoelen (beperkt aantal). Op het strand kun je een bedje huren, tegen betaling, €10,-. 
Er wordt regelmatig fitness gegeven bij het zwembad, waar je je bij kunt aansluiten wanneer je dit wilt. In de avonden staat er vaak een live bandje te spelen op het terras.

Wil je tijdens de vakantie gebruik maken van internet? In de lobby en in je kamer heb je gratis de beschikking tot goed werkende Wi-Fi. Eventueel kan je tegen betaling gebruik maken van de internethoek met computers.

Wil je wat actiefs doen? Huur dan een fiets of kano bij het hotel en ontdek de mooie omgeving. Daarnaast kan je ook tafeltennissen, een potje jeu de boules spelen en beachvolleyballen. In de buurt van het hotel kan je surfen, worden er surfplanken verhuurd of ga voor een rondje op de jetski!

Kamers
Alle kamers zijn modern en comfortabel ingericht met tv, airconditioning, kluisje en minibar. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche of bad, föhn en toilet. 

Kamertype
Wanneer je een single kamer boekt, heb je de beschikking over een standaard eenpersoonskamer van ca. 13m² met een éénpersoonsbed. De kamers hebben zeezicht of parkzicht: er kan helaas geen voorkeur doorgegeven worden. Heb je liever een tweepersoonskamer voor alleengebruik? Dan kan je deze (o.b.v. beschikbaarheid) boeken tegen een toeslag via het boekingsformulier.

Verzorging
We verblijven in Hotel Aminess Grand Azur op basis van Halfpension Plus. Iedere ochtend staat er een zeer uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet voor je klaar. In de avond wordt er een dinerbuffet geserveerd, waarbij de drankjes (fris, water, bier, witte – en rode huiswijn) zijn inbegrepen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Aminess Grand Azur
Hotel Aminess Grand Azur

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

  • Fris, wijn en bier bij het diner
  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een eigen kamer
  • Verzorging o.b.v. Halfpension
  • Welkomstdrankje
  • Nederlandse reisleiding
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.

Niet inbegrepen

  • Lunch en drankjes
  • Optionele activiteiten en excursies
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €1,90 p.p.p.n.
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Dalmatische Kust
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Dalmatische Kust

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
21-05-2024 28-05-2024 8 € 1199,00 45-59 jaar
28-05-2024 04-06-2024 8 € 1359,00 50-65 jaar
03-09-2024 10-09-2024 8 € 1459,00 45-59 jaar
10-09-2024 17-09-2024 8 € 1429,00 50-65 jaar